Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: 125 ccm SUPERMOTO prerada ?  (Posjeta: 2976 )

Fanatic

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: KTM SX 150
125 ccm SUPERMOTO prerada ?
« : 04. Travanj 2006, 21:33:50 »

Zanima me sto je sve potrebno da bi se od jednog endura od 125 ccm-a ( konkretno kawasaki kdx 125 ) napravilo supermoto vozilo :) ... Zanima me dali je jedina razlika u velicini kotaca i vrsti guma ili ima tu jos nesto drugo? ....
Pa moze neki savjet kako to najjeftinije napravit....dakle kolko cola kotaci, di ima za kupit, novo/polovno...dal pasu diskovi ..i sta ja sve znam....valjda je netko to radio pa mi moze pomoc? ...

Hvala lijepo....

Evidentirano
8-)

Duke

• Vozi: KTM Duke 2 04'
Odg: 125 ccm SUPERMOTO prerada ?
« Odgovori #1 : 04. Travanj 2006, 21:50:25 »

Ako zelis konkretnu preradu napraviti tako da to bude prava sm prerada a ne neka na koju se montiraju felge i bok. Takva prerada je i opasna...

Kad budes montirao najbolje je da montiras sve odjednom.

Trebaju ti felge dimenzija:- prednja 3.50' x 17' coli, straznja 4.25-4.50 (nebih ti preporucio vise zbog toga sto je to "samo" 125ccm) x17'
Kocnice: Trebat ce ti nova kljesta (jaca) za koja ces morati napraviti novi nosac na vilicu posto ces montirati veci disk, tj. od 310-320mm. Pumpu mozes staviti i radijalnu koja se lakse dozira od aksijalne, nemoj uzimati preko 16mm promjera jer se nece moc dozirati, biti ce prejaka (opet sve ovisi o kljestima). trebat ce ti isto tako i pletena cijev
Ovjes: morat ces ga stvrdnuti i spustiti jer je original enduro dosta visok i premekan za cestovnu upotrebu. Vjerovatno se moze naci u prodaji koji kit za vilicu i koja tvrdja opruga za amortizer.
Prijenos: skratit ce se jer ces staviti kotac manjih dimenzija. Prema tome morat ces ga produziti, vjerovatno jedan- dva zuba ispred ili 3-6 zuba iza (to je sve osobno i ovisno o tome gdje ces ga voziti).

Kilometar sat ako hces, mozes staviti onaj od bicikle sa magnetom. (ako hoces mogu ti dati link gdje je sve objasnjeno, postupak, materijali....)

To bi bilo to ugrubo (dal ti sta pase od kojeg drugog, iskreno, nebih znao. Pricekaj da ti odgovori netko tko mozda zna)
Evidentirano

Fanatic

• **
« Odgovori #2 : 05. Travanj 2006, 12:10:47 »

pa samo trebas napravit novo hvatiste za kociona kljesta.

to nije problem, imam čoveka koji to radi ko od šale :) ...

nego...jel mi moze netko 100% provjerit dal pasu od NSR-a felge? ...i kolko su to cola? 17? ...
Evidentirano
8-)

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #3 : 05. Travanj 2006, 12:26:06 »

Snaga (kW/KS)  : 23/31
 Obujam  : 125 ccm 
 Motor  : dvotaktni
 Mjenjač : ručni
 Pokretač : elektronski
 Kočnice : Disk/disk
 Kotači sprijeda  : 17 col
 Kotači straga  : 18 col

Max brzina  : 145 km/h
 Boja : hrc
 Kategorija : motocikl

Honda NSR ..... pokušaj sa google.....  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #4 : 06. Travanj 2006, 09:39:07 »

Ako zelis konkretnu preradu napraviti tako da to bude prava sm prerada a ne neka na koju se montiraju felge i bok. Takva prerada je i opasna...

Kad budes montirao najbolje je da montiras sve odjednom.

Trebaju ti felge dimenzija:- prednja 3.50' x 17' coli, straznja 4.25-4.50 (nebih ti preporucio vise zbog toga sto je to "samo" 125ccm) x17'
Kocnice: Trebat ce ti nova kljesta (jaca) za koja ces morati napraviti novi nosac na vilicu posto ces montirati veci disk, tj. od 310-320mm. Pumpu mozes staviti i radijalnu koja se lakse dozira od aksijalne, nemoj uzimati preko 16mm promjera jer se nece moc dozirati, biti ce prejaka (opet sve ovisi o kljestima). trebat ce ti isto tako i pletena cijev
Ovjes: morat ces ga stvrdnuti i spustiti jer je original enduro dosta visok i premekan za cestovnu upotrebu. Vjerovatno se moze naci u prodaji koji kit za vilicu i koja tvrdja opruga za amortizer.
Prijenos: skratit ce se jer ces staviti kotac manjih dimenzija. Prema tome morat ces ga produziti, vjerovatno jedan- dva zuba ispred ili 3-6 zuba iza (to je sve osobno i ovisno o tome gdje ces ga voziti).

Kilometar sat ako hces, mozes staviti onaj od bicikle sa magnetom. (ako hoces mogu ti dati link gdje je sve objasnjeno, postupak, materijali....)

To bi bilo to ugrubo (dal ti sta pase od kojeg drugog, iskreno, nebih znao. Pricekaj da ti odgovori netko tko mozda zna)

koliko mu treba za sve ovo 10.000e.... stavi napred 17 cola i vozi....
Evidentirano

Frane

« Odgovori #5 : 06. Travanj 2006, 09:41:55 »

Odlican motor, moj je prosao 90 000 km bez kvara.

Nikša jel se ti šališ....90,000 za cvaju "bez kvara" (misliš li na generalnu?!) ne mogu virovat...toliko nebi preša jedan 4T da mu minjaš sintetiku svako 500km...
Evidentirano

Duke

« Odgovori #6 : 06. Travanj 2006, 09:53:21 »

koliko mu treba za sve ovo 10.000e.... stavi napred 17 cola i vozi....
3000 ako hoce napravit preradu kako spada, tj. ako ne misli fusarit
Evidentirano

IgorZ

• Vozi: aprilia & ducati
« Odgovori #7 : 06. Travanj 2006, 09:57:48 »

mislim da prije svega treba pogledat vrijednost tog motora, jer u njega utući 3000e nema smisla :misli:
Evidentirano

Duke

« Odgovori #8 : 06. Travanj 2006, 10:09:39 »

Mozda i imas pravo, jer od 2t-a se bas i ne moze napraviti sm, ustvari moze na nivou ciklistike ali ne na nivou motora. Samo ne znam sta ce dobiti, montiranjem samo prednje felge od 17 coli, osim izgleda :misli:
Evidentirano

Duke

« Odgovori #9 : 06. Travanj 2006, 10:16:18 »

Evo ti nekoliko slika slicnih tek toliko da dobijes ideju. Samo sto su ovi daleko od onoga sta ti planiras
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #10 : 06. Travanj 2006, 10:16:45 »

Mozda i imas pravo, jer od 2t-a se bas i ne moze napraviti sm, ustvari moze na nivou ciklistike ali ne na nivou motora. Samo ne znam sta ce dobiti, montiranjem samo prednje felge od 17 coli, osim izgleda :misli:
zasto se od 2t nemoze napraviti SM? valjda mislis od 125ice da se neda
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

Duke

« Odgovori #11 : 06. Travanj 2006, 10:17:27 »

....jos
Evidentirano

Duke

« Odgovori #12 : 06. Travanj 2006, 10:21:41 »

zasto se od 2t nemoze napraviti SM? valjda mislis od 125ice da se neda
Kako kazu niti jedan 2t ne moze biti pravi sm. Kod sm-a je dosta bitno da se moze kociti motorom i da ima linearno razvijanje snage sto 2t nema. To ih penalizira na ulasku u zavoj (mora se vise kociti kocnicama koje se nerijetko pregriju zbog nemogucnosti hladjenja na niskim brzinama) i na izlasku iz zavoja gdje 2t razvija neravnomjerno snagu pa se vozac mora boriti s tim umjesto da da gas i misli kako ce izac iz zavoja.
Optimalan Sm je 450 4t kad se gleda omjer snage/tezine i sto je najbitnije razvijanje snage.
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #13 : 06. Travanj 2006, 10:22:20 »

za 3 soma € može kupiti SM znatno boljih karakretistika naravno 4takta
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Duke

« Odgovori #14 : 06. Travanj 2006, 10:25:42 »

To bi mu se i najvise isplatilo. Al kad mu se svidja 2t zasto kvariti raspolozenje? :D
Evidentirano

Fanatic

• **
« Odgovori #15 : 06. Travanj 2006, 10:26:14 »

dakle kupim obruce 17 cola ....krace žbice, neko mi to ljepo zategne , kupim gume i dobim supermoto kotace..... ovjes otvrdnem dodavanjem ulja u vilice, getribu produzim manjim zupcanikom iza... vele decki da prednji disk nema potrebe ojacavat zato kaj ce me tak i tak dizat na prednji sa ovim diskom...... onda tu dolazi vizualni izgled....alien maskice, ovo, ono ....

Kad to pogledam i nije neka investicija osim naranvo guma i felgi.....i nema previse pripasavnja.... naranvo kasnije s vremenom kad bih se domogo jos neke love kupio bih vec disk i slicno...

Kaj mislite?
Evidentirano
8-)

Fanatic

• **
« Odgovori #16 : 06. Travanj 2006, 10:28:17 »

kolko sam gledao po oglaniku i nema ih nesto previse i svi su preko 30 000 kn ....dok npr kdx-a kupim za 1500 € + da napravim preradu...jos neznam kolko bi me sve doslo , pa zato se i raspitujem da znam dal se isplati...
Evidentirano
8-)

Duke

« Odgovori #17 : 06. Travanj 2006, 10:29:39 »

dakle kupim obruce 17 cola ....krace žbice, neko mi to ljepo zategne , kupim gume i dobim supermoto kotace..... ovjes otvrdnem dodavanjem ulja u vilice, getribu produzim manjim zupcanikom iza... vele decki da prednji disk nema potrebe ojacavat zato kaj ce me tak i tak dizat na prednji sa ovim diskom...... onda tu dolazi vizualni izgled....alien maskice, ovo, ono ....

Kad to pogledam i nije neka investicija osim naranvo guma i felgi.....i nema previse pripasavnja.... naranvo kasnije s vremenom kad bih se domogo jos neke love kupio bih vec disk i slicno...

Kaj mislite?
Dizat ce te, samo ako se mislis ganjati pregrijavat ce ti se disk. Postizat ces i nesto vece brzine zbog duzeg prijenosa.
Evidentirano

Frane

« Odgovori #18 : 06. Travanj 2006, 10:29:58 »

gledaj taj kdx dođe 1,500e max i to ako je u vrhunskom stanju.

mislim da se njemu ne isplati stavljati neki vrhunski ovjes,kočnice...

sve ovisi o njegovim ambicijama ali 3,000 za preradu se ne isplati
Evidentirano

Fanatic

• **
« Odgovori #19 : 06. Travanj 2006, 10:30:12 »

Kako kazu niti jedan 2t ne moze biti pravi sm. Kod sm-a je dosta bitno da se moze kociti motorom i da ima linearno razvijanje snage sto 2t nema. To ih penalizira na ulasku u zavoj (mora se vise kociti kocnicama koje se nerijetko pregriju zbog nemogucnosti hladjenja na niskim brzinama) i na izlasku iz zavoja gdje 2t razvija neravnomjerno snagu pa se vozac mora boriti s tim umjesto da da gas i misli kako ce izac iz zavoja.
Optimalan Sm je 450 4t kad se gleda omjer snage/tezine i sto je najbitnije razvijanje snage.

jedini razlog zbog kojeg ocu 125-icu je taj sto sam neiskusan sa motorim...vozim skuter vec 3 godine....vozim tude motore ...ali ne zelim napravit gresku i sjest odma na neki motor velike snage i samo se polomit...necu se precjenjivat pa mislim da mi je 125 najbolje rjesnje...
Evidentirano
8-)

Duke

« Odgovori #20 : 06. Travanj 2006, 10:32:12 »

jedini razlog zbog kojeg ocu 125-icu je taj sto sam neiskusan sa motorim...vozim skuter vec 3 godine....vozim tude motore ...ali ne zelim napravit gresku i sjest odma na neki motor velike snage i samo se polomit...necu se precjenjivat pa mislim da mi je 125 najbolje rjesnje...
U tom slucaju ti dajem za pravo :palacgore:
Nego racunaj za polovne felge da ces dat 1000eura (obje). Samo obruci i krace zbice ne znam koliko ce te kostati

EDIT: mozda ih nadjes i jeftinije :wink:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #21 : 06. Travanj 2006, 10:36:43 »

u tom bi ti slučaju moj savjet bio da se na 125 ici voziš ovu godinu takva kakva je, bez prerada, pa kad malo uđeš u štos, prodaš i kupiš nešto jače i bolje, već sređeno, imaćeš puno manje troškova i zadžebancije, pogotovo ako nemaš svoju radionicu i moraš plaćati drugima da ti rade na motoru...  :palacgore:
Evidentirano

Fanatic

• **
« Odgovori #22 : 06. Travanj 2006, 10:45:34 »

U tom slucaju ti dajem za pravo :palacgore:
Nego racunaj za polovne felge da ces dat 1000eura (obje). Samo obruci i krace zbice ne znam koliko ce te kostati

EDIT: mozda ih nadjes i jeftinije :wink:

ici cu danas do benconija pitat kolko kostaju novi obruci , znam da oni rade supremoto prerade....
Evidentirano
8-)

Fanatic

• **
« Odgovori #23 : 06. Travanj 2006, 10:46:56 »

u tom bi ti slučaju moj savjet bio da se na 125 ici voziš ovu godinu takva kakva je, bez prerada, pa kad malo uđeš u štos, prodaš i kupiš nešto jače i bolje, već sređeno, imaćeš puno manje troškova i zadžebancije, pogotovo ako nemaš svoju radionicu i moraš plaćati drugima da ti rade na motoru...  :palacgore:

pa to mi i je jedna od solucija....ali SM mi se stvarno svida i htio bi odma to vozit :D ....hehe....ah vidit cu jos ..mozda nesto uleti :)

thx na tips-ima  :palacgore:
Evidentirano
8-)

Duke

« Odgovori #24 : 06. Travanj 2006, 21:24:59 »

Provjerio sam ti za kanale bez zbica i srca.
kanal prednji 3.50x17 120 eura
kanal zadnji 5.0x17 170 eura
kanal zadnji 5.5x17 200 eura

Ovi kanali su ti polovni (crne boje). Racunaj da bi tebi bio dobar samo prednji jer su straznji malo presiroki za 125, ne znam da li bi se dali ugurati u vilicu. 4.25 ti ide sigurno i na njega se montira guma od 150 sirine.

Dao sam ti ove primjere da vidis okvirno koliko kosta
Evidentirano
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.146 sekundi uz 16 upita.