Mudro zboriš bilo bi malo drugačije,puno sigurno NE, kako sam već nebrojeno puta rekao statistika je okrutna i hladna nauka 6 prvih mijesta od 9 odovženih trka, to Dottore nije često radio. 
Ta priča bi mogla otvoriti ponovo tabu temu šta bi bilo da nije bilo,ili ko je ustvari bio Rossi?

Mislim da je Lorenzo momak koji je veliki talenat i sticajem okolnosti došao u tim sa Rossijem gdje je imao štošta naučiti,a da ne pričamo o tome koliko je Yamaha postala dobra od kako je Valentino i ekipa štelaju,pa i o tome da je prethodne godine Lorenzova ekipa imala kompletnu telemetriju od Rossija za sve staze (tako ih je vezao ugovor sa Yamahom,sviđalo se to Rossiju ili ne,u pitanju je bio novac koji mu Yamaha daje za to),što znači da su od početka ciljali na nekog ko bi mogao ponovo biti prvak u Yamahi i bez Rossija (zbog čega sam skoro pa siguran 100% da Rossi iduće godine prelazi u Dukati),i kad sabereš 2+2 sve "ti" bude jasno,no da Dottore nešto nije često činio to što sada radi Lorenzo

ne bih rekao,ja bih prije rekao,da nešto što je Valentino uradio u proteklih par godina,a pri tome mislim na vožnju i ono na način kako je pobjeđivao,da Lorenzo a i mnogi koji se rode poslije njega to neće nikada uraditi

Zaključak priče oko Lorenza i Rossija se ne može donijeti dok Rossi ne ozdravi a to će morati sačekati iduću sezonu,ako i Lorenzo bude zdrav,mislim da ne bude kakvih ozljeda... uglavnom "Jedna Lasta ne čini proljeće" tako i jedna sezonska pobjeda nekog vozača se ne može porediti sa pobjedama jednog Valentina Rossija,ma kako ga mi volili ili mrzili