Motori Forum
10. Rujan 2010, 06:13:02 www.motori.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Nastojte se držati teme zadane naslovom i prvom porukom, pogotovo u tehničkim temama i moto susretima!

Forum   Pomoć Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1] 2   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: YBR 125-gljiva  (Posjeta: 454 )
inek_16
*

Spol: Muški

Vozi: YBR 125

« : 21. Srpanj 2010, 18:52:15 »

imam Yamahu YBR 125 2009. godina koja ima direktno ubrizgavanje goriva,htio bih staviti gljivu,da li se to može,što treba napraviti (znam da se na starijem modelu bez direktnog ubritgavanja štela fergazer),svi su prijedlozi dobrodošli
Evidentirano
+marek+
**

Vozi: Gilera Runner VXR

« Odgovor #1 : 21. Srpanj 2010, 19:12:58 »

Čemu to?  Misli
Dobiš zvuk koji je fora u početku dok ti ne dopizdi,bezveze baciš lovu za ništa,rađe si za te novce kupi novo ulje za mašinu i popij pivu.  thumb_up
Evidentirano
inek_16
*

« Odgovor #2 : 21. Srpanj 2010, 20:44:26 »

meni i je do  zvuka i nije istina vozio sam motor  sa gljivom i bez od frenda ali on ima YBR 125 sa karburatorom,a i gljiva nije tak skupa,pa me zanima
Evidentirano
inek_16
*

« Odgovor #3 : 21. Srpanj 2010, 20:44:56 »

dobiva malo na ubrzanju
Evidentirano
Yamaher
*

Vozi: Yamaha YZ 125, YBR 125,T14 i sve ostalo kaj naleti

« Odgovor #4 : 21. Srpanj 2010, 23:28:45 »

Najviše ćeš dobit na ubrzanju kad prodaš ovaj motor i kupiš jači. Mislim da se ne isplati zahebavat s tim jer iz njega nemreš izvuć neku snagu.
Evidentirano
SRAD

Vozi: Supermoto, Sp 180

« Odgovor #5 : 22. Srpanj 2010, 00:25:13 »

Sa ugradnjom gljive obavezno moraš povećati i omjer benzina ali s obzirom da se radi o YBR-u sa ubrizgavanjem to je nemoguće.
Evidentirano

SabijatoR
inek_16
*

« Odgovor #6 : 22. Srpanj 2010, 11:34:38 »

imam A1 kategoriju,znači to ne može ići gore,ali zar ne bi diza trebala sama nekako automatski regulirat,pa kak onda stavljaju na velike motore koji imaju direktno ubrizgavanje
Evidentirano
Nix666
**

Vozi: Gilera Runner Sp 50 Yamaha dt50

« Odgovor #7 : 22. Srpanj 2010, 12:38:56 »

stavi power commander  LOL
Evidentirano

TaRRgetRacing Team
inek_16
*

« Odgovor #8 : 22. Srpanj 2010, 15:16:05 »

stavi power commander  LOL

može malo više informacija o tome ???
Evidentirano
Shepa
**

Vozi: GS500 K1

« Odgovor #9 : 22. Srpanj 2010, 15:19:43 »

Aj ostavi se ćorava posla i skupljaj novce sa strane.
Dok skupiš godine za full A kategoriju, imat ćeš i novaca za litrenku, pa te boli briga za PC.

A ako baš umireš od želje za 125-icom šta ide brže od te tvoje, i imaš novaca za bacanje, kupi RS-a.
http://www.aprilia.com/en-US/Model/40/RS+125/Overview.aspx
Evidentirano

There he goes. One of God's own prototypes.
A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production.
Too weird to live, and too rare to die.

www.smk-predatori.com
Nix666
**

« Odgovor #10 : 22. Srpanj 2010, 15:24:09 »

Shepa ti je dao najbolji savjet.... bolje kupi nekog polovnog cvaju... u startu će ići bolje bez ikakvih prerada
Evidentirano

TaRRgetRacing Team
inek_16
*

« Odgovor #11 : 22. Srpanj 2010, 16:22:18 »

Dok skupiš godine za full A kategoriju, imat ćeš i novaca za litrenku, pa te boli briga za PC.

A ako baš umireš od želje za 125-icom šta ide brže od te tvoje, i imaš novaca za bacanje, kupi RS-a.

kupio sam YBR 125,a šta se tiče RS-a ne bih si ga kupio ni da imam para,nego nije tema kupovanja drugog motora nego pitam da li itko išta zna,bez uvrede
Evidentirano
Shepa
**

Vozi: GS500 K1

« Odgovor #12 : 22. Srpanj 2010, 16:29:31 »

kupio sam YBR 125,a šta se tiče RS-a ne bih si ga kupio ni da imam para,nego nije tema kupovanja drugog motora nego pitam da li itko išta zna,bez uvrede
Sve OK, samo postoji realna bojazan da ćeš sasut brdo novaca u bajk koji će u konačnici ić 20 km/h brže, a kad ga budeš prodava, nećeš ni približno vratit uloženo.
 thumb_up
Evidentirano

There he goes. One of God's own prototypes.
A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production.
Too weird to live, and too rare to die.

www.smk-predatori.com
inek_16
*

« Odgovor #13 : 22. Srpanj 2010, 16:35:11 »

motor se neće prodavati ostaje imam još i brata tako da će kod mene biti barem još 6g,a i zašto ne bi išao 20 km/h bolje ?
šta se mene tiče,ako ga uspijem do toga nabrijat super,zato me i zanima
Evidentirano
SRAD

Vozi: Supermoto, Sp 180

« Odgovor #14 : 22. Srpanj 2010, 19:28:10 »

Kao što ti je ranije rečeno power comander ne postoji za tvoj motor, tako da opcija ugradnje same gljive ispada ako želiš imati uštelan motor koji bi ujedno trebao biti i pouzdan.
Evidentirano

SabijatoR
korisna životinja
*

Vozi: kawasaki ninja 250r

« Odgovor #15 : 22. Srpanj 2010, 22:11:08 »

mislim da je najbolje ako hočeš jači motor a nemaš a2 staviti mašinu 250 ccm
Evidentirano
bmw m 5
Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
Moderator

Vozi: se VTR SP 01

« Odgovor #16 : 22. Srpanj 2010, 22:45:34 »

moj savjet je ....ne diraj nista..na tom motru te kubikaze stavljanje protocnijeg filtera zraka je ravno nuli...sto se tice poboljsanja...cak i pod uvjetom da si nasao neku mapu ili pak drugi ecu koji bi davao vise goriva. Svi danasnji motori dolaze na trziste sa tvornicki siromasnom smjesom (citaj-vise zraka manje goriva) da bi zadovoljavali euro norme....jos ako mu ti stavis protocniji filter....mozes si zamisliti kakvo je to opterecenje(termicko) za masinu..pogotovo za termo grupu)....vec ako zelis poboljsati perfomanse...poigraj se sa nekim kvalitetnijim aupuhom...ili pak kitom od 150 ccm.....jer sa ubrizgavanjem nazalost ne mozes puno kemijati... Sad
Evidentirano

O&G Team
inek_16
*

« Odgovor #17 : 22. Srpanj 2010, 23:09:38 »

moj savjet je ....ne diraj nista..na tom motru te kubikaze stavljanje protocnijeg filtera zraka je ravno nuli...sto se tice poboljsanja...cak i pod uvjetom da si nasao neku mapu ili pak drugi ecu koji bi davao vise goriva. Svi danasnji motori dolaze na trziste sa tvornicki siromasnom smjesom (citaj-vise zraka manje goriva) da bi zadovoljavali euro norme....jos ako mu ti stavis protocniji filter....mozes si zamisliti kakvo je to opterecenje(termicko) za masinu..pogotovo za termo grupu)....vec ako zelis poboljsati perfomanse...poigraj se sa nekim kvalitetnijim aupuhom...ili pak kitom od 150 ccm.....jer sa ubrizgavanjem nazalost ne mozes puno kemijati... Sad

gore ide Kucelj sa granom,gdje ima kit za moj motor za nabavit ???
Evidentirano
bobo RR

Vozi: Yamaha thunderace 1000

« Odgovor #18 : 22. Srpanj 2010, 23:19:10 »

gore ide Kucelj sa granom,gdje ima kit za moj motor za nabavit ???
znas ti mozda onog tipa sta radi na bivsoj culinoj benzinskoj u sredicama,sada tifon,on je ima ybr 125 i neki auspuh,al motor se odlicno cuo,on je nesto kemijao po svojoj
Evidentirano

Nitko i nista nemoze zamijeniti Elviru.I radije bih da tebe mogu vratiti nego sve da imam na svijetu.Zauvijek cu te voljeti.                             Kutak za sve yamahiste  http://www.yamaha.hr/asortiman.htm
Nix666
**

« Odgovor #19 : 22. Srpanj 2010, 23:43:28 »

...ili da probaš spustiti glavu  Misli
Evidentirano

TaRRgetRacing Team
Angie
**

Vozi: Aprilia RS125 '06 i Tomos A3S '89

« Odgovor #20 : 23. Srpanj 2010, 04:04:20 »

A ja baš htio koristiti argument zagriženih cvajtakt frizeraša  1Mr. Green
ilitiga moja "vozi" sekcija  1Mr. Green

Iskreno,gle ja sam brdo para utrošio u svoj motor,i kod cvajtakta makar male kubikaže to ima "kolko-tolko" vajde,ali kod 4,nažaost,razočarat ću te pa reči,NEMA!

Najbolja ti je opcija,osim nabavljanja novog motora,nabavka nekakvog 180cc kita,znam da proizvode to za yzf r125, a mislim da ti motori čak nisu tolko različiti,ako pak  i ne dijele isti agregat,tako da ti je to slijedeći korak ako želiš frizirati.

Ali iskreno,moj savijet ti je ostavi se toga,zabavi se dok ga imaš i prijeđi na nešto veće.

Cvaja se da frizirati,i to dosta,za četverotakt ispod 600cc,nažalost nemogu reči isto.

hebiga šefe,zvučat će ko da pametkujem iako mi to nije namjera,ni najmanje,ali ako si htio frizirati,otišao si u krivome smijeru

Iskreno,shvaćam zaljubljenost u motor,održavanje i volju da ide,makar nešto bolje,vjeruj mi bilot ko tko poznaje mene i moj motor barem amlo bolje može svvjedočiti o istome,ali jednostavno nekada,taj cilj je propali posao.

Điber je super početni motor,i neke preinake su sasvim opravdane,ali bojim se da se nadaš prevelikom ishodu.
S druge strane,ako dokažeš da sam u zabludi,ja ću bit sretan,jer iskreno,nema ničeg ljepšeg od zaljubljenika u svoj motoor koji trudom i radom pokaže mnogim iskusnijima da su u krivu.
Evidentirano

Indubitably!Although we call it blue-blue-shiny-ball.
inek_16
*

« Odgovor #21 : 23. Srpanj 2010, 15:59:59 »

ok,onda odustajem od gljive,ali što se tog kita tiče nisam siguran,zna možda gdje toga ima ?
Evidentirano
bob the biker
**

Vozi: Honda CB 400N

« Odgovor #22 : 24. Srpanj 2010, 22:29:59 »

čini mi se da mašina na YBR-u i YZF 125r nije ista jer yzf 125 ima vodeno hlađenje i 4 ventila ,tako da mislim da taj kit nebi odgovarao na ybr-a

na ybr-a bi možda odgovarao kit od xt-a 125 ,bila je već neka tema tu u yamaha podforumu ,pa potraži...
Evidentirano
Chvembo
*

Vozi: CB400N, YBR 125

« Odgovor #23 : 30. Srpanj 2010, 10:40:42 »

Da, za YBR odgovara kit koji ide na XT125 i TTR125. Najlakše je na netu naći pretražujući po pojmu TTR125 jer je to cross popularan u Americi i tamo ga često nabrijavaju. Ali osnovna ti je stvar da moraš naći način podešavanja ubrizgavanja za bilo kakvo nabrijavanje motora jer ga ne možeš uskladiti, to vrijedi za auspuh, gljivu, kit...
Evidentirano
Chvembo
*

Vozi: CB400N, YBR 125

« Odgovor #24 : 02. Kolovoz 2010, 17:14:50 »

Zašto poluditi, pa treba pogledati po netu što ljudi rade on onih minijaturnih Hondi Monkey, 50ccm 4T, pa to nabrijavaju, picane, ma ludnica jedna, baš sam u jednoj garaži uočio jednu takvu mini Hondicu, pa ju možda dopeljam doma za zafrkanciju., evo jedne nabrijene što sam našao na netu:

« Zadnja izmjena: 03. Kolovoz 2010, 08:26:32 Chvembo » Evidentirano
 Str: [1] 2   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Motori.hr Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!

Stranica je generirana za 0.177 sekundi uz 20 upita.

www.motori.hr