Pao je jos jedan posjet Cresu... nesto kraci no zadnji put, ali i primjereniji za ove nepodnosljive vrucine...

Krenuli smo jucer u zoru (doslovno, naime u 04.45 smo izasli iz Pule), za kako smo planirali trajekt u 06.00 iz Brestove. Ispostavilo se da se ocito netko malo poigrao

sa online redom voznje, jer nam je na licu mjesta receno da trajekt stize u 06.45, kako je i bilo.

Manje bitno uglavnom, bitnije je da smo do Brestove vozili po i vise nego ugodnim temperaturama, a uz to, cijelim putem do tamo sreli smo doslovno 3-4 auta!

Ovo je ujedno bio i prvi put da sam sa novomontiranim Qualifierom RR isao na Plominku, ali obzirom na nesto vlage po cesti i suvozacicu, nisam drzao neznam kako brz tempo, a uz to, bilo me strah da mi kakva srna ne pretrci cestu obzirom da je tek svitalo, kao neku noc kada sam se autom vracao iz Opatije.
"Iznenađenje" broj dva - digli su cijene trajekta za samu spicu sezone, tako da me "povratna" karta za motor i suvozacicu izasla ukupno 148 kn.

Vise sam dao za trajekt nego za benzin jucer...

20ak minuta kasnije stizemo u Porozinu, te nastavljamo za mjesto Cres, gdje smo se malo prosetali i popili jutarnju kavu.
Evo slike, da ne trosim rijeci bzvz...
Mjesto Cres: