eone
Spol: 
Vozi: se zetom Lokacija: tu negdje
|
 |
« : 22. Srpanj 2010, 10:23:25 » |
|
pozdrav, evo jucer si piknuo oriona (kinez) 250 ccm, supermoto, star godinu dana. e sad blizi mu se 1000 km i pripadajuci servis, zanima me sto obicno obuhvaca takav servis (bio je vec jedan na 500km) i koliko cca kosta, takoder jedno glupo pitanje (nikad radio pa ne znam) kad idem u mup promjeniti papire (nova prometna, upis imena u knjizicu vozila..) koliko to obicno kosta i postoji li kakav vremenski rok od dana kupnje kroz koji se to mora napraviti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
spallien13
Spol: 
|
 |
« Odgovor #1 : 22. Srpanj 2010, 17:03:52 » |
|
pozdrav, evo jucer si piknuo oriona (kinez) 250 ccm, supermoto, star godinu dana. e sad blizi mu se 1000 km i pripadajuci servis, zanima me sto obicno obuhvaca takav servis (bio je vec jedan na 500km) i koliko cca kosta, takoder jedno glupo pitanje (nikad radio pa ne znam) kad idem u mup promjeniti papire (nova prometna, upis imena u knjizicu vozila..) koliko to obicno kosta i postoji li kakav vremenski rok od dana kupnje kroz koji se to mora napraviti.
sto se tice papira najbolje ti je to napravit dok ti ne istekne registracija jer ce murija doc bivsem vlasniku na vrata trazit tablice , odes na mup sa papirima i kupoprodjanim ugovorom mozda ces morat platit nesto sitno + taksene marke
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
samo obican decko s dvije ruke dvije noge i dva kotaca
|
|
|
eone
Spol: 
|
 |
« Odgovor #2 : 22. Srpanj 2010, 21:54:18 » |
|
hvala, saznao sam i da je servis nesto preko 200tinjak kn tako da nije strasno, danas presao 250 km po gradu (da, gradu  ) od 10 ujutro, tankao na tifonu i sad nesto trokira, i recimo kad dam ful gas tamo negdje preko 4500 okretaja se dogada da malo slabije vuce na dio sekunde pa onda opet naglo povuce jako, moguce da je svjecica prljava ili gorivo ima dreka, ali vidjet cemo poslije servisa... meni to ni ne smeta jer ga vozim ko dizela na 2500, onda zvuci ko chopper. ps, vidim da si iz rijeke, zanima me na tom podrucju, da li murija halta motoriste po danu, jel zaustavljaju radi provjere iz cista mira ili samo ako se ljudi glupiraju..
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 22. Srpanj 2010, 22:18:17 eone »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
markookram
|
 |
« Odgovor #3 : 22. Srpanj 2010, 22:27:54 » |
|
koja godina ?
pogledaj zice/stopice na bobini ...
svjecica ako je orginal , zamjeni
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
eone
Spol: 
|
 |
« Odgovor #4 : 22. Srpanj 2010, 22:55:52 » |
|
2009. godina, ko nov, jedva da je razraden, posto ima jos garanciju, dat cu ga za par dana na servis, pa ce oni to rjesit.
mislim meni to uopce ne smeta u voznji, iako nekad ako stoji na leru duze od minute zna se ugasit, zanimljvo je da se to ne dogada kada je motor pod nekih kutom (uz/nizbrdica)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
spallien13
Spol: 
|
 |
« Odgovor #5 : 23. Srpanj 2010, 08:23:14 » |
|
stopaju i radi provjera i radi divljanja ima masu prometnjaka na skuterima i bmw-ima a gle to je po glavnoj cesti kroz grad uvjek imas zabilaznu rutu ako znas di inace stoje ...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
samo obican decko s dvije ruke dvije noge i dva kotaca
|
|
|
kukac

Spol: 
Vozi: kalasaki Lokacija: os
|
 |
« Odgovor #6 : 23. Srpanj 2010, 09:57:09 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
eone
Spol: 
|
 |
« Odgovor #7 : 23. Srpanj 2010, 21:12:47 » |
|
haha pa nemoj tako, motoric cisto fino ide kad ga vozis penzionerski ko ja, dobro ja nemam kategoriju pa sam extra oprezan. cuo sam uglavnom dobra iskustva s ovim motoricem, nije japanac al za te pare jako solidno muzike...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
KING RR

Spol: 
Vozi: Blue Ninja Lokacija: bRRdo
|
 |
« Odgovor #8 : 23. Srpanj 2010, 23:25:29 » |
|
Kratko i jasno  Samo bi još napomenuo da pod dodatnu opremu treba uzet kutiju raznovrsnog alata 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kukac

Spol: 
Vozi: kalasaki Lokacija: os
|
 |
« Odgovor #9 : 24. Srpanj 2010, 00:02:24 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
ive_xxx

Spol: 
Vozi: tomos & mito 125 & mito super mono u nastanku Lokacija: zagorje
|
 |
« Odgovor #10 : 24. Srpanj 2010, 11:21:17 » |
|
koji ti motor to vozis, valjda skuter ili nest, jer u ovog msilim da se nit sic bas neda dignut kak treba bez kljuceva.. a znam ih nekoliko koji prozivljavaju sve i svasta i jedan je 90% u dvoje i jedino kaj mu se desilo je puknuta 3 brzina i nakon tog 2 u roku od dva dana jer je serviser bio ljen promjenit zubcanik makar mu je to receno i vidlo se da je malo krhnut..
i to se desilo nakon godinu dana cirka 3 dana u tjednu po 3-4 sata voznje stalno pred blokadom..
mislim da je motor extra pouzdan.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
2t u srcu 4t = ekonomija mito 650 super mono u nastanku..
|
|
|
eone
Spol: 
|
 |
« Odgovor #11 : 24. Srpanj 2010, 19:24:17 » |
|
ajme jeste ih posrali, pa nisu ni svi kinezi isti, citao sam vec iskustva ljudi s ovim motorima, i svi ih hvale da je to za taj novac vrlo solidan stroj, za razliku od onog starog zonga koji sav vibrira i raspada se... tek sam 500 km presao (u 2 dana lol) i zasad nemam zamjerki, uskoro ce na redovni servis. gume cak i dobro drze kakva to plastika inace zna biti, pali iz prve, trosi ko zippo, lijepo izgleda, ima fin prigusen zvuk, senzori rade, mjenjac super, ne ispada, eto - motoric ide. za slicne novce sam prije par godina imao apriliju rx, s njom sam od prvog dana imao problema... to je ovaj inace 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 24. Srpanj 2010, 19:35:32 eone »
|
Evidentirano
|
|
|
|
EXD9M

Spol: 
Vozi: shoping kolica u MeRRcatone-u! Lokacija: ZG-Jug
|
 |
« Odgovor #12 : 27. Srpanj 2010, 11:49:04 » |
|
Aa jel ti nije visok? Ja sam gledao Oriona, ali enduro, za vozikanje tu iza kuce, jer mi se Tomos cross, stalno raspada... Ali mi se cinio previsok (188cm), na kraju je prodan pa cekam neki drugi da je pojavi! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
..... .... ... .. . ...... ..... .... ... .. . ....... ...... ..... .... ... .. . ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. .
|
|
|
eone
Spol: 
|
 |
« Odgovor #13 : 27. Srpanj 2010, 13:51:28 » |
|
taman mi je, visok sam nekih 186, 187 centimetara, cak je i nizi od aprilie rx koju sam imao, ali ima ti i podesavajuci zadnji amortizer, imas na njuskalu par cross modela za manje para...
evo vec skoro 1000km sam presao, nikakvih zamjerki na motor. sad ce na servis, zamjena ulja, zatezanje svega... eventualno treba malo navike na meku prednju vilicu kod naglijih kocenja, ali treba vidjeti kako ce biti nakon servisa.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 27. Srpanj 2010, 14:07:50 eone »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|