Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 4  Sve   Dolje

Autor Tema: Promjena propisa...  (Posjeta: 3301 )

djenka

• **
Promjena propisa...
« : 24. Srpanj 2010, 14:34:49 »

Konačno su donosioci propisa skužili da država gubi značajne novce na račun izgubljeno PDV-a i poreza na dobit, pa su odlučili napraviti sljedeći korak:

BRIŠE SE GODINA PROIZVODNJA IZ KNJIŽICE VOZILA I PROMETNE
 (Od 01.09.2010)

Konacno jedna dobra vijest za trgovce motornim vozilima koji su na koljenima.

Evidentirano

KING RR

• Spol: Muški
  • Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
Odg: Promjena propisa...
« Odgovori #1 : 24. Srpanj 2010, 14:59:22 »

:misli:

A na koji način bi im to trebalo pomoć  :neznam:
I dalje ostaje podatak o prvoj regi i dalje će se vodit evidencija o starosti vozila zbog godišnjeg poreza, a čiju uplatnicu uredno dobiješ na kućnu adresu, to što neće pisat u knjižici i nije bogzna šta, a trgovci neka smanje marže i osiguraju kako spada servisne mreže za motore pa će i prodaja ići bolje i ljudi će imat više povjerenja, nebojim se ja za njih debele su to guske :wink:

Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

Ninja

• Vozi: beciklin
« Odgovori #2 : 24. Srpanj 2010, 15:44:46 »

Sad ce kao moc uvaljivat motore iz 2008. kao da su 2010. :LOL: :LOL: :LOL:

no way
Evidentirano
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

djenka

• **
« Odgovori #3 : 24. Srpanj 2010, 16:34:24 »

Sad ce kao moc uvaljivat motore iz 2008. kao da su 2010. :LOL: :LOL: :LOL:

no way

ako se nije promijenio model, tj. ako su 2008. i 2010 identicni, ne kuzim zasto bi to utjecalo na cijenu? Garancija tece od dana prodaje.

Da se promijeni model, neke boje, neki detalji, da se doda oprema, pa da stari model ide na rasprodaju do isteka zaliha radi dolaska novog modela, kao sto je to uobicajeno vani, to je ok, ali kad nema razlike, mislim da nema razlike...
Evidentirano

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #4 : 24. Srpanj 2010, 18:16:21 »

sad če prodavato auto iz 2008 kao da je novi iz 2010,  a do sad je bilo da se auto iz 2008 morao prodati pod velikom akcijom inače se ne proda.

sad če vozilo koje stoji dvije godine u salonu vrijediti isto kao jučer napravljeno
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

KING RR

« Odgovori #5 : 24. Srpanj 2010, 18:22:10 »

sad če prodavato auto iz 2008 kao da je novi iz 2010,  a do sad je bilo da se auto iz 2008 morao prodati pod velikom akcijom inače se ne proda.

sad če vozilo koje stoji dvije godine u salonu vrijediti isto kao jučer napravljeno

Svejedno će ti na računu pisat godina proizvodnje  :wink:
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

milanche

• Vozi: skoro svaki dan...
« Odgovori #6 : 24. Srpanj 2010, 18:30:01 »

Djenka molim te nemoj pričati kao trgovac i to prodavati pod normalno??  :palacdolje: Ajmo realno,teoretski imaš model iz 2001. godine,npr Mini cooper i sutra ga prodajes po cijeni kao da je novi... Aj mi reci da je to normalno i ja dođem i kupim sve Kymco motore iz tvog salona?!? Postoje modeli koji se ne mijenjaju,osim malo boje i detalja tipa retrovizori volan navlake i sad ćeš ti opet se vraćam na još bolji primjer,Mini morris koji se proizvodio milion godina vrednovati kao novog 2000.(hipotetski pretpostavka onog vremena) a uvaljat ćeš neki neprodani iz 1967. ili 1991. i slično. Podi od sebe bi li ti kupio takvoga koji stoji u salonu 15 godina,a može i 3,za cijenu novoga?? Isto tako ako mi netko kaže da masina,gume,brtve i ostalo ne habaju i ne gube svojstva samim stajanjem u salonu skladištu hangaru brodu ili parkiralištu,eto ja prvi uzmem staro 3 godine. Molim realan odgovor !  
Evidentirano

milanche

« Odgovori #7 : 24. Srpanj 2010, 18:45:45 »

I da,jel to znaci da kupac neće znati godiste kad kupuje??? Apsurd,ali ako će informacija o godistu biti dostupna,bojim se da će svi kupci tražiti bas vozilo od jučer tako da će se nagomilati količina onih od prekjučer ili ljetos ili jesenas ili od preklani... I? I opet će pasti akcija za prodaju starih godista,i di si bio šta si radio,promašio zakon!! Jedino ako će godiste biti tajna kao Pentagon,ali ne možeš ti sakriti to... Bit će zanimljivo u svakom slučaju  :misli: :D
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #8 : 24. Srpanj 2010, 18:57:25 »

Djenka molim te nemoj pričati kao trgovac i to prodavati pod normalno??  :palacdolje: Ajmo realno,teoretski imaš model iz 2001. godine,npr Mini cooper i sutra ga prodajes po cijeni kao da je novi... Aj mi reci da je to normalno i ja dođem i kupim sve Kymco motore iz tvog salona?!? Postoje modeli koji se ne mijenjaju,osim malo boje i detalja tipa retrovizori volan navlake i sad ćeš ti opet se vraćam na još bolji primjer,Mini morris koji se proizvodio milion godina vrednovati kao novog 2000.(hipotetski pretpostavka onog vremena) a uvaljat ćeš neki neprodani iz 1967. ili 1991. i slično. Podi od sebe bi li ti kupio takvoga koji stoji u salonu 15 godina,a može i 3,za cijenu novoga?? Isto tako ako mi netko kaže da masina,gume,brtve i ostalo ne habaju i ne gube svojstva samim stajanjem u salonu skladištu hangaru brodu ili parkiralištu,eto ja prvi uzmem staro 3 godine. Molim realan odgovor !  

naravno da se slazem s tobom, to sam i napisao....
Kod auta i motora, gotovo nitko nema nista starije od dvije godine, uglavnom su to najvise proslogodisnja proizvodnja, kod kojih nema sanse da se nesto funkcionalno poremeti. Naravno, ako ga je netko neprimjereno skladistio, na oko se to moze vidjeti, ima ruzine, gumene brtve su pozmarene, crne matirane plastike su takodjer pozmarene... nema sanse da se to ne vidi, naravno da takav auto/motor vrijedi manje nego neki novi, i normalno je da ce kao takav biti na velikim popustima...

Ajmo probati naci analogiju - recimo da pocetkom nove godine (2011.) odlucis se pocastitinovom LCD televizijom, top modelom od 20-ak tisuca kuna, koji je skuplji od vecine skutera koji se danas nude na HR trzistu. Da li ces traziti trgovca da ti okrece televiziju zguza da vidis da nije mozda proizveden u 2010? Da li bi bilo normalno da trazis popust na tu televiziju?

Ili objektiv fotoaparata koji npr. kosta 15.000 kn od canona neki jebacki? Da li bis trazio da ti da trgovac popust jer je mozda proizveden 2008. godine?

Ponavljam opet, naravno da ako recimo Audi A4 iz 2009. godine ima obicna stop svjetla i rucnu klimu, a onaj iz 2010. ima LED stop svjetla i automatsku klimu, ne moze jednako kostati 2009. i 2010... ali ako su identicni, i nema nikakve razlike, zasto bi vec u 10 mjesecu 2009. taj auto morao na rasprodaju, jer ljudi vec preko ljeta ocekuju da vozila idu na popuste jer ce za par mjeseci to biti proslogodisnji model.... Da ne govorim o kraju godine, kad u studenom i prosincu nije moguce prodati neko vozilo po  normalnoj cijeni, jer eto, za mjesec dana ce to biti godinu dana staro vozilo...

Vani su vec odavno maknuli, u svim zemljama, godinu proizvodnje iz knjizice vozila.
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #9 : 24. Srpanj 2010, 19:03:13 »

I da,jel to znaci da kupac neće znati godiste kad kupuje??? Apsurd,ali ako će informacija o godistu biti dostupna,bojim se da će svi kupci tražiti bas vozilo od jučer tako da će se nagomilati količina onih od prekjučer ili ljetos ili jesenas ili od preklani... I? I opet će pasti akcija za prodaju starih godista,i di si bio šta si radio,promašio zakon!! Jedino ako će godiste biti tajna kao Pentagon,ali ne možeš ti sakriti to... Bit će zanimljivo u svakom slučaju  :misli: :D

Bit ce kao sto je i vani, ako vozilo ima ostecenja, bit ce snizena cijena, kao i onda kad dolazi novi model istog vozila, ili kad je neka promocija.

IMHO, ovaj potez bi prije godinu dvije vladi donio vise prihoda u proracun od onog nesretnog haraca... Vlada pusi nevidjeno s tom godinom proizvodnje, jer popusti se daju iskljucivo iz marzi uviznika i dilera, znaci direktno iz onoga na sto drzava napacuje PDV i porez na dobit....

Po meni, cijene ce se normalizirati, i bit ce vise reda, mislim na kraju i postenije trziste, muljatore ce kao i uvijek kazniti kupci i trziste...
Evidentirano

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #10 : 24. Srpanj 2010, 19:06:36 »

usporedba ti ne stoji djenka. nemožeš ti elektroniku i motorno vozilo uspoređivat.

elektronika je podložna starenju nakon nekog vremena dok motorno vozilo stari od same proizvodnje.

tv koji je stariji više od godinu dana i ne nađe kupca večinom se nađe kao otpadna siovina.

motorno vozilo koje stoji dvije godine u salonu izgubilo je svoju kvalitetu, boja više nije orginalna več blijeda a motor koji se nepali više od 6 mjeseci je za smeče.
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

KING RR

« Odgovori #11 : 24. Srpanj 2010, 19:08:06 »

usporedba ti ne stoji djenka. nemožeš ti elektroniku i motorno vozilo uspoređivat.

elektronika je podložna starenju nakon nekog vremena dok motorno vozilo stari od same proizvodnje.

tv koji je stariji više od godinu dana i ne nađe kupca večinom se nađe kao otpadna siovina.

motorno vozilo koje stoji dvije godine u salonu izgubilo je svoju kvalitetu, boja više nije orginalna več blijeda a motor koji se nepali više od 6 mjeseci je za smeče.

Ako imaju takav neka ga deponiraju u moje dvorište, ja ću već nekako izać snjim nakraj  :wink:
Evidentirano

milanche

« Odgovori #12 : 24. Srpanj 2010, 19:28:40 »

Hoće li se prilikom kupnje vozila moći doznati godiste vozila??
Usporedba LCD i motorno vozilo: kupujes auto ili motor i prvo pitas godiste tek onda za cijenu... A za LCD nebitno  :palacgore:
dalje,veliko pitanje je kvalitete skladistenja,netko naruci malo veći kontigent i onda na parking... Nije isto parking u Trogiru Dubrovniku gdje je morska sol ili Daruvaru Cakovcu gdje je minus 10 zimi ili u Delnicama gdje je minus 20 i slično.
A tek problem koji će nastati,evo ja odem kupiti novu salonsku Octaviju ali hoću od jučer ili neću uzeti! Nagomilat će se tih proslogodisnjih modela ohoho
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #13 : 24. Srpanj 2010, 19:34:30 »

Mislim da ipak grijesis. NEsretnim slucajem (smrcu oca), dosao sam u vlasnistvo jednog Yanmar brodskog motora od 20kW, novog novcatog na paleti konzerviranog tvornicki. Godiste - 2000! Mislio sam, bit cu sretan ako dobijem ijedan dinar za njega, vec sam mislio metis zvati (u RI oni skupljaju big otpad), pustio sam glas po selu da imam taj motor...

Da ne duljim, prodao sam ga ***profesionalcu*** za cijenu samo 20% nizu od novoga, a da sam jos bio strpljiviji, mozda bi dobio i vise :) Njegov stav je bio doslovno ovakav - ako ima ulje u masini, kupujem na nevidjeno! Tako je i bilo... On kaze da ne moze biti nista motoru ako je dobro uskladisten i konzerviran.
Evidentirano

Ninja

• Vozi: beciklin
« Odgovori #14 : 25. Srpanj 2010, 08:14:30 »

Godina proizvodnje se na svim vozilima  vidi u VIN-u. 8)
Evidentirano
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

vladof

• Vozi: quad
« Odgovori #15 : 25. Srpanj 2010, 08:22:35 »

ne vidim bas nikakve koristi od toga
Evidentirano
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne: svemir i ljudska glupost
samo što za svemir još nismo sigurni !

sid

• Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #16 : 25. Srpanj 2010, 09:27:40 »

ja vidim, trgovci ce ljudima prodavati 2-3 godine stara vozila pod ganc nova,

osobno bi u takvom slucaju (ukoliko me trgovac nije upozorio da kupujem vozilo koje je, u trenutku prodaje, proizvedeno prosle kalendarske godine) vidio postoji li kakav pravni osnov za tuzbu

kupujem novo vozilo a ne vozilo koje je stajalo godinu dvije ili tri na nekom lageru i/ili skladištu,

ne svidja mi se fora  :palacdolje:
Evidentirano
VISE RADITE A MANJE PROSVJEDUJTE Z. A
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
KOJI QURATZ VRIJEDI PENZICIMA IC' STRAJKAT ?

vladof

« Odgovori #17 : 25. Srpanj 2010, 09:31:53 »

upravo to, opet mogucnost muljanja
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #18 : 25. Srpanj 2010, 09:40:48 »

ja vidim, trgovci ce ljudima prodavati 2-3 godine stara vozila pod ganc nova,

osobno bi u takvom slucaju (ukoliko me trgovac nije upozorio da kupujem vozilo koje je, u trenutku prodaje, proizvedeno prosle kalendarske godine) vidio postoji li kakav pravni osnov za tuzbu

kupujem novo vozilo a ne vozilo koje je stajalo godinu dvije ili tri na nekom lageru i/ili skladištu,

ne svidja mi se fora  :palacdolje:

nažalost tako je kao što si napisao  :palacdolje:
sad ćemo prema broju šasije ili po tjednu proizvodnje guma morati provjeravati da li je npr. auto čmario na nekom parkingu-lageru 2 godine

Fronius

• **
  • Vozi: o
« Odgovori #19 : 25. Srpanj 2010, 09:55:30 »

Inače i na staklima je godina proizvodnje, pa se vidi.
Evidentirano

vladof

« Odgovori #20 : 25. Srpanj 2010, 09:57:11 »

Inače i na staklima je godina proizvodnje, pa se vidi.
samo de da najdem komadic stakla na motoru
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #21 : 25. Srpanj 2010, 10:11:00 »

Na svjetlu  :mrgreen:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

vladof

« Odgovori #22 : 25. Srpanj 2010, 10:37:20 »

Na svjetlu  :mrgreen:
sa godinom proizvodnje :mrgreen:
Evidentirano

Fronius

• **
  • Vozi: o
« Odgovori #23 : 25. Srpanj 2010, 10:40:54 »

Moj odgovor je bio liberty-u, za auto.
Evidentirano

vladof

« Odgovori #24 : 25. Srpanj 2010, 10:44:27 »

bez ljutnje molim,ja sam inace šašaljivđija pa moram nekaj pljusnuti
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 4  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.154 sekundi uz 17 upita.