Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 4 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Promjena propisa...  (Posjeta: 3301 )

djenka

• **
Promjena propisa...
« : 24. Srpanj 2010, 14:34:49 »

Konačno su donosioci propisa skužili da država gubi značajne novce na račun izgubljeno PDV-a i poreza na dobit, pa su odlučili napraviti sljedeći korak:

BRIŠE SE GODINA PROIZVODNJA IZ KNJIŽICE VOZILA I PROMETNE
 (Od 01.09.2010)

Konacno jedna dobra vijest za trgovce motornim vozilima koji su na koljenima.

Evidentirano

KING RR

• Spol: Muški
  • Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
Odg: Promjena propisa...
« Odgovori #1 : 24. Srpanj 2010, 14:59:22 »

:misli:

A na koji način bi im to trebalo pomoć  :neznam:
I dalje ostaje podatak o prvoj regi i dalje će se vodit evidencija o starosti vozila zbog godišnjeg poreza, a čiju uplatnicu uredno dobiješ na kućnu adresu, to što neće pisat u knjižici i nije bogzna šta, a trgovci neka smanje marže i osiguraju kako spada servisne mreže za motore pa će i prodaja ići bolje i ljudi će imat više povjerenja, nebojim se ja za njih debele su to guske :wink:

Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

Ninja

• Vozi: beciklin
« Odgovori #2 : 24. Srpanj 2010, 15:44:46 »

Sad ce kao moc uvaljivat motore iz 2008. kao da su 2010. :LOL: :LOL: :LOL:

no way
Evidentirano
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

djenka

• **
« Odgovori #3 : 24. Srpanj 2010, 16:34:24 »

Sad ce kao moc uvaljivat motore iz 2008. kao da su 2010. :LOL: :LOL: :LOL:

no way

ako se nije promijenio model, tj. ako su 2008. i 2010 identicni, ne kuzim zasto bi to utjecalo na cijenu? Garancija tece od dana prodaje.

Da se promijeni model, neke boje, neki detalji, da se doda oprema, pa da stari model ide na rasprodaju do isteka zaliha radi dolaska novog modela, kao sto je to uobicajeno vani, to je ok, ali kad nema razlike, mislim da nema razlike...
Evidentirano

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #4 : 24. Srpanj 2010, 18:16:21 »

sad če prodavato auto iz 2008 kao da je novi iz 2010,  a do sad je bilo da se auto iz 2008 morao prodati pod velikom akcijom inače se ne proda.

sad če vozilo koje stoji dvije godine u salonu vrijediti isto kao jučer napravljeno
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

KING RR

« Odgovori #5 : 24. Srpanj 2010, 18:22:10 »

sad če prodavato auto iz 2008 kao da je novi iz 2010,  a do sad je bilo da se auto iz 2008 morao prodati pod velikom akcijom inače se ne proda.

sad če vozilo koje stoji dvije godine u salonu vrijediti isto kao jučer napravljeno

Svejedno će ti na računu pisat godina proizvodnje  :wink:
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

milanche

• Vozi: skoro svaki dan...
« Odgovori #6 : 24. Srpanj 2010, 18:30:01 »

Djenka molim te nemoj pričati kao trgovac i to prodavati pod normalno??  :palacdolje: Ajmo realno,teoretski imaš model iz 2001. godine,npr Mini cooper i sutra ga prodajes po cijeni kao da je novi... Aj mi reci da je to normalno i ja dođem i kupim sve Kymco motore iz tvog salona?!? Postoje modeli koji se ne mijenjaju,osim malo boje i detalja tipa retrovizori volan navlake i sad ćeš ti opet se vraćam na još bolji primjer,Mini morris koji se proizvodio milion godina vrednovati kao novog 2000.(hipotetski pretpostavka onog vremena) a uvaljat ćeš neki neprodani iz 1967. ili 1991. i slično. Podi od sebe bi li ti kupio takvoga koji stoji u salonu 15 godina,a može i 3,za cijenu novoga?? Isto tako ako mi netko kaže da masina,gume,brtve i ostalo ne habaju i ne gube svojstva samim stajanjem u salonu skladištu hangaru brodu ili parkiralištu,eto ja prvi uzmem staro 3 godine. Molim realan odgovor !  
Evidentirano

milanche

« Odgovori #7 : 24. Srpanj 2010, 18:45:45 »

I da,jel to znaci da kupac neće znati godiste kad kupuje??? Apsurd,ali ako će informacija o godistu biti dostupna,bojim se da će svi kupci tražiti bas vozilo od jučer tako da će se nagomilati količina onih od prekjučer ili ljetos ili jesenas ili od preklani... I? I opet će pasti akcija za prodaju starih godista,i di si bio šta si radio,promašio zakon!! Jedino ako će godiste biti tajna kao Pentagon,ali ne možeš ti sakriti to... Bit će zanimljivo u svakom slučaju  :misli: :D
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #8 : 24. Srpanj 2010, 18:57:25 »

Djenka molim te nemoj pričati kao trgovac i to prodavati pod normalno??  :palacdolje: Ajmo realno,teoretski imaš model iz 2001. godine,npr Mini cooper i sutra ga prodajes po cijeni kao da je novi... Aj mi reci da je to normalno i ja dođem i kupim sve Kymco motore iz tvog salona?!? Postoje modeli koji se ne mijenjaju,osim malo boje i detalja tipa retrovizori volan navlake i sad ćeš ti opet se vraćam na još bolji primjer,Mini morris koji se proizvodio milion godina vrednovati kao novog 2000.(hipotetski pretpostavka onog vremena) a uvaljat ćeš neki neprodani iz 1967. ili 1991. i slično. Podi od sebe bi li ti kupio takvoga koji stoji u salonu 15 godina,a može i 3,za cijenu novoga?? Isto tako ako mi netko kaže da masina,gume,brtve i ostalo ne habaju i ne gube svojstva samim stajanjem u salonu skladištu hangaru brodu ili parkiralištu,eto ja prvi uzmem staro 3 godine. Molim realan odgovor !  

naravno da se slazem s tobom, to sam i napisao....
Kod auta i motora, gotovo nitko nema nista starije od dvije godine, uglavnom su to najvise proslogodisnja proizvodnja, kod kojih nema sanse da se nesto funkcionalno poremeti. Naravno, ako ga je netko neprimjereno skladistio, na oko se to moze vidjeti, ima ruzine, gumene brtve su pozmarene, crne matirane plastike su takodjer pozmarene... nema sanse da se to ne vidi, naravno da takav auto/motor vrijedi manje nego neki novi, i normalno je da ce kao takav biti na velikim popustima...

Ajmo probati naci analogiju - recimo da pocetkom nove godine (2011.) odlucis se pocastitinovom LCD televizijom, top modelom od 20-ak tisuca kuna, koji je skuplji od vecine skutera koji se danas nude na HR trzistu. Da li ces traziti trgovca da ti okrece televiziju zguza da vidis da nije mozda proizveden u 2010? Da li bi bilo normalno da trazis popust na tu televiziju?

Ili objektiv fotoaparata koji npr. kosta 15.000 kn od canona neki jebacki? Da li bis trazio da ti da trgovac popust jer je mozda proizveden 2008. godine?

Ponavljam opet, naravno da ako recimo Audi A4 iz 2009. godine ima obicna stop svjetla i rucnu klimu, a onaj iz 2010. ima LED stop svjetla i automatsku klimu, ne moze jednako kostati 2009. i 2010... ali ako su identicni, i nema nikakve razlike, zasto bi vec u 10 mjesecu 2009. taj auto morao na rasprodaju, jer ljudi vec preko ljeta ocekuju da vozila idu na popuste jer ce za par mjeseci to biti proslogodisnji model.... Da ne govorim o kraju godine, kad u studenom i prosincu nije moguce prodati neko vozilo po  normalnoj cijeni, jer eto, za mjesec dana ce to biti godinu dana staro vozilo...

Vani su vec odavno maknuli, u svim zemljama, godinu proizvodnje iz knjizice vozila.
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #9 : 24. Srpanj 2010, 19:03:13 »

I da,jel to znaci da kupac neće znati godiste kad kupuje??? Apsurd,ali ako će informacija o godistu biti dostupna,bojim se da će svi kupci tražiti bas vozilo od jučer tako da će se nagomilati količina onih od prekjučer ili ljetos ili jesenas ili od preklani... I? I opet će pasti akcija za prodaju starih godista,i di si bio šta si radio,promašio zakon!! Jedino ako će godiste biti tajna kao Pentagon,ali ne možeš ti sakriti to... Bit će zanimljivo u svakom slučaju  :misli: :D

Bit ce kao sto je i vani, ako vozilo ima ostecenja, bit ce snizena cijena, kao i onda kad dolazi novi model istog vozila, ili kad je neka promocija.

IMHO, ovaj potez bi prije godinu dvije vladi donio vise prihoda u proracun od onog nesretnog haraca... Vlada pusi nevidjeno s tom godinom proizvodnje, jer popusti se daju iskljucivo iz marzi uviznika i dilera, znaci direktno iz onoga na sto drzava napacuje PDV i porez na dobit....

Po meni, cijene ce se normalizirati, i bit ce vise reda, mislim na kraju i postenije trziste, muljatore ce kao i uvijek kazniti kupci i trziste...
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #10 : 24. Srpanj 2010, 19:06:36 »

usporedba ti ne stoji djenka. nemožeš ti elektroniku i motorno vozilo uspoređivat.

elektronika je podložna starenju nakon nekog vremena dok motorno vozilo stari od same proizvodnje.

tv koji je stariji više od godinu dana i ne nađe kupca večinom se nađe kao otpadna siovina.

motorno vozilo koje stoji dvije godine u salonu izgubilo je svoju kvalitetu, boja više nije orginalna več blijeda a motor koji se nepali više od 6 mjeseci je za smeče.
Evidentirano

KING RR

« Odgovori #11 : 24. Srpanj 2010, 19:08:06 »

usporedba ti ne stoji djenka. nemožeš ti elektroniku i motorno vozilo uspoređivat.

elektronika je podložna starenju nakon nekog vremena dok motorno vozilo stari od same proizvodnje.

tv koji je stariji više od godinu dana i ne nađe kupca večinom se nađe kao otpadna siovina.

motorno vozilo koje stoji dvije godine u salonu izgubilo je svoju kvalitetu, boja više nije orginalna več blijeda a motor koji se nepali više od 6 mjeseci je za smeče.

Ako imaju takav neka ga deponiraju u moje dvorište, ja ću već nekako izać snjim nakraj  :wink:
Evidentirano

milanche

« Odgovori #12 : 24. Srpanj 2010, 19:28:40 »

Hoće li se prilikom kupnje vozila moći doznati godiste vozila??
Usporedba LCD i motorno vozilo: kupujes auto ili motor i prvo pitas godiste tek onda za cijenu... A za LCD nebitno  :palacgore:
dalje,veliko pitanje je kvalitete skladistenja,netko naruci malo veći kontigent i onda na parking... Nije isto parking u Trogiru Dubrovniku gdje je morska sol ili Daruvaru Cakovcu gdje je minus 10 zimi ili u Delnicama gdje je minus 20 i slično.
A tek problem koji će nastati,evo ja odem kupiti novu salonsku Octaviju ali hoću od jučer ili neću uzeti! Nagomilat će se tih proslogodisnjih modela ohoho
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #13 : 24. Srpanj 2010, 19:34:30 »

Mislim da ipak grijesis. NEsretnim slucajem (smrcu oca), dosao sam u vlasnistvo jednog Yanmar brodskog motora od 20kW, novog novcatog na paleti konzerviranog tvornicki. Godiste - 2000! Mislio sam, bit cu sretan ako dobijem ijedan dinar za njega, vec sam mislio metis zvati (u RI oni skupljaju big otpad), pustio sam glas po selu da imam taj motor...

Da ne duljim, prodao sam ga ***profesionalcu*** za cijenu samo 20% nizu od novoga, a da sam jos bio strpljiviji, mozda bi dobio i vise :) Njegov stav je bio doslovno ovakav - ako ima ulje u masini, kupujem na nevidjeno! Tako je i bilo... On kaze da ne moze biti nista motoru ako je dobro uskladisten i konzerviran.
Evidentirano

Ninja

« Odgovori #14 : 25. Srpanj 2010, 08:14:30 »

Godina proizvodnje se na svim vozilima  vidi u VIN-u. 8)
Evidentirano
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

vladof

• Vozi: quad
« Odgovori #15 : 25. Srpanj 2010, 08:22:35 »

ne vidim bas nikakve koristi od toga
Evidentirano
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne: svemir i ljudska glupost
samo što za svemir još nismo sigurni !

sid

• Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #16 : 25. Srpanj 2010, 09:27:40 »

ja vidim, trgovci ce ljudima prodavati 2-3 godine stara vozila pod ganc nova,

osobno bi u takvom slucaju (ukoliko me trgovac nije upozorio da kupujem vozilo koje je, u trenutku prodaje, proizvedeno prosle kalendarske godine) vidio postoji li kakav pravni osnov za tuzbu

kupujem novo vozilo a ne vozilo koje je stajalo godinu dvije ili tri na nekom lageru i/ili skladištu,

ne svidja mi se fora  :palacdolje:
Evidentirano
VISE RADITE A MANJE PROSVJEDUJTE Z. A
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
KOJI QURATZ VRIJEDI PENZICIMA IC' STRAJKAT ?

vladof

« Odgovori #17 : 25. Srpanj 2010, 09:31:53 »

upravo to, opet mogucnost muljanja
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #18 : 25. Srpanj 2010, 09:40:48 »

ja vidim, trgovci ce ljudima prodavati 2-3 godine stara vozila pod ganc nova,

osobno bi u takvom slucaju (ukoliko me trgovac nije upozorio da kupujem vozilo koje je, u trenutku prodaje, proizvedeno prosle kalendarske godine) vidio postoji li kakav pravni osnov za tuzbu

kupujem novo vozilo a ne vozilo koje je stajalo godinu dvije ili tri na nekom lageru i/ili skladištu,

ne svidja mi se fora  :palacdolje:

nažalost tako je kao što si napisao  :palacdolje:
sad ćemo prema broju šasije ili po tjednu proizvodnje guma morati provjeravati da li je npr. auto čmario na nekom parkingu-lageru 2 godine

Fronius

• **
  • Vozi: o
« Odgovori #19 : 25. Srpanj 2010, 09:55:30 »

Inače i na staklima je godina proizvodnje, pa se vidi.
Evidentirano

vladof

« Odgovori #20 : 25. Srpanj 2010, 09:57:11 »

Inače i na staklima je godina proizvodnje, pa se vidi.
samo de da najdem komadic stakla na motoru
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #21 : 25. Srpanj 2010, 10:11:00 »

Na svjetlu  :mrgreen:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

vladof

« Odgovori #22 : 25. Srpanj 2010, 10:37:20 »

sa godinom proizvodnje :mrgreen:
Evidentirano

Fronius

• **
« Odgovori #23 : 25. Srpanj 2010, 10:40:54 »

Moj odgovor je bio liberty-u, za auto.
Evidentirano

vladof

« Odgovori #24 : 25. Srpanj 2010, 10:44:27 »

bez ljutnje molim,ja sam inace šašaljivđija pa moram nekaj pljusnuti
Evidentirano

boky_xc250

• **
  • Vozi: sve rjeđe..
« Odgovori #25 : 25. Srpanj 2010, 12:09:32 »

Ja kada bih opet mjenjao skuter i kupovao novi, tražio bih "friški". Za svoju lovu mogu kupiti što ja želim, zašto da kupim nešto što je stajalo 2 godine tko zna gdje  :palacdolje:.
Bojim se da to neće baš ići, osim ako ne bude razlika u cijeni, time da se opet sve svodi na današnju situaciju-popusti na modele prijašnjih godina.
Evidentirano

sid

• Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #26 : 25. Srpanj 2010, 13:21:12 »

sto se sve svodi na to da u 'rvata neko nekoog mora zajebat ili to nije poso,

jednom davno ratgovor s likom koji dovozi drva:

evo gazda tu je 6 metara
nije
je
nije, ajd da izmjerimo pa ako ima 6 platim ako nema tovari nazad,

naravno da je tovario nazad (stara fora s rupom u sredini)

dodje drugi, koliko metara?
6 ali trebam stvarnih 6 metara,
jbg. ne isplati mi se, ja imam zaradu na tom metru kaj ti nedam,
ok slozi stvarnih 6 ja ti platim 7
covjek slozio stvarnih 6 i to mi izabro dobra drva.

eto 'rvacka jucer, danas, sutra,

jad i tuga 
Evidentirano
VISE RADITE A MANJE PROSVJEDUJTE Z. A
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
KOJI QURATZ VRIJEDI PENZICIMA IC' STRAJKAT ?

Zog

• Vozi: od davnina
« Odgovori #27 : 25. Srpanj 2010, 13:40:59 »

Kupiš vozilo staro 3g. pod novo,je li moraš odma na prvom servisu prominit:kočiono ulje,akumulator,gume,rashladnu tekučinu,membranu od karburatora,itd...
Kako bi išla garancija na takva vozila?
Evidentirano

milanche

« Odgovori #28 : 25. Srpanj 2010, 14:50:57 »

Mene samo zanima tko će kupiti vozilo staro 2 godine ako može od jučer?? I šta će se dogoditi sa hrpom onih od prošle i pretprosle godine,njih će se nagomilati i opet će ih se morati riješiti nekako...
Evidentirano

vladof

« Odgovori #29 : 25. Srpanj 2010, 15:03:38 »

jednostavno,  narucil bus motor i cekal ga,a ako im koji i ostane spustali mu budu cijenu

Evidentirano

KING RR

« Odgovori #30 : 25. Srpanj 2010, 15:05:03 »

Mene samo zanima tko će kupiti vozilo staro 2 godine ako može od jučer?? I šta će se dogoditi sa hrpom onih od prošle i pretprosle godine,njih će se nagomilati i opet će ih se morati riješiti nekako...

Možda će ih djelit džaba pred istek roka trajanja ko jogurt  :mrgreen:
Evidentirano

Zog

• Vozi: od davnina
« Odgovori #31 : 25. Srpanj 2010, 16:16:01 »

Oće li onda bit akcije staro za novo,ili akcija staro za staro? :mrgreen: :misli:
Evidentirano

jedimaster

• Vozi: Kiticu u cvijeću
« Odgovori #32 : 25. Srpanj 2010, 16:18:17 »

to možda ima stakla na tvojim "oldtimerima" , današnji imaju plastike na svjetlima  :mrgreen:
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

massa.st

• Vozi: 0 - 24
« Odgovori #33 : 26. Srpanj 2010, 08:49:09 »

ocito necemo vise znati koje je vozilo od jucer a koje je staro.......tako da necemo imat izbora nego vjerovati prodavacima................
Evidentirano

seki22

• Vozi: ملك عجلتين
« Odgovori #34 : 26. Srpanj 2010, 09:46:28 »

ocito necemo vise znati koje je vozilo od jucer a koje je staro.......tako da necemo imat izbora nego vjerovati prodavacima................
uvijek ce se znat ko to to oce znat.
Pametne firme imaju boje za svako godiste.Jedino se crna ili siva(nisan siguran) ponavljaju tako da nema puno filozofiranja.
Npr ne moze ti niko prodat crveni TDM 2009 ili 2010 godiste pa bia on potpuno identican godistu 2010(najvise se minja oblik naljepnice) jer naprosto 09 i 10 nema crvene boje.
Ili pokusaj kupit zuti T-max 2010 godiste ili 2008.Nemoguce.
Znaci ko zna zna.Ko nezna i nezasluzuje da zna  :palacgore:

Osobno uvijek cu kupit najnoviji moguci motor/auto ako razlika u konacnoj cijeni starijih godista nije min 10%.(uvjet da je model potpuno identican u svakom pogledu sto u vecini prilika nije slucaj)

P.S.
U nas u vecini slucajeva cijena novog modela je veca od proslogodisnjeg(identicnog) tako da ako se proslogodisnji ne proda zadrzi svoju cijenu pa je automatski jeftiniji.Bas me zanima ko ce za isto vozilo dat u novoj kalendarskoj godini vecu cijenu 5 do 10% samo zato sta je motor/auto kupia karikiram 05.01 umisto 20.12.

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #35 : 26. Srpanj 2010, 09:53:42 »

to možda ima stakla na tvojim "oldtimerima" , današnji imaju plastike na svjetlima  :mrgreen:

Ja nemam ni motor ni vozacku   :jesus:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

jedimaster

• Vozi: Kiticu u cvijeću
« Odgovori #36 : 26. Srpanj 2010, 10:04:45 »

Ja nemam ni motor ni vozacku   :jesus:

kaj si ti kao Dikan...nemaš ništa na sebe  :mrgreen:
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

massa.st

« Odgovori #37 : 26. Srpanj 2010, 10:12:26 »

uvijek ce se znat ko to to oce znat.
Pametne firme imaju boje za svako godiste.Jedino se crna ili siva(nisan siguran) ponavljaju tako da nema puno filozofiranja.
Npr ne moze ti niko prodat crveni TDM 2009 ili 2010 godiste pa bia on potpuno identican godistu 2010(najvise se minja oblik naljepnice) jer naprosto 09 i 10 nema crvene boje.
Ili pokusaj kupit zuti T-max 2010 godiste ili 2008.Nemoguce.
Znaci ko zna zna.Ko nezna i nezasluzuje da zna  :palacgore:

Osobno uvijek cu kupit najnoviji moguci motor/auto ako razlika u konacnoj cijeni starijih godista nije min 10%.(uvjet da je model potpuno identican u svakom pogledu sto u vecini prilika nije slucaj)

P.S.
U nas u vecini slucajeva cijena novog modela je veca od proslogodisnjeg(identicnog) tako da ako se proslogodisnji ne proda zadrzi svoju cijenu pa je automatski jeftiniji.Bas me zanima ko ce za isto vozilo dat u novoj kalendarskoj godini vecu cijenu 5 do 10% samo zato sta je motor/auto kupia karikiram 05.01 umisto 20.12.

ne mora boja nista znacit.........uglavnom svake godine izbacje jednu novu boju ostale boje ostaju iste..........znaci moze se desit ako ih je ostalo na stanju kupit t-maxa crnog iz 2008 pod 2010 god.

sreca sto su sva stara god. t-maxa prodana.........me vas ne mogu zajebat........... :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

seki22

« Odgovori #38 : 26. Srpanj 2010, 10:24:32 »

ne mora boja nista znacit.........uglavnom svake godine izbacje jednu novu boju ostale boje ostaju iste..........znaci moze se desit ako ih je ostalo na stanju kupit t-maxa crnog iz 2008 pod 2010 god.

sreca sto su sva stara god. t-maxa prodana.........me vas ne mogu zajebat........... :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
ne moze jer 2008 god se razlikuje od 2009 i 2010  :palacgore: :jesus: :LOL:

Svakog ko se imalo kuzi ne moze se kako ti kazes "zajebat".
Kad kupujes motor/auto na papiru(ugovoru,deklaraciji) ti pise zemlja porijekla i godina proizvodnje pa prema tome.....

Mada opet kazem nije problem cak ni kupit proslogodisnji model(ako je identican) za cijenu koliko je bila te godine ali platit uvecanu tj kao i ovogodisnji model moze samo ozbilno prikracena osoba po mom misljenju

vjetar u kosi

• **
  • Vozi: Versys
« Odgovori #39 : 18. Kolovoz 2010, 11:57:11 »

odlicno, posto sad nece biti problema sa godinom proizvodnje, saloni mogu narucivati vece kolicine motora pa onda ocekujem da u salonu bude bas svaki model motora a bome i da se svakog moze i probati 20-30 km  :palacgore:
Evidentirano

vjetar u kosi

• **
  • Vozi: Versys
« Odgovori #40 : 18. Kolovoz 2010, 12:21:57 »

ne moze jer 2008 god se razlikuje od 2009 i 2010  :palacgore: :jesus: :LOL:

Svakog ko se imalo kuzi ne moze se kako ti kazes "zajebat".
Kad kupujes motor/auto na papiru(ugovoru,deklaraciji) ti pise zemlja porijekla i godina proizvodnje pa prema tome.....

Mada opet kazem nije problem cak ni kupit proslogodisnji model(ako je identican) za cijenu koliko je bila te godine ali platit uvecanu tj kao i ovogodisnji model moze samo ozbilno prikracena osoba po mom misljenju

tocno  :palacgore: sto cemo s tim?
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #41 : 18. Kolovoz 2010, 14:51:33 »

odlicno, posto sad nece biti problema sa godinom proizvodnje, saloni mogu narucivati vece kolicine motora pa onda ocekujem da u salonu bude bas svaki model motora a bome i da se svakog moze i probati 20-30 km  :palacgore:

mislim da si pogodio point - zastupnici i dileri ce sad moci puno lezernije kupovati robu i puniti ducane, ovo do sada je bilo strasno, rabati dilerski su prilicno maleni, i vrlo je riskantno bilo ulaziti u neke vece investicije, jer svi ocekuju popuste kudikamo vece nego sto je dilerski rabat...

nakon nekog vremena, nitko se nece vise ni sjecati da se pisala nekad godina, ljudi ce biti zadovoljniji jer ce moci vidjeti i isprobati vise modela, a prilikom prodaje rabljenih kupci vise nece imati taj startni argument za skidanje cijene :)
Evidentirano

KING RR

« Odgovori #42 : 18. Kolovoz 2010, 14:54:53 »

mislim da si pogodio point - zastupnici i dileri ce sad moci puno lezernije kupovati robu i puniti ducane, ovo do sada je bilo strasno, rabati dilerski su prilicno maleni, i vrlo je riskantno bilo ulaziti u neke vece investicije, jer svi ocekuju popuste kudikamo vece nego sto je dilerski rabat...

nakon nekog vremena, nitko se nece vise ni sjecati da se pisala nekad godina, ljudi ce biti zadovoljniji jer ce moci vidjeti i isprobati vise modela, a prilikom prodaje rabljenih kupci vise nece imati taj startni argument za skidanje cijene :)

Svejedno ostaje upisana godina prve registracije  :wink:
Evidentirano

Bob Rock

• Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
« Odgovori #43 : 18. Kolovoz 2010, 17:47:49 »

To je dobra stvar i nitko ne bi trebao biti oštečen, a dileri neče trebati spuštati gače kupcima koji svojim ucjenjivanjem obaraju cijene u nedogled, a poslije se čude kako im je loša servisna podrška ili kako taj diler u svom servisu nema odgovarajuču opremu ili obučene ljude...
Pa od čega če čovjek zaraditi i ulagati u posao i aftersale podršku ako nema zaradu?
Recimo Kia koju prodajem, od 08 mjeseca tekuče godine počinje proizvoditi vozila iduče modelne godine. Auta se mogu dovuči na lager i cariniti u 1. mjesec iduče godine i prodati kao 2011. god. Znači nema govora da če se kupcima uvaljivati 3 godine stara vozila...To se je radilo i do sada, samo šta če od sad i ocarinjena vozila tekuče modelne godine biti nova, bez obzira jesu li ocarinjena prošle godine u 12. mjesecu i proizvedena u recimo 09. mjesecu prošle godine...Znači vozilo staro 2-3 mjeseca ,diler je do sada morao prodavati kao prošlogodišnje i na njega dati popust od 1.000 eura...To je bila pušiona i trenutna sreča za kupca, a dugoročno pušiona...
Evidentirano
Jahač magle...

NOroad

• **
  • Vozi: kam se
« Odgovori #44 : 25. Kolovoz 2010, 14:01:51 »

On kaze da ne moze biti nista motoru ako je dobro uskladisten i konzerviran.

i ti i on bi trebali znati da je KONZERVIRANO potpuno različito od SPREMNO ZA ISPORUKU, što svi skuteri i motocikli u salonima i na skladištima jesu (spremni za isporuku)..

nije toliko problem u plastikama, boji, pa čak i gumama, neće se bitno "pokvariti" stajanjem (osim ako nisu izloženi direktnom i konstantnom utjecaju vanjskih atmosferskih prilika), već je problem u MOTORNOM ULJU koje stajanjem izjeda SVE dihtunge (brtvila) i gumena crijeva.. da ne spominjem kočiono ulje ..

i na kraju, gdje je sad ona mantra za izbijanje love "motorno ulje OBAVEZNO mijenjati svakih XXXX kilometara ili JEDNOM GODIŠNJE bez obzira na prijeđene kilometre.."!!??

kao i svaki balkan-trgovac gledaš previše (neću reći samo, jer ne bi bilo fair) na svoj interes, a kupac je u drugom planu .. dok se to ne promijeni, ja kupujem vani ..

inače, prezirem sve naše trgovce motornim vozilima jer su i dalje u ranim 90ima, vremenima "zdrpi i briši"..
Evidentirano
Four wheels move the body.  Two wheels move the soul.

Bob Rock

« Odgovori #45 : 26. Kolovoz 2010, 10:38:03 »

Ima dosta neprodanih vozila starijeg godišta na lagerima, tj. ako je auto-konzerviran, a ako je motor u kutiji...Neče mu ulje izjest semeringe nakon par godina, ali svakako treba to ulje promijeniti odmah. Iako je i to diskutabilno...Trebalo bi mašinu razraditi s tim tvorničkim uljem za razradu..Bude tu razlike...
Evidentirano
Jahač magle...

NOroad

• **
« Odgovori #46 : 26. Kolovoz 2010, 23:37:42 »

Ima dosta neprodanih vozila starijeg godišta na lagerima, tj. ako je auto-konzerviran, a ako je motor u kutiji...

..a toga nema nigdje ..
Evidentirano

Makki

• **
  • Vozi: Lancia Delta II 1.8VVT ,NRG 180,
« Odgovori #47 : 28. Kolovoz 2010, 11:25:33 »

A kako si ti to tako uvjeren , pouzdano znam da se motori i skuteri NE PALE ako nisu prodani izvadi ih se iz kutije korigira tlak u gumama, i idu u salon , inace za tebi pljusku imao sam kod kuce OPEL vectru 2.0 16v , stajala je 8godina zbog neprofesionalnosti sudstva i vještaka , nakon 8.g. uliveno je gorivo par puta dan kontakt , i auto je upalio iz prve! dan danas se covijek vozi , promijenio je ulje filter i svijecice

druga stvar u određenom servisu gdje radim (skuteri,motori) prilikom prodaje 1.g. starog motora prije paljenja je promijenjeno ulje+filter i svijecice, jer vjeruj mi ako se kaj desi nije fora popravljati i pušiti mušteriju
Evidentirano
Speed is just a question of money.......How fast do you wanna go??
SERVISIRANJE SVIH VRSTA SCOOTERA I MOTOCIKALA

NOroad

• **
« Odgovori #48 : 28. Kolovoz 2010, 13:08:01 »

A kako si ti to tako uvjeren , pouzdano znam da se motori i skuteri NE PALE ako nisu prodani izvadi ih se iz kutije korigira tlak u gumama, i idu u salon..

.. i tamo trunu dvije godine ..

druga stvar u određenom servisu gdje radim (skuteri,motori) prilikom prodaje 1.g. starog motora prije paljenja je promijenjeno ulje+filter i svijecice, jer vjeruj mi ako se kaj desi nije fora popravljati i pušiti mušteriju

kako si i rekao - u ODREDJENOM servisu, ne u svima.. mom bratu prodali model 2008. ovo proljeće, samo su mu ključ dali.. kada sam ga pitao jesu li mu napravili izmjene prije isporuke, samo me blijedo pogledao.. on nema pojma o tim stvarima, meni ne bi tek tako prošli..

o tome se radi, sve je ovdje app, tek kad zagalamiš se počnu ponašati kao trgovci..
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #49 : 28. Kolovoz 2010, 13:51:30 »

.. i tamo trunu dvije godine ..

sta moze istrunuti? Imam i motor i skuter vec dosta vremena, vozim ih, ne lomim se bas oko neke ekstra paznje, pazim samo da ne kisnu ako ne moraju i da nisu na suncu, i oba su kao novi, prakticki kao iz ducana, nista nije istrunulo, pa ne kuzim na sto mislis, da istrune nakon dvije godine.
Evidentirano

Bob Rock

« Odgovori #50 : 28. Kolovoz 2010, 21:01:59 »

..a toga nema nigdje ..

Čega nema nigdje?? Pa ja sam ove godine prodao 20-tak Kia Sorenta iz 2008. godine...Auti su bili konzervirani, sa zaljepljenim voštanim papirima po karoseriji..
Evidentirano
Jahač magle...

Ninja

« Odgovori #51 : 28. Kolovoz 2010, 21:28:19 »

Čega nema nigdje?? Pa ja sam ove godine prodao 20-tak Kia Sorenta iz 2008. godine...Auti su bili konzervirani, sa zaljepljenim voštanim papirima po karoseriji..

Ziher ih nisi prodao po cjeni  kao i modeli iz 2010.
Evidentirano
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

Bob Rock

« Odgovori #52 : 29. Kolovoz 2010, 09:45:55 »

Prodao sam ih po cijeni koja je bila i prošle godine, zato šta u Hr nije ni uvezena novija godina tog modela....Nešto kasnije smo dobili potpuno novi model, tako da nije ugrozio prodaju starog...A tko je bio "moj" dobio je ogroman popust, naravno...Ništa se ne radi slučajno, glupost je kad imaš novi model u salonu ili na lageru po cijeni starog modela...A, pomoglo nam je i to, što su stari i novi model dosta različiti konstrukcijski..Stari je više terenac sa nosivom šasijom, a novi je baš SUV- gradska šminka...
Ono što sam htio naglasiti je da su to novi, konzervirani auti, sve dok ne dođu u salon...A i kad su u salonu, bitno je da su im gume napumpane na veči pritisak i da im se promijeni ulje prije isporuke. Nema tu nikakvog negativnog utjecaja...To je novo.
Evidentirano
Jahač magle...

Lovro_

• *
  • Vozi: Peugeot Geopolis 250
« Odgovori #53 : 02. Rujan 2010, 13:29:40 »

Želio bi se uključiti u diskusiju sa svojim skromnom iskustvom. Lani sam na akciji kupio Peugeot Geopolis 250 i.e. o čemu sam kratko pisao na forumu. Tada se radilo o rasprodaji zaliha svi su bili cijenom 22 500 kn, bilo je svih godišta po toj cijeni i 2008. i tada aktualno 2009., ja sam kasno uletio i kupio sam zadnji 2007.g. tada je ležao na lageru dvije godine. Kupljen je kao novo vozilo sa 2 km na brojaču, ranije kako mi je rečeno nije radio motor, nego je dekonzerviran pred prodaju. Dobio sam i prateću garanciju od 2 godine. Ne moram iduće godine na tehnički pregled jer vrijedi dvije godine za novo vozilo. Kupljen je i registriran 19.11. prošle godine. Danas ima 5 300 km na brojaču. Za sada nikakvih problema, koristi se svakodnevno za lokalne vožnje u Rijeci i okolici, za «skočiti» do Trsta. Ponekad kraći jednodnevni izlet do 200 km. 30% vožnje u dvoje. Nikakvih problema sa skuterom.  Potrošnja ispod 3,5 litre, potrošnja ulja nemjerljiva. Da li bi kupio vozilo koje je stajalo dvije godine na lageru da sam za istu cijenu bio u prilici kupiti tada aktualno 2009.g. mislim da ne bi. Znam jedan primjerak možda nije indikativan, ali za sada ispada da je odluka bila dobra.
Evidentirano

Fronius

• **
« Odgovori #54 : 02. Rujan 2010, 17:36:12 »

Želio bi se uključiti u diskusiju sa svojim skromnom iskustvom. Lani sam na akciji kupio Peugeot Geopolis 250 i.e. o čemu sam kratko pisao na forumu. Tada se radilo o rasprodaji zaliha svi su bili cijenom 22 500 kn, bilo je svih godišta po toj cijeni i 2008. i tada aktualno 2009., ja sam kasno uletio i kupio sam zadnji 2007.g. tada je ležao na lageru dvije godine. Kupljen je kao novo vozilo sa 2 km na brojaču, ranije kako mi je rečeno nije radio motor, nego je dekonzerviran pred prodaju. Dobio sam i prateću garanciju od 2 godine. Ne moram iduće godine na tehnički pregled jer vrijedi dvije godine za novo vozilo. Kupljen je i registriran 19.11. prošle godine. Danas ima 5 300 km na brojaču. Za sada nikakvih problema, koristi se svakodnevno za lokalne vožnje u Rijeci i okolici, za «skočiti» do Trsta. Ponekad kraći jednodnevni izlet do 200 km. 30% vožnje u dvoje. Nikakvih problema sa skuterom.  Potrošnja ispod 3,5 litre, potrošnja ulja nemjerljiva. Da li bi kupio vozilo koje je stajalo dvije godine na lageru da sam za istu cijenu bio u prilici kupiti tada aktualno 2009.g. mislim da ne bi. Znam jedan primjerak možda nije indikativan, ali za sada ispada da je odluka bila dobra.
To budeš vidio kak ne moraš.
Žena dobila skuter na poslu, prve godine ga registrirali pod novog, u međuvremenu zaključila da njoj to ne treba, dala ga dedi u Zagreb. Kad se istekla registracija, došli oni u posjetu sa papirima od drloga, otišli na tehnički, pa se vratili doma. Tehnički normalno nisu obavili. Ne smije bit stariji od dvije godine (i tu gledaju godinu proizvodnje).
Evidentirano

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
  • Vozi: BusaBuster
« Odgovori #55 : 02. Rujan 2010, 17:39:41 »

To budeš vidio kak ne moraš.
Žena dobila skuter na poslu, prve godine ga registrirali pod novog, u međuvremenu zaključila da njoj to ne treba, dala ga dedi u Zagreb. Kad se istekla registracija, došli oni u posjetu sa papirima od drloga, otišli na tehnički, pa se vratili doma. Tehnički normalno nisu obavili. Ne smije bit stariji od dvije godine
(i tu gledaju godinu proizvodnje).
netočno  :mrgreen:

Fronius

• **
« Odgovori #56 : 02. Rujan 2010, 17:45:54 »

Nemoj me jebat, to je bilo prije par mjeseci, bio tamo i svađao se s kontrolorom. Ili svaka STP ima svoju politiku.
Nakraju sam moral ić u ZG registrirat to drlo, pa me prokleta babuskara satrala sa autom kad sam se doma vraćal.
Evidentirano

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
« Odgovori #57 : 02. Rujan 2010, 17:53:24 »

Nemoj me jebat, to je bilo prije par mjeseci, bio tamo i svađao se s kontrolorom. Ili svaka STP ima svoju politiku.
Nakraju sam moral ić u ZG registrirat to drlo, pa me prokleta babuskara satrala sa autom kad sam se doma vraćal.
ni za brdo karamela  :jesus:
novo vozilo drugu god ne radi tehnički neovisno o god proizvodnje  :mrgreen:

Fronius

• **
« Odgovori #58 : 02. Rujan 2010, 17:55:13 »

E, ja sam moral radit tehnički.
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #59 : 02. Rujan 2010, 18:16:32 »

mene zanima kako će se kupovati rezervni i potroši dijelovi ...

dobar dan... dobar dan ... trebam disk pločice za plavi suzuki... znate onaj sa crnom crtom ispod lijevog usisnika.... neznam koje je godište ..  :LOL: :LOL:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki SV 1000 S
« Odgovori #60 : 02. Rujan 2010, 18:29:20 »

Nije točno :jesus:
Evidentirano
Procjene vrijednosti motocikala (i drugih vrsta vozila i plovila) pri kupoprodaji, a za potrebe plaćanja poreza. Javiti se na pp, ili na procjena.plovila@gmail.com

Fronius

• **
« Odgovori #61 : 02. Rujan 2010, 19:07:28 »

Znači da sam ja u pravu?
Evidentirano

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
« Odgovori #62 : 02. Rujan 2010, 19:13:51 »

Lovro_

• *
« Odgovori #63 : 02. Rujan 2010, 19:25:15 »

Obavezujem se svečano izvijestiti forum kako je to bilo na tehničkom, kada dođe 19.11. o.g. Kod registracije sam pitao jer nisam kao ranije s drugim vozilima dobio papir za iduću godinu, rekli su mi da više ne daju papir ali da ne brinem. Ista priča se ponovila i s automobilom jer je supruga neposredno poslije toga registrirala prvi put novi auto (aktualno godište) na istoj STP i nije dobila kopiju registarskog lista za drugu godinu, navodno vode evidenciju elektronski. Ukoliko i budem morao na tehnički ne vidim da je problem tih stotinjak kuna troška.
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #64 : 02. Rujan 2010, 22:34:53 »

Ovo ovisi o tumacenju svake stanice za tehnicki pregled... negdje ti priznaju dvije godine, negdje se vade na godinu proizvodnje... pravilnik kaze da za svako **novo** vozilo prvi tehnicki ima vaziti dvije godine, no neki tehnicki pregledi se vade da se gleda godina proizvodnje, sto je pogresno. na racunu mora pisati kraj godine proizvodnje, dali je vozilo novo ili rabljeno, ako pise novo onda je novo... valjda je i njih stisla recesija pa love u mutnom
Evidentirano

Bob Rock

« Odgovori #65 : 03. Rujan 2010, 08:08:34 »

Tako je...Na računu treba pisati npr. godina proizvodnje 2008.-NOVO....I to je to.
Evidentirano
Jahač magle...

Bob Rock

« Odgovori #66 : 03. Rujan 2010, 08:11:36 »

mene zanima kako će se kupovati rezervni i potroši dijelovi ...

dobar dan... dobar dan ... trebam disk pločice za plavi suzuki... znate onaj sa crnom crtom ispod lijevog usisnika.... neznam koje je godište ..  :LOL: :LOL:

A ionako kod svakog ozbiljnog prodavača ne možeš naručiti rez. dio bez broja šasije...Jedino za te potrošne djelove..pločice, pakne koje se često kupuju od raznih proizvođača može biti stvarno problem...
Evidentirano
Jahač magle...

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
« Odgovori #67 : 03. Rujan 2010, 10:10:04 »

Tako je...Na računu treba pisati npr. godina proizvodnje 2008.-NOVO....I to je to.
upravo tako  :mrgreen:
bar mi je tako rekao striček na tehničkom  :wink:

berislavv

• Mister motori.hr forum 2008.
  • Vozi: Honda CB1300A
« Odgovori #68 : 03. Rujan 2010, 10:32:34 »

Da se i ja pridružim, u 12 mjesecu 2009 sam kupio Hondu godina proizvodnje 2007, uredno dobio dvije godine garancije, motor mi isporučili i problema nema,sve radi na njemu kako treba, tak da ne vidim problem kupovine novog vozila koje je na nekom lageru stajalo godinu dvije.

A ovo s tehničkim ćemo vidjeti  :mrgreen:
Evidentirano
Proud to be velika škemba® & mala sisa
ja sam debela BeRRta

djenka

• **
« Odgovori #69 : 03. Rujan 2010, 12:36:50 »

Da se i ja pridružim, u 12 mjesecu 2009 sam kupio Hondu godina proizvodnje 2007, uredno dobio dvije godine garancije, motor mi isporučili i problema nema,sve radi na njemu kako treba, tak da ne vidim problem kupovine novog vozila koje je na nekom lageru stajalo godinu dvije.

A ovo s tehničkim ćemo vidjeti  :mrgreen:

ma naravno da je tako. jedini je problem sto je kod nas uvrijezeno da kad se praodje rabljeni auto ili motor prvi argument oko cijene je godina proizvodnje,sad ce taj argument biti ipak datum registracije.
Evidentirano

Lovro_

• *
« Odgovori #70 : 19. Studeni 2010, 16:45:05 »

Pozdrav,
kako sam "obećao" izvještaj. Danas sam odradio registraciju i morao sam na tehnički jer je godina proizvodnje 2007. tumačenje kontrolora na susjednoj STP je da ne moram ići jer je bilo novo vozilo lani, neovisno o godini proizvodnje. Kako mi je jednostavnije odraditi na ovoj gdje sam bio, odradio sam tehnički pregled. Oprostiti ću trošak od 114 kn ;-), ostala zadovoljstva koja mi je u proteklih godinu dana skuter priredio opravdavaju ovaj trošak. U godinu dana 6 500 km, ni puno ni malo. Po ničem drugom se ne vidi da je skuter stajao dvije godine na lageru pred prodaju. Gume ću mjenjati jer su po boku potrošene skoro do granice inače i danas po mokrom asfaltu u Rijeci drže solidno. Kočiona tekućina vrelištem ni približno za mjenjanje, sve ostalo funkcionira dobro.
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #71 : 19. Studeni 2010, 17:00:51 »

ovako nije igra to što ti kupuješ novo vozilo več novo vozilo staro dvije i možda više godina po cijeni vozila sa godinom proizvodnje ove godine.

tu je problem, ako mogu kupit ču po toj cijeni rađe ovogodišnje vozilo nego vozilo staro dvije godine.

lovro je napisao da su pežoti bili svi na akciji po istoj cijeni ali vjerujem da ta akcija je bila urađena sa ciljem da se riješe tih skutera tj. otiđi danas/sutra kod njih i vjerojatno neče imati te skutere u dučanu.

ok je cijena za novo vozilo akcijska cijena bez obzira na starost pa kome opanci a kome obojci.

ali nisam za to da mi npr. opel proda dvije ili tri godine staru corsu za cijenu corse proizvedene u 12 mjesecu ove godine.

prvo i osnovno ako se bumo igrali skrivača vozilo koje je kupljeno samim izlaskom iz salona gubi 20% a ono nosi oznaku proizvodnje 2010 koliko je onda izgubilo vozilo iz 2008 a kupljeno je pod novo i izašlo iz salona, dali bu popušio gazda isto 20% ili bu to više. po mojoj skromnoj logici biče više od 20%.

e sad ovisi od uvoznika do uvoznika i od salona do salona.
Evidentirano

retriver

• **
  • Vozi: sr50 R , SMV 750.
« Odgovori #72 : 02. Prosinac 2010, 14:59:25 »

..buduči da sam u Zagrebu i da je pravilnik na snazi mjesec dana , to izgleda ovako:
prodavatelj je i dalje dužan izdati račun za vozilo s istaknutom godinom proizvodnje , kao i na homologaciji ( ono što neki rade godina modela je u najmanju ruku kažnjivo) ,u stanici za tehnički pregled ili policiji (ovisno ko izdaje prometnu upisuje se umjesto god.proizvodnje , datum prve registracije)..to što neki prodavatelji tumače na svoj način nema nikakve pravne osnove.i dalje vozilo proizvedeno 2008 ostaje 2008 i nemože se prodat pod 2010 ili 2011 (vidljivo i po VIN oznaci).Osobno smatram da godina proizvodnje nema veze ako je vozilo bilo pravilno uskladišteno ali takvo vozilo mora biti posebno istaknuto i s posebnom ponudom a ne igrati na nepoznavanje pravilnika od strane kupca pa mu uvaljivat..to je krivično dijelo .krivotorenje službenih dokumenata ( god.proizvodnje-god.modela).I da naravno prodavatelji koji su mislili ostvariti extra profit po zakonu to nebi smjeli...eto toliko.to sve ima i u narodnim novinama NN89/10 od 27.07.2010 i 104/10 od 01.09.2010.
Evidentirano

Beco

• **
  • Vozi: Hondu
« Odgovori #73 : 02. Prosinac 2010, 16:49:16 »

Ruting uvaljuje stare modele pod nove stalno. Uostalom kod njih ni ne možeš kupiti auto ili motor a da nije bar 2 godine star
Evidentirano
Mr. Bad Guy

duxx

• **
  • Vozi: vRRRištećeg kawasakiaa tomos14m86, mz es175/2,68
« Odgovori #74 : 02. Prosinac 2010, 17:37:37 »

život je takav čupav i dlakav :palacgore:
Evidentirano
Citat: sid - 10. Prosinac 2009, 09:52:19
cuj, tvoja fabula je toliko afirmaticna da je u daljnjoj koneskvenci cisti apsurd govoriti o mofolnim pitanjima tvog psihodijalekta

retriver

• **
  • Vozi: sr50 R , SMV 750.
« Odgovori #75 : 02. Prosinac 2010, 18:06:39 »

.što se tiće Rutinga , ako prodaju stara vozila pod nova  a da to nije naznačeno onda su u nekoliko prekršaja,jedan od njih je i krivo deklarirani proizvod,krivotvorenje službenih dokumenata itd,itd,rade još i neki to...sve ljepo piše u pravilnicima ali nitko od onih u stanici za tehnički pa do službenice u policiji to ne prate,npr.na računu za novo vozilo iskazan je( mora biti PDV od 23%),a ona vrača stranku jer je godina proizvodnje 2008 i pita stranku po čemu (naravno što piše i u napomeni da je novo vozilo) :misli:zna da je to novo i prva registracija ,itd,itd..vlada velka zbrka,krenuli su u rješavanje toga ali dug je put...... :palacgore:
Evidentirano

westin

• **
  • Vozi: CBF 600 s...
« Odgovori #76 : 05. Prosinac 2010, 17:50:05 »

točno...ja sam kčerki 2009.g povoljno kupio skuter sa 0km 2007.g i pri produžetku registacije je morala i teh.obaviti..
Evidentirano
81

seki22

« Odgovori #77 : 05. Prosinac 2010, 22:34:39 »

Ako dajem svoju lovu za motor  jednostavno ocu motor proizveden u tekucoj godini.
Ako je sve isto jel proizveden 2008 ili 2010 nek oni meni daju 2010.Svaki prodavac ti oce prvo uvalit npr 2008 god.
Zasto,ako je to sve jedno te isto.
Uostalom ko nam u zemlji hrvatskoj na brdovitom balkanu garantira da je motor uskladisten 2 godine kako spada a ne samo uljepsan 10 dana prije prodaje.

P.S.zamislite situaciju za 5 godina.
     prodajem motor star 7 godina ali prva reg je bila prije 5 pa je zapravo motor star 5 godina.
     Reka bi mu : Ajde ti moj prijatelju lovi rake

massa.st

« Odgovori #78 : 06. Prosinac 2010, 13:26:11 »

Ako dajem svoju lovu za motor  jednostavno ocu motor proizveden u tekucoj godini.
Ako je sve isto jel proizveden 2008 ili 2010 nek oni meni daju 2010.Svaki prodavac ti oce prvo uvalit npr 2008 god.
Zasto,ako je to sve jedno te isto.
Uostalom ko nam u zemlji hrvatskoj na brdovitom balkanu garantira da je motor uskladisten 2 godine kako spada a ne samo uljepsan 10 dana prije prodaje.

P.S.zamislite situaciju za 5 godina.
     prodajem motor star 7 godina ali prva reg je bila prije 5 pa je zapravo motor star 5 godina.
     Reka bi mu : Ajde ti moj prijatelju lovi rake

tako i ja razmisljam.......... :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

milanche

« Odgovori #79 : 06. Prosinac 2010, 15:23:21 »

ne moze biti isto nikako vozilo staro mjesec dva pet ili 2 godine pa makar i pravilno skladisten!! a kamoli ako znas kako i gdje su skladistili visak vozila zadnjih 2-3 godine...
Evidentirano

KING RR

« Odgovori #80 : 06. Prosinac 2010, 15:25:11 »

ne moze biti isto nikako vozilo staro mjesec dva pet ili 2 godine pa makar i pravilno skladisten!! a kamoli ako znas kako i gdje su skladistili visak vozila zadnjih 2-3 godine...

Kod nas zubak skladišti škode na otvorenom da nebi napadala prašina iz skladišta po njima  :mrgreen:
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #81 : 07. Prosinac 2010, 23:51:10 »

nema toliko veze starost koliko uvjeti skladistenja.
konkretno, motocikli su uglavnom uskladisteni u zatvorenim skladistima, konzervirani, zasticeni kartonskom amblazom, a cesto i najlonima ispod kartona... za aute ne znam...

nitko nije lud da plati neki ruzinavi motor koji je kisnuo negdje dvije godine kao novi, to se vidi na oko, i normalno je da takvi moraju biti na debelom popustu.

takvi su primjerci u manjini, i mislim da uopce nije sporno da takvi nema sanse da kostaju kao novi...

vecinom se radi o modelima koji su stari par mjeseci, recimo stigne auto ili motor u rujnu 2010, proizveden mozda u kolovozu, i nitko ga vec u prosincu ne zeli kupiti po normalnoj cijeni, jer 'ce za mjesec dana biti staro godiste'...

sve je to vrlo rastezljivo, moj auto je recimo bio modelska godina 2007, ali sam ga kupio 2006, i pise mi godina proizvodnje 2006, makar mu sasija kaze 2007 :)
Evidentirano

ivanm

• *
  • Vozi: NRG Power tuned
« Odgovori #82 : 11. Prosinac 2010, 07:14:46 »

sad su mnoga vozila na akcijama zato što budu za mjesec dana "stariji" godinu dana u papirima i kao takvi nisu novi...
i u 1-2-3. mjesecu naredne godine još će biti prošlogodišnjih modela po nižim cijenama... to je oduvijek tako... moj je stric kupio fiat uno 1998. god 25% jeftinije jer je bio proizvodnja 1997..
Evidentirano

DAINESE

• **
  • Vozi: yamahu fz-6
« Odgovori #83 : 15. Prosinac 2010, 19:23:04 »

U Rutingu ima modela 2007 i 2008 i 2009 ako se ne varam ,cbr600 i vfr800, jesu povoljniji i istaknute su godine proizvodnje, ali, sad me nomojte drzati za rijec mislim da su cjene za 07 i 08 iste, to mi bas nije uredu..... Jos jedno pitanjce, ako npr danas kupim 2007, do kad cu placat godisnji porez do 2017 ili 2020????? :misli:
Evidentirano
Kad nemaš o čemu pričat, imaš o čemu šutit!

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
« Odgovori #84 : 15. Prosinac 2010, 22:39:52 »

U Rutingu ima modela 2007 i 2008 i 2009 ako se ne varam ,cbr600 i vfr800, jesu povoljniji i istaknute su godine proizvodnje, ali, sad me nomojte drzati za rijec mislim da su cjene za 07 i 08 iste, to mi bas nije uredu..... Jos jedno pitanjce, ako npr danas kupim 2007, do kad cu placat godisnji porez do 2017 ili 2020????? :misli:
dok ne umreš  :mrgreen:
 Str: 1 2 3 4 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.394 sekundi uz 15 upita.