Dakle idem pricat pricu od pocetka.
Prekljucer nesto mi rikne truba pa odem kod kolege da to vidimo sta bi moglo bit ( obojica 17-šnjaci

našli se majstori)..Uglavnom kako nam s trubom nije islo odustanemo mi od toga. I predemo mi na svijecice mislim 9500 km s original svijecicama relativno jedni kazu dobre su jedni kazu mjenjaj, upute za korisnika kazu podesavanje i ciscenja na 500 km 3000 km pa na 5500 km i na 8000 km.. oke kakvo ciscenje? Ja sjednem upalim, vozim

..
No izvadimo mi obje svijecice da vidimo u kakvom su stanju, obadvije crne. Desna samo crna od masti nju vratili nazad, lijevu pogledali u mraku oke je vratili nazad. Upalili motor opa motor steka ajmo rec cupka kao da snaga dolazi i odlazi, stani odma skidaj vadi obadvije svijecice. Desnu pogledamo propusem utor i vratim, a lijevu gledamo pod svijetlom sad ima malo hrđe na dnu i razmak jedva da ga ima (onaj na dnu mora bit izmedu 0.6 i 0.7 mm kod elektroda). Uzeo neki smirgl papir proso malo samo vrh elektrode i to malo odvojio noktom i vratio zasarafio motor radi normalno.
Sutradan tj jucer ubija mene u pojam truba a vani dere bura nemozes vozit se, a nemos ni igrat crashday na miru, stari govori odi kod servisa on ce znat sta je.
Nije fora da serviser to napravi, moras nekad probat sam nesto govorim si, i tako odem u garazu skinem trube, jer su dvije i doma na stol pred komp i gledaj sta im je, probavam spojit ih na obicnu AA bateriju samo da mi napravi neki zvuk da znam dal su ispravne. Tokom toga ispitivanja koji mi je neznam kako pao na um uspio sam probit onu membranu unutar jedne. Psujem, jebem sve sta znam i odlucujem se za vracanje obju trubi na njihovo mjesto da stari iapk ne skuzi da sam kopo po motoru bezveze. Turam ruke di im nije mjesto a neam pojma o njihovom radu

. Prilikom vracanja stavim samo jednu spojim zice i probam ono mozda ce radit, potrubim a ona na sve strane trubi ko luda, sretan problem rijesen. Jedna truba ali vrijedna jos sam je uspio i pojacat. Tako da sam to bez beda rijesio.

E sad pocinje. Idem danas na turnire i kroz naselje idem onako 80 i tu me vidio jedan iz drustva taman kad sam ga i prosao sam prebacio u nizu. Sad kasnije kad sam se vidio s njim govori mi kako mi motor izbacio iz auspuha crni dim

sad neznam zasto tu mi nastaje dilema. No prije nego sto sam dosao nazad dok sam bio na turnirima motor je stekao malo. Par puta su bili jaki ispucaji iz nisam siguran al reko bih lijevog auspuha al to nisu oni tihi ispucaji kao kad ima malo vode u gorivu ovo je doslovno kao da mi se gorivo skupilo u cilindru i da je doslo do eksplozije.
I da par puta motor nije htio upalit od prve kad se ohladio

prvi put da mi je tako nesto napravio usred ljeta i kad se upalio jako brzo se ugasio. Al ovaj sindrom je nestao, kasnije kad je bio hladan upalio je bez problema i radio u leru.
Dali moze igrat ulogu ulje u motoru koje stoji vec 9000 km? Ili to sve svijecica zajebaje. Za sada planiram ic sutra popodne do servisa i kupit obadvije nove svijecice i ispred servisa ih odmah stavit.
Usput rijec je o Zongshenu 125-4
http://www.zongshen.hr/PARTS/parts.html to bi bio ovaj u donjem desnom kutu.