Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: Honda cbr 1000 f  (Posjeta: 2039 )

DUREX

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Honda cbr 1000 rr Honda cbr 1000 f
Honda cbr 1000 f
« : 28. Srpanj 2010, 19:49:14 »

:misli:Da vas čujem ! Imam Hondu cbr 1000 f iz 1991 g u besprijekornom stanju ali u nju se izgleda uvukao vrag pa neznam kojom vrstom svete vode da ga istjeram.O čemu se radi:Nakon napravljenog redovnog servisa u 3 mjesecu ove godine sve savršeno radi do 2 dana prije odlaska u Umag na moto susret.Alnaser jako teško okreće i dan prije puta kupujem novi akumulator jer je stari star 3 godine i poprilično je umoran od života.Nedaj bože da moraš 2 puta alnasovati! Na dan puta ubacim novi akumulator.Teško i on okerne ali nije ni on potpuno pun pa računam napunit če se na putu i bit će sve ok.Na pređenih 200-tinjk km vidim da nešto nije ok.Alternator pumpa na 14,5 v ali čim smanjim gas napon na akumulatoru pada na 11,5v.Vidim da nešto nije u redu sa akumulatorom i strahujem da mi ne izgori alternator ili regler te nastavljam tamo i nazad bez upaljenog svijetla.Kod kontakta napon akumulatora svaki puta pokazuje 11,5v i nakon teškog alnasovanja kad motor upali taj napon se podigne na 14,5v.Po dolasku kući reklamiram akumulator te mi javljaju da je 1.čelija neispravna i daju mi novi akumulator.Napunim ga ubacim u motor,klik na alnaser ali isto kao i kod prošlog akumulatora !!! Malo razmislim i dođem do zaključka:el energija koja se preko alnasera trebala pretvoriti u mehaničku i okrenuti radilicu nekoliko puta da bi motor mogao upaliti,zbog nedostatka elektične energije(neispravan aumulator 11.5v)umjesto u mehaničku pretvorila se u toplinsku i spalila četkice i opruge na rotoru.Rastavim alnaser i nađem sve u savršenom redu ipak ga očistim podmažem i odnesem kod dobrog majstora koji ga ispita i konstatira da je sve ok.Montiram ga nazad ali opet isto.Pregledam kompletnu instalaciju ali opet isto.Bacim se u razmišljanje i uz testiranje sa auto akumulatorom dođem do zaključka da je usljed grijanja probio lak negdje na rotoru te uz opterečenje nema snage da savlada kompresiju motora.Naručim novi alnaser i montiram ga a ono opet isto.Dok je motor hladan okreče teško ali kada je topal jedva.Ima li netko nekakvih ideja? 

Evidentirano
I nogom u guzicu je korak naprijed !

oracle

• PROROČICA
  • Spol: Ženski
  • Vozi: intergalaktičku SP 1
Odg: Honda cbr 1000 f
« Odgovori #1 : 28. Srpanj 2010, 21:01:24 »

nigdje nisi naveo o kojem se akumulatoru radi....marki i snazi.... :misli:

Akumulator u fazi mirovanja(kad je pun i ispravan) mora iznositi od 12.5 - 12.8 volti...ako je na tvom akumulatoru napon takav...i ako motor puni 14.5 volti...mora kresnuti.....Po meni je problem OPET los akumulator... :?
Evidentirano
O&G Team
..." Ali ipak uz mene se može, mada je neobično.
 Sa mnom je opasno ići, ja se nikad ne umaram... "

barba

• Vozi: HONDA
« Odgovori #2 : 28. Srpanj 2010, 23:44:46 »

Izmjeri sa Amper klištima  (za istosmjernu struju )koliko ampera vuće taj tvoj alnaser  pa češ znat malo više.Taj električar bi to morao imat.Nadalje ,u fazi "alnasanja" napon može sići do 10.5 Volti ali ne i niže jer onda neće imat dovoljan napon za centralu paljenja (CDI), tojest,neće proizvest iskru.Kakvi su ti kontakti  sa baterije na minus(rama) ili plus (prema alnaseru) Dali se griju ti kablovi u fazi startanja.
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

Cale

• **
  • Vozi: Honda CBR 1100XX
« Odgovori #3 : 28. Srpanj 2010, 23:57:02 »

:misli:Da vas čujem ! Imam Hondu cbr 1000 f iz 1991 g u besprijekornom stanju ali u nju se izgleda uvukao vrag pa neznam kojom vrstom svete vode da ga istjeram.O čemu se radi:Nakon napravljenog redovnog servisa u 3 mjesecu ove godine sve savršeno radi do 2 dana prije odlaska u Umag na moto susret.Alnaser jako teško okreće i dan prije puta kupujem novi akumulator jer je stari star 3 godine i poprilično je umoran od života.Nedaj bože da moraš 2 puta alnasovati! Na dan puta ubacim novi akumulator.Teško i on okerne ali nije ni on potpuno pun pa računam napunit če se na putu i bit će sve ok.Na pređenih 200-tinjk km vidim da nešto nije ok.Alternator pumpa na 14,5 v ali čim smanjim gas napon na akumulatoru pada na 11,5v.Vidim da nešto nije u redu sa akumulatorom i strahujem da mi ne izgori alternator ili regler te nastavljam tamo i nazad bez upaljenog svijetla.Kod kontakta napon akumulatora svaki puta pokazuje 11,5v i nakon teškog alnasovanja kad motor upali taj napon se podigne na 14,5v.Po dolasku kući reklamiram akumulator te mi javljaju da je 1.čelija neispravna i daju mi novi akumulator.Napunim ga ubacim u motor,klik na alnaser ali isto kao i kod prošlog akumulatora !!! Malo razmislim i dođem do zaključka:el energija koja se preko alnasera trebala pretvoriti u mehaničku i okrenuti radilicu nekoliko puta da bi motor mogao upaliti,zbog nedostatka elektične energije(neispravan aumulator 11.5v)umjesto u mehaničku pretvorila se u toplinsku i spalila četkice i opruge na rotoru.Rastavim alnaser i nađem sve u savršenom redu ipak ga očistim podmažem i odnesem kod dobrog majstora koji ga ispita i konstatira da je sve ok.Montiram ga nazad ali opet isto.Pregledam kompletnu instalaciju ali opet isto.Bacim se u razmišljanje i uz testiranje sa auto akumulatorom dođem do zaključka da je usljed grijanja probio lak negdje na rotoru te uz opterečenje nema snage da savlada kompresiju motora.Naručim novi alnaser i montiram ga a ono opet isto.Dok je motor hladan okreče teško ali kada je topal jedva.Ima li netko nekakvih ideja?  
  Prvo: ime ti je genijalno a vozis motor koji sam sanjao uvek.Nisam ga imao ali sam kupio F-ovu mladju sestru i zadovoljan sam sad.Ne znam dali znas za podatak da u Nemackoj ima preko 12000 registrovanih F-ova kao tvoj-bez I i III,znaci samo II. :palacgore:

Drugo: Imao sam slican problem na automobilu.Radio sam alternator,pa kais,pa spaner,pa anlaser,pa regler i sumnja je na kraju pala na akumulator koji je nov. Isto je jedna celija umrla pa je nekad napon bio 14 v a nekad 11 v.Stavio sam nov akumulator od DRUGOG proizvodjaca i resio problem.Na motorima i frajlauf hoce da pravi probleme pri startovanju pa bih ga proverio kao i regler.Ne razumem kako tacno meris napon punjenja.Ja ga merim na klemnama akumulatora i to na 5000 rpm i tu treba da ima bar 14 v iako ni na leru nebi trebalo da bude ispod 12 v.Posto ti je pretpostavljam sa strujom sve u redu a motor zeza kada je vruc vise nego kada je hladan,sumnjam na neki mehanicki kvar npr. frajlauf.Obavezno bih proverio i sve kontakte-posebno one sto idu na " minus ".

Evidentirano
You follow me at own risk!!!

DUREX

• *
« Odgovori #4 : 29. Srpanj 2010, 01:19:04 »

:palacgore:

Hvala svima na odgovorima ali sve sam to več napravio i sve provjerio.Dakle prije kupnje novog alnasera provjerio sam kompletnu instalaciju i sve kontakte kao i elektro magnet koji pušta struju na alnaser.Akumulator sam isto testirao na način da sam iz auta sigurno ispravan akumulator kablovima spojio masu direktno na kučište alnasera a plus pol direktno na vijak kojim se priteže kabal koji vodi sa elektro magneta.Stvar se pokazala ista.Razmišljam da još može biti kvar jedino negdje u mašini.Recimo neki od ležaja koji se okreće u kučištu jer je zablokirao a u toj kombinaciji nemože proizvoditi neki zvuk koji bi dao do znanja da nešto nije u redu.U tom slučaju tako nešto bi stvorilo opterečenje koje bi opteretilo alnaser da nema dovoljno snage za okrenuti radilicu i savladati kompresiju.Sam motor ima 26 000 km i radi kao sat.redovito je servisiran i nikada nije bilo nekih problema sve do sada.Koga zanima može ga pogledati na maloj sličici ali dosta slabo se vidi.Izvorno je tvorničko stanje i sve je na njemu original kao kad je izašao iz tvornice.Obzirom da je rađen za američko tržište ima ugrađena 2 instrumenta koji pokazuju napon na akumulatoru i napon na alternatoru tako da mi je sve odmah jasno čim dam kontakt.Može li mi netko reći što je frajlauf ? čini mi se da je netko tako nešto spomenio.
Evidentirano

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #5 : 29. Srpanj 2010, 09:48:34 »

Ja bi rekao da je regler u pitanju. Provjeri još jednom.
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #6 : 29. Srpanj 2010, 19:20:40 »

koji akumulator imas... :misli:

Trebao bi biti CB 14 L B-2 .....po meni samo je kvaka u losem akumulatoru... :wink:
Evidentirano
O&G Team

DUREX

• *
« Odgovori #7 : 29. Srpanj 2010, 22:27:34 »

Nema veze akumulator.Koristio sam aumulator od auta.Sve ljepo piše u postu,samo treba čitati.Regler isto nema veze jer logično je da sam alnasovao sa punim akumulatorom od auta.Kut predpaljenja apsolutno nema veze jer problem ja u samom pokretanju motora prije Pokrenutog motora.Dakle radilicu pokreče alnaser ne benzin pa prema tome iskra na svječici nije bitna kao ni kut predpaljenja.
Evidentirano

Cale

• **
  • Vozi: Honda CBR 1100XX
« Odgovori #8 : 29. Srpanj 2010, 23:21:14 »

Frajlauf-( seljacki receno ) mehanizam za prenos  obrtaja anlasera na radilicu.
Evidentirano
You follow me at own risk!!!

barba

« Odgovori #9 : 29. Srpanj 2010, 23:27:36 »

Nisi odgovorio ,dali si mjerio struju (A) koja je potrebna za startanje.Jedna piksna u alnaseru može dovesti do toga da mu treba puno više snage (A)za pokretanje.Ni nova baterija ne moža zavrtiti alnaser koji je u banani.Uz to se i puno grije.             
 "Frejlauf" ili slobodno kolo (ruota libera) (u nekom djelu i kao "bendix")služi da pokrene radilicu dok alnaser vrti a kad motor "uhvati" i postane brži od alnasera da ne povuće alnaser za sobom u prevelike okretaje (inaće bi doslo do razlijetanja rotora alnasera ).Ovo je pojednostavljeno objašnjenje da ne ulazimo u nepotrebna  kompliciranja.
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

jura-RT

• **
  • Vozi: BMW
« Odgovori #10 : 30. Srpanj 2010, 15:15:38 »

Daj strujiću nek ti pogleda alternator.
Evidentirano

DUREX

• *
« Odgovori #11 : 30. Srpanj 2010, 18:59:43 »

:misli:

Opet hvala na odgovorima ali molim sve da pročitaju prvi post na otvorenu temu ! Neda mi se svaki puta objašnjavati ponovo. Ili je ovo kolektivna zajebancija na moj račun ili ne čitate postove. Regler samo regulira struju punjenja akumulatora a naravno da sam pokušavao sa punim akumulatorom.Da bi eliminirao akumulator koji bi navodno i kao nov mogao biti neispravan izvadio sam 100 % ispravan iz auta koji pokrene 1600 ccm pa tako mora i 1000 ccm.Isto tako sam napisao i da sam kupio novi alnaser a i da je stvar ista sa novim kao i sa starim. A sada jedno pitanje na pitanje upučeno meni. Koliko mora iznositi ta struja opterečenja na mom motoru,tj hondi cbr 1000 f ? U prvom postu sam naveo sve što sam napravio.Dakle eliminirao sam sve osim mehaničkog kvara a i to je upitno,zašto ? Zato što motor radi samo za poželit ! Bez ikakvih sumnjivih zvukova i lupanja.Potrošnja goriva,temperatura a isto tako snaga i brzina su kao i prije što bi se na osnovu opterečenja moralo drastično promjeniti.
Evidentirano

barba

« Odgovori #12 : 30. Srpanj 2010, 23:45:09 »

S obzirom na to da ne odgovaraš na sve postavljeno i pretpostavljeno moguće je da ti je potreban pop da istjera vraga iz tog motora.  :mrgreen:             
Pitao sam te dali se griju kablovi i koliko Amp povuće u momentu startanja ali od toga ništa ....               
Bilo je motora koji pale na hladno bez problema a na toplo jako teško.Svi su imali potrošene ležajeve na radilici,tojest  došli su do "crvenog" ,oću reć da se potrošila bijela kovina na ležaju a ipak motor nije "lupao".Ovo je česta pojava kod motora Mercedes,pogotovo šestaka.Postoje isti kvarovi i kod motocikala,pogotovo starijih godišta.       
Uglavnom to  na tvom motoru je jedna rijetka pojava  koja se ponekad pojavljivala  na  starijim modelima VFR-a  kad bi netko montirao deklo ,di se nalazi "freilauf" ,sa tanjim dihtungom od originalnog. Tada bi dolazilo do "stiskanja" i vrtnja bi bila otežana.Sad imam jedan takav slučaj di dihtunga uopče nije bilo ,tako je alnaser jedva vrtio. Popušteno deklo u predjelu alnasera i zupćanika do "freilaufa"vrtilo se bez problema.Ovo možda i nije tvoj slučaj ,ukoliko nije skidano deklo ,ali ti možda pomogne .Možda je netko ipak skidao a da ti to neznaš i dovoljno je da je stavljena  jedna podloška na krivo misto da se sve to dogodi.             
Puno sreće u potrazi.         
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

DUREX

• *
« Odgovori #13 : 31. Srpanj 2010, 02:06:33 »

Eto Barba konačno da me netko pita nešto što bi imalo veze sa ovim.Potrošnju struje nisam mjerio.Ona je i bez mjerenja daleko veča nego što bi trebala biti.To zakljušujem po tome što alnaser teško okreće i vidi se da je jako opterečen.Radi se o novom alnaseru.Dakle eliminirao sam neispravan alnaser i sve djelove u njemu.Amperažu potrošnje nisam mjerio iz razloga što nigdje u service manualu ne nalazim podatak koliko bi to trebalo biti i tu potrošnju nemam sa čime usporediti a ona je sigurno puno veča od dozvoljene koja nigdje nije navedena.Sam alnaser se montira u rupu u motoru gdje ulazi u zupčanik bez skidanja ikakvog dekla a drže ga 2 vijka.Od brtvi ima samo jedan gumani prsten koji spriječava curenje ulja iz motora.Ukoliko te ovo zanima slikat ću to sve i poslati slku da vidiš kako to izgleda.Sam zupčanik koji okreče alnaser je u ok stanju.Svi zupci na broju i neoštečeni.Zupčanik se lagano okreče u jednom smjeru dok u drugom dolazi do otpora usljed oretanja radilice.Dakle sve je ok.Sam ležaj zupčanika je u ok stanju.Dakle nema lufta i dosta lagano se okreče.Pretpostavljam da si pročitao 1.post u kojem sam točno opisao sve.Dakle vidi se da sam eliminirao sve neispravnosti po pitanju loših kontakata i velikog prelaznog otpora.Za stanje ležaja radilice sumnjam jer da je tako nešto u pitanju nebi ni postavljao pitanje ovog problema.Motor je u savršenom stanju,redovito servisiran i sa 26-27 000 km.Može biti to što kažeš ali čisto sumnjam.Uostalom ako budem to sve rastavio svakako ču staviti nove ležaje i karike pa čemo eliminirati i ovo.Vidim da imaš znanja i iskustva u ovome pa se nadam da čemo riješiti problem.Još bih napomenio da motor nikada nije pregrijan.turiran bez veze a ni pucano nije s njim.Sa dvije osobe ide po satu 288 kmh i to je definirano gps-om.Ulje ne troši i ne grije se ni pod punim gasom.Problem je počeo prvo kod toplog motora kod kojeg je bilo nemoguče upaliti na alnaser dok sada teško okreče i hladan ali ipak upali.Sutra se ozbilno bacam u riješenje problema pa ti svakako javim što je bilo ukoliko nađem kvar.Malo mi se oteglo s tim,djelom što sam privatnik a dijelom što imam još jedan motor.Puno ti hvala !
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #14 : 31. Srpanj 2010, 08:46:50 »

Opet hvala na odgovorima ali molim sve da pročitaju prvi post na otvorenu temu ! Neda mi se svaki puta objašnjavati ponovo. Ili je ovo kolektivna zajebancija na moj račun ili ne čitate postove. Regler samo regulira struju punjenja akumulatora a naravno da sam pokušavao sa punim akumulatorom.Da bi eliminirao akumulator koji bi navodno i kao nov mogao biti neispravan izvadio sam 100 % ispravan iz auta koji pokrene 1600 ccm pa tako mora i 1000 ccm.Isto tako sam napisao i da sam kupio novi alnaser a i da je stvar ista sa novim kao i sa starim. A sada jedno pitanje na pitanje upučeno meni. Koliko mora iznositi ta struja opterečenja na mom motoru,tj hondi cbr 1000 f ? U prvom postu sam naveo sve što sam napravio.Dakle eliminirao sam sve osim mehaničkog kvara a i to je upitno,zašto ? Zato što motor radi samo za poželit ! Bez ikakvih sumnjivih zvukova i lupanja.Potrošnja goriva,temperatura a isto tako snaga i brzina su kao i prije što bi se na osnovu opterečenja moralo drastično promjeniti.
imas pravo....i meni se cini da netko tu nekoga zajebava....samo neznam tko koga....jer vidim po tvojim postovima da nemas iskustva sto se tice mehanike...a pogotovo elektrike...jer bi znao da paljenje preko kablova puno puta ne daje zeljene rezultate....barem kod motora vece kubikaze i snage....nigdje nisi naveo koju marku i model akumulatora imas....sto je vrlo bitno u ovom slucau....a sto se tice tvoje tvrdnje da regler regulira samo struju punjenja....prouci si malo princip rada i ulogu reglera....ljudi se javljaju u tvojoj temi sa savjetima iz iskustva..i prakse....a ne iz puke teorije....zele ti pomoci da ne ides otvarati masinu sa 26.000 km......vec si kupio novi anlaser...a nisi morao....sta je sad slijedece... :mrgreen: ?

Moj savjet....odnesi motor nekome kompetentnom...molim te...ovo vise nema smisla... :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

blagi

• **
  • Vozi: Tuono R
« Odgovori #15 : 31. Srpanj 2010, 10:48:00 »

ide po satu 288 kmh i to je definirano gps-om.

Da sat i gps pokazuju isto :misli: :misli: ........ dosta optimistično.........
Evidentirano
Bolje bit zatvoren po prirodi nego po zakonu!

DUREX

• *
« Odgovori #16 : 31. Srpanj 2010, 14:00:08 »

E sad kolega.... Čudiš me svojim razmišljnjem.Znam da svi koji se javljaju na ovu temu pokušavaju pomoči u riješenju mog problema.Neizmjerno sam im zahvalan u tome i velika mi je želja da svi zajedno negdje popijemo nešto.A evo ti odgovora na sve žto si pitao.Km sat na motoru nisam uzeo u obzir jer svi lažu i točni su na samo nekim brzinama ali dosta tolerancije imaju.Do podatka brzine od 288kmh sam došao putem gps uređaja za navigaciju koji nije klasična putna cestovna navigacija nego nešto malo bolje.Informacije o brzini i pređenom putu daje na osnovu signala koji prima sa 12 satelita te sve sprema u memoriju a ti kasnije možeš to sve pregledati kao i dionice koje si najbrže prešao i kojima si najbrže vozio.Dakle brzina je mjerena na auto putu gps uređajem a neka me ispravi svako tko zna za nešto pouzdanije i točnije.Akumulator Unibat cbl 14 a2,dakle 14 ah 12v.Za moj motor bi trebao biti cbl 14 b2.Razlika je samo na kojoj strani je crijevo za ovod viška kiseline kod eventualnog curenja.Sljedeči akumulator kojim sam isprobao sve ovo u slučaju da unibat nije "neki" akumulator je Yuasa 14 ah 12v i opet isto. Akumulator ima veze kod ovog problema samo ako nije dovoljne startne snage,znači da ako u trenutku startanja nemože dati dovoljnu struju opterečenja da bi alnaser savladao sve otpore u mehanici u motoru i savladati kompresiju.Kod sporog okretanja sam usis smjese benzina i zraka nije dovoljan da bi se stvorila određena zapaljiva smjesa koju iskra sa svječice mora upaliti.Pri alnasovanju napon na akumulatoru nesmije pasti ispod 9 v jer se javljaju teškoće u samom modulu paljenja. Govorim o motoru bez direktnog ubrizgavanja i elektro pumpe za dovod goriva ! Valja napomenuti da oba akumulatora bez problema pokrenu drugi motor.Dakle ispravni su.Pošto nema pozitivnog rezultata moram eliminirati sve sumnjive i loše kontakte na instalaciji jer baš tu se javlja problem velikog prelaznog otpora.U slučaju prevelikog otpora električna energija se pretvara u toplinsku.Dakle rezultat je grijanje spojeva na kojima je loš spoj.Svaki posebno pregledavam,čistim i špricam kontakt sprejom.Elektro magnet, kleme i same spojeve na masi,dakle kučištu motora i šasiji isto tako i ne nalazim problem.Skidam alnaser jer kod velikog opterečenja četkice jako iskre i stvara se garež koja dodatno smanjuje provodljivost struje.Četkice su kao nove,obrusim ih lagano finim brusnim papirom i pregledavam opruge koje ih tiskaju na kontakte rotora.Rekli smo da se ovdje usljed velikog operečenja javlja toplinska energija koja kada zagrije opruge bitno im smanji elastičnost i silu pritiska.Probaj oprugu od kemijske ugrijati upaljčem i nakon toga stisnuti,bit če ti jasno o čemu pričam.Eliminiram i opruge kao ispravne i pregledavam ležaje.Savršeno stanje iglišastog ležaja kao i mesinganog ležaja koji kada se istroši ukosi rotor i dobijete kao rezultat ovakve probleme.Stanje isto savršeno i bacam se na rotor.Instrumentom,dakle om metrom pregledavam svaki namotaj.Dakle svih 36 kontakata i konstatiram da ne probijaju na masu i "trebali" bi biti ispravni.Kažem trebali jer šta se događa kada se rotor zagrije i dođe pod opterečenje velike amperaže i struje.Sve ovo perem u biljnom benzinu,on se inače koristi za pranje elekto motora alnasera i alternatora.Ne oštečuje lak na žici i strašno brzo hlapi i nile mastan.Podmazujem sve potrebno i vračam nazad na motor.Rezultat je  opet isti pa odlazim kod majstora Šmit Ivana koji je doktor u svemu ovome a on konstatira da je alnaser u savršenom stanju.Po meni nema što drugo biti nego proboj laka na žicama rotora i iz tog razloga naručujem novi alnaser.Montiram njega i rezultat je isti.Uzimam akumulator iz auta,Optima 800.800 A 12v.Dakle amperaže ima dovoljno a i 12v.Kablovima na kojima su klješta za pritezanje u nesumnjivo dobrom stanju - pol pritežem direktno na kučište alnasera,dakle njegova masa a plus pol direktno na vijak kojim se priteže kabal sa elektro magneta na alnaser.Ovim sam zaobišao sve spojeve i eliminirao sve ono što bi moglo biti neispravno a več sam prije utvrdio da je isto ispravno.Spajam klješta na plus pol akumulatora ali opet teško okreče.Dakle nakon ovog iscrpnog opisivanja kvara sve se vidi da sam eliminirao sve što bi moglo biti neispravno u pokretanju alnasera.Jedino što može biti je još mehanički kvar u motoru a ti mi tvrdiš da motor odvezem nekome tko zna.Ako ja neznam a možeš to utvditi po opisu ovog svega onda neznam ko bi to znao riješiti.Neznam ni odakle ti informacija da su kablovo nepouzdani ! Sa njima se pale kamioni od 8000 ccm ! a kako nebi motor od 1000 ccm.Pri ovome mislim na ispravne i dobre kablove a ne na one iz trgovine kineski zid za 13 kn ! Nemoj se nači uvrijeđen ali doktorirao sam elektro tehniku i ovo po pitanju struje je za mene nikakav problem ali moraš sve to napraviti da bi eliminirao probleme.Što se tiče mehanike motora jako puno samih popravio a i generalki napravio.Ovo sve pišem jedino iz razloga što je možda netko imao takav problem pa če mi to uštediti vrijeme. Puno ti hvala a i svima ostalima koji sudjeluju u ovoj temi.U svakom slučaju o svemu ču vas obavjestiti.

Pozdrav
Evidentirano

DUREX

• *
« Odgovori #17 : 31. Srpanj 2010, 14:13:46 »

Dodatak: Regler preko graetz-ovog spoja dioda pretvara izmjeničnu struju koju dobije iz alternatora u istosmjernu struju a nju dalje preko regulatora napona regulira strujom punjenja akumulatora regulirajuči struju i napon punjenja akumulatora prema vrsti,tipu,i naponu akumulatora.Napon akumulatora pri tome nebi smio priječi 14,8 v a struja punjenja se regulira ovisno okapacitetu akumulatora.Dakle prema tome koliko ima ah.To ti je grubi opis a regleri se dijele na još dvije grane,poluvalne i punovalne.Ukratko puno je za objašnjavane a i nebitno.Uglavnom skineš alternator i regler sa motora i on mora raditi bez ikakvih problema sve dok ima struje u akumulatoru.
Evidentirano

oracle

• PROROČICA
« Odgovori #18 : 31. Srpanj 2010, 14:18:10 »

sve je to lijepo...tvoje znanje...i sve... :palacgore:
ali ti i dalje ne znaš šta je s tvojom hondom ..a nećeš da poslušaš... :neznam:
predavanje iz elektrotehnike ostavi za nekog drugog....i da...ANLASER :wink:
Evidentirano
O&G Team

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #19 : 31. Srpanj 2010, 14:27:15 »

Ček malo  :misli: nisi li ti onaj iz teme o jedinoj ceberki na planetu koja netroši ulje  :misli: onaj sa parolom "vozite Honde, savršene su.."  :misli:

Wtf je sada  :neznam:, dobila iznenada zloćudni tumor o kojem nitko nezna ništa  :shock:  8)

Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

oracle

• PROROČICA
« Odgovori #20 : 31. Srpanj 2010, 14:28:10 »

Ček malo  :misli: nisi li ti onaj iz teme o jedinoj ceberki na planetu koja netroši ulje  :misli: onaj sa parolom "vozite Honde, savršene su.."  :misli:

Wtf je sada  :neznam:, dobila iznenada zloćudni tumor o kojem nitko nezna ništa  :shock:  8)

ne...ušao je vrag u nju...đizzzzzzzzzz :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
O&G Team

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #21 : 31. Srpanj 2010, 14:31:45 »

ne...ušao je vrag u nju...đizzzzzzzzzz :LOL: :LOL: :LOL:

:shock:

Hitno pozovite exorcista sa kaptola  :jesus:

8)
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #22 : 31. Srpanj 2010, 15:33:18 »

E sad kolega.... Čudiš me svojim razmišljnjem.Znam da svi koji se javljaju na ovu temu pokušavaju pomoči u riješenju mog problema.Neizmjerno sam im zahvalan u tome i velika mi je želja da svi zajedno negdje popijemo nešto.A evo ti odgovora na sve žto si pitao.Km sat na motoru nisam uzeo u obzir jer svi lažu i točni su na samo nekim brzinama ali dosta tolerancije imaju.Do podatka brzine od 288kmh sam došao putem gps uređaja za navigaciju koji nije klasična putna cestovna navigacija nego nešto malo bolje.Informacije o brzini i pređenom putu daje na osnovu signala koji prima sa 12 satelita te sve sprema u memoriju a ti kasnije možeš to sve pregledati kao i dionice koje si najbrže prešao i kojima si najbrže vozio.Dakle brzina je mjerena na auto putu gps uređajem a neka me ispravi svako tko zna za nešto pouzdanije i točnije.Akumulator Unibat cbl 14 a2,dakle 14 ah 12v.Za moj motor bi trebao biti cbl 14 b2.Razlika je samo na kojoj strani je crijevo za ovod viška kiseline kod eventualnog curenja.Sljedeči akumulator kojim sam isprobao sve ovo u slučaju da unibat nije "neki" akumulator je Yuasa 14 ah 12v i opet isto. Akumulator ima veze kod ovog problema samo ako nije dovoljne startne snage,znači da ako u trenutku startanja nemože dati dovoljnu struju opterečenja da bi alnaser savladao sve otpore u mehanici u motoru i savladati kompresiju.Kod sporog okretanja sam usis smjese benzina i zraka nije dovoljan da bi se stvorila određena zapaljiva smjesa koju iskra sa svječice mora upaliti.Pri alnasovanju napon na akumulatoru nesmije pasti ispod 9 v jer se javljaju teškoće u samom modulu paljenja. Govorim o motoru bez direktnog ubrizgavanja i elektro pumpe za dovod goriva ! Valja napomenuti da oba akumulatora bez problema pokrenu drugi motor.Dakle ispravni su.Pošto nema pozitivnog rezultata moram eliminirati sve sumnjive i loše kontakte na instalaciji jer baš tu se javlja problem velikog prelaznog otpora.U slučaju prevelikog otpora električna energija se pretvara u toplinsku.Dakle rezultat je grijanje spojeva na kojima je loš spoj.Svaki posebno pregledavam,čistim i špricam kontakt sprejom.Elektro magnet, kleme i same spojeve na masi,dakle kučištu motora i šasiji isto tako i ne nalazim problem.Skidam alnaser jer kod velikog opterečenja četkice jako iskre i stvara se garež koja dodatno smanjuje provodljivost struje.Četkice su kao nove,obrusim ih lagano finim brusnim papirom i pregledavam opruge koje ih tiskaju na kontakte rotora.Rekli smo da se ovdje usljed velikog operečenja javlja toplinska energija koja kada zagrije opruge bitno im smanji elastičnost i silu pritiska.Probaj oprugu od kemijske ugrijati upaljčem i nakon toga stisnuti,bit če ti jasno o čemu pričam.Eliminiram i opruge kao ispravne i pregledavam ležaje.Savršeno stanje iglišastog ležaja kao i mesinganog ležaja koji kada se istroši ukosi rotor i dobijete kao rezultat ovakve probleme.Stanje isto savršeno i bacam se na rotor.Instrumentom,dakle om metrom pregledavam svaki namotaj.Dakle svih 36 kontakata i konstatiram da ne probijaju na masu i "trebali" bi biti ispravni.Kažem trebali jer šta se događa kada se rotor zagrije i dođe pod opterečenje velike amperaže i struje.Sve ovo perem u biljnom benzinu,on se inače koristi za pranje elekto motora alnasera i alternatora.Ne oštečuje lak na žici i strašno brzo hlapi i nile mastan.Podmazujem sve potrebno i vračam nazad na motor.Rezultat je  opet isti pa odlazim kod majstora Šmit Ivana koji je doktor u svemu ovome a on konstatira da je alnaser u savršenom stanju.Po meni nema što drugo biti nego proboj laka na žicama rotora i iz tog razloga naručujem novi alnaser.Montiram njega i rezultat je isti.Uzimam akumulator iz auta,Optima 800.800 A 12v.Dakle amperaže ima dovoljno a i 12v.Kablovima na kojima su klješta za pritezanje u nesumnjivo dobrom stanju - pol pritežem direktno na kučište alnasera,dakle njegova masa a plus pol direktno na vijak kojim se priteže kabal sa elektro magneta na alnaser.Ovim sam zaobišao sve spojeve i eliminirao sve ono što bi moglo biti neispravno a več sam prije utvrdio da je isto ispravno.Spajam klješta na plus pol akumulatora ali opet teško okreče.Dakle nakon ovog iscrpnog opisivanja kvara sve se vidi da sam eliminirao sve što bi moglo biti neispravno u pokretanju alnasera.Jedino što može biti je još mehanički kvar u motoru a ti mi tvrdiš da motor odvezem nekome tko zna.Ako ja neznam a možeš to utvditi po opisu ovog svega onda neznam ko bi to znao riješiti.Neznam ni odakle ti informacija da su kablovo nepouzdani ! Sa njima se pale kamioni od 8000 ccm ! a kako nebi motor od 1000 ccm.Pri ovome mislim na ispravne i dobre kablove a ne na one iz trgovine kineski zid za 13 kn ! Nemoj se nači uvrijeđen ali doktorirao sam elektro tehniku i ovo po pitanju struje je za mene nikakav problem ali moraš sve to napraviti da bi eliminirao probleme.Što se tiče mehanike motora jako puno samih popravio a i generalki napravio.Ovo sve pišem jedino iz razloga što je možda netko imao takav problem pa če mi to uštediti vrijeme. Puno ti hvala a i svima ostalima koji sudjeluju u ovoj temi.U svakom slučaju o svemu ču vas obavjestiti.

Pozdrav
jedan spoj nisi eliminirao...37-mi...zicu koja vodi sa elektromagneta na anlaser....trebao si spojiti i + kabel direktno pod saraf anlasera.....a ne pod saraf elektromagneta....mi neuki mehanicari to tako radimo... :wink:
Evidentirano
O&G Team

dannyghost

• Vozi: kiLLeRR - gazim po želji
« Odgovori #23 : 31. Srpanj 2010, 16:36:34 »

BMW, pusti čoeka da djeluje, jer ako nastavi i sledge će morati kod njega na instrukcije o spisateljstvu  :LOL:

varadero10

• **
  • Vozi: honda varadero
« Odgovori #24 : 31. Srpanj 2010, 18:16:40 »

točno mi je drago što imamo u slavoniji tako pametnog i razumnog čovjeka,sreća pa je tek sad nabavio comp. :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano
tako ti je mala moja kad ljubi bosanac
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.2 sekundi uz 15 upita.