Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2] 3  Sve   Dolje

Autor Tema: Honda cbr 1000 f  (Posjeta: 2043 )

goran crm

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: gromovitog mačića
Odg: Honda cbr 1000 f
« Odgovori #25 : 31. Srpanj 2010, 22:56:14 »

Pročitao sam cijelu temu, i neznam što bi mogao biti točan kvar. Primjetio sam da nigdje ne piše, a zanima me, dali je prilikom paljenja taj motor u brzini ili neutralu?
Evidentirano
Spor sam, ali sam još uvijek ispred tebe...

barba

• Vozi: HONDA
« Odgovori #26 : 31. Srpanj 2010, 23:38:23 »

Ostavimo na stranu neozbiljne odgovore.Želimo pomoći čoviku koji je  u problemima a u kojima se možemo i sami naći.                 
Kako je rekao BMW  m 5,jedino koje nije do sad bilo navedeno je upravo taj spoj .Plus  od baterije ( pomočne) direktno na plus od alnasera i to  za vrijeme startanja da se vidi ima li poboljšanja.Ako ima onda nešto nije u redu sa relejem alnasera i kabelom.Zato sam prije pitao dali se kablovi griju.Uostalom sa jednim dobrim Ampermetrom se može izmjeriti dali neki kabel ne provodi dovoljno struje (A)  do svog drugog kraja.                   
Uglavnom ,ne otvaraj mašinu dok ne nađeš razlog( a mislim da nije problem u unutrašnjosti  motora).Ne radi ono u što nisi siguran da će riješiti tvoj problem.       
Primjer novog alnasera ,mogao si ispitati i rotor dali je probijen sa onim uređajem (ne dolazi mi sad na pamet njegovo ime) koji ima svaki dobro opremljeni autoelektričar. Znam da te hvata panika i da te ljuti što nisi pronašao kvar  ali ,vjeruj nama koji svaki dan radimo po tim stvarima,ponekad se stvarno izgubi dosta vrimena,ponekad.       
Strpljivo naprid jer si do sad sve dobro opisao pa te i dobro pratimo.               
Ukoliko netko i baci neku šalu nije problem jar kad bi sve shvatili ozbiljno di bi završili ?         
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

bobo RR

• Vozi: Yamaha thunderace 1000
« Odgovori #27 : 31. Srpanj 2010, 23:59:24 »

bobo RR                 
Za nas tamo nema mista ,već su otišli drugi,ozbiljniji. :LOL:
a cuj,to sto on daje jaci,ja ni nebi htio,kao ni vecina nas vjerojatno  :LOL:  :mrgreen:
Evidentirano
Bog je velik..ali ti si i dalje glup

DUREX

• *
  • Vozi: Honda cbr 1000 rr Honda cbr 1000 f
« Odgovori #28 : 01. Kolovoz 2010, 02:30:02 »

:palacgore:

Pozdrav svima ! Rotor alnasera sam provjerio unimjerom prije nego sam ga nosio kod majstora.Nakon toga i on ga je premjerio i složio se da je sve ok.Opet ima ona sumnja u lak na žici koji se na promjene temperature skuplja i širi a pod utjecajem struje i opterečenja dovodi u kratki spoj jedan dio namotaja i tu se gubi recimo 1/3 snage.Nakon toga sam kupio novi.Kabal od akumulatora sam spajao minus pol direktno klještima na kučište alnasera a plus pol na vijak na alnaseru na koji se steže kabal od releja ili elektromagneta za paljenje.Naravno da ču mašinu zadnju rastaviti i to tek kada budem uvjeren da sam sve opcije ispitao.Danas sam provjerio ležaje vodene pumpe jer nekada semering na pumpi zna procuriti i antifriz uđe u kučište vodene pumpe te uništi 2 ležaja koji tada stvaraju određen otpor.Provjerio sam i alternator sa ležajima koji su isto ok.Nakon toga Španer razvodnog lanca kao i podešenost ventila koji su isto ok.Ispustio sam ulje iz motora te ga pregledao u potrazi za komadičima bilo kakvog metala ili špene.I tu je sve ok.upravo sam se vratio sa vožnje potpuno zadovoljan radom i snagom motora.Pošto je jutro pametnije od večeri razmišljat ču sutra i napraviti ono čega se sjetim.Puno hvala na odgovorima.
Evidentirano
I nogom u guzicu je korak naprijed !

goran crm

• *
  • Vozi: gromovitog mačića
« Odgovori #29 : 01. Kolovoz 2010, 10:21:56 »

Nisi mi odgovorio na pitanje par postova gore na početku druge stranice!
Evidentirano
Spor sam, ali sam još uvijek ispred tebe...

Pava0001

• **
  • Vozi: malo goldwing 1200 bezveze i starog suzukija750
« Odgovori #30 : 01. Kolovoz 2010, 12:45:15 »

Na toj masini ima tri lanca koji su na radilici,ne mora biti da je do faznog mozda steka na uljnoj pumpi ili
na alternatoru
Evidentirano
trenutno sam nedostupan......................
odjebite dok ne popravim CBR-ku.............
a dobar je i autobus do k......

maximus

• **
  • Vozi: Honda CBR1000F
« Odgovori #31 : 01. Kolovoz 2010, 15:24:02 »

a jesi razmisljo da su mozda lezajevi na radilici malo stegnuli  a reci mi koja je cijena te honde i gdje se nalazi ako je na prodaju  pozdrav
Evidentirano

DUREX

• *
« Odgovori #32 : 03. Kolovoz 2010, 02:17:32 »

Naravno da je motor kod paljenja u neutralu ali kada je hladan pali i u neutralu a i u brzini,naravno sa stisnutim kvačilom.Netko je postavio pitanje dali sam razmišljao da se ležaji nisu malo stisnuli ? Na koji način ? Ne kužim kako se to može dogoditi. Nije na prodaju a sve što sam mogao provjeriti provjerio sam osim što nisam rastavljao mašinu.To neču ove godine ni raditi,vozim se dok se da upaliti ili dok se ne raspadne.Nemam vremena 7 dana da bi to sve napravio a ako se nešto ne dogodi riješit ću ga kada zahladi.Imam drugog pa mi i nije hitno
Evidentirano

DUREX

• *
« Odgovori #33 : 04. Kolovoz 2010, 03:10:41 »

:misli:

Dakle Barba izgleda da si bio u pravu.Detaljno je sve pregledano i nisam našao ništa što bi moglo uzrokovati ovako nešto osim ležaja radilice.Motor neču ove godine rastavljati.imam drugi sa kojim ču se malo više voziti jer nemam nekih 7 dana na raspolaganju da bi to sve rastavio i sastavio.Kada zahladi imat ću više slobodnog vremena pa ču to sve na miru napraviti preko zime.Ako obratiš pažnju kada se javljam ovdje vidjet češ da radim do 2-3 i bojim se da će to sve zajedno potrajati.Osim toga možda nekom nešto padne na pamet pa to sve i neću morati raditi.Motor ima 27320 km i nadam se da nisam toliki lutrijaš da je na toj kilometraži pojeo ležaje.Tko zna može svašta biti,vidjet čemo.Nego vidim da si dosta toga radio pa me zanima imaš li nekih saznanja o cijeni ležaja ? pitam čisto iformativno da znam koliko su ovdje jer imam opciju naručivanja iz njemačke.Hvala na svemu,Pozdrav !
Evidentirano

DUREX

• *
« Odgovori #34 : 04. Kolovoz 2010, 03:37:14 »

:shock:Oglasa trenutno na Preloved - Postavite oglas ovdje za besplatno

FOR SALE ZA PRODAJU
Honda CBR1000f Honda CBR1000f
Neath, West Glamorgan, UK Neath, West Glamorgan, Velika Britanija   

[More honda cbr1000f ads...] [Više honda cbr1000f oglasa ...] 

--------------------------------------------------------------------------------

Review by: tc Pregled po: tc
Reviewed September 2003. Recenzirao rujna 2003. Performance Performanse  Reliability Pouzdanost 

Parts Availability Dostupnosti dijelova  Overall Value for Money Ukupna vrijednost za novac 

--------------------------------------------------------------------------------
I have had two CBR 1000's, the first was an FK new in 1989. Ja sam imao dvije CBR 1000-ih, prvi put FK novu u 1989. Completed 167,000 miles onthat in just under 3 trouble free years before buying an FN new in 1992. Završeni 167.000 milja u samo onthat do 3 godine bez problema prije kupnje nove FN u 1992. I did 147,000 miles on that bike before moving on to the Blackbird of which I am now on my second model. Ja sam 147.000 milja na bicikl da se prije prelaska na kos za koje sam sada na mom drugom modelu.
The CBR 1000 is vastly underated, and even alongside the Blackbird it is a very competent performer. CBR 1000 neizmjerno je underated, pa čak i uz Kos je vrlo nadležno izvođača. I have been all over Europe without so much as a hint of trouble, the only required change was the exhaust at around 100,000 miles which I changed to a Sebring. Ja sam bio u cijeloj Europi, bez toliko kao nagovještaj problema, jedini potrebna promjena ispušnih oko 100.000 milja koje sam promijenio u Sebring.

Superb bike, great value for money, oh and by the way my first bike is still on the road with 325,000+ miles on the clock and the engine still hasn't been stripped. Vrhunski bicikl, veliku vrijednost za novac, oh i usput moj prvi bicikl je još uvijek na putu s 325.000 + milja na sat, a motor još nije oduzeta.

Overall: Sveukupno:   
Ownership: Vlasništvo:  Owned for 3 years. Vlasništvu za 3 godine. 

malo loš prijevod ali sve je savršeno jasno...

Evidentirano

barba

• Vozi: HONDA
« Odgovori #35 : 04. Kolovoz 2010, 21:50:34 »

DUREX           
Rastavljanje dolazi zadnje mada sam uvjeren da problem stoji negdje vani mašine.Rastavljanje i ležajeve sam samo napomenuo kao mogučnost ali kod tvog motora sa tako malo  km smatram  da nije do toga.Kad kažeš da se normalno voziš znaći da to nije to.Inaće bi ležajevi ubrzo prolupali a ti bi imao nekakvu rupu u bloku prije ili kasnije.Nedaj Bože               
Šteta što ga ne mogu čuti uživo,znao bi di uprti prst.Ovako samo svi nagađamo.                 
Provaj obratiti pažnju na promjene u zadnje vrijeme.Ako se nešto pogoršalo poslužit če nam da bolje razumimo tu tvoju mašinu. Pozdrav.                 
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

DUREX

• *
« Odgovori #36 : 05. Kolovoz 2010, 02:19:14 »

Hvala na informacijama a čim nešto bude jasnije javim o šemu se radi.

Pozdrav !
Evidentirano

gastajbarter

• Vozi: ZX 12 R, NEXUS 300
« Odgovori #37 : 05. Kolovoz 2010, 08:16:07 »

ja sam na cbx 550 imo isto ovako..n a kraju se ispostavilo da je n a anlaseru neki lezaj malo zahrdjo a ni cetkice nisu bile bas nesto

eeee umalo da zaboravim ...vozite hondu savrsena je :mrgreen:
Evidentirano
U gasu je spas,a u kocnici propast

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #38 : 05. Kolovoz 2010, 08:59:55 »

ne znam zasto...ali imam filing da je taj motor zdrav ko dren.....covjek samo iskusava nase strpljenje i znanje.. :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

MOONSHIELD

• Vozi: s puknutim blokom i greškom na geometriji vilica
« Odgovori #39 : 05. Kolovoz 2010, 09:31:29 »

...vozite hondu savrsena je :mrgreen:
konačno si shvatio, zajebi ti te kramasakije :mrgreen:
Evidentirano
MK 1. POSJETA GROBNIKU

oracle

• PROROČICA
  • Spol: Ženski
  • Vozi: intergalaktičku SP 1
« Odgovori #40 : 05. Kolovoz 2010, 09:33:19 »

konačno si shvatio, zajebi ti te kramasakije :mrgreen:
šta je ovo.....oda o hondama :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
O&G Team
..." Ali ipak uz mene se može, mada je neobično.
 Sa mnom je opasno ići, ja se nikad ne umaram... "

DUREX

• *
« Odgovori #41 : 05. Kolovoz 2010, 23:57:29 »

E bmw... volio bih da je tako,da je sve ovo zajebancija ali vjeruj mi nema mi gore stvari nego kada mi nesto sa motorom nije u redu.Čak i kada je prljav drama mi je a ne nešto ovako ! Bojim se da nema druge nego rastaviti mašinu i nači problem.Vjerovatno je barba u pravu da su ležaji radilice.Vidim da čovjek zna a i nema što drugo biti,sve sam živo pregledao.Kako ja tako i nekoliko ljudi koji ili drže servis ili rade u njima tako da je još samo to ostalo ! Nadam se da nisam u pravu jer na onu koju sam bacio u postu ovdje sa 325 000 milja meni fali još 10 puta toliko....
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #42 : 06. Kolovoz 2010, 07:26:56 »

ma koji lezajevi radilice.....molim te.....pa znas li ti da je anlaser otprilike "jak" oko 1.3 kw....dakle ako taj motoric od skoro 3 ks ne moze glatko okrenuti radilicu(i ostale sklopove)....tu nesto gadno ne stima....jer to je onda jako velik otpor....a to bi znacilo da je masina skoro pa blokirana....e sad....na toj kilometrazi...i onako kako si ti opisao da je motor odrzavan.....cisto sumnjam na lezajeve. Napravi onda slijedece....skini svijecice...i probaj ga rukom zavrtiti direkt na vijak magneta na radilici...jer ako anlaser jedva zavrti...ti ces to na ruku jos manje moci....i osjetiti ces otpor.....ako se sve glatko vrti....zaboravi na neispravne lezajeve......ja jos uvijek tvrdim da je problem u losoj isporuci struje do anlasera u momentu verglanja......negdje se to gubi....
Evidentirano
O&G Team

MOONSHIELD

« Odgovori #43 : 06. Kolovoz 2010, 19:35:51 »

a kako bi bilo da možda otpelaš motor nekom majstoru?? :misli:
Evidentirano
MK 1. POSJETA GROBNIKU

DUREX

• *
« Odgovori #44 : 07. Kolovoz 2010, 01:57:57 »

Evo uvjeri se sam.Šaljem ti sliku spoja pa mislim da čemo poslje ovoga eliminirati struju.Još bih napomenio da ovaj akumulator pokrene v-8 od 6000 ccm.Radi se o volvo penti,brodskom motoru na jahti od 10,5m marke sun runner a kada okrene njega mora i motor od 1000 ccm.Akumulator je marke optima 800.Dakle 800 A opterečenja.Alnaser je stari u koji sam sumnjao a kablovima sam palio jahtu nakoliko puta.Dakle sve je isprobano i kada je motor topal na 80-90 c što bi trebalo biti radna temperatura sve ovo vrti tako jadno da on nemože upaliti.Na samoj slici vidiš da nema loših ili sumnjivih spojeva tako da njih možemo odbaciti.Kada mu toplom izvadim svječice vrti normalno a okretanjem radilice pomoču ključa dosta teško ide a to bi moglo biti zbog svih opruga na ventilima.3 španera 3 lanca na uljnoj pumpi,alternatoru i razvodnog lanca.Nebih još navodio 3 vlasnika servisa za motocikle da nebi ispalo da ni oni neznaju.Drugo mi ništa ne pada na pamet osim ležaja radilice koje mi je barba rekao u samom startu priče.Svi su skupa sumnjičavi kao i ja na pomisao o ležajima ali dok ne rastavim mašinu nečemo znati o čemu se radi
Evidentirano

DUREX

• *
« Odgovori #45 : 07. Kolovoz 2010, 04:45:49 »

Problem je riješen.Koga zanima sve je detaljno opisano i slikano na : you tube cbr 1000f starting issue.Isplati se pogledati.Sve bih objasnio ovdje ali duže je od 2000 znakova a i neki ne vole moje objašnjavanje.Velika hvala Barbi i svima koji su me podržali da zajedno riješimo ovu misteriju.Svi koji su uživali u sukobu mišljenja  a koji je pozitivan jer smo nešto riješili pozvani su na pivo kada se sretnemo dok oni koji su uživali u sukobu osoba nisu dobro došli mada ima piva i za njih ako se neće svađati

Ipak nije do struje !.....

Pozdrav svima !

vozite honde,savršene su !
Evidentirano

MOONSHIELD

« Odgovori #46 : 07. Kolovoz 2010, 09:25:25 »

sledge je bio goli kuratz :idea:
Evidentirano
MK 1. POSJETA GROBNIKU

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #47 : 07. Kolovoz 2010, 09:58:19 »

Problem je riješen.Koga zanima sve je detaljno opisano i slikano na : you tube cbr 1000f starting issue.Isplati se pogledati.Sve bih objasnio ovdje ali duže je od 2000 znakova a i neki ne vole moje objašnjavanje.Velika hvala Barbi i svima koji su me podržali da zajedno riješimo ovu misteriju.Svi koji su uživali u sukobu mišljenja  a koji je pozitivan jer smo nešto riješili pozvani su na pivo kada se sretnemo dok oni koji su uživali u sukobu osoba nisu dobro došli mada ima piva i za njih ako se neće svađati

Ipak nije do struje !.....

Pozdrav svima !

vozite honde,savršene su !
sorry prijatelju...ali...pogledao sam na youtube ovaj link..."cbr 1000f starting issues".....video traje 53 sekunde i glavni akter je crveno bijela cbr 1000.....Tu je netko nesto krivo objasnio....a biti ce da si to ti...jer...na ovom videu...prilikom startanja ANLASER VRTI U PRAZNO....a ti to u svojim postovima nisi spominjao...ti si spominjao da anlaser TESKO VRTI.....a te dvije stvari nisu jednake....Sad mi vise nista nije jasno...vec par dana trubis jedno....a sad na kraju stavis link...sa potpuno drugacijom simptomatikom....i na kraju ponosno izjavljujes kako je problem rijesen....wtf  :misli: :misli: :misli: :misli: :misli:
Evidentirano
O&G Team

gastajbarter

• Vozi: ZX 12 R, NEXUS 300
« Odgovori #48 : 07. Kolovoz 2010, 10:00:46 »

ocigledno da je cbr 1000f starting issue bio n a kamaru tih hondurina al nema veze

vozite honde savrsene su :mrgreen:...pogotovo taj model sa ramom od prvoklasnog japanskog celika sa ukupnom tezinom oko 300 kila :LOL:
Evidentirano
U gasu je spas,a u kocnici propast

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #49 : 07. Kolovoz 2010, 10:22:41 »

ocigledno da je cbr 1000f starting issue bio n a kamaru tih hondurina al nema veze

vozite honde savrsene su :mrgreen:...pogotovo taj model sa ramom od prvoklasnog japanskog celika sa ukupnom tezinom oko 300 kila :LOL:

Šta je, ljubomora na savršenu  :jesus: :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!
 Str: 1 [2] 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.13 sekundi uz 16 upita.