Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3]  Sve   Dolje

Autor Tema: Honda cbr 1000 f  (Posjeta: 2041 )

barba

• Spol: Muški
  • Vozi: HONDA
Odg: Honda cbr 1000 f
« Odgovori #50 : 08. Kolovoz 2010, 00:17:39 »

DUREX             
Htio bih napomenuti nešto u vezi ležajeva.Kad govorim o nečemu onda je to iz mog dugogodišnjeg iskustva.             
Bilo je slučajeva di su ležaji u klipnjačama naprosto "otišli",čak su se i okrenuli u klipnjaći (pojeli su se oni zubići koji ih drže da se ne okreču)(bilo je slučajeva di su polutke bile puknute) a nisu lupali jer je na tim motorima bila dosta jaka pumpa ulja.Primjer Mercedesa 6-aka. Taj motor je teško startao kad je bio vruč a hladan je palio bez problema.           
To su bili motori sa "malim "brojem okretaja dok tvoj ne pripada toj grupi.Kad bi tvoj imao jedan ležaj defektan onda bi se to tako brzo razletilo , na 7-8 000 okretaja,da je bolje i ne pomišljat na to.Stoga san uvjeren da se radi (u tvom slučaju) o nečem drugom.             
Nadam se da si provao okretati mašinu u jednu i drugu stranu.U jednu se vrti "lagano " dok u drugu mora bit tvrđi zato jer u tom smjeru "freilaf"vuće za sobom mali zupčanik koji se nalazi između alnasera i radilice i sam alnaser.U čitavoj ovoj prići ,po meni bi trebao bit "tvrd" taj mali zupčanik.Jednom kad motor upali on se više ne okreče i tako sve do slijedečeg "alnasovanja".To se dešavalo ko starog VFR-a kad su stavljali tanju brtvu (dihtung) na bočno deklo  ili ga uopče nisu stavljali nego samo silikon. (Imam sad u radioni takav slućaj di bivši vlasnik nije stavio dihtung).
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

DUREX

• *
  • Vozi: Honda cbr 1000 rr Honda cbr 1000 f
« Odgovori #51 : 08. Kolovoz 2010, 02:07:17 »

Ok barba sve je riješeno.znam kako to izgleda kada motor podvuče ležaj.Dosta njih se složilo da su ležaji radilice jedino što je ostalo.Bio sam spreman to i promjeniti jer sam motorom savršeno zadovoljan.Mala kilometraža je sve zbunjivala ali i tu ima puno mogučnosti zašto bi to moglo biti.Malo sam kopao po internetu i došao do toga čto sam opisao.Nadam se da si pogledao sve jer je čovjek sve slikao što je radio i tako mi olakšao posao.Dosta problema ima u tome ali napokon sam iza toga i motor pali savršeno.Radi se da ploče u tom,nazvat čemo ga kvačilu proklizavaju a alnaser vrti najnormalnije samo proklizavanjem nema dovoljno snage da sabije kompresiju i pri tome i upali.Na svu sreču da je on snimio i video i postupak rada zamjene bez skidanja i rastavljanja  mašine jer mi je uštedio nenormalno puno truda i posla.Pogledaj cijelu stranicu ako imaš vremena sve je opisao i slikao a video na samom početku ti govori kako to počinje s tim da kada se motor zagrije sve još ružnije zvuči
Evidentirano
I nogom u guzicu je korak naprijed !

DUREX

• *
  • Vozi: Honda cbr 1000 rr Honda cbr 1000 f
« Odgovori #52 : 08. Kolovoz 2010, 02:36:49 »

bmw neznam kako bi definirao i objasnio to da alnaser vrti u prazno.Sve sam detaljno objasnio u svim postovima i  samo ih treba pročitati od samog početka.taj video kao i opis kvara dao je netko ko je imao isti problem kao ja.Dakle identično sve kao i kod mene ali ni motor nije moj a ni pronalazak kvara.Sve sam napravio kako je tamo opisano i motor mi se sada normalno ponaša.Da je sve to težak kvar i da trebaš jako puno znati i imati iskustva govori to što je opisano više ovakvih slučajeva što je navelo dotičnog gospodina da to sve opiše.Da to nisam slučajno našao, danas bi mi mašina bila rastavljena i opet kako ja tako i nekoliko dobrih majstora nebi znalo u čemu je stvar.Kvačilo alnasera kako ga nazivaju pruža velik otpor,toliki da ga nemožeš rukom okrenuti i na prvi pogled sve je ok ali ipak otpor nije dovoljan da se savlada kompresija i da motor upali.Mislim da bi me netko pitao koliki otpor pruža kvačilo ? Ja bi ga opet pitao a  koliki treba biti ? Nemožemo bez nekih mjerila i podataka pristupiti tome a tih podataka nema.Imam cijeli service mannuall od motora i kao probleme kod startanja motora ne navode nešto slično.Puno iskusnijih a i pametnijih majstora od mene nije znalo riješenje ovoga tako da me to i ne zabrinjava.Bitno je da je sada sve ok.

Pozdrav ! 
Evidentirano
I nogom u guzicu je korak naprijed !

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #53 : 08. Kolovoz 2010, 11:02:32 »

bmw neznam kako bi definirao i objasnio to da alnaser vrti u prazno.Sve sam detaljno objasnio u svim postovima i  samo ih treba pročitati od samog početka.taj video kao i opis kvara dao je netko ko je imao isti problem kao ja.Dakle identično sve kao i kod mene ali ni motor nije moj a ni pronalazak kvara.Sve sam napravio kako je tamo opisano i motor mi se sada normalno ponaša.Da je sve to težak kvar i da trebaš jako puno znati i imati iskustva govori to što je opisano više ovakvih slučajeva što je navelo dotičnog gospodina da to sve opiše.Da to nisslučajno našao, danas bi mi mašina bila rastavljena i opet kako ja tako i nekoliko dobrih majstora nebi znalo u čemu je stvar.Kvačilo alnasera kako ga nazivaju pruža velik otpor,toliki da ga nemožeš rukom okrenuti i na prvi pogled sve je ok ali ipak otpor nije dovoljan da se savlada kompresija i da motor upali.Mislim da bi me netko pitao koliki otpor pruža kvačilo ? Ja bi ga opet pitao a  koliki treba biti ? Nemožemo bez nekih mjerila i podataka pristupiti tome a tih podataka nema.Imam cijeli service mannuall od motora i kao probleme kod startanja motora ne navode nešto slično.Puno iskusnijih a i pametnijih majstora od mene nije znalo riješenje ovoga tako da me to i ne zabrinjava.Bitno je da je sada sve ok.

Pozdrav ! 
dovoljno ti je bilo napisati " pritiskom na dugme paljenja....anlaser zavrti...ali motor ne starta " . Konkretno u mom slucaju...ja ti nisam niti jednom spomenuo otvaranje masine...ili pak moguce kvarove koji u ovom slucaju granice sa nemogucim(lezajevi radilice na 26.000 km). Ali si ljude toliko zbunio svojim opisom kvara da je to za ne vjerovati....."anlaser TESKO vrti"....to je tvoj opis kvara....ali trebao si napisati "anlaser vrti u prazno"....Jbg.....3 stranice filozofiranja radi krivog i nestrucnog opisa kvara..... :(

Da si dosao do ideje...i stavio filmic tvog motora prilikom paljenja...i to samo 10 sekundi...bilo bi mnogima dovoljno da te upute sta i kako dalje.....Kuzis.... 8)

Tema ide pod kljuc....sve je receno.
Evidentirano
O&G Team
 Str: 1 2 [3]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.083 sekundi uz 17 upita.