DUREX
Htio bih napomenuti nešto u vezi ležajeva.Kad govorim o nečemu onda je to iz mog dugogodišnjeg iskustva.
Bilo je slučajeva di su ležaji u klipnjačama naprosto "otišli",čak su se i okrenuli u klipnjaći (pojeli su se oni zubići koji ih drže da se ne okreču)(bilo je slučajeva di su polutke bile puknute) a nisu lupali jer je na tim motorima bila dosta jaka pumpa ulja.Primjer Mercedesa 6-aka. Taj motor je teško startao kad je bio vruč a hladan je palio bez problema.
To su bili motori sa "malim "brojem okretaja dok tvoj ne pripada toj grupi.Kad bi tvoj imao jedan ležaj defektan onda bi se to tako brzo razletilo , na 7-8 000 okretaja,da je bolje i ne pomišljat na to.Stoga san uvjeren da se radi (u tvom slučaju) o nečem drugom.
Nadam se da si provao okretati mašinu u jednu i drugu stranu.U jednu se vrti "lagano " dok u drugu mora bit tvrđi zato jer u tom smjeru "freilaf"vuće za sobom mali zupčanik koji se nalazi između alnasera i radilice i sam alnaser.U čitavoj ovoj prići ,po meni bi trebao bit "tvrd" taj mali zupčanik.Jednom kad motor upali on se više ne okreče i tako sve do slijedečeg "alnasovanja".To se dešavalo ko starog VFR-a kad su stavljali tanju brtvu (dihtung) na bočno deklo ili ga uopče nisu stavljali nego samo silikon. (Imam sad u radioni takav slućaj di bivši vlasnik nije stavio dihtung).