Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: Promjena gumica ventila na thunderace-u  (Posjeta: 796 )

JimmyBambucha

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Yamaha R1
Promjena gumica ventila na thunderace-u
« : 31. Srpanj 2010, 21:14:55 »

Zanimalo bi me dali je moguce promjenit gumice ventila,a da se glava netreba skidat dolje sa motora???
Evidentirano

bobo RR

• Vozi: Yamaha thunderace 1000
Odg: Promjena gumica ventila na thunderace-u
« Odgovori #1 : 31. Srpanj 2010, 21:21:26 »

Ne,mora se skidati glava,ako trebas kaj od dijelova javi,imam nekaj,a i same nove gumice.Moras glavu skinut i vjerojatno brtvu glave promjeniti,ako ti treba manual isto imam.Takodjer kod tog zahvata ti preporucam slajfanje ventila i obradu glave kad vec radis i glava ti je dolje.Ko to ima Thunderacea  :misli:
Evidentirano
Bog je velik..ali ti si i dalje glup

strasilo

• Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #2 : 31. Srpanj 2010, 21:45:15 »

Ne,mora se skidati glava,ako trebas kaj od dijelova javi,imam nekaj,a i same nove gumice.Moras glavu skinut i vjerojatno brtvu glave promjeniti,ako ti treba manual isto imam.Takodjer kod tog zahvata ti preporucam slajfanje ventila i obradu glave kad vec radis i glava ti je dolje.Ko to ima Thunderacea  :misli:

nemoj lagati čovjeka ...  :jesus:

Ali mijenjati gumice ventila bez skidanje glave i ovoga što je bobo naveo može napraviti samo glup čovjek ....  :palacgore:
Evidentirano
Ljudi me ustvari ne vole, ali mi se moraju uvlačiti jer sam moderator ... 8)

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

bobo RR

« Odgovori #3 : 31. Srpanj 2010, 22:05:39 »

nemoj lagati čovjeka ...  :jesus:

Ali mijenjati gumice ventila bez skidanje glave i ovoga što je bobo naveo može napraviti samo glup čovjek ....  :palacgore:
je,da,ali promjenit ih bez skidanja glave je dosta tesko jer ima malo prostora i puno je lakse sa skidanjem glave tako da je na kraju brze,bolje i jednostavnije ipak glavu skinuti...
Evidentirano

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #4 : 31. Srpanj 2010, 22:14:17 »

je,da,ali promjenit ih bez skidanja glave je dosta tesko jer ima malo prostora i puno je lakse sa skidanjem glave tako da je na kraju brze,bolje i jednostavnije ipak glavu skinuti...

Zaboravio si jednu stavku - skuplje i to ne baš malo  :wink: brtva glave + brušenje i šlajfanje siceva, nakupi se  :wink: al svakako bolje nego samo gumice zamijenit, to mu dođe ko opalit kurcu ćušku  :mrgreen:
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

bobo RR

« Odgovori #5 : 31. Srpanj 2010, 22:28:18 »

Zaboravio si jednu stavku - skuplje i to ne baš malo  :wink: brtva glave + brušenje i šlajfanje siceva, nakupi se  :wink: al svakako bolje nego samo gumice zamijenit, to mu dođe ko opalit kurcu ćušku  :mrgreen:
jos jednom procitaj sta sam ja napisao...
Evidentirano

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #6 : 31. Srpanj 2010, 22:32:00 »

jos jednom procitaj sta sam ja napisao...

Nisi napisao da je skuplje lalallalallalalala  :B: :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

bobo RR

« Odgovori #7 : 31. Srpanj 2010, 22:34:56 »

Nisi napisao da je skuplje lalallalallalalala  :B: :LOL: :LOL: :LOL:
pa kad to nisam ni mislio  :jesus: ja sam samo rekao da bi bilo dobro to napraviti a ne da se to MORA ako skine glavu,to ovisi o njemu i novcima,nekad si ko baba  :jesus: a i sama promjena gumica moze dodnijeti maks 20-30 posto pad potrosnje ulja...problem je u klipovima i karikama,tj u tvornickim tolerancijama glavnih sklopova...ako se hoce rijesiti potrosnje ulja treba masina na stol,ici gore sklop sa 2 mmm povecanim borungom i kovanim klipovima sa pripadajucim karikama,prekontrolirati radilicu i lezajeve,jer ona nebi trebala biti problem osim ako vlasnik nije cesto vozio sa manjkom ulja..tada treba brusenje i promjena lezajeva sto je delikatan posao i skup,takodjer bi bilo dobro staviti jacu pumpu ulja dok sa pregrijavanjem nebi smjelo biti problema zbog povecanje kubikaze jer thunderace ima odlican sistem hladjenja sa velikom kilerom i dva ventilatora.Na to doci za 1/3 tanja brtva glave i sredjena glava i mikuni FCR 41 karburatori kao slag na kraju.Te kome bi se htjelo igrati modificirati ECU sa yzf-750 sa kutem paljena od 1000 a blokadu staviti kao na 750.Da bi sve to dalo iskoristiti bilo bi pozeljno staviti getribu sa 6 brzina sa yzf 750.Da bi sve to moglo dobro disati treba gore otvoreni filter zraka i otvoreni auspuh kompletan sa izbacivanjem exup-a.I onda bi to bila pila  8)
« Zadnja izmjena: 31. Srpanj 2010, 22:48:43 bobo RR »
Evidentirano

Simon69

• *
  • Vozi: Yamaha YZF1000R Thunderace+KTM 660 SMC
« Odgovori #8 : 11. Veljača 2011, 07:59:50 »

pa kad to nisam ni mislio  :jesus: ja sam samo rekao da bi bilo dobro to napraviti a ne da se to MORA ako skine glavu,to ovisi o njemu i novcima,nekad si ko baba  :jesus: a i sama promjena gumica moze dodnijeti maks 20-30 posto pad potrosnje ulja...problem je u klipovima i karikama,tj u tvornickim tolerancijama glavnih sklopova...ako se hoce rijesiti potrosnje ulja treba masina na stol,ici gore sklop sa 2 mmm povecanim borungom i kovanim klipovima sa pripadajucim karikama,prekontrolirati radilicu i lezajeve,jer ona nebi trebala biti problem osim ako vlasnik nije cesto vozio sa manjkom ulja..tada treba brusenje i promjena lezajeva sto je delikatan posao i skup,takodjer bi bilo dobro staviti jacu pumpu ulja dok sa pregrijavanjem nebi smjelo biti problema zbog povecanje kubikaze jer thunderace ima odlican sistem hladjenja sa velikom kilerom i dva ventilatora.Na to doci za 1/3 tanja brtva glave i sredjena glava i mikuni FCR 41 karburatori kao slag na kraju.Te kome bi se htjelo igrati modificirati ECU sa yzf-750 sa kutem paljena od 1000 a blokadu staviti kao na 750.Da bi sve to dalo iskoristiti bilo bi pozeljno staviti getribu sa 6 brzina sa yzf 750.Da bi sve to moglo dobro disati treba gore otvoreni filter zraka i otvoreni auspuh kompletan sa izbacivanjem exup-a.I onda bi to bila pila  8)
Znas li nekoga ko je sve to radio?
Evidentirano

ZIZI750

• *
  • Vozi: ZX7R
« Odgovori #9 : 12. Veljača 2011, 15:57:08 »

ja :D..tj.grigic.imao sam tako slozenu yamahu,6 brzina,veci klipovi,jedino neznam dali je imao elektroniku od 750.isla je ko vrag,kad sam ju kupio trosila je litru ulja na soma km. :?.onda sam stavio vece klipove,sredio cilindre i bilo je super god.dana..onda je opet pomalo pocela pit ulje,ne ko prije,ali mislim da bi opet dosla na staro..prodao sam ju,i brzo nakon toga je prasnula radilica...imo sam ju oko 3 god.i to samo zato jer je jako vozna,mozes na pistu a mozes i na duge ture...ali to ulje :misli: :misli:,ako ju nisam sparo zgutala je pola litre od zg do pule :palacdolje:

Evidentirano

Simon69

• *
  • Vozi: Yamaha YZF1000R Thunderace+KTM 660 SMC
« Odgovori #10 : 12. Veljača 2011, 20:22:09 »

Samo mi to smeta na tom motoru,gde god dalje da krenem litru ulja moram staviti negde i poneti. :misli:
Evidentirano
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.124 sekundi uz 16 upita.