Poceli smo s kafom na tifonu jankomir s Lurkerom, on ide malo na 69

a mi cemo do Ljubljane... Idemo na Zaprešić pa Brežice i onda pratimo Savu skroz do Ljubljane, cesta super, asfalt odlican, vrijeme idealno, prometa nema, hrpa motora, svi pozdravljaju, uglavnom sve idealno.
Kratka pauza na Petrolu negdje

Stigli bez problema do Lj, ja pogodio doc do centra i starog grada cisto po sjecanju i nekoj orijentaciji makar nikad nisam ulazio u grad s te strane

Malo pogledali stari grad pa dole do Tromostovja na kafu i sljadoljed

Dogovor pao da idemo na Grosuplje pa preko Dolenjskih toplica na Metliku i izađemo kod Netretića, tamo neki ražanj maznut pa dalje...
I sad kak doc do Grosuplja iz centra Lj a da ne izlazimo na obilaznicu nemam pojma, idemo na obilaznicu, ko ga j., nece nas valjda uhvatit bez vinjeta tih 5min...
I fino krenemo, ful gas kad najednom motor zacukne i dalje sve normalno, ali Mandrake blica iza, stanem sa strane, motor se ugasi i ne pali vise, dolazi Mandrake i kaze remen ti je gotov, ispadaju komadi

I kaj sad... Ima 2km do križanja autoputa ali ni tamo nema izlaza, 1. izlaz mi je bar 4-5km. Idu oni po vinjete na pumpu da nebi jos i zbog toga najebali a ja guram motor kilometar i nesto da se maknem s samog autoputa jer tamo di sam stao nema ni zaustavne... Dogurao ga do proširenja i sad idu kombinacije.
Zovem kombi, frend koji bi vozio za cca 1000kn nema kombi danas, drugi traze podosta više, AMZS nema radionu koja radi - mogu samo šlep poslat, piaggio servis u Lj niti jedan nema mobitel da se dogovorim di da im ga i kak ostavim... Kaze Mandrake imam ja stari remen doma.
I onda je bilo alo Fran, jel bi se ti ipak vozio danas? Bi? Ajd super. Jel mozes skoknut do Mandrakea doma u Goricu po remen pa nam ga dofurat. -Di ste? Ma tu, na obilaznici... obilaznici Ljubljane...
I tako mi kratimo vrijeme cekajuci Frana

Ja pokazujem Damiru kak se Bandit cuje u tunelu na 190km/h na 11000 rpm i tak

I kazem sad bi bilo jebeno da jos i njemu crkne Nexus putem

što se skoro i desilo ali vec u Zg na povratku, izgleda da je isto remen otišao

Dolazak spasitelja

ALI naravno problem, kolko god pokušavali glavna matica na deklu nece dole bez pneumatike ni u ludilu. Reko ništa, zovem AMZS nek ga odšlepaju u servis koji se otvara u pon pa cu tokom tjedna natrag u Lj po motor, sad bar imamo dovoljno motora da se svi vratimo doma a i remen je tu pa mi netreba Piggio/Gilera servis nego bilo koji samo da mi slože remen.
Cekajuci šlep (50€ start + 1.3€ po kilometru) odlucili uzeti mali suvenir

Dolazi decko ful korektan sa šlepom i vozi nas u bazu par km, kaze mehanicara nema do sutra ali radiona je tu, ako cete sami popravljat nema problema, 1. dobra vijest

Dolazimo u dvorište kad tamo golf gti, golf r32, par 911ica, cayenne turbo, par 7ica, a8... Pitamo ciji su to sve auti, kaze to je sve pokradeno... reko super, vracamo se pjeske svi do Zg izgleda...

Uglavnom sve prošlo super, Mandrake mi uspio promjenit remen, šlep platio 70€ sto nije uopce strasno, izašli na autoput oko 20.45 i oko 22 smo vec pili kafu na ini kod samobora i smijali se

Remen izgleda nije nikad niti mjenjan i izdrzao je skoro 17k km, to cu jos raspravit preko frenda odvjetnika s servisom u Virovitici koji je uredno poštambiljao redovne servise ak ce se njemu dat zajebavat ih i prijetit...