Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: Bosna i Crna Gora  (Posjeta: 3934 )

Lozo

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Aprilia Shiver
Bosna i Crna Gora
« : 10. Kolovoz 2010, 17:21:05 »

Evo dosao je na red i onaj dio godisnjeg koji se čeka. Odlučio sam se za laganu turu po Balkanu. :LOL:
Evo zamišljene ture krećem iz :vKarlovca prema Bihaću,Jajce,Zenica Sarajevo,Budva
povratak: Budva,Dubrovnik,Mostar,Banja Luka,Karlovac
Svi koji imaju neki savjet sta uzeti sa sobom , gdje stati,spavati, sta vidjeti,gdje jesti dajte slobodno tip. :misli:
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
Odg: Bosna i Crna Gora
« Odgovori #1 : 10. Kolovoz 2010, 20:41:35 »

Aj da ti pomognem koliko znam, pošto vidim da si iz Duga Rese, a tamo sve rejseri. Odkuda si se ti stvoril među 'bajkerima'?. Ne znam koliko dana ideš na put, ja ti pišem iz mojega iskustva, ima toga dosta, pa neću sve. A i ne znam te, pa čemu da ti sve i kažem?  :mrgreen:
Šlušaj vamo, ovako kako si ti složio turu, evo i mojih preporuka:
Karlovac - kava i čevapi u GP baru za početak
Bihać - skoro pa sat vremena vožnje od KA, treba malo i odmoriti! Prvi semafor pred sam ulaz u grad, na lijevo kada pogledaš je cesta za terminale, a na desno čevabdžinica! Tu pojedeš čevape da malo ubiješ okus od onih karlovačkih, jer istina, koliko kod mi dobre čevape pravili, naši su zakurac. Dakle, tvoj prvi dodir sa Bosnom moraju biti čevapi i Preminger pivo! (Al ako si prije koju Bosanku rokno, onda svaka čast, zaboravi hranu!). Na putu dalje Jajce.
Jajce - slap na ulazu u grad, i ima čini mi se neki AVNOJ muzej, ako je kaj ostalo od njega. Također na riijeci (ili Plivi ili Vrbasu, ne znam) imaš one kuće sojenice ili stojenice kako se već zovu.
Zenica  -zadnjih 5 godina proveo u ovom lijepo gradu. Za preporuku iskreno ništa! Nema nikakvih pretjeranih zanimljivosti. Osim čevapa ako ih se već ne zasitiš do tada. U biti ima, dvorac Vranduk, ali to je na putu prema Sl. Brodu, a mislim da nećeš ti njime uopće ići. Ako trebaš ovdje noćiti, evo i preporuke...pansion fontana (čisto, uredno, internet...) zadnje je bilo oko 30 EUR noćenje. Jebiga, ja sam napradovao u firmi od tada pa spavam u hotelu Dubrovnik (4 stars).
Sarajevo - dosta toga za obići. Obavezno Vrelo Bosne ili ti izvor rijeke Bosne na Ilidži, čevape na Bašćaršiji (ali izbjegavaj one prepričane iz 100 priča, jer ti definitivno imaju najlošije čevape). Moja preporuka je Mrkva (mislim tak se zove restoran, ne buš tam je mrkvu), posjetiti mjesto Vječne Vatre, ako imaš prilike provozaj se okolnim brdima iznad Sarajeva gdje su muslimanska groblja, stare kuće...ima toga dosta za pogledati u SA, barem jedan pošteni cijeli dan. Za spavanje, probaj si nać neki jeftiniji hotel, na Iliđi hotel HOLLYWOOD, cijena je cca. 50  EUR noćenje, ali vrijedi sve te novce. Ili svakako jeftinije, privatni smještaj.
Budva - nikad bio, sori stari
Dubrovnik - a svega i svačega za pogledati, vjerujem da sada deru sa cijenama do bola, ali svakako Stradun, barem 4, 5 sati izgubiš na šetnju, pogootovo ako je gužva.
Mostar - most svakako, obić one štandove oko mosta i popit pivo u bircu ispod. Pokazat srednji prst murji, neprocjenjivo! Ma šalim se!  :jesus:
Banja Luka - nikada bio
Karlovac - piva u cafe baru EMI, centar - Zvijezda. Tam te čekam da mi prepričaš doživljaje  :LOL:
Pa dosta km je ova tura, al boli te briga kaj babe pričaju. U šestu i gassss...
Ako ti još kaj treba a nisam se sjetio, javi na PP.
Evidentirano
I. posjeta Grobnika - 1989. godine

Lozo

• *
« Odgovori #2 : 10. Kolovoz 2010, 23:54:11 »

Aj da ti pomognem koliko znam, pošto vidim da si iz Duga Rese, a tamo sve rejseri. Odkuda si se ti stvoril među 'bajkerima'?. Ne znam koliko dana ideš na put, ja ti pišem iz mojega iskustva, ima toga dosta, pa neću sve. A i ne znam te, pa čemu da ti sve i kažem?  :mrgreen:
Šlušaj vamo, ovako kako si ti složio turu, evo i mojih preporuka:
Karlovac - kava i čevapi u GP baru za početak
Bihać - skoro pa sat vremena vožnje od KA, treba malo i odmoriti! Prvi semafor pred sam ulaz u grad, na lijevo kada pogledaš je cesta za terminale, a na desno čevabdžinica! Tu pojedeš čevape da malo ubiješ okus od onih karlovačkih, jer istina, koliko kod mi dobre čevape pravili, naši su zakurac. Dakle, tvoj prvi dodir sa Bosnom moraju biti čevapi i Preminger pivo! (Al ako si prije koju Bosanku rokno, onda svaka čast, zaboravi hranu!). Na putu dalje Jajce.
Jajce - slap na ulazu u grad, i ima čini mi se neki AVNOJ muzej, ako je kaj ostalo od njega. Također na riijeci (ili Plivi ili Vrbasu, ne znam) imaš one kuće sojenice ili stojenice kako se već zovu.
Zenica  -zadnjih 5 godina proveo u ovom lijepo gradu. Za preporuku iskreno ništa! Nema nikakvih pretjeranih zanimljivosti. Osim čevapa ako ih se već ne zasitiš do tada. U biti ima, dvorac Vranduk, ali to je na putu prema Sl. Brodu, a mislim da nećeš ti njime uopće ići. Ako trebaš ovdje noćiti, evo i preporuke...pansion fontana (čisto, uredno, internet...) zadnje je bilo oko 30 EUR noćenje. Jebiga, ja sam napradovao u firmi od tada pa spavam u hotelu Dubrovnik (4 stars).
Sarajevo - dosta toga za obići. Obavezno Vrelo Bosne ili ti izvor rijeke Bosne na Ilidži, čevape na Bašćaršiji (ali izbjegavaj one prepričane iz 100 priča, jer ti definitivno imaju najlošije čevape). Moja preporuka je Mrkva (mislim tak se zove restoran, ne buš tam je mrkvu), posjetiti mjesto Vječne Vatre, ako imaš prilike provozaj se okolnim brdima iznad Sarajeva gdje su muslimanska groblja, stare kuće...ima toga dosta za pogledati u SA, barem jedan pošteni cijeli dan. Za spavanje, probaj si nać neki jeftiniji hotel, na Iliđi hotel HOLLYWOOD, cijena je cca. 50  EUR noćenje, ali vrijedi sve te novce. Ili svakako jeftinije, privatni smještaj.
Budva - nikad bio, sori stari
Dubrovnik - a svega i svačega za pogledati, vjerujem da sada deru sa cijenama do bola, ali svakako Stradun, barem 4, 5 sati izgubiš na šetnju, pogootovo ako je gužva.
Mostar - most svakako, obić one štandove oko mosta i popit pivo u bircu ispod. Pokazat srednji prst murji, neprocjenjivo! Ma šalim se!  :jesus:
Banja Luka - nikada bio
Karlovac - piva u cafe baru EMI, centar - Zvijezda. Tam te čekam da mi prepričaš doživljaje  :LOL:
Pa dosta km je ova tura, al boli te briga kaj babe pričaju. U šestu i gassss...
Ako ti još kaj treba a nisam se sjetio, javi na PP.
pa evo da ti odgovorim  na pitanje,istina da smo svi ovdje malo ludi za sportivama i sam sam takav,ali... ma zadnjih 7-8 godina sam i sam na sportivi ,a zasto sam tu??? Ovako do sada sam imao sve sportive gsx r ,r1, zdanje je bila Repsolka 1000,a sada mi se malo okrenulo u glavi i dopizdilo mi ono na zivot i smrt do Severina i nazad, prodao ja Repsolku i kupio Shivera znam,znam nemam se s cim hvaliti !!!!
Repsol mi u srcu uvjek,a pamet mi kaze da se treba usporiti. Proslu godinu mi je frend ostao na toj cesti i kada to vidis nesto se prelomi i rekao sam da vise taj stil voznje ja necu voziti po toj cesti, radije kupiti neku jurilicu samo za Grobnik pa kada pozelim idem tamo,barem nema bankina,Bukvi,kamiona itd....
Start ti je dobar u GP na cevape kod Juka !!!
Dao si dosta podataka ,hvala, a javim se kada se vratim
Evidentirano

bianchi

• *
  • Vozi: Kawasaki er6n
« Odgovori #3 : 11. Kolovoz 2010, 11:24:58 »

Ne znam kako preskoci sve moguce puteve od Sarajeva do Budve :)

Kojim god putem krenes propustit ces jedan lijepi dio. Ako krenes na Mostar pa iz Mostara Trebinje (ako me vidis je8i me :) ), neces ici preko Foce, tj. Scepan Polja, tj. pivskog jezera.. a Steta :)
Ugl., ja sam iz Sarajeva, pa mozes se javit za kafu pa ti mogu pojasnit i pokazat malo po Sarajevu. :)

Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #4 : 11. Kolovoz 2010, 12:54:15 »

u Sarajevu mazneš ćevape....

Staneš u Nikšiću na Nikšićko pivo ....

Na Lovćenu staneš na "mezu"...

U Baru kod Gaše na odmor i razgovor (nećeš proći bez hrane i cuge  :palacgore: )

A moja preporuka za put od Sarajeva do Bara je ova.... jer je cesta čista jebenica.... osim par kilometara pred samu granicu...

Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Lozo

• *
« Odgovori #5 : 11. Kolovoz 2010, 15:08:50 »

Ne znam kako preskoci sve moguce puteve od Sarajeva do Budve :)

Kojim god putem krenes propustit ces jedan lijepi dio. Ako krenes na Mostar pa iz Mostara Trebinje (ako me vidis je8i me :) ), neces ici preko Foce, tj. Scepan Polja, tj. pivskog jezera.. a Steta :)
Ugl., ja sam iz Sarajeva, pa mozes se javit za kafu pa ti mogu pojasnit i pokazat malo po Sarajevu. :)

dogovoreno javim se kada sam u Sarajevu !!!
broj?
Evidentirano

Lozo

• *
« Odgovori #6 : 11. Kolovoz 2010, 15:10:02 »

u Sarajevu mazneš ćevape....

Staneš u Nikšiću na Nikšićko pivo ....

Na Lovćenu staneš na "mezu"...

U Baru kod Gaše na odmor i razgovor (nećeš proći bez hrane i cuge  :palacgore: )

A moja preporuka za put od Sarajeva do Bara je ova.... jer je cesta čista jebenica.... osim par kilometara pred samu granicu...

ima da se zadavim u tim cevapima
Evidentirano

bianchi

• *
« Odgovori #7 : 11. Kolovoz 2010, 15:20:15 »

dogovoreno javim se kada sam u Sarajevu !!!
broj?

imas na pp,
ugodan put zelim. :)
Evidentirano

Anton

• **
  • Vozi: Suzuki GS 500 '92. & GSX 750F '90.
« Odgovori #8 : 12. Kolovoz 2010, 00:43:42 »

Evo dosao je na red i onaj dio godisnjeg koji se čeka. Odlučio sam se za laganu turu po Balkanu. :LOL:
Evo zamišljene ture krećem iz :vKarlovca prema Bihaću,Jajce,Zenica Sarajevo,Budva
povratak: Budva,Dubrovnik,Mostar,Banja Luka,Karlovac
Svi koji imaju neki savjet sta uzeti sa sobom , gdje stati,spavati, sta vidjeti,gdje jesti dajte slobodno tip. :misli:

Iskreno, ne bih ti preporučio Zenicu, jer tamo stvarno nemaš šta vidjeti. Osim ako nisi lud za commieblocks arhitekturom i teškom industrijom. Osobno bih radije išao na Prozor-Rama - Jablanica - Mostar, nego na Sarajevo, ali to je stvar ukusa. Meni je onaj kraj oko Prozora nešto prekrasno, a o kanjonu Neretve ne treba trošiti riječi.
Nisi napisao kako bi ušao u Crnu Goru? Preko BiH ili Hrvatske?

I gdje ti je Hercegovina u naslovu?
Evidentirano

japanska mašina, od petsto kubika, kad je vozi Balkanac, pravi mačo muškarac

Lozo

• *
« Odgovori #9 : 12. Kolovoz 2010, 13:13:46 »

Iskreno, ne bih ti preporučio Zenicu, jer tamo stvarno nemaš šta vidjeti. Osim ako nisi lud za commieblocks arhitekturom i teškom industrijom. Osobno bih radije išao na Prozor-Rama - Jablanica - Mostar, nego na Sarajevo, ali to je stvar ukusa. Meni je onaj kraj oko Prozora nešto prekrasno, a o kanjonu Neretve ne treba trošiti riječi.

Jb.... ga zafrknuo sam naslov !!!
U Crnu Goru bi usao preko BIH
Evidentirano

Anton

• **
  • Vozi: Suzuki GS 500 '92. & GSX 750F '90.
« Odgovori #10 : 12. Kolovoz 2010, 13:37:47 »

Jb.... ga zafrknuo sam naslov !!!
U Crnu Goru bi usao preko BIH

A onda ti možda ne bi bila loša ruta Mostar - Stolac - Ljubinje - Trebinje - Zelenika.

Doduše, ja sam išao samo do Ljubinje, ali mi je cesta do tamo bila zanimljiva, jer nema nigdje žive duše, kao da si na Divljem Zapadu, nema nikakvih mjesta ( a i ono što ima, ima samo tabla, ne i naseljenih kuća uz cestu ), doslovno samo krš i kamen.
Evidentirano

japanska mašina, od petsto kubika, kad je vozi Balkanac, pravi mačo muškarac

bianchi

• *
« Odgovori #11 : 13. Kolovoz 2010, 00:32:21 »

Da, o tome sam govorio, ako krene na Mostar, (moze preko Sarajeva, bez da dotakne Zenicu, u kojoj zaista nema nista interesantno), propustit ce kanjon Pive i put do Scepan Polja koji je odlican.

Ako ide ovim putem, onda ni ne dotakne Hercegovinu. :)
Evidentirano

Lozo

• *
« Odgovori #12 : 13. Kolovoz 2010, 19:30:00 »

Da, o tome sam govorio, ako krene na Mostar, (moze preko Sarajeva, bez da dotakne Zenicu, u kojoj zaista nema nista interesantno), propustit ce kanjon Pive i put do Scepan Polja koji je odlican.

OK! Znaci definitivno ici vidjeti kanjon Pive?

Evidentirano

Lozo

• *
« Odgovori #13 : 13. Kolovoz 2010, 19:30:52 »

Jucer mi stigao Givi Maxia!!!!!! :D
Sutra montaza  !!!!!!!!!!! :palacgore:
Evidentirano

Lozo

• *
« Odgovori #14 : 18. Kolovoz 2010, 22:44:29 »

Vratio se ja nazad!!! Ruta mi je bila malo drugacija od navedenog jer sam se morao dan prije vratiti nazad,
Isao sam iz Karlovca u Morsta,Budva,Podgorica,Nikšić,Sarajevo,Jajce,Kladusa Karlovac
Evidentirano

max23pig

• *
  • Vozi: KAWASAKI ZR-7S
« Odgovori #15 : 19. Kolovoz 2010, 18:02:38 »

Vratio se ja nazad!!! Ruta mi je bila malo drugacija od navedenog jer sam se morao dan prije vratiti nazad,
Isao sam iz Karlovca u Morsta,Budva,Podgorica,Nikšić,Sarajevo,Jajce,Kladusa Karlovac

par slikica  sa ceste manastir i kanjon PIv0... da dočaram malo tu cestu...  :LOL:
Evidentirano

bianchi

• *
« Odgovori #16 : 19. Kolovoz 2010, 22:18:12 »

Pa shto se ne javi? cccc
Evidentirano

Lozo

• *
« Odgovori #17 : 20. Kolovoz 2010, 00:29:43 »

Pa shto se ne javi? cccc

Samo zato jer smo ti stigli u Sarajevo oko 20h,a pobrao sam neku virozu na putu tako da smo u 23h vec bili u krevetu jer me sredila temperatura.
Sada skidam slike pa cu staviti neke,a Sarajevo me iznenadilo !!!
Evidentirano

Lozo

• *
« Odgovori #18 : 20. Kolovoz 2010, 00:31:35 »

par slikica  sa ceste manastir i kanjon PIv0... da dočaram malo tu cestu...  :LOL:
budem i ja sutra stavio slikice
Evidentirano

matjazg

• **
  • Vozi: BMW R 1200 GSA
« Odgovori #19 : 20. Kolovoz 2010, 00:45:49 »

Od prilike tim putevima mi krenemo Iz Krškega (SLO) 2. septembra Kroz Bosnu i Crnu goru do Gaševe pizerije i jadrabnskom magistralom nazad. Puno toga, što ste napisali nam bude uz put dobro došlo. Ako koga sretnemu, vrlo rado bi savama popio po koje pivce.
Evidentirano
Ko rano rani, rano dan zajebe - AŽO

matjazg

• **
  • Vozi: BMW R 1200 GSA
« Odgovori #20 : 20. Kolovoz 2010, 00:50:31 »

pa evo da ti odgovorim  na pitanje,istina da smo svi ovdje malo ludi za sportivama i sam sam takav,ali... ma zadnjih 7-8 godina sam i sam na sportivi ,a zasto sam tu??? Ovako do sada sam imao sve sportive gsx r ,r1, zdanje je bila Repsolka 1000,a sada mi se malo okrenulo u glavi i dopizdilo mi ono na zivot i smrt do Severina i nazad, prodao ja Repsolku i kupio Shivera znam,znam nemam se s cim hvaliti !!!!
Repsol mi u srcu uvjek,a pamet mi kaze da se treba usporiti. Proslu godinu mi je frend ostao na toj cesti i kada to vidis nesto se prelomi i rekao sam da vise taj stil voznje ja necu voziti po toj cesti, radije kupiti neku jurilicu samo za Grobnik pa kada pozelim idem tamo,barem nema bankina,Bukvi,kamiona itd....
Start ti je dobar u GP na cevape kod Juka !!!
Dao si dosta podataka ,hvala, a javim se kada se vratim

Koliko je km od Sarajeva do Bara po toj trasi.
Evidentirano
Ko rano rani, rano dan zajebe - AŽO

bianchi

• *
« Odgovori #21 : 20. Kolovoz 2010, 01:59:39 »

Od prilike tim putevima mi krenemo Iz Krškega (SLO) 2. septembra Kroz Bosnu i Crnu goru do Gaševe pizerije i jadrabnskom magistralom nazad. Puno toga, što ste napisali nam bude uz put dobro došlo. Ako koga sretnemu, vrlo rado bi savama popio po koje pivce.

Hehhe, Slovenci, samo se javite.... pa gremo na pivo. :)
Evidentirano

mario045

• **
  • Vozi: k9
« Odgovori #22 : 20. Kolovoz 2010, 02:04:23 »

:palacgore:
Evidentirano
:)

Lozo

• *
« Odgovori #23 : 20. Kolovoz 2010, 19:09:04 »

Kada iz Krskog dodjete u Bihac na samom izlazu iz grada vam je restoran Sunce,s desne strane,tu stanite barem pivu popiti,a i cevapi su vam odlicni tamo,cijena i vise no smjesna,a restoran je sav na rijeci Uni,nesto posebno!
Evidentirano

Gasho

• Ministar turizma Crne Gore Oderator
  • Vozi: GS Adv
« Odgovori #24 : 20. Kolovoz 2010, 20:28:24 »

Koliko je km od Sarajeva do Bara po toj trasi.

Tri ure fine voznje... :mrgreen:
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.18 sekundi uz 16 upita.