Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 4 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Evo da nikad niste bili na ....  (Posjeta: 5101 )

forgas

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: KLE500
Evo da nikad niste bili na ....
« : 10. Kolovoz 2010, 19:41:21 »

....Lastovu

„Svaka budala ima svoje veselje“ kaže narodna mudroserina koja najčešće označava onu aktivnost i osobinu koju upražnjavate na svoju radost  i apsolutno čuđenje i podsmjeh svojih bližnjih. Tako se neki bave paraglajdingom, neki penjanjem na planine, netko skuplja salvete i opuške, a neki, božemiprosti, voze Yamahu :mrgreen:.
Ja imam dvije takve stalne ludosti.
Jedna je neizlječiva, a u zadnjih 15 godina javlja se kroz manijakalno-depresivna stanja uz rijetke trenutke istinske sreće, i zove se Hajduk :stupid:.

Druga je puno ugodnije  prirode i zove se ljetovanja na Lastovu.

Odabir Lastova za mjesto odmora čini se čudnim i malo toga sa na prvu može reći protiv toga.
Sam dolazak do otoka trajektom je beskonačno dug (5 sati) i preskup - 70kn  za osobu + 150 kn za motor u jedno smjeru naravno. Dolazak može se pokazati i kompliciran, jer ako dolazite iz unutrašnjosti može vam biti čudno da brod koji se zove „Lastovo“ plovi za Vela Luku, dok za za Lastovo, naravno, plovi trajekt koji se zove „Vis“. Nakon što dođete na otok ustanovit će te da na cilom otoku nema poštene plaže, same sike i pokoji mulić sa bezbroj ježinaca. Gastronomska ponuda je u većini restorana namjenjena bogatim jahtašima. A ako mislite se ludo isplesati i partijati do zore sa selebritijima – e pa neće ići, jer takvo što ovdje ne postoji
Meni to sve skupa nije potrebno, za brod se nekako snađem (dječija + za biciklu), jedem kod domaćina apartmana, na plaži mi je najdraže ne viditi nikoga. U ostalom:

„Sve za ljubav šta triba je žena, motor i more“
(može još maska i disalica)

Evo malo faktografije o Lastovu.

Lastovo je naš najužniji naseljeni otok koji broji oko 700 duža u zimskom razdoblju. U početku mogu vam se učiniti negostoljubivi i neljubazni, al' što bi vi tili, ipak vi ste ti koji ometaju njih u svom blaženom miru i postojanju, a ne obrnuto. Kad ih malo bolje upoznate, bez problema će vam ispričati sve o svakom ponaosob na otoku. Ipak to je malo misto i sve se vidi, sve se čuje, svi se znaju, sakrit se ne može, a svaki svaku, svaka svakog skroz i na skroz gleda.

Najveće i jedino pravo misto na otoku je Lastovo

Ima oblik amfiteatra koje se nadvilo nad poljem. Nalazi se 1 km od obale. Osobitost mjesta su čudni fumari (dimnjaci).

Lučica i uvala sv.Mihjla

Lastovnjaci

Otok je do 2003 bio u cjelosti pokriven borovom šumom sve dok lokalni Romeo nije zaprijetio svojoj Juliji ako mu udre brokvu i ne pojavi se na randevouz-u, da će užgat cili otok. Julija se pojavila nije, a Romeo obećanje ispunija uz pomoć parafinki i supera 95, te opožario cijelu jugo-istočnu stranu otoka. Ove godine su mi rekli da je Romeo priključen kao ispomoć vatrogascima. Bolje da im je na oku.
Na jugoistočnoj strani otoka je i uvala Skrivena luka, te najstariji svjetionik na Jadranu – Struga  sagrađen 1839 god.

Skrivena Luka

Put do Struge

Pogled sa Homa

Otok je 1990 bija stalno stanište JNA, koja je bila nastanjena u pretežno u Ublima, sa vojarnama, pomorskim tunelima i raketnom bazom. HV je većinu objekata napustija i zadržao samo radar na brdu Hom. Objekti su u ruševnom stanju, sa njih je po starom običaju počupano sve što valja, a raketna baza na rtu Veljo more danas služi za uzgoj krava i kao izletište radoznalih turista.

Pogled sa Homa na raketnu bazu

Lastovo ima čudnu povezanost sa brojem 46. Na Lastovu se nalazi 46 crkvi i crkvica, 46 brežuljaka i 46 dolina s obrađenim maslinicima i vinogradima. Tako kažu, brojao nisam, samo sam se vozo.

Čisti preserans
Bespotrebno kur..nje

Dva konja na pojilu

„Lijepa je ova zemlja, meni najdraža,
nigdje toliko plastičnih boca kao u uvali moga djetinjstva”

rekao bi Jure Kaštelan

Najviša točka otoka je brdo Hom visine 418m. Malo je nezgodan uspon motorom za sam vrh. Na križanju sam se mislija ostavit motor i krenit pješke, al' ipak nisam odolija. Možemo to nas dva konja - pomislih.

Znam da nije Himalaja, al' vrh je vrh.

Kao nagradu za uspješan uspon, spust sa Homa obavljen je četveronoške.

Ubli, Kopište, Sušac, Korčula

Pogled na Lastovo

Ispod vrha nalazi se heliodrom, kao stvoren za tečaj vožnje na motoru. Svaka poreška biva nagrađena  pekrasnim letom u bezdan provalije.

Ukupno na Lastovu ima oko 40 km asfaltne ceste i još toliko protupožarnih makadamskih puteva. Makadami su dobro održavani i prohodni za vožnju u dvoje. Na par mista morati ćete istovarit suputnika i odvozit maksimalno 200-injak metara sami. Unatoč tome suputnik će vam i to zamjeriti. Barem moj standardni suputnik hoće.

Za snać se po Lastovu najbolje je u turstičkoj zajednici nabavit mali vodič sa svim ucrtanim putevima izrađen od gorske službe spašavanja za 30-tak kuna.
Evo još dvi vale.

Zaklopatica

Uvala Zaca

Smještaj na otoku najbolje je tražit preko TZ Lastovo. Na otoku postoji i hotel kojeg drži neki ruski oligarh, masu privatnog smještaja, a  u Skrivenoj luci ima kamp za koji su mi rekli daje OK. Pošto na otoku  nema ni zmija nit bilo kakvih opasnijih zvjeri od komaraca, može se i kampirat na crnjaka.

Eto, ako vam je osta još koji dan godišnjeg, svratite na Lastovo
Evidentirano

boomer1309

• **
  • Vozi: versys
Odg: Evo da nikad niste bili na ....
« Odgovori #1 : 10. Kolovoz 2010, 20:00:25 »

Slike i tekst - prva liga  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Oduševljen  8)
Evidentirano
aa?

picoda

• Vozi: Tenere
« Odgovori #2 : 10. Kolovoz 2010, 20:06:35 »

Nisam dugo bija...sad mi dodje da se ukrcan na "Vis" i pobignem iz ovoga ludila  :palacgore: :palacgore:  :palacgore:
Evidentirano

jota

• Vozi: Machine Agricole
« Odgovori #3 : 10. Kolovoz 2010, 20:14:08 »

Bio tamo prije par godina na godišnjem , uboli prvu večer festival piva Gego . Nezaboravnih 7-8 dana , lastovci jako dragi ljudi .
Jedino loše iskustvo je bilo večera u konobi Bačvara koju su nam preporučili , valjda im se "dogodilo" tako da smo poslje išli u druge restorane za koje nemamo primjedbi.
Dica oduševljena , sanjam o ponovnom godišnjem na Lastovu za mene naljepši otok na Jadranu i puno šire .
Inače kad mi je puna kapa svega znam reći , ostaviću sve i otić živiti na Lastovo.

Lastovo ne 5 već 10+ , nadam se da će ostati prirodno i da se neće preizgraditi i iskomercijalizirati.

Najbolji štos je da je na otoku postojalo moje prezime koje su prije 100-200 godina ( neznam točno ni zbog čega ) promjenili u Glumac .
Evidentirano

Jelky

• Spol: Ženski
  • Vozi: usporeno ali sigurno do cilja... yamaha ybr 125
« Odgovori #4 : 10. Kolovoz 2010, 20:29:10 »

Bio tamo prije par godina na godišnjem , uboli prvu večer festival piva Gego . Nezaboravnih 7-8 dana , lastovci jako dragi ljudi .
Jedino loše iskustvo je bilo večera u konobi Bačvara koju su nam preporučili , valjda im se "dogodilo" tako da smo poslje išli u druge restorane za koje nemamo primjedbi.
Dica oduševljena , sanjam o ponovnom godišnjem na Lastovu za mene naljepši otok na Jadranu i puno šire .
Inače kad mi je puna kapa svega znam reći , ostaviću sve i otić živiti na Lastovo.

Lastovo ne 5 već 10+ , nadam se da će ostati prirodno i da se neće preizgraditi i iskomercijalizirati.

Najbolji štos je da je na otoku postojalo moje prezime koje su prije 100-200 godina ( neznam točno ni zbog čega ) promjenili u Glumac .

znam ja jednoga s lastova  :?
Evidentirano
AN AN AN ANNN ANNN ANNN ANNNN........... BAM BAM BAM BAM BAM ..........
SAČUVAJ ME BOŽE BUDALA A ZA DRUGO ĆU LAKO
Life goes on even without you & me ....da vrijeme liječi rane,samo još budale vjeruju...
UKRADENA KACIGA - http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,201316.0.html

clox

• Vozi: Tenere Picasso, DT domaći trobojni, TW
« Odgovori #5 : 10. Kolovoz 2010, 21:01:22 »

doobro  :palacgore:

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #6 : 10. Kolovoz 2010, 21:22:30 »

*ebenica.....  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

jota

« Odgovori #7 : 10. Kolovoz 2010, 21:45:12 »

znam ja jednoga s lastova  :?

Možda taj zna zašto su promjenili prezime .
Inače i kjigu o otoku sam par puta pročitao , zanimljivo štivo .
Evidentirano

Jelky

• Vozi: usporeno ali sigurno do cilja... yamaha ybr 125
« Odgovori #8 : 10. Kolovoz 2010, 21:48:59 »

Možda taj zna zašto su promjenili prezime .
Inače i kjigu o otoku sam par puta pročitao , zanimljivo štivo .

zna sigurno... pokvarila se loza.... pa bilo bolje minjat prezime nego dovodit u zabludu da su svi takvi  :LOL:

ovaj šta ga ja znam baš mu se mater tako preziva ..
Evidentirano
AN AN AN ANNN ANNN ANNN ANNNN........... BAM BAM BAM BAM BAM ..........
SAČUVAJ ME BOŽE BUDALA A ZA DRUGO ĆU LAKO
Life goes on even without you & me ....da vrijeme liječi rane,samo još budale vjeruju...
UKRADENA KACIGA - http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,201316.0.html

tonci

• **
  • Vozi: ZZR,GTR 1400.
« Odgovori #9 : 10. Kolovoz 2010, 22:22:43 »

pa gustao sam ovo pogledat,dobro napisano.
Evidentirano
Against all odds-Iron Butt

loudpipes

• totalno neshvaćen
  • Vozi: Ducati
« Odgovori #10 : 10. Kolovoz 2010, 22:44:50 »

da bio,ah ta Gusterica :mrgreen:
Evidentirano
loud pipes save lives

...ako nekog zalis,jebe te cijeli zivot...

mate

• Administrator
« Odgovori #11 : 10. Kolovoz 2010, 23:04:20 »

Jedno ljeto se poklopilo nekoliko stvari u ekipi i sasvim slučajno smo završili na Lastovu, baš ljeto prije rata, i ostalo mi je u krasnom sjećanju. A ovo si složio kao pravu razglednicu. :palacgore:
Evidentirano

picoda

« Odgovori #12 : 10. Kolovoz 2010, 23:07:43 »

Jedno ljeto se poklopilo nekoliko stvari u ekipi i sasvim slučajno smo završili na Lastovu, baš ljeto prije rata, i ostalo mi je u krasnom sjećanju. :palacgore:

Isto tako. Ne ljetujem jer mi posao neda al smo ekipa par puta brodom bili na Lastovu. Otok i po. Uz Vis. :palacgore: :palacgore: :palacgore:

P.S. Forgas, blago ti se
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #13 : 10. Kolovoz 2010, 23:10:10 »

Fala na fotkama,krasno se prisjetiti!  :palacgore: Prošao sve te JNA utvrde uzduž i poprijeko,najeo se fine ribe i pršuta,izubijao u vinu....!  8)

infinity

« Odgovori #14 : 10. Kolovoz 2010, 23:12:41 »

Nego šta...svako lito

Zadnja je da vam "dignem paru" :jesus:
Evidentirano

jota

« Odgovori #15 : 10. Kolovoz 2010, 23:29:24 »

jeli ta zadnja slika iz Neuma
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #16 : 10. Kolovoz 2010, 23:32:38 »

jeli ta zadnja slika iz Neuma

Vjerojatno. Kod nas su veći, bolji, ukusniji i bolje mirišu. Približim nos monitoru i ništa. :mrgreen:
Evidentirano

jota

« Odgovori #17 : 10. Kolovoz 2010, 23:37:52 »

Vjerojatno. Kod nas su veći, bolji, ukusniji i bolje mirišu. Približim nos monitoru i ništa. :mrgreen:

Pošto ovdje ima i organa , ako ne prizna da su iz Neuma slika bi mogla poslužiti kao dokazni materijal za prdekanu .
Evidentirano

picoda

« Odgovori #18 : 10. Kolovoz 2010, 23:39:06 »

Zadnja je da vam "dignem paru" :jesus:

Meni je isti takav pijat, samo puniji, sad pred monitorom. Umisto cipi-cipsa. Virovali ili ne. Mocim kruv u toc i preko monitora vodim vjecnu borbu s konobarima. Konobari ce znati o cemu pricam.  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

mraqi

• retaRRdirani geek
  • **
  • Vozi: Dorsoduro
« Odgovori #19 : 10. Kolovoz 2010, 23:41:42 »

mogao si nabacit i koju fotku prežbe ona je cijela bila pod JNA...a s vrha prežbe je super pogled :mrgreen:

i tko te to slagao da ima 40 km asflatirane ceste, od pasadura do skrivene luke nema 40 km  :jesus:
Evidentirano
In order to understand recursion, one must first understand recursion.
J&M Team

infinity

« Odgovori #20 : 11. Kolovoz 2010, 00:42:55 »

Pošto ovdje ima i organa , ako ne prizna da su iz Neuma slika bi mogla poslužiti kao dokazni materijal za prdekanu .
  zajebi Neum,domace je domace 8)
Evidentirano

Lurker

• **
  • Vozi: KLE 650 VersUs
« Odgovori #21 : 11. Kolovoz 2010, 09:23:55 »

Odlično.  :palacgore:
Taman krečem tamo za 10ak dana.
Evidentirano
Judgement comes from experience, and experience comes from bad judgement. - Simon Bolivar

branac

• **
  • Vozi: suzuki dl-65o v-strom
« Odgovori #22 : 11. Kolovoz 2010, 10:01:22 »

Bili 2002. u Pasaduru, u nekakvom hotelu, u koji  su nam sobarice već nakon prve noći u jutro  oko 7,30 ušle u sobu, direktno sa zajedničke terase uz : "Mare, a'mo ća, o'de dvoje spava"  :LOL:. Slijedećih dana smo ustajali već u 6,00  :D. Lastovo je pravo mjesto za odmor samo što je malo predaleko. Autoru čista 5-ica za fotke i duhovit tekst. :palacgore:
Evidentirano
Branac

pinky

• Vozi: Ugodan početnički model
« Odgovori #23 : 11. Kolovoz 2010, 14:08:47 »

eh Lastovo, predivno je da, trebalo bi opet tamo, bar po one boce   :shock: :palacdolje:
Evidentirano
yebite se manekeni.. um klade valja, štela caruje..don't happy be worry.. mandrake nezna..
NEMAM NI DIONICA NI NIČEG PAPA

forgas

• **
« Odgovori #24 : 11. Kolovoz 2010, 20:51:10 »

Bome isto vas je dosta bilo na Lastovu.
Iznenađen sam, pošto na otoku najviše srećem talijančiće i slovence na biciklama.

A ovo si složio kao pravu razglednicu. :palacgore:

Baš sam tako nekako i planira. Čista turistička promocija.
Pohvale mi jako gode  :)

i tko te to slagao da ima 40 km asflatirane ceste, od pasadura do skrivene luke nema 40 km  :jesus:

Nisi uračuna put do Homa, Zaklopaticu, asfalt je i kroz polje do vale Barje. Skupi se taman oko 40 km.

P.S. Forgas, blago ti se

Šta nisi učija, ka' ja  :mrgreen:
A ne se okolo vuć po Africi i koznagdjesve. :mrgreen:

Evidentirano

gorank

• Vozi: FZ6 Fazer S2
« Odgovori #25 : 11. Kolovoz 2010, 22:15:24 »

Lijep izletic....
Fotke su ti prva liga, imas oko za fotografiju!!!
Evidentirano

vladof

• Vozi: quad
« Odgovori #26 : 11. Kolovoz 2010, 22:18:05 »

super slike,a i tekst  :palacgore:
Evidentirano
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne: svemir i ljudska glupost
samo što za svemir još nismo sigurni !

Shepa

• Vozi: GS500 K1
« Odgovori #27 : 11. Kolovoz 2010, 22:52:44 »

Još da ste uboli kakvi kajić pa na Saplune... eh... to bi van bija doživljaj.

Jota... i osnovna škola u selu se zove (bar se zvala kad sam je pohađa) OŠ "Braća Glumac".
Narodni heroji.
 :mrgreen:

Inače, šta se prezimena na otoku tiče... pola stanovnika ima i talijanske verzije prezimena, a bome i talijanske penzije.
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

jota

« Odgovori #28 : 11. Kolovoz 2010, 23:13:59 »

Još da ste uboli kakvi kajić pa na Saplune... eh... to bi van bija doživljaj.

Jota... i osnovna škola u selu se zove (bar se zvala kad sam je pohađa) OŠ "Braća Glumac".
Narodni heroji.

Inače, šta se prezimena na otoku tiče... pola stanovnika ima i talijanske verzije prezimena, a bome i talijanske penzije.

I moje je na mom otoku imalo talijansku verziju , ima dobrih priča od domaćih s lastova . Najveći štos mi je bio kad sam vidio da šofer koji vozi bus Ubli Lastovo čita knjigu i to još na engleskom .
U školi natpisi na engleskom , čini mi se da je to tamo drugi službeni jezik . Sviđa mi se odnos lastovaca prema svim državama u kojima su do sada i u kojima će još živjeti , uvjek su antiprotivni i furaju neku svoju priču , danas uglavnom žive od australije . Kad su se konačno dočepali svog otoka i rješili se JNA trebali bi makar pokušati otok zadržati svojim.
Prvo jutro pijemo kavu u Lastovu u lokalnom kafiću i jedan domaći sa stola do mi kaže " vi ste naš " meni ' u očima ? i kaže čovjek vi morate biti s nekog otoka , valjda mi na nosu pipše .

Lastovo me strašno asocira na Baretićev roman Deveti povjerenik , roman za krepavat od smiha .
Evidentirano

fjaka

• Vozi: DT125, stalker50, beverly250
« Odgovori #29 : 12. Kolovoz 2010, 00:02:36 »

više puta bio na lastovu, a i ponovo ću...
jednom rento i skut
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,65320.0.html

imam dosta slika, ali sve je to vec vidjeno, nego imam jedan video "lastovo utočište mira i tišine..." :D
zvijezda video, kolega sa posla

krešendo je na 01:04 :D

pola hotela nije moglo spavat
ja pobjego, budio nočnog u 02 nisam ga našo, pa budio upraviteljicu hotela da mi da drugu sobu u drugom krilu hotela...
pa onda kolega vidio da me nema pa me tražio, da slucajno nisam mjesečar  :mrgreen: ...
ma bilo je svega za jedan dobar film napraviti  :mrgreen:

i vratim se ujutro, a on i dalje pila ali sa slabijim intezitetom ...

Pletikosa34

• **
  • Vozi: Dr.Z
« Odgovori #30 : 12. Kolovoz 2010, 09:41:12 »

Bija sam ´06 i odmorija se ka nikad!
Bravo momak!  :palacgore:
Evidentirano
It's more fun riding a slow bike fast than riding a fast bike slow.

Kaos

• *
  • Vozi: Africa Twin
« Odgovori #31 : 12. Kolovoz 2010, 10:25:31 »

Nije loše..imam i ja pokoju sličicu sa Lastova od prošlog mjeseca..ali mislim da će vam se filmić ipak više svidjeti hehe

Evidentirano
uvijek slušam tetu u crvenom, sa rogovima i šiljatim repom

infinity

« Odgovori #32 : 12. Kolovoz 2010, 14:00:08 »

I moje je na mom otoku imalo talijansku verziju , ima dobrih priča od domaćih s lastova . Najveći štos mi je bio kad sam vidio da šofer koji vozi bus Ubli Lastovo čita knjigu i to još na engleskom .
U školi natpisi na engleskom , čini mi se da je to tamo drugi službeni jezik . Sviđa mi se odnos lastovaca prema svim državama u kojima su do sada i u kojima će još živjeti , uvjek su antiprotivni i furaju neku svoju priču , danas uglavnom žive od australije . Kad su se konačno dočepali svog otoka i rješili se JNA trebali bi makar pokušati otok zadržati svojim.
Prvo jutro pijemo kavu u Lastovu u lokalnom kafiću i jedan domaći sa stola do mi kaže " vi ste naš " meni ' u očima ? i kaže čovjek vi morate biti s nekog otoka , valjda mi na nosu pipše .

Lastovo me strašno asocira na Baretićev roman Deveti povjerenik , roman za krepavat od smiha .

Lastovo je puno bosanaca i bivših JNA grla.
Bosanaca zato šta su se 70ih godina na Lastovo doselile velike skupine žena iz Bosne da udovolje potrebe tadašnje vojne sile na otoku.
Ipak u tim godinama turizam nije postojao,a žena nije bilo za "lika"
Tako da danas na Lastovu imamo najviše bosanaca ako im se gleda po materinoj strani :mrgreen:

To ne umanjuje ljepotu otoka i mora oko njega.
Inače ti bosanci su bolji ribari nego ovi domaći.
Evidentirano

jota

« Odgovori #33 : 12. Kolovoz 2010, 16:55:00 »

Lastovo je puno bosanaca i bivših JNA grla.
Bosanaca zato šta su se 70ih godina na Lastovo doselile velike skupine žena iz Bosne da udovolje potrebe tadašnje vojne sile na otoku.
Ipak u tim godinama turizam nije postojao,a žena nije bilo za "lika"
Tako da danas na Lastovu imamo najviše bosanaca ako im se gleda po materinoj strani :mrgreen:

To ne umanjuje ljepotu otoka i mora oko njega.
Inače ti bosanci su bolji ribari nego ovi domaći.

To su ove što su ih domaći zvali UZORITE , meni su pričali kako su odbijali mješanje bilo s talijanima ili kasnije s jugoslovenima . Znam da ih danas ima oko 35000 u australiji , oćeš reći da će u bliskoj budućnosti tražiti odcjepljenje od Hrvatske i da se pripoje BIH .
Dok su bili pod Italijom uprava im je bila u Zadru s kojim su bili povezani brodskim i avionskim vezama , upravitelj postvaljen od strane italije je bio zadranin Arbanas ( iz Kalmetinog plemena ) Vukić kojeg u knizi dr. Antice o Lastovu hvale kao pozitivnog lika .
Evidentirano

jota

« Odgovori #34 : 12. Kolovoz 2010, 16:57:38 »

Još jedna poveznica Lastova i Zadra u vrjeme italije , jedno i drugo su bili Porto franco ili u današnje doba Duty Free zone tako da se švercalo sa zaleđem sve u 16 i dosta se ljudi gadno obogatilo u to doba .
Evidentirano

biker4life

• Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #35 : 12. Kolovoz 2010, 17:02:26 »

Vrhunske slike i prekrasan pejzaz!!! :palacgore:

infinity

« Odgovori #36 : 12. Kolovoz 2010, 17:24:10 »

To su ove što su ih domaći zvali UZORITE , meni su pričali kako su odbijali mješanje bilo s talijanima ili kasnije s jugoslovenima . Znam da ih danas ima oko 35000 u australiji , oćeš reći da će u bliskoj budućnosti tražiti odcjepljenje od Hrvatske i da se pripoje BIH .
Dok su bili pod Italijom uprava im je bila u Zadru s kojim su bili povezani brodskim i avionskim vezama , upravitelj postvaljen od strane italije je bio zadranin Arbanas ( iz Kalmetinog plemena ) Vukić kojeg u knizi dr. Antice o Lastovu hvale kao pozitivnog lika .

Isto tako Lastovo spada pod dubrovačko-neretvansku županiju,a niti jedan brod sa Lastova ne ide put Dubrovnika,ni obrnuto...
E moj Kalmeta :mrgreen:
Evidentirano

jota

« Odgovori #37 : 12. Kolovoz 2010, 17:42:59 »

Isto tako Lastovo spada pod dubrovačko-neretvansku županiju,a niti jedan brod sa Lastova ne ide put Dubrovnika,ni obrnuto...
Pošto su danas najbogatiji lastovci u bračnim i poslovnim vezama s kaljanima ( ulov i uzgoj tune čime su se među prvima počeli baviti u australiji) uzećemo ih mi pod svoje , a bosancima dati otpremninu i poslati ih doma .
Zamisli prije drugog svjetskog hidroavion Lastovo , Zadar , Rijeka , Venecija .
Evidentirano

jota

« Odgovori #38 : 12. Kolovoz 2010, 17:44:11 »

Ako pročitaš njihovu povjest nisu ni dubrovačku republiku nešto volili , ti su samo uzimali a ništa davali .
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #39 : 12. Kolovoz 2010, 18:44:56 »

Put do Struge

Tu sam bio na ljetovanju 1988 godine.......  :palacgore:

Super putopis!! :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Shepa

« Odgovori #40 : 12. Kolovoz 2010, 21:55:50 »

Tu sam bio na ljetovanju 1988 godine.......  :palacgore:

Super putopis!! :palacgore: :palacgore:
E sad kad si spomenija... tamo negdi '89. ili '90. san isprid hotela "Solitudo" na Pasaduru trefija lika u crnom kožnom điletinu, kratkim crnim rebama, vojnim čizmama "cigankama" i južnjačkom kapom na glavi, kako peca sideći na rubu rive...
Crna masna kosa do ispod ramena, neobrijan, duvan u zubima... Bora Čorba.
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #41 : 12. Kolovoz 2010, 22:01:44 »

E sad kad si spomenija... tamo negdi '89. ili '90. san isprid hotela "Solitudo" na Pasaduru trefija lika u crnom kožnom điletinu, kratkim crnim rebama, vojnim čizmama "cigankama" i južnjačkom kapom na glavi, kako peca sideći na rubu rive...
Crna masna kosa do ispod ramena, neobrijan, duvan u zubima... Bora Čorba.

To je bilo ili 1988 ili je Bora Čorba išao češće tamo... Pecao je u Ublima, tamo
gdje je znao biti onaj veliki JNA brod usidren! :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Shepa

« Odgovori #42 : 12. Kolovoz 2010, 22:10:49 »

To je bilo ili 1988 ili je Bora Čorba išao češće tamo... Pecao je u Ublima, tamo
gdje je znao biti onaj veliki JNA brod usidren! :palacgore:
U Uble je dolazija vodonosac JRM-a iz Splita, jer nam je voda iz špine bila nepitka (bočata).

Boru san trefija na Pasaduru, ali Lastovo je bilo popularno odmaralište i drugih zabavljača za široke radničke mase (s vojskom je na otoku bilo cca 800 stanovnika) poput Mikija Jevremovića i još nekih kojima se ne mogu sitit imena, a nastupali bi za ljetnih noći na terasi hotela "Sirena" u Ublima...

E da... brežuljak iznad Ubli na kojemu je bilo oficirsko bungalov naselje se tada popularno zva "Gornji Milanovac", ne znan kako je sada.
Evidentirano

mraqi

• retaRRdirani geek
  • **
  • Vozi: Dorsoduro
« Odgovori #43 : 13. Kolovoz 2010, 10:34:51 »

U Uble je dolazija vodonosac JRM-a iz Splita, jer nam je voda iz špine bila nepitka (bočata).

Boru san trefija na Pasaduru, ali Lastovo je bilo popularno odmaralište i drugih zabavljača za široke radničke mase (s vojskom je na otoku bilo cca 800 stanovnika) poput Mikija Jevremovića i još nekih kojima se ne mogu sitit imena, a nastupali bi za ljetnih noći na terasi hotela "Sirena" u Ublima...

E da... brežuljak iznad Ubli na kojemu je bilo oficirsko bungalov naselje se tada popularno zva "Gornji Milanovac", ne znan kako je sada.
Zar nije još uvijek u ljetinim mjesecima :misli:
Evidentirano
In order to understand recursion, one must first understand recursion.
J&M Team

MA-Zvone

• Vozi: Yamaha FZ6 II
« Odgovori #44 : 19. Kolovoz 2010, 13:02:10 »

Super đir i prekrasna priroda,stvarno u Hrvatskoj imamo mnogo lijepih prirodnih krajolika  :palacgore:
Evidentirano
www.crotur.com

Turistički portal specijaliziran za Makarsku rivijeru.

codZU13

• **
« Odgovori #45 : 19. Kolovoz 2010, 13:29:18 »

uživancija za gledat  :palacgore:
Evidentirano
diži dupe..

Zog

• Vozi: od davnina
« Odgovori #46 : 19. Kolovoz 2010, 14:05:14 »

Lipo,lipo,aj opet negdi pa stavi slike. :palacgore:
Evidentirano

infinity

« Odgovori #47 : 19. Kolovoz 2010, 16:38:57 »

Lipo,lipo,aj opet negdi pa stavi slike. :palacgore:

Do Zvončaca :mrgreen:

ps
ovo je samo za zoga
« Zadnja izmjena: 19. Kolovoz 2010, 17:24:24 infinity »
Evidentirano

mario045

• **
  • Vozi: k9
« Odgovori #48 : 19. Kolovoz 2010, 16:56:28 »

:misli:  :palacgore:.
Evidentirano
:)

Zog

• Vozi: od davnina
« Odgovori #49 : 19. Kolovoz 2010, 22:40:05 »

Do Zvončaca :mrgreen:

ps
ovo je samo za zoga

Ima dva zoga na Zvončacu. :mrgreen:
Evidentirano

matjazg

• **
  • Vozi: BMW R 1200 GSA
« Odgovori #50 : 20. Kolovoz 2010, 01:18:58 »

:palacgore: stvarno divno.
Evidentirano
Ko rano rani, rano dan zajebe - AŽO

Okica

• **
  • Vozi: xt350
« Odgovori #51 : 26. Kolovoz 2010, 11:32:57 »

e fjaka svaka čast!
 :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:
probudio sjećanja na 1990...

više nego prekrasno!
Evidentirano
Kad naiđeš na nešto što je dobro, prvo što trebaš napraviti je potražiti nekog s kim to možeš podijeliti.
Na taj se način dobro širi do najudaljenijih kutaka svijeta.
Što je dobro.

ropee

• **
  • Vozi: 寶田岩
« Odgovori #52 : 26. Kolovoz 2010, 12:25:40 »

Prekrasne slike, no nisi napisao da li si i zaradio štogod sa PET ambalažom ( barem za trajekt) ha ha :mrgreen:
Evidentirano
SPOR I

R65

• **
  • Vozi: R 1150 GS
« Odgovori #53 : 30. Kolovoz 2010, 11:25:41 »

Odlico! Pohvala za fotke i tekst.

forgas

• **
« Odgovori #54 : 30. Kolovoz 2010, 17:32:29 »

e fjaka svaka čast!
 :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:

A ja?

Meni kita! :(

Prekrasne slike, no nisi napisao da li si i zaradio štogod sa PET ambalažom ( barem za trajekt) ha ha :mrgreen:

Nema otkupa na Lastovu.
Ne isplati ih se vuć do Splita.
Može se eventualno probat napravit splav od njih :mornar:

Evidentirano

kuglager

• **
  • Vozi: 660R
« Odgovori #55 : 30. Kolovoz 2010, 17:37:38 »

Lastovo je zaakon  :palacgore:
Evidentirano

akl

• **
  • Vozi: još malo
« Odgovori #56 : 30. Kolovoz 2010, 17:50:49 »

odlično :letim: :palacgore:
Evidentirano
ROSSI LEGENDA NAD LEGENDAMA                                                      ...........58.......

Okica

• **
  • Vozi: xt350
« Odgovori #57 : 31. Kolovoz 2010, 10:37:17 »

A ja?

Meni kita! :(

ajme meni! :cigle: :zid: :skriven:

moja duboka isprika na zamjeni.

tebi forgas, tebi je to išlo!

možemo započeti iz početka ( :LOL:):
prekrasno! prekrasno! i prekrasno napisano i uslikano!
i sad dodajem cca 20tak 'palac gore'!
i.... forgas prekrasno!
i... probuđena sjećanja i sve ...  :D

Evidentirano
Kad naiđeš na nešto što je dobro, prvo što trebaš napraviti je potražiti nekog s kim to možeš podijeliti.
Na taj se način dobro širi do najudaljenijih kutaka svijeta.
Što je dobro.

forgas

• **
« Odgovori #58 : 31. Kolovoz 2010, 15:03:00 »

Hvala puno, sad mi je neugodno :oops:
Dirnut sam sa cca 20tak 'palaca gore'!
Evidentirano

darkofj

• **
  • Vozi: fj1100
« Odgovori #59 : 31. Kolovoz 2010, 15:14:57 »

:)prelijepo...zaista nikada nisam bio na Lastovu...niti na Visu...a u planu je....a nisam bio niti na Korčuli, sve do prošlog vikenda !!! :LOL:
Evidentirano
Darko

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #60 : 31. Kolovoz 2010, 16:24:14 »

prošao pola svijeta.... a ovo nisi ...  :shock:

to si ostavi pod stare dane...  :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

bev

• **
« Odgovori #61 : 03. Rujan 2010, 14:06:44 »

Lipo  :wink: :palacgore:!
Evidentirano

dado.bj

• **
  • Vozi: Pegaso 650 ie. vozim da me nebi vozili
« Odgovori #62 : 05. Rujan 2010, 07:32:25 »

Super putopis i moram ti priznati da si si dao truda svak cast. Lastovo je stvarno prirodna ljepota ali o ljudima tamo imam svoje mišljenje, mislim da bi domaci bili najsretniji da im tamo nitko ne dolazi al da im se plati.Osobno mislim da su oni što su dolazili iz drugih dijelova HR pa i iz bosne barem malo popravili taj mentalitet.
Još jednom sve pohvale za fotke i cijelu pricu!¨! :palacgore:
Evidentirano
dado

loudpipes

• totalno neshvaćen
  • Vozi: Ducati
« Odgovori #63 : 05. Rujan 2010, 07:55:55 »

Super putopis i moram ti priznati da si si dao truda svak cast. Lastovo je stvarno prirodna ljepota ali o ljudima tamo imam svoje mišljenje, mislim da bi domaci bili najsretniji da im tamo nitko ne dolazi al da im se plati.Osobno mislim da su oni što su dolazili iz drugih dijelova HR pa i iz bosne barem malo popravili taj mentalitet.
Još jednom sve pohvale za fotke i cijelu pricu!¨! :palacgore:

a jel znas da ako im narucis janje da po njega idu s M48 !? :mrgreen:
Evidentirano
loud pipes save lives

...ako nekog zalis,jebe te cijeli zivot...

FZ6maniac

• *
  • Vozi: Yamaha FZ6
« Odgovori #64 : 05. Rujan 2010, 13:28:03 »

Predivno nadam se da cu i ja druge godine zapucat do tamo...
Evidentirano

dado.bj

• **
« Odgovori #65 : 06. Rujan 2010, 16:54:46 »

a jel znas da ako im narucis janje da po njega idu s M48 !? :mrgreen:

Ova ti je dobra i mislim da si u pravu jer osim ribljih specijaliteta koji su tamo jako papreni i mogu si ih priuštiti samo oni debelog đepa, ostalo u ponudi im je katastrofa. Naravno ovo kaj sad pričam ne umanjuje ljepotu prirodnog okoliša i destinacija za ljetovanje i odmor. Ja i kolege smo bili izvan sezone u posjeti našoj frendici kaj se udala za Lastovčana i zato mogu slobodno napisati da je Lastovo prekrasna destinacija za one koji trebaju mir i nevole biti u nikakvom kontaktu sa ljudima. Ovo znam jer kada nema turista od domacih nebudeš dobio ni jednu smokvu badava!
Boduli, ko boduli, bez uvrede svim otocanima!
Evidentirano
dado

Shepa

« Odgovori #66 : 06. Rujan 2010, 17:31:29 »

...Ovo znam jer kada nema turista od domacih nebudeš dobio ni jednu smokvu badava! Boduli, ko boduli, bez uvrede svim otocanima!
Nije baš tako, ali Lastovci su uistinu maaaalčice drukčijih od ostalih.
Osim toga, jesi proba kad živit na otoku tipa Lastovo (ne mislim pri tom na godišnji odmor liti, već živit i radit), pa recimo usrid zime vrime zatvori trajekt, te si doslovno odsičen od svita danima? U takvim situacijama naučiš cijenit ono šta imaš u frižideru i vrtu. Još je sad dobro, kako je bilo unazad 20-30 godina.

A opet, možda si jednostavno naletija na nekoga kome se nisi svidija.
Evidentirano

Lurker

• **
« Odgovori #67 : 06. Rujan 2010, 18:06:02 »

Evo još malo...

Evidentirano
Judgement comes from experience, and experience comes from bad judgement. - Simon Bolivar

Lurker

• **
« Odgovori #68 : 06. Rujan 2010, 18:17:49 »

Minirano nije, jedina opasnost je kravlja balega...

Evidentirano

dado.bj

• **
« Odgovori #69 : 09. Rujan 2010, 20:58:14 »

Nije baš tako, ali Lastovci su uistinu maaaalčice drukčijih od ostalih.
Osim toga, jesi proba kad živit na otoku tipa Lastovo (ne mislim pri tom na godišnji odmor liti, već živit i radit), pa recimo usrid zime vrime zatvori trajekt, te si doslovno odsičen od svita danima? U takvim situacijama naučiš cijenit ono šta imaš u frižideru i vrtu. Još je sad dobro, kako je bilo unazad 20-30 godina.

A opet, možda si jednostavno naletija na nekoga kome se nisi svidija.
Sve je moguce, zato su mi ove slike probudile volju da im dam oprost i novu šansu nagodinu da mi se pokažu u novom izdanju. Ona prijateljica koja se udala za lastovca rodila je i mislimo joj nagodinu u posjetu pa eto nove prilike za sve njih a i nas. :)
Evidentirano
dado

jaka

• *
  • Vozi: Bombardier baja 650
« Odgovori #70 : 16. Kolovoz 2011, 23:23:40 »

Ova tema i slike, nisu dale spavati. I tako nas dva iz SLO po staroj dobroj "jadranki" na Lastovo.

Bajker Mario iz Splita. Hvala za akumulator :palacgore: i pomoč kod kvara.

Evidentirano

Domagoj-sb

• **
  • Vozi: zr7
« Odgovori #71 : 17. Kolovoz 2011, 09:01:35 »

odlicne slike  :palacgore:
Evidentirano
born to be wild

svakak

• Vozi: Yamaha Tenere 1VJ
« Odgovori #72 : 17. Kolovoz 2011, 10:21:41 »

Ooodlično  :palacgore:
Evidentirano
Sve su gljive jestive, neke samo jednom.
http://togs.biz/josip

warriorCRO

• **
« Odgovori #73 : 17. Kolovoz 2011, 12:08:01 »

prekrasno. sigurno ide na listu želja za obići jednom prilikom. :palacgore:
Evidentirano

forgas

• **
« Odgovori #74 : 17. Kolovoz 2011, 19:11:47 »

Poprilično sam se iznenadija kad sam ovu temu ugleda na prvoj stranici. Ugodno naravno.
Ove Lurkerove slike nisam prije niti vidija  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Jaka di je ovi kamp? Jel ovo u Skrivenoj luci?
Ova fotka sa svjetionikom  :palacgore: :palacgore: :palacgore:

Inače, od 24 do 28. 08. nakon jednogodišnje pauze vraća se ljetni glazbeni festival

PROGRAM PO DANIMA

Srijeda, 24.8.2011.     
 alternative / indie rock - EMBASSY 516 ( Dubrovnik)
 pop funk rock - VALETUDO ( Dubrovnik

Četvrtak, 25.8.2011. - BP program (In memoriam: Bosko Petrović) 
 jazz - IGOR SAVIN (Zagreb),
 jazz, swing, blues - JELENA BALENT QUARTET (Zagreb)

Petak, 26.8.2011.
 punk rock - ATHEIST RAP (Novi Sad, Vojovodina, SRB)
 ska, gypsy, rock - S-KAPADA (Osijek)
 punkfolkwellness - BRKOVI (Zagreb)

Subota, 27.8.2011.
 old school rock psychedelic jam pop - KUNDYAK MEZHIE (Split)
 indie rock - IN-THE-GO (Split)
 ping pong - TBF (Split)

Ovako je bilo prošlih godina

Kamp

Atheist Rap 2008

NAVALI NARODE
Koncerti i kamp su besplatni
Evidentirano

jaka

• *
  • Vozi: Bombardier baja 650
« Odgovori #75 : 17. Kolovoz 2011, 19:25:35 »

Da, to je kamp "skriveni". Ako bude sve OK več u 5 mijesecu naredne godine bit ču opet tamo :jiggie: Od 6 otoka, koji sam prevozio ove godine, Lastovo me potpuno fasciniralo. Moram priznati, da si ti forgas, djelomični krivac za posjet. :pandur:

Pogled na Lastovo iz Korčule.

Evidentirano

forgas

• **
« Odgovori #76 : 17. Kolovoz 2011, 19:30:35 »

Od 6 otoka, koji sam prevozio ove godine, Lastovo me potpuno fasciniralo. Moram priznati, da si ti forgas, djelomični krivac za posjet. :pandur:

U potpunosti prihvaćam sve točke optužnice  :mrgreen:
Evidentirano

dinky-st

• *
  • Vozi: fly 100,šta je tu je
« Odgovori #77 : 01. Listopad 2011, 10:35:26 »

Lipo je na Lastovu vidit i spilju Rače, ima hodanja do nje 20-ak minuta, ali se isplati.Velika spilja di su živili praljudi, usrid lita ka u frižideru.
Evidentirano

smarty

• Vozi: FZ6 S2 N '07
« Odgovori #78 : 01. Listopad 2011, 10:54:44 »

Raj  :palacgore:
Evidentirano
www.young-4ever.org
Ne cveta cveće ni u naše preduzeće.
"Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje"  N.T

mladen59

• Vozi: HONDA CBF 600 S 2008 g.
« Odgovori #79 : 01. Listopad 2011, 11:50:02 »

:palacgore: :palacgore: :palacgore: Super!! Sviđa mi se onaj navod "Sve za ljubav što treba su žena, motor i more", istina u mojim godinama je redosljed malo drugačiji ali OK!! :mrgreen: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
BOLJE S BICIKLOM U KURVANJE,
NEGO S MERCEDESOM NA POSO
 Str: 1 2 3 4 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.337 sekundi uz 15 upita.