Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Dolje

Autor Tema: Honda CB500s  (Posjeta: 6843 )

Ace

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: CB600F Hornet '07
Odg: Honda CB500s
« Odgovori #50 : 29. Prosinac 2010, 18:53:48 »

Citajuci temu... iako ne posjedujem CB-a... napisat cu koju rijec na ovu temu.  :mrgreen:

CB-i 500 su "isplativi" gledano po troskovima odzavanja, rege, potrosnje (a danas je to sve bitnije, pogotovo za one koji okrenu peteroznamenkastu kilometrazu po sezoni a nemaju primanja Ive Sanadera). Opcenito ta klasa 500cc je "isplativija" ali ja zamrla, nazalost. CBF500 je jos jednu stepenicu "bolji" (vani je bio dostupan i s ABS-om) a navodno trosi litru manje u prosjeku od CB-a 500. Ruting je taj model svojevremeno (po balkanskim mjerilima) procjenio nezanimljivim tako da ga je kod nas uvezeno 10-tak komada (zile rezem), a meni je k'o pesu zao sto mi jedan u super stanju kroz prste pobjeg'o.  :(
« Zadnja izmjena: 29. Prosinac 2010, 19:02:54 Ace »
Evidentirano
http://youtu.be/AxHzwWndtvk
Neki odlaze prije, neki poslje no svi odemo. Za što je srcu lijepo, ne činimo iz mržnje, ludosti, gluposti, nemara i sebičnosti. Činimo iz ljubavi.
http://youtu.be/76lWR4sTc_k

bregovljan

• **
  • Vozi: Honda CB 500
« Odgovori #51 : 29. Prosinac 2010, 19:44:20 »

Taj CBF ima i širu stražnju gumu od cb-a,  monoamortizer, moderniji izgled..,za potrošnju se ne bi okladio jer imaju  istu mašinu, ali ne zadovoljava naše rigorozne norme .  Može ga se kupiti u svim razvijenim evropskim državama,no nemožemo ga privatno uvesti jer ne prolazi homologaciju. Kod nas bi vjerojatno više zagađivao nego vani.
Evidentirano
MK Risen Riders

spinner

• **
  • Vozi: Honda Varadero XL 1000
« Odgovori #52 : 01. Siječanj 2011, 19:28:05 »

Trebao bih savjet.
Da li je netko ugrađivao upaljač za cigarete (glup naziv, al jbga), zapravo utičnicu, na ovaj motor?
Zanima me gdje je zgodno namontirati ga, tj. kakva su iskustva.
Treba mi za GPS i sl. Zapravo, smeta li što ako bih ugradio dva?

spinner
Evidentirano
------- __@
----- _`\<,_
----- (*)/ (*)

Phobocaster

• Vozi: Samo Hondu
« Odgovori #53 : 01. Siječanj 2011, 23:04:33 »

Trebao bih savjet.
Da li je netko ugrađivao upaljač za cigarete (glup naziv, al jbga), zapravo utičnicu, na ovaj motor?

spinner

ja sam samo vidio kako su drugi ugrađivali...

direktno spajanje na akumulator sa osiguračem i auto-jackom na kraju...

mislim da ako bi 2 ugradio da nebi bio problem...

uglavnom svi idu na rješenje da im auto-jack završi ispod sica... (baš i nema druge opcije  :mrgreen: )
Evidentirano
I kill people for money... but you are my friend, I'll kill you for nothing! - extra discount for EU citizens!
18:24:45
http://www.youtube.com/watch?v=cXXJfURtQns&context=C3532269ADOEgsToPDskL9evJv0nu7y2Yc5oI8Fvg_

spinner

• **
« Odgovori #54 : 01. Siječanj 2011, 23:25:02 »

A i ja sam tako mislio no rekoh, da čujem ima li i drugih iskustava.
Thx enivej...

;-)
Evidentirano
------- __@
----- _`\<,_
----- (*)/ (*)

bregovljan

• **
« Odgovori #55 : 03. Siječanj 2011, 18:02:50 »

Bilo bi dobro da takav priključak ima nekakvu zaštitu od prodora vlage, kad nije ništa uštekano. Nisam siguran ni da je alternator  dimenzioniran za extra potrošače. Kod motora koji imaju ugrađene priključke i akumulator je većeg kapaciteta nego na cb 500.  Sve to bi moglo utjecati na pravilan rad elektro sustava na motociklu. A možda će biti i sve OK.
Kad to napraviš, molim te stavi slike da vidimo kak izgleda . Ja sam ispod sica stavio samo priključak za punjač tako da ne vadim akumulator svaki put kad ga dopunjavam. To je originalni priključak punjača i ima zaštitu od vlage - neki gumeni poklopac.
Evidentirano
MK Risen Riders

bregovljan

• **
« Odgovori #56 : 04. Siječanj 2011, 22:33:54 »

Trebao bih savjet.

spinner
Hočeš li stavljati navigaciju za motore, ili nešto drugo?.
Evidentirano
MK Risen Riders

spinner

• **
« Odgovori #57 : 05. Siječanj 2011, 20:01:01 »

Imam Garmin Vistu HCX koju koristim kao topografski GPS na MTB ali ima i cestovnu navigaciju sa turn by turn opcijom ali bez glasovnog navođenja ( i ne treba mi kad ništa ni ne čujem ispod kacige a kad budem trebao ZUMO onda sigurno neću voziti ovu Hondicu ;-) ).
Zgodna, mala a stane lijepo na volan. Za nju i nije nužan punjač jer joj je autonomija baterija cca 10h, pa uz dva kompleta baterija može se izgurati vikend vožnja.
"Upaljač" bih ugradio čisto kao backup opciju za GPS a i dobro je da postoji na motoru, zlu ne trebalo, i zbog drugih stvari.
Evidentirano
------- __@
----- _`\<,_
----- (*)/ (*)

bregovljan

• **
« Odgovori #58 : 05. Siječanj 2011, 20:07:32 »

Ja mislim staviti neku od jeftinijih auto navigacija ( oko 500 kn), samo bi trebao izmisliti nekakvo vodonepropusno kučište ili torbicu. A kaj se tiče motora , mnogi kaj su imali i prodali takvu hondicu žale za njom. Jedan je čak rekao da nikad nije imao bolji motor, a promijenio ih je dosta
Evidentirano
MK Risen Riders

spinner

• **
« Odgovori #59 : 06. Siječanj 2011, 14:31:33 »

Ja mislim staviti neku od jeftinijih auto navigacija ( oko 500 kn),

Ne znam koliko je prikladno koristiti autoGPS, upravo zbog njegove konstrukcije.
Nije samo u pitanju zaštita od vlage nego je veći problem s vibracijama. Naime ti su uređaji prenježni za motor i sumnjam da bi duže potrajali.
Možda da stoji na tank torbici u onom džepiću pod prozirnom folijom... ne znam...
A da je motor legenda, je.

;-)
Evidentirano
------- __@
----- _`\<,_
----- (*)/ (*)

bregovljan

• **
« Odgovori #60 : 06. Siječanj 2011, 22:53:35 »

Najvjerovatnije imaš pravo kaj se tiče vibracija. Sad kad razmislim više mi se to ne čini pametnom idejom. A i ne treba mi. Uzmem kartu , i to mi bu dosta ko i do sada. Samo kaj sam povodljiv za tim tehničkim stvarčicama. Navigaciju bi ionako koristio samo u većim gradovima za brže pronalaženje ulica, a za to mi bude dobra i ova na mobitelu (nemam još, ali bum nabavil)
Evidentirano
MK Risen Riders

hotazmaj

• **
  • Vozi: VFR 750 RC36
« Odgovori #61 : 07. Siječanj 2011, 20:41:43 »

Ljudi koje ulje sipate? Ja sam do sad sipao ,a vjerovatno cu i u buduce polusintetiku 10w40. Zna li neko sta kaze fabrika??? Ovo sam nasao u manualu ali mi nije jasno je li sintetika ili pulusintetika

Evidentirano
Four wheels move the Body...
Two wheels move the Soul...

spinner

• **
« Odgovori #62 : 07. Siječanj 2011, 22:54:02 »

Ljudi koje ulje sipate? Ja sam do sad sipao ,a vjerovatno cu i u buduce polusintetiku 10w40. Zna li neko sta kaze fabrika??? Ovo sam nasao u manualu ali mi nije jasno je li sintetika ili pulusintetika

za cb500 ide polusintetsko ulje 10w30 po tvorničkoj definiciji, no to je starija varijanta ulja. ja imam ipone 10w40 i radi bez greške uz redovite servisne intervale. kako mi je i sekol rekao bez greške ide 10w40 motul i repsol, ali ako voliš vrtiti blizu crvenog onda stavi sintetsko ulje, stabilnije je na višim temperaturama
Evidentirano
------- __@
----- _`\<,_
----- (*)/ (*)

bregovljan

• **
« Odgovori #63 : 07. Siječanj 2011, 22:56:21 »

Motul 5100 10w40, ove godine greškom usipao 15.
Evidentirano
MK Risen Riders

Phobocaster

• Vozi: Samo Hondu
« Odgovori #64 : 08. Siječanj 2011, 19:27:13 »

Motul 5100 10w40, ove godine greškom usipao 15.

nije velika greška..
Evidentirano
I kill people for money... but you are my friend, I'll kill you for nothing! - extra discount for EU citizens!
18:24:45
http://www.youtube.com/watch?v=cXXJfURtQns&context=C3532269ADOEgsToPDskL9evJv0nu7y2Yc5oI8Fvg_

seki-vk

• *
  • Vozi: Gammaaaa
« Odgovori #65 : 22. Siječanj 2011, 18:16:58 »

samo da ima još mono amortizer kao Gs 500 bio bih oličan  :palacgore:
Evidentirano

spinner

• **
« Odgovori #66 : 22. Siječanj 2011, 22:15:22 »

samo da ima još mono amortizer kao Gs 500 bio bih oličan  :palacgore:

Mislim da nije neka presudna razlika. I ovi su sasvim ok.
Ipak mislim da ga tih 10 konja više od GS 500 ili ER-5 i sličnih, dobrano izdvaja iz klase kao najbolju opciju.

:peace:
Evidentirano
------- __@
----- _`\<,_
----- (*)/ (*)

bev

• **
« Odgovori #67 : 23. Siječanj 2011, 09:45:57 »

Jako lijepi model! Osobno više mi se sviđa verzija koja nije s, bez oklopa. Blizu mene redovno gledam jednu crnu cb500 prekrasna je.
Možda od ove trojke: Er5, gs 500, cb 500 - mi je Honda najljepša.

Kakva je u vožnji, kakvi su dojmovi?

:palacgore:
Evidentirano

spinner

• **
« Odgovori #68 : 24. Siječanj 2011, 20:37:44 »

Kakva je u vožnji, kakvi su dojmovi?

:palacgore:

Za tu klasu, pravi užitak. Lijepo drži u zavojima, naravno uz dobre gume (vozim Metzeler LaserTec, odlične). Pojurio sam i preko 170 km/h (autocesta) iako mi ni ne treba brže a putnu brzinu lijepo drži na 120 po magistralnim cestama i sa te brzine digne se brzo na 150-160 ako zatreba. Zanimljivo je da tek preko 7-8000 rpm motor kao da postane zvijer. Tek onda trgne i pojuri ko blesav. Zaštita od vjetra solidno funkcionira do 130-140 km/h, no motor, iako može, nije baš za neko duže držanje na većim brzinama od 160 km/h.
Svejedno, ako misliš voziti brže od ovog što sam naveo onda gledaj drugi motor jer ovaj je za guštanje u nekim normalnim brzinama  :wink:

Mislio sam ga prodavati, ali kako mi se teško rastati, lijepo ćemo se družiti još ovu sezonu... Ako bi ga što drugo mijenjalo, to će sigurno biti Honda CBF600S koja je zapravo njegov prirodni nasljednik... :wink:

Evidentirano
------- __@
----- _`\<,_
----- (*)/ (*)

bregovljan

• **
« Odgovori #69 : 24. Siječanj 2011, 21:37:00 »

Moj po satu ide nešto više od 190. Sa ugrađenim višim vjetrobranom bez problema se može voziti oko 160. Lagan je za upravljanje, a kod brže vožnje odlično drži pravac i ne leluja. Kočnice su mu najbolje u toj klasi. Potrošnja se kreće između 4,5  i  6.5 l/100km, ovisno o gasu. Najčešće oko 5 l. Vožnja sa suvozačem ne predstavlja problem, ali se primjeti lagan nedostatak snage kod naglih ubrzanja. Položaj sjedenja je dobar i ne zamara ni kod dužih vožnji (cijeli dan uz par stajanja). Unatoč tome sjedalo je za moj ukus dosta tvrdo (prije sam vozio custom sa foteljom), ali u njemu mogu duže sjediti nego na mekanom sicu Maraudera (zbog boljeg položaja) . Vibracije karakteristične za dvocilindrične agregate nisu jako izražene. Motor je povoljan za registraciju, niskih troškova održavanja , prema nekim iskustvima i testovima ide i 150 000 km bez ozbiljnijih kvarova, dimenzijama kao 600ccm, jedino ima uže gume (110 naprijed, 130 odostaga) koje su jeftinije, a i motor je lakše upravljiv .
Nasljednik ovog modela je CBF 500 koji se kod nas ne uvozi, a meni je jedan od najljepših motora uopće.
Evidentirano
MK Risen Riders

spinner

• **
« Odgovori #70 : 24. Siječanj 2011, 23:06:40 »

Nasljednik ovog modela je CBF 500 koji se kod nas ne uvozi, a meni je jedan od najljepših motora uopće.

Je, al CBF600 je jedino dobavljiv kod nas...
Evidentirano
------- __@
----- _`\<,_
----- (*)/ (*)

spinner

• **
« Odgovori #71 : 24. Siječanj 2011, 23:11:24 »

Evo ovdje zgodnih informacija o CB 500

http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CB500_twin

Najzanimljivije je to da je, prema hondinim inžinjerima, motor konstruiran da traje 300.000 km... :naklon:
Evidentirano
------- __@
----- _`\<,_
----- (*)/ (*)

bob the biker

• Vozi: Honda CB 400N ,Suzuki SV 650N
« Odgovori #72 : 24. Siječanj 2011, 23:11:58 »

imao je jedan čovjek tu kod nas u moto klubu CBF500 (slo tablice), i moram reći da je motorćić jako lijep i na prvi pogled se ne razlikuje puno od 600. Tek kad obratiš pažnju na agregat i grane vidiš da je 2 cil. Išao je fino, čini mi se idealan motor u klasi do 500cc za svakodnevno korištenje...
mislim da ga je prošle godine zamjenio s CBF600 (što uopće nisam skužio jedno vrijeme  :LOL:)

P.S. ove godine dok smo išli s mora ,na benzinskoj u Gračacu smo sreli skupinu  čeških :misli: motorista ,i svi do jednoga na CB500, čini mi se da ih je bilo oko 4-5 kom... Malo smo poprićali dok sam ja kontrolirao ulje u svojoj pili  :LOL:
Evidentirano

bregovljan

• **
« Odgovori #73 : 25. Siječanj 2011, 07:05:44 »

Evo ovdje zgodnih informacija o CB 500

http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CB500_twin

Najzanimljivije je to da je, prema hondinim inžinjerima, motor konstruiran da traje 300.000 km... :naklon:

Hvala na informaciji Spinneru, ovo nisam znao, pa me je dodatno razveselilo. To bi značilo da sa mojom godišnjom kilometražom, koja će se s godinama naravno smanjivati, motor može potrajati do odlaska u penziju i gubitka A kategorije.
Ja vjerujem da više neću mijenjati motor, osim ako dobijem na lotu pa ubodem novog Goldwinga. :wink:
Evidentirano
MK Risen Riders

bev

• **
« Odgovori #74 : 25. Siječanj 2011, 09:15:17 »

Hvala za info  :palacgore:!
« Zadnja izmjena: 25. Siječanj 2011, 09:37:44 bev »
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Gore

Stranica je generirana za 0.122 sekundi uz 15 upita.