iz srbije, mada ne pricam o dilerima u srbiji. motor je jeftiniji u nemackoj nego u srbiji. sad sam u danskoj zadnje 3 godine i ima jedna mala Yamaha prodavnica (polovni motori), prenatrpano je.
u svakom slucaju, i dalje mislim da ko skriva zaradu treba da ostane bez kupca, i treba da uvedu zakon da dileri moraju da budu transparentni sa cenama i da se zna profit, proizvod je proizvod (pravno gledano, individualno gledano motor je mnogo vise od proizvoda), ako prehrambena industrija ne sme da krije, sto bi pa auto-moto industriji bilo dozvoljeno da krije? zna se koliko je nabavna cena, zna se koliko je prodajna, i nema razloga za skrivanje. ko je resio da potrosi 10 000 evra za motor, morace da prihvati da je zarada dilera 20 procenata i da nema cenkanja jer je motor NOV. nema cenkanja ni kad se kupuje nova cokolada, kome je skupo, neka skuplja novac godinu dana pa neka kupi.
da malo pojasnim....čovjek je iz srbije. Tamo riječ enterijer znači isto kao i u hr interijer tako da...ne treba se loviti za to.

Drugo....ovo boldano....nemoj se ljutiti, ali ovo što si napisao nema veze s vezom. Zašto bi zarada bila javna. postoje javni podaci kako firma posluje, no koliko zarađuje po pojedinom artiklu...e to nema smisla. Kažeš da prehrambena industrija ne smije skrivati....sorry, ali ja ne znam koliko je proizvodna cijena kruha, koliko čokolada košta u nabavi.....a i nabavna cijena za čokoladu na hvaru nije ista kao i nabavna cijena za čokoladu u zagrebu. Kombinacija dobrog proizvoda, dobre cijene, kvalitetne promocije, prisutnosti na tržištu, potrebe i želje kupca prodaju proizvod, a gdje će netko dati više, nešto manje to je ipak stvar izbora prodavača.
Uzmi primjer Lidl i konzum. Lidl, niske cijene, ali bigami nikako uređen interijer, konzum, više cijene, ali trgovine lijepo izgledaju. Nema jedno i drugo.