Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5  Sve   Dolje

Autor Tema: koliki je profit dilera po motociklu?  (Posjeta: 3381 )

vickodu

• Spol: Muški
  • Vozi: klokana
Odg: koliki je profit dilera po motociklu?
« Odgovori #50 : 18. Kolovoz 2010, 09:15:33 »

Na prodaji djelova najviše zarade.Susreo sam se da neki original dio bude i 300 posto skuplji,od realne cijene.

Na prodaji motocikla nemogu bit u gubitku,jer najčešče ionak prodaju nešt što nisu platili.

Odeš po motor,ono platiš,a onda kao čekaš motor  3,5,7 dana,kao evoga stiže svaki čas  :shock:  :?

Na koji se to nacin izracuna realna cijena dijela  :misli: :misli: :misli:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

zaoglas

• **
  • Vozi: kaj stignem
« Odgovori #51 : 18. Kolovoz 2010, 09:26:59 »

Kužisti  :LOL:
Evidentirano
Budi uvijek spreman govoriti istinu i zli ljudi će te izbjegavati. I po drugima prenašati poruke.

mate

• Administrator
« Odgovori #52 : 18. Kolovoz 2010, 10:46:07 »

svojih da, ali od firme ne, jer s "tolikom" maržom ne bih pokrio ni telefonske troškove, a o ostalom da ne govorim. Nije fokus uložak da ih možeš prodati milijun dnevno i zadovoljiš se sa 1 kn marže po komadu.
Uostalom, kako neki auto dileri daju 10% flotnog popusta, a imaju 3% marže?

Izgleda da ove godine rujan i odmor presporo dolaze, ne ide ti baš u zadnje vrijeme... :LOL:
Evidentirano

DamirK

• Vozi: o
« Odgovori #53 : 18. Kolovoz 2010, 11:40:03 »

Flotni popust ti daje uvoznik ne diler, toliko uvoznik dileru skine cijenu
koliki je popust.

Meni je kao kupcu svejedno je li je diler i uvoznik, pa maržu plaćam njemu ili je samo "nakupac", pa istu maržu dijeli sa još trojicom.

Izgleda da ove godine rujan i odmor presporo dolaze, ne ide ti baš u zadnje vrijeme... :LOL:

Nisam htio spominjati da si mi uz flotni popust ti sredio još cca 3% popusta, pa je diler ostao bez zarade  :jesus:
Evidentirano
bR-1 :smoke:

Charlie

• **
  • Vozi: BMW R80 RT
« Odgovori #54 : 18. Kolovoz 2010, 11:46:52 »

Ma svi dileri, bilo motora ili auta, imaju profit od bar 30% od cijene vozila.

p.s.
meni je to reka jedan čovik a ako on laže meni i ja lažem vama
Evidentirano
Bolje  cijeli život živit kao bogataš nego jedan dan kao siromah!
Milost ne tražim niti bih vam je dao

predic

• *
« Odgovori #55 : 20. Kolovoz 2010, 10:03:24 »

predic...odakle si ti?

iz srbije, mada ne pricam o dilerima u srbiji. motor je jeftiniji u nemackoj nego u srbiji. sad sam u danskoj zadnje 3 godine i ima jedna mala Yamaha prodavnica (polovni motori), prenatrpano je.  
u svakom slucaju, i dalje mislim da ko skriva zaradu treba da ostane bez kupca, i treba da uvedu zakon da dileri moraju da budu transparentni sa cenama i da se zna profit, proizvod je proizvod (pravno gledano, individualno gledano motor je mnogo vise od proizvoda), ako prehrambena industrija ne sme da krije, sto bi pa auto-moto industriji bilo dozvoljeno da krije? zna se koliko je nabavna cena, zna se koliko je prodajna, i nema razloga za skrivanje. ko je resio da potrosi 10 000 evra za motor, morace da prihvati da je zarada dilera 20 procenata i da nema cenkanja jer je motor NOV. nema cenkanja ni kad se kupuje nova cokolada, kome je skupo, neka skuplja novac godinu dana pa neka kupi.
Evidentirano

Fonzie

• **
  • Vozi: na crti
« Odgovori #56 : 20. Kolovoz 2010, 10:07:52 »

iz srbije, mada ne pricam o dilerima u srbiji. motor je jeftiniji u nemackoj nego u srbiji. sad sam u danskoj zadnje 3 godine i ima jedna mala Yamaha prodavnica (polovni motori), prenatrpano je.  
u svakom slucaju, i dalje mislim da ko skriva marzu treba da ostane bez kupca, i treba da uvedu zakon da dileri moraju da budu transparentni sa cenama i marzama, proizvod je proizvod (pravno gledano, individualno gledano motor je mnogo vise od proizvoda), ako prehrambena industrija ne sme da krije, sto bi pa auto-moto industriji bilo dozvoljeno da krije? zna se koliko je nabavna cena, zna se koliko je prodajna, i nema razloga za skrivanje. ko je resio da potrosi 10 000 evra za motor, morace da prihvati da je zarada dilera 20 procenata i da nema cenkanja jer je motor NOV. nema cenkanja ni kad se kupuje nova cokolada, kome je skupo, neka skuplja novac godinu dana pa neka kupi.
a s kime ti diskutiraš? odnosno što te muči? uopće ne kužim poantu! :shock:
Evidentirano

predic

• *
« Odgovori #57 : 20. Kolovoz 2010, 10:10:21 »

a s kime ti diskutiraš? odnosno što te muči? uopće ne kužim poantu! :shock:
pitanje je jasno, tako da nema sta da ne razumeš, ima ga na početku teme,
a kao što vidiš odgovora na temu ima, kao i citata sa odgovorima, pa vidiš sa kime diskutiram. naravno, ima onih koji se zajebavaju i to mi je sasvim okej.
Evidentirano

Fonzie

• **
« Odgovori #58 : 20. Kolovoz 2010, 10:14:43 »

pitanje je jasno, tako da nema sta da ne razumeš, ima ga na početku teme,
a kao što vidiš odgovora na temu ima, kao i citata sa odgovorima, pa vidiš sa kime diskutiram. naravno, ima onih koji se zajebavaju i to mi je sasvim okej.
pitanje je o profitu po motoru! a ti baljezgaš o salonima "enterijerima" i još koje čemu.
Evidentirano

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #59 : 20. Kolovoz 2010, 11:34:39 »

u svakom slucaju, i dalje mislim da ko skriva zaradu treba da ostane bez kupca, i treba da uvedu zakon da dileri moraju da budu transparentni sa cenama i da se zna profit, proizvod je proizvod (pravno gledano, individualno gledano motor je mnogo vise od proizvoda), ako prehrambena industrija ne sme da krije, sto bi pa auto-moto industriji bilo dozvoljeno da krije? zna se koliko je nabavna cena, zna se koliko je prodajna, i nema razloga za skrivanje. ko je resio da potrosi 10 000 evra za motor, morace da prihvati da je zarada dilera 20 procenata i da nema cenkanja jer je motor NOV. nema cenkanja ni kad se kupuje nova cokolada, kome je skupo, neka skuplja novac godinu dana pa neka kupi.
da malo pojasnim....čovjek je iz srbije. Tamo riječ enterijer znači isto kao i u hr interijer tako da...ne treba se loviti za to.  :palacgore:

Drugo....ovo boldano....nemoj se ljutiti, ali ovo što si napisao nema veze s vezom. Zašto bi zarada bila javna. postoje javni podaci kako firma posluje, no koliko zarađuje po pojedinom artiklu...e to nema smisla. Kažeš da prehrambena industrija ne smije skrivati....sorry, ali ja ne znam koliko je proizvodna cijena kruha, koliko čokolada košta u nabavi.....a i nabavna cijena za čokoladu na hvaru nije ista kao i nabavna cijena za čokoladu u zagrebu. Kombinacija dobrog proizvoda, dobre cijene, kvalitetne promocije, prisutnosti na tržištu, potrebe i želje kupca prodaju proizvod, a gdje će netko dati više, nešto manje to je ipak stvar izbora prodavača.
Uzmi primjer Lidl i konzum. Lidl, niske cijene, ali bigami nikako uređen interijer, konzum, više cijene, ali trgovine lijepo izgledaju. Nema jedno i drugo.

DamirK

« Odgovori #60 : 20. Kolovoz 2010, 11:42:06 »

i dalje mislim da ko skriva zaradu treba da ostane bez kupca, i treba da uvedu zakon da dileri moraju da budu transparentni sa cenama i da se zna profit,

:lolcry: :lolcry: :lolcry:
Evidentirano

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #61 : 20. Kolovoz 2010, 11:54:25 »

:lolcry: :lolcry: :lolcry:

Smiješno jelda? A kad bi bilo tako svi bi bolje živjeli....i poštenije.

Ali kakav bi mi to narod bili kad bi znali gledali na dugoročni boljitak.......

live-for-ride

« Odgovori #62 : 20. Kolovoz 2010, 12:00:21 »

bože sačuvaj da je tako....

DamirK

« Odgovori #63 : 20. Kolovoz 2010, 12:39:24 »

Ajde napiši si sam odgovor, veću glupost nisam odavno pročitao čak ni na forumu  :wink:
Evidentirano

makazica

« Odgovori #64 : 20. Kolovoz 2010, 12:43:16 »

Ajde napiši si sam odgovor, veću glupost nisam odavno pročitao čak ni na forumu  :wink:

A dobro....tko sam ja da tebi objašnjavam..... :palacgore:

kuglager

• **
  • Vozi: 660R
« Odgovori #65 : 20. Kolovoz 2010, 12:46:15 »

trebalo bi bit ko sa konfekcijskim predmetima ovo novo što rade.
Na etiketi branda piše i cijena koju preporuča proizvođać, a dučan stavlja svoju cijenu,pa se odmah zna razlika  :palacgore:
Evidentirano

cRuNk

• Vozi: `08 CBR 600 RR
« Odgovori #66 : 20. Kolovoz 2010, 12:48:37 »

Boli me ona stvar kolika mu je zarada ako ja to mogu platiti  :jesus:
Evidentirano
Jos malo pa i ja bRRz

Fonzie

• **
« Odgovori #67 : 20. Kolovoz 2010, 12:50:07 »

Na etiketi branda piše i cijena koju preporuča proizvođać, a dučan stavlja svoju cijenu,pa se odmah zna razlika  :palacgore:
a i ti baljezgaš, cijenu koju preporuča proizvođač je sa maržom (koju on preporuča) i ti opet neznaš proizvodnu cijenu jer i proizvođač mora nešto zaraditi. dakle, glupost. imaš primjera kada domaći trgovac uveze robu iz inozemstva i pusti etiketu na proizvodu na kojoj se vidi cijena iz trgovine a on stavi cijenu u kunama. i to ti nije nikakav pokazatelj. ali opet pričamo o tekstilu a ne o motorima...
Evidentirano

kuglager

• **
  • Vozi: 660R
« Odgovori #68 : 20. Kolovoz 2010, 12:53:49 »

Boli me ona stvar kolika mu je zarada ako ja to mogu platiti  :jesus:
Nije poanta dal možeš neg dal moraš.
Zakaj bi nekome plačal kondome?  :)
Evidentirano

DamirK

« Odgovori #69 : 20. Kolovoz 2010, 13:00:18 »

A dobro....tko sam ja da tebi objašnjavam..... :palacgore:

Ajde da ja tebi onda probam objasniti.  :mrgreen: Nekad davno, dok si ti još bio mali, u SSSR-u je sve bilo transparentno do te mjere da su štancali u tvornici tacne sa otisnutom cijenom koju je odredio CK i nisu je mjenjali od 1917. do raspada SSSR-a. Trebam još detaljno objašnjavati da možeš imati kumunizam, ali onda nećeš više imati motor?  :mrgreen:
Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #70 : 20. Kolovoz 2010, 13:04:57 »

da, samo kad bi nabavna cijena za sve trgovine bila jednaka, možda bi se i moglo to napraviti.

makazica

« Odgovori #71 : 20. Kolovoz 2010, 13:12:00 »

Ajde da ja tebi onda probam objasniti.  :mrgreen: Nekad davno, dok si ti još bio mali, u SSSR-u je sve bilo transparentno do te mjere da su štancali u tvornici tacne sa otisnutom cijenom koju je odredio CK i nisu je mjenjali od 1917. do raspada SSSR-a. Trebam još detaljno objašnjavati da možeš imati kumunizam, ali onda nećeš više imati motor?  :mrgreen:

:LOL:

Ajde, bar si povezao u kojem smjeru idem.....

Musto Ruda

• ex Killex
  • Vozi: Wakizashi Sc59
« Odgovori #72 : 20. Kolovoz 2010, 13:26:23 »

:LOL:

Ajde, bar si povezao u kojem smjeru idem.....

Mjenjaš smjer? :misli:  :palacgore: Vidim i u potpisu da si odlučio ostaviti Austrijsko-Bosansko smeće. Hvalevrijedan potez :palacgore:  :mrgreen:

ontopic: ko prodaje kineze ima možda ne onim što se neda izgovoriti ime i do 50%,na nekakvim standardnim 14-17,18%. Kada da popust ostane mu maaalo. :(
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #73 : 20. Kolovoz 2010, 14:20:11 »

Ovo što si napisao ima smisla samo ako je 100% ironija!
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

makazica

« Odgovori #74 : 20. Kolovoz 2010, 14:37:44 »

Ovo što si napisao ima smisla samo ako je 100% ironija!

Ajde da se objasnim:

Moj post je bila mala udica za Damira, čije postove pratim, a zna mi dić živce kad je nedorečen ili kad se sprda s ljudima ovdje zbog njihova neznanja. Očito je da čovjek barata informacijama ali ih gotovo nikad ne iznosi i ne propušta na suptilan, a često i na manje suptilan način od nekoga napraviti budalu kako bi on ispao pametan, a kasnije se ne potrudi onom koji nezna objasniti....... Sve u svemu, čekao sam ovaj dio:

Ajde da ja tebi onda probam objasniti.  :mrgreen: Nekad davno, dok si ti još bio mali......

Samo me zanimalo na koji način će od mene pokušati napraviti budalu. Počelo je s laganom uvredom:

....da bi se nastavilo s dijelom koji sam ranije citirao. Zanimalo me u kojoj mjeri će me podcijeniti. Tek toliko, iz zajebancije....... :palacgore:

BTW Jesam pomalo kumunističkih i socijalističkih svjetonazora, gadi mi se krupni kapitalizam i sve što on donosi.....ali to je za neku drugu temu....

@Killex: u duhu naše standardne komunikacije..... :prsti:  :mrgreen:

Str: 1 2 [3] 4 5  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.19 sekundi uz 15 upita.