Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 4  Sve   Dolje

Autor Tema: Yamaha MT-03  (Posjeta: 4104 )

draganb

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Shiver
Yamaha MT-03
« : 23. Kolovoz 2010, 14:22:32 »

Znam da je bilo nekih pokušaja pokretanja tema za ovaj motor u vrijeme njegove najave (oko 2005.), al nijedna nije prešla prvu stranicu. Mislim da je to zbilja nepravedno, jer se radi o jednom stvarno posebnom motoru i osjećam se ponukanim da napišem poneku riječ o njemu.

Kupio sam ovaj motor (rabljeni, 2006.) prije mjesec dana. Početnik sam i to mi je prvi motor uopće. Tražio sam nešto manje snage i dimenzija što će me služiti svakodnevno po gradu i vikednom po starim cestama izvan grada. Za takve potrebe ovaj motor je savršen.
Položaj sjedenja mi se jako sviđa, sjedi se uspravno, tijelo je pomaknuto prema naprijed, ruke su malo skvrčene prema van što daje odličnu preglednost i kontrolu kod provlačenja između auta. Sam motor se u vožnji doima jako malim i agilnim i nakon tjedan dana me je već prošao onaj sputavajući osjećaj da među nogama imam nešto golemo i nepredvidivo  :mrgreen:
Mašina je poznata iz XT660 i Pegasa, jako vuče već iz niskih okretaja i čupa iz svakog zavoja. Treba često šaltati, ali nije problem ako slučajno ostanem u trećoj ili četvrtoj u nekom jako sporom zavoju jer ima dosta momenta da se izvuče bez šaltanja u nižu. Krajnja brzina je skromna, tek oko 160, ali to mi trenutno nije ni potrebno pošto se ne palim na autoceste i obaranje brzinskih rekorda.
Zvuk je naravno specifičan. Neki ga vole, neki ne, a meni je odličan. Uz prijateljevu apriliju rsv mile zvuči kao njen mlađi i nemutirani brat :)
I na kraju najmanje bitna, ali svima najvažnija stvar: dizajn  :D
Na tom području MT-03 ostavlja bez daha. Izgleda ko oni pit bullovi iz crtića s minijaturnom guzicom i ogromnom glavom, agresivno i simpatično :)
Ostavlja dojam puno snažnijeg motora, a reakcije okoline su uvijek pozitivne. Ljudi jednostavno ne mogu prestati hodati oko njega i gledati ga. I što je najbitnije i curi se sviđa  :mrgreen:

Pozitivno:
agilnost
živahna mašina
položaj sjedenja
dizajn
rijedak model na našim cestama
fun factor
zvuk i osjećaj 1 cilindra (subjektivno)
odlične kočnice (sa fazera)
A2 kategorija

Negativno:
nedovoljno snage za velike brzine
pod sicem ima mjesta jedva za novčanik i mobitel
zbo rijetkosti modela, teže je nabaviti dodatnu opremu

Usporedba s drugim modelima za početnike koje sam probao:

Kawasaki er5 - navodno jako pouzdana mašina, ali i jako zastrarjeo dizajn i tehničke karakteristike, ne vuče tako dobro kao MT-03 i općenito ne pruža nikakav uzbudljiv osjećaj. Teško ga je naći u dobrom stanju (vizualno). Lošije kočnice

Kawasaki er6n - dobra mašina i uglađena, ima dosta snage i za veće brzine, u biti sve super osim što ODVRATNO izgleda (stari model <2009.) Jednostavno ne mogu prijeći preko onog nakaradnog prednjeg fara i gljive s instrumentima. A i ostatak motora izgleda prilično dosadno. Za totalne početnike možda je malo prejak.

Zaključak:
Po meni idealan motor za početnika, ali i kao drugi motor koji pruža malo više zabave za iskusnije vozače. Odličan dizajn, zabavan motor i pogodno za A2 kategoriju. A može se i nać dosta povoljno u oglasniku. Meni je misterij zašto ovaj motor nije zastupljeniji na našim cestama, pogotovo zato što ih ima brdo u italiji i velikoj britaniji.

Evidentirano

biker4life

• Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
Odg: Yamaha MT-03
« Odgovori #1 : 23. Kolovoz 2010, 20:28:59 »

Ovdje mozes pogledati troskove eksploatacije te masine (u mom slucaju u XT660X), kroz trenutno 35 t km. Moj dojam vezan uz sam agregat je izrazito pozitivan po pitanju izdrzljivosti, cijene odrzavanja i kvalitete, a negativna strana je ta sto bi 10ak KS i isto toliko NM vise dobro doslo.

Također, mozda u ovoj temi nađes jos info: http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,132999.msg2209546.html#msg2209546

Pozdrav.

kuglager

• **
  • Vozi: 660R
« Odgovori #2 : 24. Kolovoz 2010, 02:21:04 »

Motor je ok, al bi cjelo vrjeme vožnje mislil,kak mi bude nogu desnu zacvikalo na feder.  :neznam: :paper: :mrgreen: :palacgore:

Evidentirano

jole.Ri

• **
  • Vozi: nema se,kriza
« Odgovori #3 : 25. Kolovoz 2010, 21:26:20 »

lijep..i prilicno mi se svidja,,,samo da je krajnja mrvicu veca..
ostalo je sve 5  :palacgore:
Evidentirano
ne vozi brze nego sto tvoj andjeo cuvar moze letjeti....

Anton_zg

• **
  • Vozi: Yamaha XT125 R 07'
« Odgovori #4 : 25. Kolovoz 2010, 22:08:12 »

lijep motorček, jedino ovaj amortizer mi tu baš i ne paše, al ono nebi se žalio da ga imam... :D :D
Evidentirano
Ride to live, live to ride:)))

vjetar u kosi

• **
  • Vozi: Versys
« Odgovori #5 : 25. Kolovoz 2010, 22:12:19 »

taj motor je u "konkurenciji" sa er6n, honde cb600n i slicnih?
Evidentirano

MOONSHIELD

• Vozi: s puknutim blokom i greškom na geometriji vilica
« Odgovori #6 : 25. Kolovoz 2010, 23:25:19 »

pa recimo da je, iako je poveća razlika u konjima :mrgreen:
ja sam recimo sa mt03 bez problema pratio horneta, osim dok smo došli na neku dužu ravninu, a to je rijetkost
to je motor rođen za zavoje i učenje, ovjes je odličan i napravljen za puno jaču mašinu, tako da je praktčki nemoguće pretjerati uz uvjet da su gore dobre gume
održavanje je minimalno kod tog motora, meni je bilo malo veće jer sam nom stop nešto drkao po njemu, ali ako nisi zahtjevan korisnik, svakih 5 tkm promjena ulja i filtera, sve ostalo manje-više ovisi o tome kako voziš i kakav si prijenos složiš, gume ti mogu trajati i 4 tkm, a mogu i 15, ista stvar i ostalim potrošnim, kočnice, lanac, lančanici...uglavnom, ako redovito i pravilno servisiraš, nepoderiv motor, moj bivši sada ima 22 tkm po satu (iako realno i nešto više jer svaki put dok sam ga prao miniwashom su mi crkli satovi na dan-dva :LOL:) i radi ko novi, a ja ga nisam štedio u vožnji
napravio sam s njim nešto preko 10tkm, fenomenalan motor, čak i ako nisi početnik :palacgore:
velika prednost je kaj se po oglasnicima daju nabaviti za bagatelu, ima i za 3500 odličnih primjeraka, a velika mana je kaj ga skoro nemoguće prodati, osim ako ti ne naleti zainteresirani frend kao što se meni dogodilo nakon pola godine neuspješne prodaje :mrgreen:
Evidentirano
MK 1. POSJETA GROBNIKU

you will never quiet this storm!!

vjetar u kosi

• **
« Odgovori #7 : 25. Kolovoz 2010, 23:41:53 »

pa recimo da je, iako je poveća razlika u konjima :mrgreen:
ja sam recimo sa mt03 bez problema pratio horneta, osim dok smo došli na neku dužu ravninu, a to je rijetkost
to je motor rođen za zavoje i učenje, ovjes je odličan i napravljen za puno jaču mašinu, tako da je praktčki nemoguće pretjerati uz uvjet da su gore dobre gume
održavanje je minimalno kod tog motora, meni je bilo malo veće jer sam nom stop nešto drkao po njemu, ali ako nisi zahtjevan korisnik, svakih 5 tkm promjena ulja i filtera, sve ostalo manje-više ovisi o tome kako voziš i kakav si prijenos složiš, gume ti mogu trajati i 4 tkm, a mogu i 15, ista stvar i ostalim potrošnim, kočnice, lanac, lančanici...uglavnom, ako redovito i pravilno servisiraš, nepoderiv motor, moj bivši sada ima 22 tkm po satu (iako realno i nešto više jer svaki put dok sam ga prao miniwashom su mi crkli satovi na dan-dva :LOL:) i radi ko novi, a ja ga nisam štedio u vožnji
napravio sam s njim nešto preko 10tkm, fenomenalan motor, čak i ako nisi početnik :palacgore:
velika prednost je kaj se po oglasnicima daju nabaviti za bagatelu, ima i za 3500 odličnih primjeraka, a velika mana je kaj ga skoro nemoguće prodati, osim ako ti ne naleti zainteresirani frend kao što se meni dogodilo nakon pola godine neuspješne prodaje :mrgreen:

fino, zapravo mi nikad nije bio jasan taj model, ne znnam kako to opisati  :misli:
to je u biti kao neki fun bike
Evidentirano

kuglager

• **
  • Vozi: 660R
« Odgovori #8 : 26. Kolovoz 2010, 01:40:47 »

ne znnam kako to opisati  :misli:
 fun bike
Don Johnson, Miami vice sindrom iliti motor(jahta) na kredit i vjetar u kosi  :wink: :mrgreen: :misli: :) :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

vjetar u kosi

• **
« Odgovori #9 : 26. Kolovoz 2010, 10:01:48 »

Don Johnson, Miami vice sindrom iliti motor(jahta) na kredit i vjetar u kosi  :wink: :mrgreen: :misli: :) :palacgore: :palacgore: :palacgore:

auuuu, jos roza majica i bijeli sako  8)

i yamaha mt-03  :mrgreen:
Evidentirano

draganb

• **
« Odgovori #10 : 26. Kolovoz 2010, 15:22:46 »

taj motor je u "konkurenciji" sa er6n, honde cb600n i slicnih?

sa er6n - da

sa cb600n - ne, prevelika razlika u snazi i broju cilindara
Evidentirano

draganb

• **
« Odgovori #11 : 26. Kolovoz 2010, 15:27:04 »

fino, zapravo mi nikad nije bio jasan taj model, ne znnam kako to opisati  :misli:
to je u biti kao neki fun bike

pa tako nešto, fun bike koji je odličan i za po gradu. U jamahi to zovu ''roadster motard''  :LOL:
Evidentirano

Incredible

• U bannani
  • Vozi: Slonića
« Odgovori #12 : 26. Kolovoz 2010, 15:41:54 »

kod tog motorčeka je sve super osim cijene, jednostavno je pre skup i zato je toliko rijedak...
Evidentirano
ZAGI

vjetar u kosi

• **
« Odgovori #13 : 26. Kolovoz 2010, 16:24:20 »

kod tog motorčeka je sve super osim cijene, jednostavno je pre skup i zato je toliko rijedak...

definitivno :palacgore:
Evidentirano

Over G

• *
  • Vozi: cbr600f, pežojčić sf2
« Odgovori #14 : 26. Kolovoz 2010, 18:01:38 »

...evo, uz odobrenje sa viših instanci, želio bih objaviti da ima jedna očuvana yamahica mt-03 na prodaju, pa ak' je netko zainteresiran ili zna nekoga ko je zainteresiran, nek se javi na pp...
Evidentirano

vjetar u kosi

• **
« Odgovori #15 : 26. Kolovoz 2010, 22:20:02 »

dobro ide motorček :palacgore:
Evidentirano

bobanovic

• **
  • Vozi: zing zong cung chang cingh zeng
« Odgovori #16 : 26. Kolovoz 2010, 22:39:07 »

Definitivno motor koji bi volio, a i imam u planu za god- max dvije nabavit. Iako mi se ova druga verzija puno vise svida.
http://www.totalmotorcycle.com/photos/prototype-spy-concept/Yamaha-2003-MT03.htm

Evidentirano
Zongshen - toyota yaris 2:0

MOONSHIELD

• Vozi: s puknutim blokom i greškom na geometriji vilica
« Odgovori #17 : 31. Kolovoz 2010, 07:20:49 »

početna cijena je daleko previsoka..ali rabljenog se itekako isplati kupiti :palacgore:
Evidentirano
MK 1. POSJETA GROBNIKU

you will never quiet this storm!!

payser

• **
  • Vozi: bivšu pichku uskih bokova..
« Odgovori #18 : 02. Rujan 2010, 10:15:51 »

..motor je živa sraćka...kad sam ga prodavao,godinu i pol je bio drugi bajk u garaži.Dobar je kolko i partijska značka,stoji za diku al niš koristi..Mislim da bi eventualno bio dobar izbor za poštare i ove što mi pretrpavaju sandučić sa Metroovim prospektima...al da je lijep nema što..

i da! iskoristit ću ovu priliku pozdravit testnog šofera moto-pulsa koji je savršeno napravio iluziju nazvanu udoban motor...ako je to udoban motor onda je šole sado mazo..
Evidentirano
técnica especial de Peter Pan!

vjetar u kosi

• **
« Odgovori #19 : 02. Rujan 2010, 12:41:41 »

..motor je živa sraćka...kad sam ga prodavao,godinu i pol je bio drugi bajk u garaži.Dobar je kolko i partijska značka,stoji za diku al niš koristi..Mislim da bi eventualno bio dobar izbor za poštare i ove što mi pretrpavaju sandučić sa Metroovim prospektima...al da je lijep nema što..

i da! iskoristit ću ovu priliku pozdravit testnog šofera moto-pulsa koji je savršeno napravio iluziju nazvanu udoban motor...ako je to udoban motor onda je šole sado mazo..

e, to su rijeci koje sam trazio  :LOL:
Evidentirano

maras

• **
  • Vozi: ma vozi
« Odgovori #20 : 02. Rujan 2010, 13:42:24 »

Neki dan sato pored mene na semaforu i moram priznati da mu jezvuk koma :palacdolje:.

Imal je orginalne auspuhe i nekak mi je zvučal ko TW 125. :LOL:

Nadam se da nebu uvreda,čisto moje osobno mišljenje.
Evidentirano
O da da!!!!!

draganb

• **
« Odgovori #21 : 02. Rujan 2010, 15:06:37 »

Ne možeš reć da je sraćka. Naravno, neusporediv je sa ''pravim'' motorima. Al za tu lovu (rabljeni) i u u klasi u kojoj se nalazi koji bolji motor možeš dobiti? Ja kad sam kupovo motor sam se takvih krama nagledao za tu lovu da sam ovaj odmah kupio čim sam ga vidio.

Zašto misliš da nije udoban? Pretpostavljam da to ovisi o dimenzijama vozača. Ja nisam probao puno motora, al mi je recimo puno udobniji od nove yamahe xj6 na kojoj sam polagao
Evidentirano

BeLa-Vg

• Vozi: uredno - K1300R u srcu!
« Odgovori #22 : 02. Rujan 2010, 15:25:18 »

A koja je to cijena po kojoj se prodaju rabljeni?  :misli:
Evidentirano
Kovintiskačka Metalna Galanterija ˝Tehniko˝ - Obrada i Proizvodnja proizvoda od svih vrsta metala. Novo Čiče. Kontakt na PM

MK - WINNERS - CROATIA

mv_agusta

• Vozi: nexus500
« Odgovori #23 : 02. Rujan 2010, 16:38:06 »

A koja je to cijena po kojoj se prodaju rabljeni?  :misli:

kratkom pretragom sam našao najjeftiniji je 3700 a najskuplji 5700
za 3700 neznam šta bi se dalo naći možda er6n a za 5700 nađeš horneta, z750.... šta ćeš tako da ima puno boljih motora za te novce

meni je isto taj mt03 simpatičan izgledom i gledao sam ga po netu ali onda sam odustao jer previše košta a nema ni 6 brzina :mrgreen:
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

BeLa-Vg

• Vozi: uredno - K1300R u srcu!
« Odgovori #24 : 02. Rujan 2010, 20:18:25 »

Dakle i u najnižem cijenovnom rangu se da nać ER6...

I onda netko odabere mt03? :lolcry:
Evidentirano
Kovintiskačka Metalna Galanterija ˝Tehniko˝ - Obrada i Proizvodnja proizvoda od svih vrsta metala. Novo Čiče. Kontakt na PM

MK - WINNERS - CROATIA
 Str: [1] 2 3 4  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.149 sekundi uz 17 upita.