Znam da je bilo nekih pokušaja pokretanja tema za ovaj motor u vrijeme njegove najave (oko 2005.), al nijedna nije prešla prvu stranicu. Mislim da je to zbilja nepravedno, jer se radi o jednom stvarno posebnom motoru i osjećam se ponukanim da napišem poneku riječ o njemu.
Kupio sam ovaj motor (rabljeni, 2006.) prije mjesec dana. Početnik sam i to mi je prvi motor uopće. Tražio sam nešto manje snage i dimenzija što će me služiti svakodnevno po gradu i vikednom po starim cestama izvan grada. Za takve potrebe ovaj motor je savršen.
Položaj sjedenja mi se jako sviđa, sjedi se uspravno, tijelo je pomaknuto prema naprijed, ruke su malo skvrčene prema van što daje odličnu preglednost i kontrolu kod provlačenja između auta. Sam motor se u vožnji doima jako malim i agilnim i nakon tjedan dana me je već prošao onaj sputavajući osjećaj da među nogama imam nešto golemo i nepredvidivo
Mašina je poznata iz XT660 i Pegasa, jako vuče već iz niskih okretaja i čupa iz svakog zavoja. Treba često šaltati, ali nije problem ako slučajno ostanem u trećoj ili četvrtoj u nekom jako sporom zavoju jer ima dosta momenta da se izvuče bez šaltanja u nižu. Krajnja brzina je skromna, tek oko 160, ali to mi trenutno nije ni potrebno pošto se ne palim na autoceste i obaranje brzinskih rekorda.
Zvuk je naravno specifičan. Neki ga vole, neki ne, a meni je odličan. Uz prijateljevu apriliju rsv mile zvuči kao njen mlađi i nemutirani brat

I na kraju najmanje bitna, ali svima najvažnija stvar: dizajn

Na tom području MT-03 ostavlja bez daha. Izgleda ko oni pit bullovi iz crtića s minijaturnom guzicom i ogromnom glavom, agresivno i simpatično
Ostavlja dojam puno snažnijeg motora, a reakcije okoline su uvijek pozitivne. Ljudi jednostavno ne mogu prestati hodati oko njega i gledati ga. I što je najbitnije i curi se sviđa

Pozitivno:
agilnost
živahna mašina
položaj sjedenja
dizajn
rijedak model na našim cestama
fun factor
zvuk i osjećaj 1 cilindra (subjektivno)
odlične kočnice (sa fazera)
A2 kategorija
Negativno:
nedovoljno snage za velike brzine
pod sicem ima mjesta jedva za novčanik i mobitel
zbo rijetkosti modela, teže je nabaviti dodatnu opremu
Usporedba s drugim modelima za početnike koje sam probao:
Kawasaki er5 - navodno jako pouzdana mašina, ali i jako zastrarjeo dizajn i tehničke karakteristike, ne vuče tako dobro kao MT-03 i općenito ne pruža nikakav uzbudljiv osjećaj. Teško ga je naći u dobrom stanju (vizualno). Lošije kočnice
Kawasaki er6n - dobra mašina i uglađena, ima dosta snage i za veće brzine, u biti sve super osim što ODVRATNO izgleda (stari model <2009.) Jednostavno ne mogu prijeći preko onog nakaradnog prednjeg fara i gljive s instrumentima. A i ostatak motora izgleda prilično dosadno. Za totalne početnike možda je malo prejak.
Zaključak:
Po meni idealan motor za početnika, ali i kao drugi motor koji pruža malo više zabave za iskusnije vozače. Odličan dizajn, zabavan motor i pogodno za A2 kategoriju. A može se i nać dosta povoljno u oglasniku. Meni je misterij zašto ovaj motor nije zastupljeniji na našim cestama, pogotovo zato što ih ima brdo u italiji i velikoj britaniji.