Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 4 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Yamaha MT-03  (Posjeta: 4104 )

draganb

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Shiver
Yamaha MT-03
« : 23. Kolovoz 2010, 14:22:32 »

Znam da je bilo nekih pokušaja pokretanja tema za ovaj motor u vrijeme njegove najave (oko 2005.), al nijedna nije prešla prvu stranicu. Mislim da je to zbilja nepravedno, jer se radi o jednom stvarno posebnom motoru i osjećam se ponukanim da napišem poneku riječ o njemu.

Kupio sam ovaj motor (rabljeni, 2006.) prije mjesec dana. Početnik sam i to mi je prvi motor uopće. Tražio sam nešto manje snage i dimenzija što će me služiti svakodnevno po gradu i vikednom po starim cestama izvan grada. Za takve potrebe ovaj motor je savršen.
Položaj sjedenja mi se jako sviđa, sjedi se uspravno, tijelo je pomaknuto prema naprijed, ruke su malo skvrčene prema van što daje odličnu preglednost i kontrolu kod provlačenja između auta. Sam motor se u vožnji doima jako malim i agilnim i nakon tjedan dana me je već prošao onaj sputavajući osjećaj da među nogama imam nešto golemo i nepredvidivo  :mrgreen:
Mašina je poznata iz XT660 i Pegasa, jako vuče već iz niskih okretaja i čupa iz svakog zavoja. Treba često šaltati, ali nije problem ako slučajno ostanem u trećoj ili četvrtoj u nekom jako sporom zavoju jer ima dosta momenta da se izvuče bez šaltanja u nižu. Krajnja brzina je skromna, tek oko 160, ali to mi trenutno nije ni potrebno pošto se ne palim na autoceste i obaranje brzinskih rekorda.
Zvuk je naravno specifičan. Neki ga vole, neki ne, a meni je odličan. Uz prijateljevu apriliju rsv mile zvuči kao njen mlađi i nemutirani brat :)
I na kraju najmanje bitna, ali svima najvažnija stvar: dizajn  :D
Na tom području MT-03 ostavlja bez daha. Izgleda ko oni pit bullovi iz crtića s minijaturnom guzicom i ogromnom glavom, agresivno i simpatično :)
Ostavlja dojam puno snažnijeg motora, a reakcije okoline su uvijek pozitivne. Ljudi jednostavno ne mogu prestati hodati oko njega i gledati ga. I što je najbitnije i curi se sviđa  :mrgreen:

Pozitivno:
agilnost
živahna mašina
položaj sjedenja
dizajn
rijedak model na našim cestama
fun factor
zvuk i osjećaj 1 cilindra (subjektivno)
odlične kočnice (sa fazera)
A2 kategorija

Negativno:
nedovoljno snage za velike brzine
pod sicem ima mjesta jedva za novčanik i mobitel
zbo rijetkosti modela, teže je nabaviti dodatnu opremu

Usporedba s drugim modelima za početnike koje sam probao:

Kawasaki er5 - navodno jako pouzdana mašina, ali i jako zastrarjeo dizajn i tehničke karakteristike, ne vuče tako dobro kao MT-03 i općenito ne pruža nikakav uzbudljiv osjećaj. Teško ga je naći u dobrom stanju (vizualno). Lošije kočnice

Kawasaki er6n - dobra mašina i uglađena, ima dosta snage i za veće brzine, u biti sve super osim što ODVRATNO izgleda (stari model <2009.) Jednostavno ne mogu prijeći preko onog nakaradnog prednjeg fara i gljive s instrumentima. A i ostatak motora izgleda prilično dosadno. Za totalne početnike možda je malo prejak.

Zaključak:
Po meni idealan motor za početnika, ali i kao drugi motor koji pruža malo više zabave za iskusnije vozače. Odličan dizajn, zabavan motor i pogodno za A2 kategoriju. A može se i nać dosta povoljno u oglasniku. Meni je misterij zašto ovaj motor nije zastupljeniji na našim cestama, pogotovo zato što ih ima brdo u italiji i velikoj britaniji.

Evidentirano

biker4life

• Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
Odg: Yamaha MT-03
« Odgovori #1 : 23. Kolovoz 2010, 20:28:59 »

Ovdje mozes pogledati troskove eksploatacije te masine (u mom slucaju u XT660X), kroz trenutno 35 t km. Moj dojam vezan uz sam agregat je izrazito pozitivan po pitanju izdrzljivosti, cijene odrzavanja i kvalitete, a negativna strana je ta sto bi 10ak KS i isto toliko NM vise dobro doslo.

Također, mozda u ovoj temi nađes jos info: http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,132999.msg2209546.html#msg2209546

Pozdrav.

kuglager

• **
  • Vozi: 660R
« Odgovori #2 : 24. Kolovoz 2010, 02:21:04 »

Motor je ok, al bi cjelo vrjeme vožnje mislil,kak mi bude nogu desnu zacvikalo na feder.  :neznam: :paper: :mrgreen: :palacgore:

Evidentirano

jole.Ri

• **
  • Vozi: nema se,kriza
« Odgovori #3 : 25. Kolovoz 2010, 21:26:20 »

lijep..i prilicno mi se svidja,,,samo da je krajnja mrvicu veca..
ostalo je sve 5  :palacgore:
Evidentirano
ne vozi brze nego sto tvoj andjeo cuvar moze letjeti....

Anton_zg

• **
  • Vozi: Yamaha XT125 R 07'
« Odgovori #4 : 25. Kolovoz 2010, 22:08:12 »

lijep motorček, jedino ovaj amortizer mi tu baš i ne paše, al ono nebi se žalio da ga imam... :D :D
Evidentirano
Ride to live, live to ride:)))

vjetar u kosi

• **
  • Vozi: Versys
« Odgovori #5 : 25. Kolovoz 2010, 22:12:19 »

taj motor je u "konkurenciji" sa er6n, honde cb600n i slicnih?
Evidentirano

MOONSHIELD

• Vozi: s puknutim blokom i greškom na geometriji vilica
« Odgovori #6 : 25. Kolovoz 2010, 23:25:19 »

pa recimo da je, iako je poveća razlika u konjima :mrgreen:
ja sam recimo sa mt03 bez problema pratio horneta, osim dok smo došli na neku dužu ravninu, a to je rijetkost
to je motor rođen za zavoje i učenje, ovjes je odličan i napravljen za puno jaču mašinu, tako da je praktčki nemoguće pretjerati uz uvjet da su gore dobre gume
održavanje je minimalno kod tog motora, meni je bilo malo veće jer sam nom stop nešto drkao po njemu, ali ako nisi zahtjevan korisnik, svakih 5 tkm promjena ulja i filtera, sve ostalo manje-više ovisi o tome kako voziš i kakav si prijenos složiš, gume ti mogu trajati i 4 tkm, a mogu i 15, ista stvar i ostalim potrošnim, kočnice, lanac, lančanici...uglavnom, ako redovito i pravilno servisiraš, nepoderiv motor, moj bivši sada ima 22 tkm po satu (iako realno i nešto više jer svaki put dok sam ga prao miniwashom su mi crkli satovi na dan-dva :LOL:) i radi ko novi, a ja ga nisam štedio u vožnji
napravio sam s njim nešto preko 10tkm, fenomenalan motor, čak i ako nisi početnik :palacgore:
velika prednost je kaj se po oglasnicima daju nabaviti za bagatelu, ima i za 3500 odličnih primjeraka, a velika mana je kaj ga skoro nemoguće prodati, osim ako ti ne naleti zainteresirani frend kao što se meni dogodilo nakon pola godine neuspješne prodaje :mrgreen:
Evidentirano
MK 1. POSJETA GROBNIKU

you will never quiet this storm!!

vjetar u kosi

• **
« Odgovori #7 : 25. Kolovoz 2010, 23:41:53 »

pa recimo da je, iako je poveća razlika u konjima :mrgreen:
ja sam recimo sa mt03 bez problema pratio horneta, osim dok smo došli na neku dužu ravninu, a to je rijetkost
to je motor rođen za zavoje i učenje, ovjes je odličan i napravljen za puno jaču mašinu, tako da je praktčki nemoguće pretjerati uz uvjet da su gore dobre gume
održavanje je minimalno kod tog motora, meni je bilo malo veće jer sam nom stop nešto drkao po njemu, ali ako nisi zahtjevan korisnik, svakih 5 tkm promjena ulja i filtera, sve ostalo manje-više ovisi o tome kako voziš i kakav si prijenos složiš, gume ti mogu trajati i 4 tkm, a mogu i 15, ista stvar i ostalim potrošnim, kočnice, lanac, lančanici...uglavnom, ako redovito i pravilno servisiraš, nepoderiv motor, moj bivši sada ima 22 tkm po satu (iako realno i nešto više jer svaki put dok sam ga prao miniwashom su mi crkli satovi na dan-dva :LOL:) i radi ko novi, a ja ga nisam štedio u vožnji
napravio sam s njim nešto preko 10tkm, fenomenalan motor, čak i ako nisi početnik :palacgore:
velika prednost je kaj se po oglasnicima daju nabaviti za bagatelu, ima i za 3500 odličnih primjeraka, a velika mana je kaj ga skoro nemoguće prodati, osim ako ti ne naleti zainteresirani frend kao što se meni dogodilo nakon pola godine neuspješne prodaje :mrgreen:

fino, zapravo mi nikad nije bio jasan taj model, ne znnam kako to opisati  :misli:
to je u biti kao neki fun bike
Evidentirano

kuglager

• **
  • Vozi: 660R
« Odgovori #8 : 26. Kolovoz 2010, 01:40:47 »

ne znnam kako to opisati  :misli:
 fun bike
Don Johnson, Miami vice sindrom iliti motor(jahta) na kredit i vjetar u kosi  :wink: :mrgreen: :misli: :) :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

vjetar u kosi

• **
« Odgovori #9 : 26. Kolovoz 2010, 10:01:48 »

Don Johnson, Miami vice sindrom iliti motor(jahta) na kredit i vjetar u kosi  :wink: :mrgreen: :misli: :) :palacgore: :palacgore: :palacgore:

auuuu, jos roza majica i bijeli sako  8)

i yamaha mt-03  :mrgreen:
Evidentirano

draganb

• **
« Odgovori #10 : 26. Kolovoz 2010, 15:22:46 »

taj motor je u "konkurenciji" sa er6n, honde cb600n i slicnih?

sa er6n - da

sa cb600n - ne, prevelika razlika u snazi i broju cilindara
Evidentirano

draganb

• **
« Odgovori #11 : 26. Kolovoz 2010, 15:27:04 »

fino, zapravo mi nikad nije bio jasan taj model, ne znnam kako to opisati  :misli:
to je u biti kao neki fun bike

pa tako nešto, fun bike koji je odličan i za po gradu. U jamahi to zovu ''roadster motard''  :LOL:
Evidentirano

Incredible

• U bannani
  • Vozi: Slonića
« Odgovori #12 : 26. Kolovoz 2010, 15:41:54 »

kod tog motorčeka je sve super osim cijene, jednostavno je pre skup i zato je toliko rijedak...
Evidentirano
ZAGI

vjetar u kosi

• **
« Odgovori #13 : 26. Kolovoz 2010, 16:24:20 »

kod tog motorčeka je sve super osim cijene, jednostavno je pre skup i zato je toliko rijedak...

definitivno :palacgore:
Evidentirano

Over G

• *
  • Vozi: cbr600f, pežojčić sf2
« Odgovori #14 : 26. Kolovoz 2010, 18:01:38 »

...evo, uz odobrenje sa viših instanci, želio bih objaviti da ima jedna očuvana yamahica mt-03 na prodaju, pa ak' je netko zainteresiran ili zna nekoga ko je zainteresiran, nek se javi na pp...
Evidentirano

vjetar u kosi

• **
« Odgovori #15 : 26. Kolovoz 2010, 22:20:02 »

dobro ide motorček :palacgore:
Evidentirano

bobanovic

• **
  • Vozi: zing zong cung chang cingh zeng
« Odgovori #16 : 26. Kolovoz 2010, 22:39:07 »

Definitivno motor koji bi volio, a i imam u planu za god- max dvije nabavit. Iako mi se ova druga verzija puno vise svida.
http://www.totalmotorcycle.com/photos/prototype-spy-concept/Yamaha-2003-MT03.htm

Evidentirano
Zongshen - toyota yaris 2:0

MOONSHIELD

« Odgovori #17 : 31. Kolovoz 2010, 07:20:49 »

početna cijena je daleko previsoka..ali rabljenog se itekako isplati kupiti :palacgore:
Evidentirano
MK 1. POSJETA GROBNIKU

payser

• **
  • Vozi: bivšu pichku uskih bokova..
« Odgovori #18 : 02. Rujan 2010, 10:15:51 »

..motor je živa sraćka...kad sam ga prodavao,godinu i pol je bio drugi bajk u garaži.Dobar je kolko i partijska značka,stoji za diku al niš koristi..Mislim da bi eventualno bio dobar izbor za poštare i ove što mi pretrpavaju sandučić sa Metroovim prospektima...al da je lijep nema što..

i da! iskoristit ću ovu priliku pozdravit testnog šofera moto-pulsa koji je savršeno napravio iluziju nazvanu udoban motor...ako je to udoban motor onda je šole sado mazo..
Evidentirano
técnica especial de Peter Pan!

vjetar u kosi

• **
« Odgovori #19 : 02. Rujan 2010, 12:41:41 »

..motor je živa sraćka...kad sam ga prodavao,godinu i pol je bio drugi bajk u garaži.Dobar je kolko i partijska značka,stoji za diku al niš koristi..Mislim da bi eventualno bio dobar izbor za poštare i ove što mi pretrpavaju sandučić sa Metroovim prospektima...al da je lijep nema što..

i da! iskoristit ću ovu priliku pozdravit testnog šofera moto-pulsa koji je savršeno napravio iluziju nazvanu udoban motor...ako je to udoban motor onda je šole sado mazo..

e, to su rijeci koje sam trazio  :LOL:
Evidentirano

maras

• **
  • Vozi: ma vozi
« Odgovori #20 : 02. Rujan 2010, 13:42:24 »

Neki dan sato pored mene na semaforu i moram priznati da mu jezvuk koma :palacdolje:.

Imal je orginalne auspuhe i nekak mi je zvučal ko TW 125. :LOL:

Nadam se da nebu uvreda,čisto moje osobno mišljenje.
Evidentirano
O da da!!!!!

draganb

• **
« Odgovori #21 : 02. Rujan 2010, 15:06:37 »

Ne možeš reć da je sraćka. Naravno, neusporediv je sa ''pravim'' motorima. Al za tu lovu (rabljeni) i u u klasi u kojoj se nalazi koji bolji motor možeš dobiti? Ja kad sam kupovo motor sam se takvih krama nagledao za tu lovu da sam ovaj odmah kupio čim sam ga vidio.

Zašto misliš da nije udoban? Pretpostavljam da to ovisi o dimenzijama vozača. Ja nisam probao puno motora, al mi je recimo puno udobniji od nove yamahe xj6 na kojoj sam polagao
Evidentirano

BeLa-Vg

• Vozi: uredno - K1300R u srcu!
« Odgovori #22 : 02. Rujan 2010, 15:25:18 »

A koja je to cijena po kojoj se prodaju rabljeni?  :misli:
Evidentirano
Kovintiskačka Metalna Galanterija ˝Tehniko˝ - Obrada i Proizvodnja proizvoda od svih vrsta metala. Novo Čiče. Kontakt na PM

MK - WINNERS - CROATIA

mv_agusta

• Vozi: nexus500
« Odgovori #23 : 02. Rujan 2010, 16:38:06 »

kratkom pretragom sam našao najjeftiniji je 3700 a najskuplji 5700
za 3700 neznam šta bi se dalo naći možda er6n a za 5700 nađeš horneta, z750.... šta ćeš tako da ima puno boljih motora za te novce

meni je isto taj mt03 simpatičan izgledom i gledao sam ga po netu ali onda sam odustao jer previše košta a nema ni 6 brzina :mrgreen:
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

BeLa-Vg

« Odgovori #24 : 02. Rujan 2010, 20:18:25 »

Dakle i u najnižem cijenovnom rangu se da nać ER6...

I onda netko odabere mt03? :lolcry:
Evidentirano
Kovintiskačka Metalna Galanterija ˝Tehniko˝ - Obrada i Proizvodnja proizvoda od svih vrsta metala. Novo Čiče. Kontakt na PM

MK - WINNERS - CROATIA

jole.Ri

• **
  • Vozi: nema se,kriza
« Odgovori #25 : 02. Rujan 2010, 20:26:53 »

e upravo to,koliko?? :misli:
pa cijena mu nikako ne ide u prilog,cak i kad je izasao u motopulsu mu je to bio minus,koliko se sjecam...
Evidentirano
ne vozi brze nego sto tvoj andjeo cuvar moze letjeti....

draganb

• **
« Odgovori #26 : 02. Rujan 2010, 21:23:18 »

kratkom pretragom sam našao najjeftiniji je 3700 a najskuplji 5700
za 3700 neznam šta bi se dalo naći možda er6n a za 5700 nađeš horneta, z750.... šta ćeš tako da ima puno boljih motora za te novce

Ne možeš uspoređivati kruške i jabuke. Nekom tko ima A2 kategoriju, ili tko tek počinje na motorima (kao ja), MT03 je beskonačno bolji motor od z750 :) Shvaćaš što ti hoću reći?

U toj kategoriji, za 3700 eura možeš dobiti ER5 u super stanju. Jeli to bolji motor od MT03?
Evidentirano

BeLa-Vg

« Odgovori #27 : 02. Rujan 2010, 21:29:06 »

Ne možeš uspoređivati kruške i jabuke. Nekom tko ima A2 kategoriju, ili tko tek počinje na motorima (kao ja), MT03 je beskonačno bolji motor od z750 :) Shvaćaš što ti hoću reći?

U toj kategoriji, za 3700 eura možeš dobiti ER5 u super stanju. Jeli to bolji motor od MT03?

Ja ne shvaćam... Po čem je mt03 beskonačno bolji od zekana ili er6?  :misli:
Evidentirano

MK - WINNERS - CROATIA

Shepa

• Vozi: GS500 K1
« Odgovori #28 : 02. Rujan 2010, 22:12:58 »

Ja ne shvaćam... Po čem je mt03 beskonačno bolji od zekana ili er6?  :misli:
Po tome šta ne plaćaš kaznu 2 soma kuna svaki put kad te pandur zaustavi.  :LOL:

Čovik je lipo reka da ima A2 kategoriju.
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

Incredible

• U bannani
« Odgovori #29 : 02. Rujan 2010, 23:44:54 »

ha imaš i pegaso stradu recimo ili onaj derbi ili xt-a, to su sve isti mašine unutra
Evidentirano
ZAGI

payser

• **
« Odgovori #30 : 02. Rujan 2010, 23:52:54 »

..motor ima krizu identiteta.Izgleda kao "sad ću da te pojedem" a zapravo je lane od kojeg  ni gulaš nemoš napravit...

kako god,ja nisam znao što bi s njim,kad god ga počneš klat on se počne durit..ako se kotrljaš gunđa,onda ga opet pričepiš pa plače.Taj je motor trebao imat mašinu od tdm-a i postat nenadjebiv pandan KTM-u i kasnije apriliji..ovako je ostao ko abortus poslije požara u bolnici..sam i usran..zato je i jeftin jer svima dopizdi za sat vremena a nesmiju doma prijavit jer su ga skupo platli.Pa onda mažu sebe i druge kako je fora a prodaju ga za grah da niko nezna..

ja sam bio presretan kad sam ga kupio al sam se olešio od cuge kad sam ga prodao,bio mi je ko dobroćudni čir u garaži
Evidentirano

payser

• **
« Odgovori #31 : 02. Rujan 2010, 23:55:58 »

I da! stvarno se ne isplati ga uspoređivat ni sa čime jer je definitivno klasa za sebe i po karakteristikama i po pojavi..dakle poštari i dileri.Tvrd je za popizdit usput..a to ti govorim jer sam promjenio bar 30 motora u zadnjih 10 godina.A onaj bojler ispod sica grije ko krmača prasiće pred kolinje..
Evidentirano

Shepa

• Vozi: GS500 K1
« Odgovori #32 : 03. Rujan 2010, 07:52:13 »

E ovakve recenzije volim čitat!

:palacgore: :palacgore: :palacgore:

...zato je i jeftin jer svima dopizdi za sat vremena a nesmiju doma prijavit jer su ga skupo platli.Pa onda mažu sebe i druge kako je fora a prodaju ga za grah da niko nezna...
:naklon:
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

draganb

• **
« Odgovori #33 : 03. Rujan 2010, 13:37:38 »

..motor ima krizu identiteta.Izgleda kao "sad ću da te pojedem" a zapravo je lane od kojeg  ni gulaš nemoš napravit...

kako god,ja nisam znao što bi s njim,kad god ga počneš klat on se počne durit..ako se kotrljaš gunđa,onda ga opet pričepiš pa plače.Taj je motor trebao imat mašinu od tdm-a i postat nenadjebiv pandan KTM-u i kasnije apriliji..ovako je ostao ko abortus poslije požara u bolnici..sam i usran..zato je i jeftin jer svima dopizdi za sat vremena a nesmiju doma prijavit jer su ga skupo platli.Pa onda mažu sebe i druge kako je fora a prodaju ga za grah da niko nezna..

ja sam bio presretan kad sam ga kupio al sam se olešio od cuge kad sam ga prodao,bio mi je ko dobroćudni čir u garaži

:LOL:
svaka čast, ovo me nasmijalo  :palacgore:

Veliš da si promijenio 30 motora u 10 godina, tako da te mogu shvatiti. Nekom tko ima toliko iskustva, ovaj motor je vjerojatno neadekvatan. Meni kao početniku ima ide sasvim dobro :)

Koliko si ga dugo prodavao kad ti je tako dopizdio?

Evidentirano

draganb

• **
« Odgovori #34 : 03. Rujan 2010, 13:41:22 »

I da! stvarno se ne isplati ga uspoređivat ni sa čime jer je definitivno klasa za sebe i po karakteristikama i po pojavi..dakle poštari i dileri.

Al to je u principu isti motor ko xt660 i aprilia pegaso, samo što izgleda beskonačno bolje, a ove dvojice ima ko pljeve po cesti. Jel ima neka razlika koju ja ne kužim? Osim što ova dva imaju veći hod vilice.

Evidentirano

biker4life

« Odgovori #35 : 03. Rujan 2010, 13:45:25 »

Al to je u principu isti motor ko xt660 i aprilia pegaso, samo što izgleda beskonačno bolje, a ove dvojice ima ko pljeve po cesti. Jel ima neka razlika koju ja ne kužim? Osim što ova dva imaju veći hod vilice.

Ako nista drugo, razlika u ciklistici sigurno postoji (ne govorim sad da je XT ili Pegaso u prednosti, ali da razlike ima, ima sigurno), a i vjerovatno je jedan cilindar ipak pogodniji supermoto-fun bike koncepciji, nego nakedu (moj osobni dojam). :palacgore:

S druge strane, određene komponente sa MT-03 bi vjerovatno dobro dosle na primjerice XTX-u, poput prednjeg kocionog sistema, koji na XTX-u, nakon ostre voznje (Plominka, Grobnik i sl.) ipak relativno brzo pokazuje znakove umora.

payser

• **
« Odgovori #36 : 03. Rujan 2010, 13:59:14 »

prodavao sam ga duže od godine dana ...  a Pegaso strada je stoljeće ispred njega,po mnogočemu..probao uspoređivat.Batali i počni ga se riješavat.Postat ćeš bolji čovjek.Ja sam naprimjer morao odma iza njega kupit 1400 ccm da sperem loš okus iz duše...
Evidentirano

biker4life

« Odgovori #37 : 03. Rujan 2010, 14:03:03 »

prodavao sam ga duže od godine dana ...  a Pegaso strada je stoljeće ispred njega,po mnogočemu..probao uspoređivat.Batali i počni ga se riješavat.Postat ćeš bolji čovjek.Ja sam naprimjer morao odma iza njega kupit 1400 ccm da sperem loš okus iz duše...

Factory ili "obican"?

payser

• **
« Odgovori #38 : 03. Rujan 2010, 17:14:18 »

Vjerovao ili ne obični.
Evidentirano

draganb

• **
« Odgovori #39 : 06. Rujan 2010, 16:19:07 »

prodavao sam ga duže od godine dana ...  a Pegaso strada je stoljeće ispred njega,po mnogočemu..probao uspoređivat.

quote sa pegasso topica na aprila podforumu:

nije da su poceli rikavat...ako malo pogledas prijasnje postove gotovo svi smo se kad tad sreli sa necim od navedenog:
magljenje sata
rikavanje bravice od pretinca na tanku
rikavanje brave (malo veci, a moze bit i dosta skupi zajeb)
rikavanje prekidaca po governalu
problema sa lancem po gumi/auspuhu

mozda nisam sve naveo...sve su skoro pizdarijice (bude i vecih problema) ali jbg...kod dr motor ne bude nista bar do 10t km :?

p.s. ja do 10t km dozivo sve gore navedeno a kolko sam cito i dr (izvor AB i motori forum)
:mrgreen:
Evidentirano

payser

• **
« Odgovori #40 : 06. Rujan 2010, 21:08:01 »

Ovdje se nepriča o kvaliteti koja je već znamo kakva u talijana
Evidentirano

marko29

• **
  • Vozi: Aprilia Pegaso 650
« Odgovori #41 : 06. Rujan 2010, 21:33:13 »

quote sa pegasso topica na aprila podforumu:
 :mrgreen:

Pegaso svejedno nudi više od mt-03 i to za manje novaca :palacgore:
Evidentirano

draganb

• **
« Odgovori #42 : 07. Rujan 2010, 00:04:46 »

Pegaso svejedno nudi više od mt-03 i to za manje novaca :palacgore:

I nije neka razlika u cijeni, MT-03 je je 53000, a pegaso 51000. Rabljeni su bili tu negdje po cijeni kad sam gledao, čak MT-03 malo jeftiniji. Na kraju sam uzeo yamahu čisto jer mi je bila ljepša, i bolja je servisna mreža u zagrebu. A u toj klasi motora teško se može govoriti koji ''više'' nudi, mislim da se više svodi na stvar ukusa.
Evidentirano

payser

• **
« Odgovori #43 : 07. Rujan 2010, 06:46:30 »

Ma svi se slažu ako nekużiš,da je MT03 ljepotan...ali sa mlohavom kitom..sad samo moraš smislit kako da slažeš ove što bi ti srali za prodaju...i lijepo kupi barem dosoduro..pa da ključamo ovu temu..ajde...
Evidentirano

dado.bj

• **
  • Vozi: Pegaso 650 ie. vozim da me nebi vozili
« Odgovori #44 : 07. Rujan 2010, 20:03:38 »

Pajdo ima MT03 i vozika se ponekad sa nama i ako se ide nekam na dalje od 150 km on obavezno odustaje jer veli da se poslije nemre ni popišat a da ga nekaj tam dolje ne boli. Mislim da su svi gore navedeni komentari u 100% opisu te makine i da se slažem sa payserom u njegovom mišljnju o toj inaćici Yamahe.
Evidentirano
dado

dado.bj

• **
  • Vozi: Pegaso 650 ie. vozim da me nebi vozili
« Odgovori #45 : 07. Rujan 2010, 20:06:15 »

Payser , tvoj me opis tak odobrovoljil da sam se nakon povratka sa šljake od 12h, neprekidno odmah bolje osjecal, dakle svaka ti dala na duhovnosti  :LOL:
Evidentirano
dado

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #46 : 07. Rujan 2010, 20:08:48 »

Pajdo ima MT03 i vozika se ponekad sa nama i ako se ide nekam na dalje od 150 km on obavezno odustaje jer veli da se poslije nemre ni popišat a da ga nekaj tam dolje ne boli. Mislim da su svi gore navedeni komentari u 100% opisu te makine i da se slažem sa payserom u njegovom mišljnju o toj inaćici Yamahe.
pajdo ti je pekmez.

gorank

• Vozi: FZ6 Fazer S2
« Odgovori #47 : 07. Rujan 2010, 21:48:53 »

Predobar odgovor...
Evidentirano

gorank

• Vozi: FZ6 Fazer S2
« Odgovori #48 : 07. Rujan 2010, 21:49:30 »

Ma svi se slažu ako nekużiš,da je MT03 ljepotan...ali sa mlohavom kitom..sad samo moraš smislit kako da slažeš ove što bi ti srali za prodaju...i lijepo kupi barem dosoduro..pa da ključamo ovu temu..ajde...
Upravo to, lijep je, ali kao da mu fali nesto...
Evidentirano

payser

• **
« Odgovori #49 : 07. Rujan 2010, 22:32:02 »

Payser , dakle svaka ti dala :LOL:
..e kad nebi imao jednu što neda,imao bi sve koje daju....
         al  hvala,svejedno..
Evidentirano

vjetar u kosi

• **
« Odgovori #50 : 07. Rujan 2010, 23:27:11 »

znas da motor ne valja kad ga Joke u vec tri stranice nije dosao obraniti  :LOL:
Evidentirano

Incredible

• U bannani
« Odgovori #51 : 07. Rujan 2010, 23:47:12 »

sad je samo KRALJ u igri tak da ove druge ni ne stigne pogledat a kamoli obranit :mrgreen:
Evidentirano
ZAGI

Anthony@dj-on-line

• **
  • Vozi: Suzuki gs 500 e
« Odgovori #52 : 06. Studeni 2011, 20:59:47 »

A ja sve zivo na forumu prigleda da vidin nesto lipo o ovome motoru, a brate nigdi nista dobra...sta je zalosno, kupit cu ga jerbo san bokun budale :D
Evidentirano
šaltaj nižu nemoj stat, u a, 100 na sat... :)

sm750

• *
  • Vozi: DD 1.2
« Odgovori #53 : 06. Studeni 2011, 22:32:17 »

pa zasto ne,i meni se svida taj motor dok sam gleda za tu cijenovnu klasu,ima oni neki faktor sta mi se svida kod nekih motora,a kod nekih ne...
pa ako mozes zucu vozit(F.P.mkII 18.16v HGT ABARTH) mos i ovog minarelia... :021:
Evidentirano
Beyond The Speed Of Sound

Anthony@dj-on-line

• **
« Odgovori #54 : 07. Studeni 2011, 10:28:08 »

Baš to :D Govorili su mi da san budala kad san i njega kupia...Volin stvari kojih nema bas puno na cesti :)
Suzuki me je dosad sluzia bez problema ali eto, tia bi nesto novije :)
Evidentirano

draganb

• **
« Odgovori #55 : 07. Studeni 2011, 12:10:14 »

Kul je motor, baš to što kažeš nema ih puno po cesti i nije isfuran. Nije neki turer, tako da ako se večinom voziš po gradu i okolici bez nekih dužih putovanja nemreš fulat s njim.
Loš je ovima koji ga uspoređuju sa z750 i zzr1400 :D

imaš članak u motopulsu ako ta zanima..

http://www.motopuls.hr/images/stories/TESTOVI/T074/074UT_Minarelli660.pdf
« Zadnja izmjena: 07. Studeni 2011, 12:22:58 draganb »
Evidentirano

Anthony@dj-on-line

• **
« Odgovori #56 : 08. Studeni 2011, 06:23:23 »

Nije da ne volin voznju, naprotiv...Obozavan je...Gs-om san napravio 10 000 u 3 miseca  :LOL: A opalio bi s njim i bez problema ture po 400-500 km...Ako bi imao kakav aftermarket vizirčić, ne bi bilo lose
Evidentirano

Anthony@dj-on-line

• **
« Odgovori #57 : 08. Studeni 2011, 06:42:37 »

Procitao test, tnx...Tocno to sto sam mislio...malo vjetar hebe...Ma uredova bi ja to  :azn: Ali mocno izgleda sa stitnicima za ruke...A predpostavljam da trosi negdje oko 6l?
Evidentirano

draganb

• **
« Odgovori #58 : 08. Studeni 2011, 16:53:11 »

Procitao test, tnx...Tocno to sto sam mislio...malo vjetar hebe...Ma uredova bi ja to  :azn: Ali mocno izgleda sa stitnicima za ruke...A predpostavljam da trosi negdje oko 6l?

5-6, da
Evidentirano

passenger

• **
  • Vozi: GSX 1300BK
« Odgovori #59 : 08. Studeni 2011, 17:20:08 »

Baš to :D Govorili su mi da san budala kad san i njega kupia...Volin stvari kojih nema bas puno na cesti :)
Suzuki me je dosad sluzia bez problema ali eto, tia bi nesto novije :)
:palacgore:
tako sam i ja kupija b-kinga,pa neka selo bleji :palacgore:
Evidentirano
kad nenavigajem po moru,onda navigajem po ....... ``KO  TO  MORE``.......crknut al ne molat (suzukija naravno)

Incredible

• U bannani
« Odgovori #60 : 08. Studeni 2011, 22:18:14 »

dobro a di je onaj post u kojem je čovjek "pohvalio" ovaj "vrhunski" proizvod :misli:
Evidentirano
ZAGI

MOONSHIELD

« Odgovori #61 : 08. Studeni 2011, 23:40:44 »

gledam čitam ne vjerujem :LOL:
mt je najudobniji od svih 6 motora koje sam posjedovao, odličan motor za početnike, ovjes i kočnice fenomenalne, pouzdan, ne prebrz, ali može biti i relativno zabavan, pogotovo ako se uspoređuje s er6 :palacgore:
što se cijena rabljenih tiče, ak sam ja svojeg pred 3 godine dao u iznimnom stanju i s dosta opreme za 4600 dok još nije bila kriza, onda nijedan taj iz 2006. sigurno ne vrijedi više od 3500 eura, na stranu to kaj piše po oglasima, činjenica je da je motor djelomično promašen (u pogledu snage, jedan v2 kao u sv-u bi mu legao savršeno), pogotovo za naše podneblje i mentalitet, ali ima i puno većih katastrofa, ovaj je ak niš drugo pouzdan i sigurno neće nikad nikog nigdje ostaviti, ne troši puno
u svakom slučaju, ja sam bio jako zadovoljan motorom iako su svi motori koje sam imao prije i kasnije imali kudikamo više konja..
Evidentirano
MK 1. POSJETA GROBNIKU

Anthony@dj-on-line

• **
« Odgovori #62 : 10. Studeni 2011, 06:31:05 »

Kazem ti...Ostavlja mene u voznji xtx masu masu. Moja suza drzi tempo samo u 4. na 10k rpm...5 i 6 samo gubi na brzini  :mrgreen: A snaga mi je bitan faktor jer mi je motor B vozilo (nazalost) a uz snazno auto (koliko toliko), nisam u lovaškoj mogucnosti davat i 3-4 000 kn za registraciju motora i odrzavanje (gume, kocnice...)
Gs je tu bio majka, a valjda ce i ovaj...Ipak bi bio noviji...

Ali sad se cisto informiram...Ako sve bude po planu (i ako prodam Gs-a), mogao bi tamo u 5-6 misec :)
Evidentirano

payser

• **
« Odgovori #63 : 10. Studeni 2011, 06:38:40 »

dobro a di je onaj post u kojem je čovjek "pohvalio" ovaj "vrhunski" proizvod :misli:

Izbrisalo me zato jer sam reko da serem na Moto puls...ma nisam ja mislio da podmećem moto puls u školjku svako jutro,nego sam još uvijek ljut na njihovog test šofera koji je izjavio da je MT super udoban...
Evidentirano

MOONSHIELD

« Odgovori #64 : 10. Studeni 2011, 07:10:38 »

pa mt i je super udoban, s time da ja nisam test šofer i nisam u sukobu interesa s nikim i nićim, prodao sam te klavijature jedva jedvice pred 2 i pol godine i to je najveći nedostatak motora osim snage, kaj ga (skoro) nitko ne želi..
na onaj ogromni sic dok sam se zavalio bio sam ko u fotelji :0648:
Evidentirano
MK 1. POSJETA GROBNIKU

Iceberg

• Gost
« Odgovori #65 : 10. Studeni 2011, 07:18:55 »

Payser jesi li ti već primjetio da tebi niti jedan motor ne valja  :LOL:
Evidentirano

payser

• **
« Odgovori #66 : 10. Studeni 2011, 07:52:19 »

@Ledeno brdo:
       Poznavajući tvoju bol Ledenko,prouzrokovanu otvaranjem uma i konačnog otkrića da voziš talijanski super pouzdani i nadasve udoban motorkotač,jednostavno ti nemogu uzet za zlo komentar :prsti:..

..ja ustvari za radim za jedne specijalne novine,al nesmijem reć koje...Eto odkuda ta količina motora.

No da se vratim na MT03.Udoban je samo prvih sat vremena.Nakon toga je udoban kad je vani -5 pa sjediš u garaži na njemu i misliš.Ili se odeš vozit na tih -5 i obučeš ispod kožnih hlača još dva para hulahopki..Preko 150 km taj motor davi(još kad je ljeto pa onaj bojler ispod sica počne kuvat :banana2:).Zapravo ako imaš preko 100 kg a 1,75 visine isto bi ti mogao biti udoban.Da.

Ajde recimo da je dobar za grad,ali će čovjek tek tu shvatit da će vrlo brzo tražit konkretniji motor,pogotovo ako je početnik.Znaš kako apetiti rastu kad si mlad.I onda će opet biti jedan od onih koji vibriraju preko slike u oglasniku.

Pa zar nije dovoljno da vidiš kako se godinama povlače po oglasnicima za perece i ne prodaju se.Misliš li da je to bezveze??Pokušavam ti samo pomoći da ne švičeš ko ja prije par godina..
« Zadnja izmjena: 10. Studeni 2011, 08:21:08 payser »
Evidentirano

payser

• **
« Odgovori #67 : 10. Studeni 2011, 07:56:09 »

tako sam i ja kupija b-kinga,pa neka selo bleji :palacgore:
  Bravo!.A koje je to selo?..ako mi je usput da dođem i ja blejat.Možda ti ga otkupim :mrgreen:..da ovi u selu ne dobiju upalu očiju...
« Zadnja izmjena: 10. Studeni 2011, 08:20:28 payser »
Evidentirano

payser

• **
« Odgovori #68 : 10. Studeni 2011, 08:19:15 »

Antone,vidiš ovo?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tako to krene,kao zajebancija,ono "oš,a!?,samo za tebe"...

Evidentirano

draganb

• **
« Odgovori #69 : 10. Studeni 2011, 12:01:16 »

Al se naložio ovaj pajser, i to još u 8 ujutro.

Veliš, dosta ih se prodaje po oglasniku, sigurno zato što ne valjaju. Po tome je z750 najgori motor na svijetu, možeš listat dva dana na njuskalu koliko ih ima. Još kad vidiš da se prodaju noviji za manje love nego MT03 to ti sve govori.

Jedini razlog što ih nema više na cesti je visoka početna cijena. Ako to zanemariš, radi se o najljepšem japanskom nakedu u klasi, jeftinom za održavanje i zabavnim u vožnji. Još k tome može se vozit s A2 kategorijom.

Tvoja usporedba s motorom od 1400 kubika sve govori. Ja osobno takvu kravu od motra nikad ne bih kupio. Kao što ne bi kupio ni audi q7 da se vozim s njim po gradu. Možda kad budem imao 60 godina i strah od zavoja. Al svatko ima svoj ukus.
Evidentirano

Incredible

• U bannani
« Odgovori #70 : 10. Studeni 2011, 12:02:32 »

Al se naložio ovaj pajser, i to još u 8 ujutro.

Veliš, dosta ih se prodaje po oglasniku, sigurno zato što ne valjaju. Po tome je z750 najgori motor na svijetu, možeš listat dva dana na njuskalu koliko ih ima. Još kad vidiš da se prodaju noviji za manje love nego MT03 to ti sve govori.

Jedini razlog što ih nema više na cesti je visoka početna cijena. Ako to zanemariš, radi se o najljepšem japanskom nakedu u klasi, jeftinom za održavanje i zabavnim u vožnji. Još k tome može se vozit s A2 kategorijom.

Tvoja usporedba s motorom od 1400 kubika sve govori. Ja osobno takvu kravu od motra nikad ne bih kupio. Kao što ne bi kupio ni audi q7 da se vozim s njim po gradu. Možda kad budem imao 60 godina i strah od zavoja. Al svatko ima svoj ukus.
objektivnost ti je jača strana a poznavanje materije neupitno :LOL:
Evidentirano
ZAGI

payser

• **
« Odgovori #71 : 10. Studeni 2011, 13:42:38 »

O bože dragi...
       Dio tvog citata se odnosi na retoričku konstataciju,a koju sam iznio u svom postu tada kao sinonim za količinu razočaranja,te kao takav nikako nije prihvatljiv za argument u raspravi,al pošto si prilično stručan,ja se predajem..

Ma znaš što,Anthony?!
 Kupi ga,nećeš pogriješit.Obavezno stavi one štitnike za ruke,bolje čupa s njima.(retrovizore)...

@draganb
Kad ustaješ prije 5 svaki dan,onda ti 8 dođe ko podne,a u podne si već nadrkan :palacgore:
« Zadnja izmjena: 10. Studeni 2011, 15:58:36 payser »
Evidentirano

draganb

• **
« Odgovori #72 : 10. Studeni 2011, 15:06:06 »

Ok ajde, da ne rasprava ne zađe u krive vode, sažetak:

Motor je lijep, jeftin za održavanje i jako ugodan za divljanje po brdima, marofu i svim ostalim dionicama gdje krajnja brzina nije presudna. To je, uostalom, i njegova namjena i kao takav se prodaje.

Ne, nije turer, ne, ne ide 200 i ne, nema zaštitu od vjetra.

Što se tiče udobnosti - mogu ga usporediti samo s jednim motorom kojeg sam vozio više sati u komadu, xj6n. Mt03 je udobniji i manje grije jaja. Imam 187 cm i 80 kila.

draganb out
Evidentirano

Anthony@dj-on-line

• **
« Odgovori #73 : 10. Studeni 2011, 18:32:35 »

A moj Kulaće...Uzea si bkinga??? I kako bi ja onda tebe s 50 ks moga pratit... :(
Ne znan, vidit cu...Gs je u prodaji...Registriran jos pola godine...do tad sam na ljutoj stednji, ako ga prodam, sidam guzicu na nesto novije, sta god da to bilo :)
Evidentirano

passenger

• **
  • Vozi: GSX 1300BK
« Odgovori #74 : 10. Studeni 2011, 18:53:06 »

A moj Kulaće...Uzea si bkinga??? I kako bi ja onda tebe s 50 ks moga pratit... :(
Ne znan, vidit cu...Gs je u prodaji...Registriran jos pola godine...do tad sam na ljutoj stednji, ako ga prodam, sidam guzicu na nesto novije, sta god da to bilo :)

strpljen spašen,nesekiraj se,rješit čemo štogo do lita :palacgore:
Evidentirano
kad nenavigajem po moru,onda navigajem po ....... ``KO  TO  MORE``.......crknut al ne molat (suzukija naravno)

MOONSHIELD

« Odgovori #75 : 14. Studeni 2011, 20:50:22 »

@Ledeno brdo:
       Poznavajući tvoju bol Ledenko,prouzrokovanu otvaranjem uma i konačnog otkrića da voziš talijanski super pouzdani i nadasve udoban motorkotač,jednostavno ti nemogu uzet za zlo komentar :prsti:..

..ja ustvari za radim za jedne specijalne novine,al nesmijem reć koje...Eto odkuda ta količina motora.

No da se vratim na MT03.Udoban je samo prvih sat vremena.Nakon toga je udoban kad je vani -5 pa sjediš u garaži na njemu i misliš.Ili se odeš vozit na tih -5 i obučeš ispod kožnih hlača još dva para hulahopki..Preko 150 km taj motor davi(još kad je ljeto pa onaj bojler ispod sica počne kuvat :banana2:).Zapravo ako imaš preko 100 kg a 1,75 visine isto bi ti mogao biti udoban.Da.

Ajde recimo da je dobar za grad,ali će čovjek tek tu shvatit da će vrlo brzo tražit konkretniji motor,pogotovo ako je početnik.Znaš kako apetiti rastu kad si mlad.I onda će opet biti jedan od onih koji vibriraju preko slike u oglasniku.

Pa zar nije dovoljno da vidiš kako se godinama povlače po oglasnicima za perece i ne prodaju se.Misliš li da je to bezveze??Pokušavam ti samo pomoći da ne švičeš ko ja prije par godina..
nemam ni 100 kila ni metar pedeset (1,85 i 80 i neš sitno kila) pa mi nije bio neudoban, a napravio sam nekoliko dužih tura s motorom i nisam osjetio nikakve znakove umora osim boli u vratu (kao i na svim nakedima) i otvrdnutog šupka kao i na svim živim mogućim motorima koje sam vozio duže od 100 km, ali s obzirom da se sjedi uspravno i cijeli si na šupku to je zanemarivo
osim toga, dečko neće kupiti novi motor, nego će kupiti rabljenog, a takvog se u super stanju da dobiti vjerujem i za 3000-3500 € što je super cijena dok vidiš kaj se može još kupiti za tu lovu, osim toga, tu sigurno neće i puno popušiti dok bude ga išao prodavati jer su motori rijetkost i uvijek bude kakva takva potražnja za njima baš zbog posebnosti
trenutno znam dva koja se prodaju, jedan je moj bivši za kojeg vlasnik želi po meni ipak dosta previše, s obzirom da sam mu ga ja prodao pred dvije i pol godine za parsto eura više..
drugi je isto blizu mene, čovjek je prvi vlasnik, ima 57 godina i motor ima 1500 km (2007.), a čovjek ga je kupio za šminku, ali je valjda shvatio da nije za njega i danas mi je rekao da bi ga prodao, iako ko zna kolko je to ozbiljno jer pliva u lovi, a motor nikada nije bio u oglasniku..
Evidentirano
MK 1. POSJETA GROBNIKU

payser

• **
« Odgovori #76 : 15. Studeni 2011, 06:18:33 »

Ma sve 5! :palacgore:
Evidentirano

ivan zgb

• *
« Odgovori #77 : 26. Ožujak 2012, 02:33:05 »

Moze jedno pitanje za vlasnike MT-03? :)

Kako vam se krece potrosnja na motoru? Koliko trosi gradske voznje a koliko na otvorenoj cesti na brzinama oko 110-130km/h?
Evidentirano

ivan zgb

• *
« Odgovori #78 : 01. Travanj 2012, 02:53:11 »

Slabi ste mi nesto sa odgovorima... :)

Ako je to isti motor kao i u xt-u onda mogu racinati na 5-6l ili?
Evidentirano

payser

• **
« Odgovori #79 : 01. Travanj 2012, 07:48:28 »

Upravo tako
Evidentirano

ivan zgb

• *
« Odgovori #80 : 01. Travanj 2012, 12:42:54 »

Hvala! :)

Ajde pls ogdovori i na post iznad, znaci kod gradske vozne je recimo 5-6l, a na otvorenoj cesti je manja potrosnja ili ista?
Evidentirano

biker4life

« Odgovori #81 : 01. Travanj 2012, 21:48:37 »

Hvala! :)

Ajde pls ogdovori i na post iznad, znaci kod gradske vozne je recimo 5-6l, a na otvorenoj cesti je manja potrosnja ili ista?

Meni je XTX najmanje trosio 4.1 l / 100 km. Ali to je bilo jednom i nikada vise, jer to nije vožnja onda. :mrgreen:

Uglavnom, na otvorenoj cesti, pri nekakvom putnom tempu prosjek je između 4.5 i 5 litara. Sveukupan prosjek (kombinirana voznja) mi je bio između 5 i 6 litara (blize 6 ako se malo ozbiljnije vozis). Imao sam gore Termignoni Slip-on auspuhe i DNA filter.

ivan zgb

• *
« Odgovori #82 : 02. Travanj 2012, 02:16:37 »

Hvala na infu, poslao mi je i pajser PM ;)

To je cisto ok potrosnja za motor, racunam na 6l pa ako je manje jos i bolje :)
Evidentirano
 Str: 1 2 3 4 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.352 sekundi uz 16 upita.