imam masu pitanja. koliko ste love potrošili, koliko bi bilo dovoljno za ovakvo putovanje? vidim da ste u francuskoj imali na sebi one prsluke, da li se u fr mora to zakonski nositi kada si na motoru? di ste spavali (motel, hotel, apartmani ), koja je najbolja/najjeftinija solucija? koliko dana je trajalo putovanje? koliko vam je trebalo do normandije? da li ste više bili na lokalnim cestama ili autoputu?
Ovak, kaj se tiče love potrošili smo dosta iz razloga kaj je veći dio troška podnio Vlado (njegovom voljom),on je htio biti sponzor cijelog puta,ali nemrem biti proklet,dakle ja sam potrošio 6000 kn a on skoro duplo više. To je dosta love, al obzirom da on živi na višoj nozi nego ja jer je vlasnik dosta velike privatne firme, trošilo se više, iako po meni nepotrebno, ali ajde on je tak naučen da ne gleda kolko kaj košta, a osim toga skoro 2 dana smo proveli zbog njegovog traženja traktora što nam je produžilo putovanje i povećalo troškove.
No dobro, ja mislim da sam išao sam i ko i svi da se malo stisnem ( a opet da nisam gladan i žedan,tj da ne oskudjevam previše ),znači noćenje za cca 15-20 eura u hostelu, klopa u groserima ili u nekim manjim mjestima koja nisu u centru, kave u mjestima a ne na benzinskama,točenje goriva što više u gradovima jer je povoljnije.....itd... mislim da bi mi bilo dosta za 7-8 dana putovanja,uz cestarine,vinjete,ulaznice u muzeje i slično bilo dosta 4000 kn.
Po pitanju prsluka nemoraš nositi nigdje, al kad pada kiša,ili je noč,ili je oblačno dobro ih je imati jer si lako uočljiv od drugih radi tvoje sigurnosti.
Spavali smo u hotelima, cijene su bile različite, bez doručka od 65-80 eura za dvoje ( po meni previše ) al ajde, da se mene pita puno je bolje nočiti u hostelu za 15 eura, ipak samo prespavaš i ujutro ideš dalje.
Večinom smo vozili autoputevima jer smo bili malo limitirani vremenom, a i kad ideš ko mi ciljano onda ideš vidjeti ono što te zanima i trudiš se što prije doći do tamo, a mi smo fakat imali ambiciozan pothvat po pitanju koliko smo fortifikacija trebali posjetiti.
Ponavljam putovanje je trajalo 9 dana,napravili smo 5300 km,ali tio je bilo zbog traženja traktora,da nismo tražili traktor moglo je biti 7 dana i oko 4400 km.