Evo napokon da i ja krenem prema Alpama, što mi je bila velika želja već od prije, a i prema preporuci forumaša za prvi puta krenuo sam prema Grossglockneru. Trebalo je pogoditi i vrijeme za to putovanje.Polovina osmog mjeseca nije baš bila obećavajuća u Alpama, naprestana kiša i poplave. To mi je baš najmanje trebalo i već sam bio pomalo nestrpljiv, bojeći se da ne padne i prvi snijeg što je za te krajeve sasvim normalno da se desi krajem osmog mjeseca. Odabrao sam 22.08.2020. godine već unaprijed i pogodio. Bio je to prekrasan sunčan dan kakav se samo poželjeti može. Plan je bio da se to napravi u dva dana, ali smo morali to sve odraditi u jednom danu, zbog obaveza. Na kraju super zadovoljni, ali i totalno umorni. Idući puta obavezno više dana. Kako smo bili u nedjelju bila je i velika gužva, pa ćemo idući put gledati da je radni dan. Dakle ja i supruga smo krenuli 22.08.2010 ujutro oko 07 sati, a vratili se kući oko pola noći. Nismo se žurili jer sam se htio što više odmarati na putu, slovenski autoput nas je dobrano zadržao jedno 2-3 sata više zbog popravaka na autoputu i stajanja zbog toga, prelaska u jednu traku, pa 30 km/h i slične stvari od koje se počinjete nervirati.
Plan je bio iskoristiti autoput da se što prije vratimo doma, ali je rezultiralo dobranim viškom kilometara. Dakle ruta: Dražice-Ilirska Bistrica-Postojna-autoput do Jesenica-tunel Karawanke-Villach-Spittal am Drau-skretanje sa autoputa prema Lendorfu-Lienz-Hochalpenstrasse-dolina Pinzgau-Bruck-Taxenbach-Bischofshofen-pa na autoput za Villach i nazad. Sve skupa oko 900 km. Motor sve izdržao bez problema. Putovanje u granicama dozvoljenih brzina, da nemamo problema sa kaznama koje su paprene. Na autoputu u Austriji nismo išli više od 140km/h.Sav je umrežen sa kamerama, a svako malo sa strane je stacioniran Polizei Autobahn. Osim toga od 22 h do 05 ujutro ne smijete voziti brže od 110. Ali to se baš i ne poštuje, jer smo vidjeli da se vozi i dobro preko 160-170 km/h.