Malo te zajebavamo a malo i ne.
Po slici mi ovaj GPZ izgleda pristojno očuvan i jednostavno moram pitat kak ti nije žao uništiti jedan takav motor? Možeš se postavit na trepavice i brusit i šarafit u garaži mjesecima a to će i dalje biti stara kantuljaga sa ovjesom i performansama motora na rangu od prije 20 godina. U izvornom obliku taj motor predstavlja ikonu jednog vremena a u tvom scenariju još jednu rugobu. I tu pitanje financija, na koje se mnogi vole pozivati kad ja nešto napišem, ne dolaze do izražaja jer si sigurno sa deset puta manjim budgetom mogao orignal dovesti u odlično stanje. I kad ga na kraju složiš, oni koji su kuže u motore to sve znaju a onima koji se ne kuže ionako nema smisla objašnjavati razliku između bilo čega na dva kotača.
...spadaš u ljude koji su sposobni, puno radiš, baviš se nečim što ti predstavlja zadovoljstvo i za što si se školovao, pa zato puno zarađuješ. Svoje si slobodno vrijeme popunio igrajući se (jer je svako inteligentno biće zaigrano) stvarima koje si kupio novcem. Kreativnost koju nosiš u sebi ispucao si zarađujući lovu i izgleda da si prilično kreativan (sudeći po rezultatima).
Ljudi se razlikuju, zaigranost i kreativnost iskazuju na nebrojeno puno načina: od pisanja poezije (po skrivečki jer je to sramota!), pa preko svih ostalih oblika umjetnosti (ja iz hobija slikam, vele dosta dobro), do tehnike. "Umjetničke" tehnike: preradama motora.
Sve stvari traju i na kraju budu uništene ili dotraju. Iznimno neke nadžive svoju sudbinu pa postanu muzejski eksponati, ili čuče u mraku privatnih kolekcija. Da sam motor i da mogu birati, izabrao bi da se skršim na stazi u finišu borbe za prvo mjesto, ali malo je motora takve sreće. Najčešće im je grob smetlište.
FZR_1000 je kreativan, sposoban, radi puno ali ne ono što voli, nego nekakav sasvim običan posao, i stvaralaštvo u sebi upražnjava slaganjem motora. Drugačijih motora, jer radi za svoje zadovoljstvo a ne za dokazivanje vlastite sposobnosti u takmičenju sa tvornicom ili restauratorima. Jedan izraubani GPZ će dobiti novu šansu za život.
Ja sam prije sedam godina namirujući teško naplativo dugovanje uzeo ramu od Yamahe i krenuo u slaganje koje se pretvorilo u reinkarnaciju
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,116561.150.html. Nisam znao da postoje prerade. Počeo sam iz potrebe da se nečim zaokupim, i zabavljam se i dan danas, jer još nisam gotov.
Bez uvrede imenjače, ali zadovoljstvo koje imam kada se stotinama sati jebem radeći tu bezvrijednost ne da se usporediti sa divljenjem novom motoru, a mogu si ga bez problema priuštiti jednostavnim odlaskom u salon.
Neke stvari vrijede više od novca. Igra naprimjer...