Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Prerde i sigurnost  (Posjeta: 2091 )

54

• Spol: Muški
  • Vozi: 500 GAMMA CBR1000RR
Prerde i sigurnost
« : 31. Kolovoz 2010, 09:09:44 »

Koiko takvih motor se vozi po RH ? Svakim danom sve vise , najcesci nastanak prerade je poslje udesa kad se nema love za dovest motor u prvobitno stanje pa se mesari po njemu ok ako je to kozmeticke prirode ali kad se zadire u neke temeljne parametre poput ciklistike onda je to uvik upitno....svaka prerada je plod necije maste pa kad se masta razigra zna tu bit svasta , osobno nisam protiv i draze mi je vidit kvalitetnu preradu nego serijski motor a takve barem u nas su rijetke.... Drugo pitnje je kako je uopce moguce proci teh pregled s takvim motorim ?
Evidentirano
Guzica poila dusu....

Tutty

Odg: Prerde i sigurnost
« Odgovori #1 : 31. Kolovoz 2010, 09:29:56 »

Koiko takvih motor se vozi po RH ? Svakim danom sve vise , najcesci nastanak prerade je poslje udesa kad se nema love za dovest motor u prvobitno stanje pa se mesari po njemu ok ako je to kozmeticke prirode ali kad se zadire u neke temeljne parametre poput ciklistike onda je to uvik upitno....svaka prerada je plod necije maste pa kad se masta razigra zna tu bit svasta , osobno nisam protiv i draze mi je vidit kvalitetnu preradu nego serijski motor a takve barem u nas su rijetke.... Drugo pitnje je kako je uopce moguce proci teh pregled s takvim motorim ?

sa 100-200kn  :mrgreen:
Evidentirano
P: DIJELOVE ZA SRADA

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #2 : 31. Kolovoz 2010, 09:44:41 »

Većina domaćih prerada se svodi na skidanje izubijanih oklopa, poliranje rame, felgi, deklova i eventualno airbrush, rijetki petljaju u ciklistiku.

Osim ako misliš na krivi set up ovjesa i krivo ulje u vilicama...  :wink:
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

moover

• Kuća stara
  • Vozi: Versys - Leteću djevicu
« Odgovori #3 : 31. Kolovoz 2010, 10:27:50 »

Većina domaćih prerada se svodi na skidanje izubijanih oklopa, poliranje rame, felgi, deklova i eventualno airbrush, rijetki petljaju u ciklistiku.

Osim ako misliš na krivi set up ovjesa i krivo ulje u vilicama...  :wink:
U pravu si, mada to (po mom skromnom mišljenju) i nije prerada nego make-up (i to loš, u dosta slučajeva)... Neš ti prerade, skinut plastike, oprat sve i ispolirat, namazat bojom, stavit ružne male žmigavce, kičaste retrovizore i okrugli far umjesto kvadratnog...  :mrgreen:

Prerada je za mene kad na ramu od gsxra staviš mašinu od xjra, rezervar od cbra, rep od r1, vilice od zx10 i oklope od rsva...  :wink:
Evidentirano
Hebeš krizu, život nema reprizu.

FZR_1000

• **
  • Vozi: ćudo na dva kotača
« Odgovori #4 : 31. Kolovoz 2010, 12:56:11 »

Ja cu nadam se vrlo skoro imat problem oko tehničkog i kako sam se malo raspitivo oko toga kod ljudi koji rade tehnički, dobio sam informaciju da pošto se sve slika i dokumentira motor  mora biti u originalu ili barem približno. Kaže mi čovijek koji radi u stanici da toleriraju iliti ne primječuju neke izmjene ali recimo moj motor da nema šanse da prođe pod gpz-a 900.
B priča je da napravim atest i da će me to izaći oko 1000-1500kn, kažu da je to puno bezbolnije nego ova prva priča.
Ja se tješim da će možda popušit da je to taj motor i tolerirat sitne korekcije.
Evidentirano
Luka

ropee

• **
  • Vozi: 寶田岩
« Odgovori #5 : 31. Kolovoz 2010, 13:09:28 »

ova prerada je doslovno prerada i super izgleda. Mislim da problema bi mogao imati jedino oko prednjih vilica, ali za drugo ne. Jedino ako naletiš na nekog tko se jako dobro razumije pa te priklješti onda ćeš morati raditi atest.
Evidentirano
SPOR I

ropee

• **
« Odgovori #6 : 31. Kolovoz 2010, 13:11:46 »

Mislim da je bitno da nije diran okvir , da i kod trokuta gledaju da li imaju homologaciju ( nekakav broj na njima) . Čuj kad ga ofarbaš možda neće ni gledati
Evidentirano
SPOR I

josko

« Odgovori #7 : 31. Kolovoz 2010, 13:27:48 »

a kad npr. mijenjaju  vilice, stavljaju šire stražnje gume -ciklistika se bitno promijeni

npr. član kruns -na yamahi fz6s su usd vile i kočnice od kawe z1000 isto `03 godina i racing zadnja vila sa kotačima i kočnicom od yamahe r6. -kako biti siguran da je poboljšao ciklistiku? dužina,kut vilica,međuosovinski razmak,sve se to promijenilo

Evidentirano

ropee

• **
« Odgovori #8 : 31. Kolovoz 2010, 15:01:52 »

Upravo je to razlog zbog kojeg ne bi smjeli takvi motori prolaziti na tehničkom pregledu . Ali što reći, obično se u sređivanje ide sa starim ili karamboliranim motorima, a ovim drugim je ionako ciklistika već upitna .
Evidentirano
SPOR I

bob the biker

• Vozi: Honda CB 400N ,Suzuki SV 650N
« Odgovori #9 : 31. Kolovoz 2010, 22:35:07 »

hmm, al jel nije bolje da se stavi USD vilica od novijeg motora umjesto originalne tanke fi 35mm?

evo primjer je moja honda , naprijed su vilice fi 35 ,jednoklipna klješta ,240mm diskovi i 19" kotač...
Zar nebi bilo bolje da se stavi gore od npr. Horneta USD vilica s xklipnim klještima ,17" felgom i ogromnim diskovima. Uz izmjenu koč. pumpe naravno.
Mislim da bi motor odmah ljepše išao kroz zavoje ,a kočenje bi bilo neusporedivo  :mrgreen: jedino bi trebalo paziti da se ostane u okvirima dužine ,kuta i sl...
 jer s ovom 19" gumom je mnogo teže prebacivat kroz zavoje   :mrgreen:   
Evidentirano

Joy Rider

• **
  • Vozi: ER6f ABS,Ninja ZX6-R, ZZR 250-složen :-)
« Odgovori #10 : 31. Kolovoz 2010, 22:37:10 »

sa 100-200kn  :mrgreen:

ovisno o "jačini" prerade jel?
 :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano
Once the throttle is cracked open, it is rolled on evenly,
smoothly, and constantly throughout the remainder of the turn!

http://www.youtube.com/watch?v=OHzq2dfFkAU&feature=related

Icek

« Odgovori #11 : 31. Kolovoz 2010, 23:05:33 »

vidio rat bike iz njemačke onda valjda i ovo tvoje može na cestu
Evidentirano

jole.Ri

• **
  • Vozi: nema se,kriza
« Odgovori #12 : 31. Kolovoz 2010, 23:10:07 »

ima sto vrsta prerada,ali ono sto valja to i kosta...
i ne samo novaca nego volje truda i zivaca...
i uvijek ima zadovoljnih i ne...
Evidentirano
ne vozi brze nego sto tvoj andjeo cuvar moze letjeti....

Tutty

« Odgovori #13 : 01. Rujan 2010, 10:51:30 »

ovisno o "jačini" prerade jel?
 :mrgreen: :mrgreen:

tako nekako, ovisno koliko je raznoraznih novih nosac morao zavariti na ramu i tako to  :mrgreen:
Evidentirano
P: DIJELOVE ZA SRADA

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #14 : 01. Rujan 2010, 18:00:36 »

vidio rat bike iz njemačke onda valjda i ovo tvoje može na cestu
TUV ne pušta na tehničkom za 200 kuna u prometnoj :wink:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

mate

• Administrator
« Odgovori #15 : 01. Rujan 2010, 18:34:01 »

Ja cu nadam se vrlo skoro imat problem oko tehničkog i kako sam se malo raspitivo oko toga kod ljudi koji rade tehnički, dobio sam informaciju da pošto se sve slika i dokumentira motor  mora biti u originalu ili barem približno. Kaže mi čovijek koji radi u stanici da toleriraju iliti ne primječuju neke izmjene ali recimo moj motor da nema šanse da prođe pod gpz-a 900.
B priča je da napravim atest i da će me to izaći oko 1000-1500kn, kažu da je to puno bezbolnije nego ova prva priča.
Ja se tješim da će možda popušit da je to taj motor i tolerirat sitne korekcije.

Da radim na tehničkom i da mi dođeš s ovim na slici, dobio bi izgon iz zemlje na 30 godina. :mrgreen: A ako ti neki idiot da atest za to, onda stvarno... :bonk:
Evidentirano

jedimaster

• Vozi: Kiticu u cvijeću
« Odgovori #16 : 01. Rujan 2010, 19:11:40 »

Da radim na tehničkom i da mi dođeš s ovim na slici, dobio bi izgon iz zemlje na 30 godina. :mrgreen: A ako ti neki idiot da atest za to, onda stvarno... :bonk:

nemoj tako , baš je fensi žuta felgica  :inlove: to bi trebao postati standard u moto industriji  :hehehe:
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

FZR_1000

• **
« Odgovori #17 : 01. Rujan 2010, 20:23:10 »

Nadam se da ću naletit na nekog takvog težeg idiota  :mrgreen:

A šta se tiče felge baš sam si razmišljo da je tak ostavim, možda još samo dodam neke plavo-ljubičasto-zelene perla crte po njoj onako u obliku tribela ili vatre neke ili nekog zmaj
Evidentirano
Luka

jedimaster

• Vozi: Kiticu u cvijeću
« Odgovori #18 : 01. Rujan 2010, 20:26:40 »

A šta se tiče felge baš sam si razmišljo da je tak ostavim, možda još samo dodam neke plavo-ljubičasto-zelene perla crte po njoj onako u obliku tribela ili vatre neke ili nekog zmaj

:naklon:

car  :mrgreen:
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

Joy Rider

• **
  • Vozi: ER6f ABS,Ninja ZX6-R, ZZR 250-složen :-)
« Odgovori #19 : 01. Rujan 2010, 20:39:05 »

hej, zaboravio si i LED super blještavo svjetleće kapice ventila s kojima nikad nećeš moći izbalansirati gumu al nije bitno jer ionako ne voziš preko 50 km/h.  :jesus: :LOL:
Evidentirano
Once the throttle is cracked open, it is rolled on evenly,
smoothly, and constantly throughout the remainder of the turn!

http://www.youtube.com/watch?v=OHzq2dfFkAU&feature=related

FZR_1000

• **
« Odgovori #20 : 01. Rujan 2010, 21:21:42 »

To neću, malo mi je pre kičasto
Evidentirano
Luka

mladen59

• Vozi: HONDA CBF 600 S 2008 g.
« Odgovori #21 : 02. Rujan 2010, 07:49:48 »

Baš sam na Matinu sugestiju iz birtije skoknul na ovu temu da vidim kaj tu ima "interesantnog". Gledam ovaj Tvoj prvi kotać i mislim si: "Izgleda da su tu Del i Rodny iz "Mućki" imali posla, ostalo im boje za farbanje tunela nabavljene od "brzog". Daj reci jel svetli u mraku!?? :shock: :mrgreen: Ovo boldano, valjda se nadaš da nebuš imal problema oko tehnićkog, makar Tvoj kotać budu primjetili pet ulica prije tehničkog :lolcry:!??? :shock: :shock:
Evidentirano
BOLJE S BICIKLOM U KURVANJE,
NEGO S MERCEDESOM NA POSO

oracle

• PROROČICA
  • Spol: Ženski
  • Vozi: intergalaktičku SP 1
« Odgovori #22 : 02. Rujan 2010, 08:08:21 »

nemoj tako , baš je fensi žuta felgica  :inlove: to bi trebao postati standard u moto industriji  :hehehe:
žute felgice je prvi lansirao strašilo kao must have :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
O&G Team
..." Ali ipak uz mene se može, mada je neobično.
 Sa mnom je opasno ići, ja se nikad ne umaram... "

flugo

• **
  • Vozi: ZzR600
« Odgovori #23 : 02. Rujan 2010, 09:50:25 »

Baš sam na Matinu sugestiju iz birtije skoknul na ovu temu da vidim kaj tu ima "interesantnog". Gledam ovaj Tvoj prvi kotać i mislim si: "Izgleda da su tu Del i Rodny iz "Mućki" imali posla, ostalo im boje za farbanje tunela nabavljene od "brzog". Daj reci jel svetli u mraku!?? :shock: :mrgreen: Ovo boldano, valjda se nadaš da nebuš imal problema oko tehnićkog, makar Tvoj kotać budu primjetili pet ulica prije tehničkog :lolcry:!??? :shock: :shock:

:lolcry: :lolcry:

Ne..ne smijem se sa tobom ako si to slučajno pomislio  :wink:

ćććććć...brzi  :mrgreen:
Evidentirano

FZR_1000

• **
« Odgovori #24 : 02. Rujan 2010, 13:47:07 »

Dobro ja neznam jel me zajebavate, jel stvarno netko misli da bi ja sa motorom u ovakvom stanju kao na slici išao na tehnički. Ta felga nece niti bit gore, ide felga od rsv-a i motor se mora dovršit, a po nekom čudnom redosljedu radova onda tek dolazi LAKIRANJE  :mrgreen:
Evidentirano
Luka

limit

• Vozi: Kwaka - z900
« Odgovori #25 : 02. Rujan 2010, 15:11:24 »

Dobro ja neznam jel me zajebavate, jel stvarno netko misli da bi ja sa motorom u ovakvom stanju kao na slici išao na tehnički. Ta felga nece niti bit gore, ide felga od rsv-a i motor se mora dovršit, a po nekom čudnom redosljedu radova onda tek dolazi LAKIRANJE  :mrgreen:

Nije problem šta ti neznaš nego je problem šta Matini sateliti misle da znaju  :mrgreen:  Zanimljivo, kako je dosta bilo da Mate baci prvi kvazikomentar
pa da ekipa ispuzi iz svojih rupica  :lolcry:
Evidentirano

ropee

• **
« Odgovori #26 : 02. Rujan 2010, 15:43:21 »

mislim da će biti strawa bike
Evidentirano
SPOR I

FZR_1000

• **
« Odgovori #27 : 02. Rujan 2010, 16:51:49 »

Nije problem šta ti neznaš nego je problem šta Matini sateliti misle da znaju  :mrgreen:  Zanimljivo, kako je dosta bilo da Mate baci prvi kvazikomentar
Pretplačeni su na Matine zadnje postove, pa im valjda javlja čim Mate ostavi negdje svoj trag :D
Evidentirano
Luka

kruns

• Vozi: paklenu mašinu
« Odgovori #28 : 02. Rujan 2010, 17:04:41 »

sva sreća da pioniri motoindustrije, pa i motosvijeta uopće, nisu bili tak bedasti, zatucani i u krajnjem slučaju ograničeni kao spomenuti autor jer da jesu nikad nebi uživali u motorima koje imamo danas (prerađeni ili neprerađeni, svejedno).
Evidentirano

jole.Ri

• **
« Odgovori #29 : 02. Rujan 2010, 17:16:42 »

a ja cekam i nitko,pa moram.... :mrgreen:
Prerde i sigurnost
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #30 : 02. Rujan 2010, 17:55:44 »

TUV ne pušta na tehničkom za 200 kuna u prometnoj :wink:
ali za 100€ šta oćeš ....  :LOL: :LOL:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

trop

• **
  • Vozi: ono što složi
« Odgovori #31 : 02. Rujan 2010, 18:12:06 »

Prerde i sigurnost
Ma valjda su svi skužili da fali slovo , ali to nikoga ne zabrinjava jer se krenulo drugim tokom ....    :D
Evidentirano

jole.Ri

• **
« Odgovori #32 : 02. Rujan 2010, 19:19:24 »

Ma valjda su svi skužili da fali slovo , ali to nikoga ne zabrinjava jer se krenulo drugim tokom ....    :D
ma znam,ali skace se na svaku truncicu..a sad nitko ni a.
pa mi cudno,  :misli: haha
Evidentirano

trop

• **
  • Vozi: ono što složi
« Odgovori #33 : 02. Rujan 2010, 19:43:13 »

Ma uhvatili se tehničkog i prolaska na istom, a tema kako da sigurno preradimo nešto i vozimo se još sigurnije.
Evidentirano

54

• Vozi: 500 GAMMA CBR1000RR
« Odgovori #34 : 02. Rujan 2010, 20:06:02 »

Prerde i sigurnost

A mi steka na tipkovnici  :wink: kroz povijest motociklizma bilo je dosta primjera koji su iz garaze napravili odlicne uratke pa mislim da nije uredu nekog ismijavat zato sta ima drugacije vidjenje...takvih garaza je mali miljon po svitu , nametat nekom svoje stav kao uber ales ili bacat kost isto tako po meni nije ispravno .
Evidentirano
Guzica poila dusu....

mate

• Administrator
« Odgovori #35 : 02. Rujan 2010, 23:39:28 »

Malo te zajebavamo a malo i ne. :mrgreen: Po slici mi ovaj GPZ izgleda pristojno očuvan i jednostavno moram pitat kak ti nije žao uništiti jedan takav motor? Možeš se postavit na trepavice i brusit i šarafit u garaži mjesecima a to će i dalje biti stara kantuljaga sa ovjesom i performansama motora na rangu od prije 20 godina. U izvornom obliku taj motor predstavlja ikonu jednog vremena a u tvom scenariju još jednu rugobu. I tu pitanje financija, na koje se mnogi vole pozivati kad ja nešto napišem, ne dolaze do izražaja jer si sigurno sa deset puta manjim budgetom mogao orignal dovesti u odlično stanje. I kad ga na kraju složiš, oni koji su kuže u motore to sve znaju a onima koji se ne kuže ionako nema smisla objašnjavati razliku između bilo čega na dva kotača.
Evidentirano

FZR_1000

• **
« Odgovori #36 : 03. Rujan 2010, 00:17:42 »

Malo te zajebavamo a malo i ne. :mrgreen: Po slici mi ovaj GPZ izgleda pristojno očuvan i jednostavno moram pitat kak ti nije žao uništiti jedan takav motor? Možeš se postavit na trepavice i brusit i šarafit u garaži mjesecima a to će i dalje biti stara kantuljaga sa ovjesom i performansama motora na rangu od prije 20 godina. U izvornom obliku taj motor predstavlja ikonu jednog vremena a u tvom scenariju još jednu rugobu. I tu pitanje financija, na koje se mnogi vole pozivati kad ja nešto napišem, ne dolaze do izražaja jer si sigurno sa deset puta manjim budgetom mogao orignal dovesti u odlično stanje. I kad ga na kraju složiš, oni koji su kuže u motore to sve znaju a onima koji se ne kuže ionako nema smisla objašnjavati razliku između bilo čega na dva kotača.
Sve stoji i kužim da se ti zajebavaš ali ovo se već u par topica nakupilo pitanja o boji felge itd. pa sam se malo zapito jel me neko prca ili kaj.
A šta se tiće orginala i te bajke, to je bio polakirani krš složen za vožnju po selu i ja sam ga isključivo uzeo kao bazu za preradu jer me u orginalu nije niti zanimao.
Ja razumijem da je taj motor u neko svoje vrijeme bio ikona i da je tada neko bio u stanju prodat bubreg za njega ali uzmi u obzir da sam ja mlađi jedno 20 godina od dobrog dijela fosila s foruma  :mrgreen: i da su meni neki drugi motori ikone,
možemo se složit da je to u svoje vrijeme bio napredan motor, jedan od začetnika R klase itd. ali meni je to i dalje motor koji je star 25 godina, nit sam živio u vremenu kad je on izašao niti sam ikad sanjao o njemu.
Ja kad sam krenuo sanjat o motorima več su bile aktualne cbr-ke, fzr-ke itd. Tako da mi ne pada na pamet ulagat ogromne novce da dovedem takav neki krš u orginalno stanje, ali ne govorim da ne shvačam nekog kome je stalo do istog.
« Zadnja izmjena: 03. Rujan 2010, 00:27:20 FZR_1000 »
Evidentirano
Luka

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Vozi: honda cbx 550 F1
« Odgovori #37 : 03. Rujan 2010, 00:23:00 »

Znao sam da nas Lakiraš cijelo vrijeme i da si Legendarni Lakirer i da ćeš nas još nadam se dugo zajebavati ali ima još Lakirera
                                                             :mrgreen:
Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

mate

• Administrator
« Odgovori #38 : 03. Rujan 2010, 08:29:43 »

Sve stoji i kužim da se ti zajebavaš ali ovo se već u par topica nakupilo pitanja o boji felge itd. pa sam se malo zapito jel me neko prca ili kaj.
A šta se tiće orginala i te bajke, to je bio polakirani krš složen za vožnju po selu i ja sam ga isključivo uzeo kao bazu za preradu jer me u orginalu nije niti zanimao.
Ja razumijem da je taj motor u neko svoje vrijeme bio ikona i da je tada neko bio u stanju prodat bubreg za njega ali uzmi u obzir da sam ja mlađi jedno 20 godina od dobrog dijela fosila s foruma  :mrgreen: i da su meni neki drugi motori ikone,
možemo se složit da je to u svoje vrijeme bio napredan motor, jedan od začetnika R klase itd. ali meni je to i dalje motor koji je star 25 godina, nit sam živio u vremenu kad je on izašao niti sam ikad sanjao o njemu.
Ja kad sam krenuo sanjat o motorima več su bile aktualne cbr-ke, fzr-ke itd. Tako da mi ne pada na pamet ulagat ogromne novce da dovedem takav neki krš u orginalno stanje, ali ne govorim da ne shvačam nekog kome je stalo do istog.

Mogu shvatit da te ne zanimaju takvi motori ali zašto onda nisi uzeo nešto novije i razbijeno da bar jednog dana kad složiš možeš, uz puno sreće, imati koliko toliko vozan motor što ovdje ne može biti slučaj ni u teoriji. Sve što bi moglo "vrijediti" na ovom motoru biti će skinuto s nekih novijih, opet karamboliranih ili eventualno pokradenih, motora tako da ne vidim razliku osim eventualno u početnoj cijeni ali budi uvjeren da ćeš sve to na kraju sve platit s kamatama. Jedini razlog koji mogu shvatiti kod tzv. prerada je da je cilje malo igranja u garaži jer su krajnji rezultati u pravilu katastrofalni i što je još gore, vrlo opasni. :jesus:
Evidentirano

OldBoy

• Vozi: yamaha FZR1000
« Odgovori #39 : 03. Rujan 2010, 08:45:40 »

...spadaš u ljude koji su sposobni, puno radiš, baviš se nečim što ti predstavlja zadovoljstvo i za što si se školovao, pa zato puno zarađuješ. Svoje si slobodno vrijeme popunio igrajući se (jer je svako inteligentno biće zaigrano) stvarima koje si kupio novcem. Kreativnost koju nosiš u sebi ispucao si zarađujući lovu i izgleda da si prilično kreativan (sudeći po rezultatima).
        Ljudi se razlikuju, zaigranost i kreativnost iskazuju na nebrojeno puno načina: od pisanja poezije (po skrivečki jer je to sramota!), pa preko svih ostalih oblika umjetnosti (ja iz hobija slikam, vele dosta dobro), do tehnike. "Umjetničke" tehnike: preradama motora.
        Sve stvari traju i na kraju budu uništene ili dotraju. Iznimno neke nadžive svoju sudbinu pa postanu muzejski eksponati, ili čuče u mraku privatnih kolekcija. Da sam motor i da mogu birati, izabrao bi da se skršim na stazi u finišu borbe za prvo mjesto, ali malo je motora takve sreće. Najčešće im je grob smetlište.
       FZR_1000 je kreativan, sposoban, radi puno ali ne ono što voli, nego nekakav sasvim običan posao, i stvaralaštvo u sebi upražnjava slaganjem motora. Drugačijih motora, jer radi za svoje zadovoljstvo a ne za dokazivanje vlastite sposobnosti u takmičenju sa tvornicom ili restauratorima. Jedan izraubani GPZ će dobiti novu šansu za život.
       Ja sam prije sedam godina namirujući teško naplativo dugovanje uzeo ramu od Yamahe i krenuo u slaganje koje se pretvorilo u reinkarnaciju http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,116561.150.html. Nisam znao da postoje prerade. Počeo sam iz potrebe da se nečim zaokupim, i zabavljam se i dan danas, jer još nisam gotov.
       Bez uvrede imenjače, ali zadovoljstvo koje imam kada se stotinama sati jebem radeći tu bezvrijednost ne da se usporediti sa divljenjem novom motoru, a mogu si ga bez problema priuštiti jednostavnim odlaskom u salon.
Neke stvari vrijede više od novca. Igra naprimjer...

« Zadnja izmjena: 03. Rujan 2010, 16:58:26 OldBoy »
Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

Pec

• **
  • Vozi: Hyosung GT650i
« Odgovori #40 : 03. Rujan 2010, 10:06:06 »

Mogu shvatit da te ne zanimaju takvi motori ali zašto onda nisi uzeo nešto novije i razbijeno da bar jednog dana kad složiš možeš, uz puno sreće, imati koliko toliko vozan motor što ovdje ne može biti slučaj ni u teoriji. Sve što bi moglo "vrijediti" na ovom motoru biti će skinuto s nekih novijih, opet karamboliranih ili eventualno pokradenih, motora tako da ne vidim razliku osim eventualno u početnoj cijeni ali budi uvjeren da ćeš sve to na kraju sve platit s kamatama. Jedini razlog koji mogu shvatiti kod tzv. prerada je da je cilje malo igranja u garaži jer su krajnji rezultati u pravilu katastrofalni i što je još gore, vrlo opasni. :jesus:
Prerade koje viđamo po forumu, a kojima se mijenja značajke okvira, ovjesa, kočenja i upravljivosti su zakonski neprihvatljive i najčešće su tehnički i sigurnosno unazađivanje motora, što mnogima nije važno dok se nešto ružno ne dogodi. Razumijem da ima  ljudi koji su spremni ignorirati zakone i nemam im namjeru soliti pamet, no samouvjereno "dirati" u neke od spomenutih značajki motora i onda ga nekome drugome prodati je po mom dubokom uvjerenju nemoralno. Malo je onih koji umiju bolje od tvornice, a takvi i nisu tu već negdje u tvorničkom konstruktorskom timu. Već i mala izmjena nosača kočnih kliješta, kod zamjene vilice,  može biti uzrokom nečije nesreće, a da pri tome oni koji su za to neprimjerenom preradom direktno krivi o tome ni ne razmišljaju, bilo iz nebrige ili neznanja. Nailaze vremena kada će se ovakve situacije sankcionirati i svi koji se ne bave "kozmetikom" nego suštinskim preinakama trebali bi to imati na umu. "Prerađivati" ne znači samo motor učiniti vizualno drugačijim (ljepšim) nego najčešće i nesigurnijim. Ponešto znam o tome kako to funkcionira u zemljama zapadnijim od nas i mogu pretpostaviti kako će to vrlo brzo biti i naša stvarnost. :!:

ropee

• **
« Odgovori #41 : 03. Rujan 2010, 10:10:34 »

U zapadnim zemljama sve se regulira atestom, koji nije tooliko kompliiciran kao kod nas, ali ima za razliku od našeg puno jaču važnost, jer da se vani strmopizdiš sa prerađenim motorom ili autom a koji nema atest krivično si odgovoran :misli: :mrgreen:
Evidentirano
SPOR I

Pec

• **
« Odgovori #42 : 03. Rujan 2010, 10:12:38 »

U zapadnim zemljama sve se regulira atestom, koji nije tooliko kompliiciran kao kod nas, ali ima za razliku od našeg puno jaču važnost, jer da se vani strmopizdiš sa prerađenim motorom ili autom a koji nema atest krivično si odgovoran :misli: :mrgreen:
Daleko je kompliciraniji i skuplji nego kod nas i prerade o kojima mi ovdje pišemo nemaju nikakve šanse na takvim ispitivanjima.

ropee

• **
« Odgovori #43 : 03. Rujan 2010, 10:13:58 »

S druge strane, kad na parkingu vidiš stotinjak novih serijskih motocikala i jedan prerađeni, svi se vrte oko prerade .
Evidentirano
SPOR I

Pec

• **
« Odgovori #44 : 03. Rujan 2010, 10:15:55 »

S druge strane, kad na parkingu vidiš stotinjak novih serijskih motocikala i jedan prerađeni, svi se vrte oko prerade .
:mrgreen: Isti omjer bi mogao biti uskoro i kada je riječ o policiji.

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #45 : 03. Rujan 2010, 10:16:09 »

Aktivno pratim nekoliko stranih foruma (uglavnom suzuki tematike), pa ljudi rade zaista svakakve prerade.... i uredno imaju tablice na njima... a moram primjetiti da ima dobrih prerada, ali bogami i kojekakvih skarabudženih ... pa mi se sve čini da je taj "bauk" kako je po stranim zemljama baš sve po "PS-u" poprilično neosnovan ...  :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

ropee

• **
« Odgovori #46 : 03. Rujan 2010, 10:17:12 »

Doduše ako slažete motore sa dijelovima koje imaju tuv oznake , to je jednostavno, a sa stvarima iz kućne radinosti onda treba napisati doktrinu. Pec imaš pravo . U Italiji ako na motociklu promijeniš boju, u knjižici vozila stoji prerada
Evidentirano
SPOR I

flugo

• **
  • Vozi: ZzR600
« Odgovori #47 : 03. Rujan 2010, 10:18:46 »

Prerade koje viđamo po forumu, a kojima se mijenja značajke okvira, ovjesa, kočenja i upravljivosti su zakonski neprihvatljive i najčešće su tehnički i sigurnosno unazađivanje motora, što mnogima nije važno dok se nešto ružno ne dogodi. Razumijem da ima  ljudi koji su spremni ignorirati zakone i nemam im namjeru soliti pamet, no samouvjereno "dirati" u neke od spomenutih značajki motora i onda ga nekome drugome prodati je po mom dubokom uvjerenju nemoralno. Malo je onih koji umiju bolje od tvornice, a takvi i nisu tu već negdje u tvorničkom konstruktorskom timu. Već i mala izmjena nosača kočnih kliješta, kod zamjene vilice,  može biti uzrokom nečije nesreće, a da pri tome oni koji su za to neprimjerenom preradom direktno krivi o tome ni ne razmišljaju, bilo iz nebrige ili neznanja. Nailaze vremena kada će se ovakve situacije sankcionirati i svi koji se ne bave "kozmetikom" nego suštinskim preinakama trebali bi to imati na umu. "Prerađivati" ne znači samo motor učiniti vizualno drugačijim (ljepšim) nego najčešće i nesigurnijim. Ponešto znam o tome kako to funkcionira u zemljama zapadnijim od nas i mogu pretpostaviti kako će to vrlo brzo biti i naša stvarnost. :!:

Sa ovim se slažem u potpunosti..odokativno diranje rame, ovjesa, kočnica bez proračuna istih dijelova, atestiranja i onda prodaja takvog motora je i po meni skroz neprihvatljivi i opasno.
Ali opet, onaj koji kupuje ima oči..
Evidentirano

ropee

• **
« Odgovori #48 : 03. Rujan 2010, 11:08:56 »

A naša policija baš i nema oko za prerade :LOL: :jesus: :mrgreen:
Evidentirano
SPOR I

mate

• Administrator
« Odgovori #49 : 03. Rujan 2010, 12:30:39 »

...spadaš u ljude koji su sposobni, puno radiš, baviš se nečim što ti predstavlja zadovoljstvo i za što si se školovao, pa zato puno zarađuješ. Svoje si slobodno vrijeme popunio igrajući se (jer je svako inteligentno biće zaigrano) stvarima koje si kupio novcem. Kreativnost koju nosiš u sebi ispucao si zarađujući lovu i izgleda da si prilično kreativan (sudeći po rezultatima).
        Ljudi se razlikuju, zaigranost i kreativnost iskazuju na nebrojeno puno načina: od pisanja poezije (po skrivečki jer je to sramota!), pa preko svih ostalih oblika umjetnosti (ja iz hobija slikam, vele dosta dobro), do tehnike. "Umjetničke" tehnike: preradama motora.
        Sve stvari traju i na kraju budu uništene ili dotraju. Iznimno neke nadžive svoju sudbini pa postanu muzejski eksponati, ili čuče u mraku privatnih kolekcija. Da sam motor i da mogu birati, izabrao bi da se skršim na stazi u finišu borbe za prvo mjesto, ali malo je motora takve sreće. Najčešće im je grob smetlište.
       FZR_1000 je kreativan, sposoban, radi puno ali ne ono što voli, nego nekakav sasvim običan posao, i stvaralaštvo u sebi upražnjava slaganjem motora. Drugačijih motora, jer radi za svoje zadovoljstvo a ne za dokazivanje vlastite sposobnosti u takmičenju sa tvornicom ili restauratorima. Jedan izraubani GPZ će dobiti novu šansu za život.
       Ja sam prije sedam godina namirujući teško naplativo dugovanje uzeo ramu od Yamahe i krenuo u slaganje koje se pretvorilo u reinkarnaciju http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,116561.150.html. Nisam znao da postoje prerade. Počeo sam iz potrebe da se nečim zaokupim, i zabavljam se i dan danas, jer još nisam gotov.
       Bez uvrede imenjače, ali zadovoljstvo koje imam kada se stotinama sati jebem radeći tu bezvrijednost ne da se usporediti sa divljenjem novom motoru, a mogu si ga bez problema priuštiti jednostavnim odlaskom u salon.
Neke stvari vrijede više od novca. Igra naprimjer...

Igra je nešto posebno i tu skidam kapu jer tko ju nema, u bilo kojem obliku, taman i skupljanje znački i salveta, to je jadan čovjek. Međutim, u konkretnim slučajevima...  8)
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #50 : 03. Rujan 2010, 12:33:43 »

Isto kao i kad Cigo dođe s medvjedom...
Evidentirano

ropee

• **
« Odgovori #51 : 03. Rujan 2010, 13:20:55 »

Isto kao i kad Cigo dođe s medvjedom...

:opakoljut:

Ma, bit je u tome da ima jako nadarenih ljudi, a kao što  strašilo veli :
Aktivno pratim nekoliko stranih foruma (uglavnom suzuki tematike), pa ljudi rade zaista svakakve prerade.... i uredno imaju tablice na njima... a moram primjetiti da ima dobrih prerada, ali bogami i kojekakvih skarabudženih ... pa mi se sve čini da je taj "bauk" kako je po stranim zemljama baš sve po "PS-u" poprilično neosnovan ...  :misli:

I vani postoje prerade, i to svakakve , a zavisno o kvaliteti prerade i o ocjenjivanju stanja motora od strane vlasnika motora ovisi odvrćanje gasa
Evidentirano
SPOR I

gastajbarter

• Vozi: ZX 12 R, Ninja 250 R
« Odgovori #52 : 03. Rujan 2010, 14:22:03 »

Ako hoces da prerada bude prava prerada i bolje od fabrickog stanja onda se mora kesa dobro odrijesit...e to ovi nasi "shupa-garaza" majstori u 99% slucajeva nemogu.Onda j e normalno da u vecini slucajeva krajnji rezultat bude nakarada koja je lijepa samo vlasniku a mozda zanimljiv pokojem entuzijasti(citaj jelenu :mrgreen:).Prava vrijednost se dozna n a bolan nacin kada se pokusas rijesit svog mezimca..nece niko ni da prismrdi a kamoli da istrese iole pribliznu svotu novaca koliko ponosni vlasnici misle da vrijedi :LOL:
Evidentirano
U gasu je spas,a u kocnici propast

mate

• Administrator
« Odgovori #53 : 03. Rujan 2010, 14:27:02 »

Zapravo je recept vrlo jednostavan: uzmeš karbonske felge, oklope i rezervar, keramičke diskove, Ohlinsov ovjes, nadrkanu mašinu i struju, komplet racing spulje, pojačanu ramu, karbonske oklope i dobio si najskuplju moguću preradu. Ili još jednostavnije, kupiš D16 ili eventualno Sašin motor od milijun kuna. :mrgreen: Na kraju još staviš sa svake strane tri naljepnice po svom izboru pa onda imaš i unikat.  :jesus:
Evidentirano

Musto Ruda

• ex Killex
  • Vozi: Wakizashi Sc59
« Odgovori #54 : 03. Rujan 2010, 14:42:44 »

Zapravo je recept vrlo jednostavan: uzmeš karbonske felge, oklope i rezervar, keramičke diskove, Ohlinsov ovjes, nadrkanu mašinu i struju, komplet racing spulje, pojačanu ramu, karbonske oklope i dobio si najskuplju moguću preradu. Ili još jednostavnije, kupiš D16 ili eventualno Sašin motor od milijun kuna. :mrgreen: Na kraju još staviš sa svake strane tri naljepnice po svom izboru pa onda imaš i unikat.  :jesus:

Tako je loš da ga smatraš preradom? :shock: :shock: :shock:  :jesus:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #55 : 03. Rujan 2010, 15:13:28 »

Nigdje nećeš naći da pišem protiv prerada, samo protiv tzv. prerada. :jesus:
Evidentirano

gastajbarter

• Vozi: ZX 12 R, Ninja 250 R
« Odgovori #56 : 03. Rujan 2010, 15:23:41 »

al nije to poenta "shupa-garaza" majstora..to moze svako ko ima pare :mrgreen:..poenta je da ti svojim rukama uradis nesto..nema veze sto ce bit skalamerija i sto ce te ljudi tapsat po ramenu a iza ledaj pricat j a budaleeeee :LOL:
Evidentirano
U gasu je spas,a u kocnici propast

burnout

• Vozi: apriliu RS (2^7)-3
« Odgovori #57 : 03. Rujan 2010, 15:25:58 »

Nigdje nećeš naći da pišem protiv prerada, samo protiv tzv. prerada. :jesus:

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,18617.0.html
 :mrgreen:
Evidentirano

mate

• Administrator
Evidentirano

mladen59

• Vozi: HONDA CBF 600 S 2008 g.
« Odgovori #59 : 03. Rujan 2010, 18:36:17 »

Nisam nićiji satelit, da je bilo ko otvorio temu, probudio bi moju znatiželju, malo šale nikom ne škodi. Istina da ja nebi nikad pofarbal felgu u tu boju, makar ima motora (Aprilia) koji imaju tvornićki ljubićasto ofarbanu felgu, kaj je puno gore nego ova žuta, makar se o ukusima ne raspravlja. Ako se čovjeku sviđa žuta, sve pet, meni ni iz đepa, ni u đep! :misli: :LOL: :palacgore:
Evidentirano
BOLJE S BICIKLOM U KURVANJE,
NEGO S MERCEDESOM NA POSO
 Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.367 sekundi uz 16 upita.