Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: piaggio zip 100cc 4T----> iskustva, mišljenja  (Posjeta: 2017 )

Cortez

• Spol: Muški
  • Vozi: Kymco Downtown 300i ABS & Agility 125
Odg: piaggio zip 100cc 4T----> iskustva, mišljenja
« Odgovori #25 : 12. Rujan 2010, 16:24:21 »

Pratio sam raspravu od pocetka, međutim, koliko je to uistinu bitno!? :wink:

Covjeka zanimaju dojmovi i iskustva sa ZIP-om 100ccm, i pretpostavljam da ipak nije presudno dali ide 2 km/h vise ili manje.

Nisam otvarao kalkulator, ali razlika izmedju 62km/h i 80km/h (koliko je i tvornicki deklariran) je
mislim vise od 2km/h i cini ogromnu razliku po pitanju sigurnosti kretanja po guzvama u gradu IMHO.
Evidentirano
Prodajem Kymco Agility 125 (prva reg. 2008) - http://tinyurl.com/7f8w9o5

Prethodni strojevi: 2007 Kawasaki ER6F ABS, 2003 Peugeot Speedfight2 50 LC

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #26 : 12. Rujan 2010, 16:36:29 »

Nisam otvarao kalkulator, ali razlika izmedju 62km/h i 80km/h (koliko je i tvornicki deklariran) je
mislim vise od 2km/h i cini ogromnu razliku po pitanju sigurnosti kretanja po guzvama u gradu IMHO.

Dva ista skutera (samo po imenu), a sve ostalo razlicito (odrzavanje, mozda set-up, starost skutera, vrijeme i km od izmjene remena i utega variomata, ustelanost mjernih uređaja i dr.), a mi u hipotetskoj raspravi zasto ovaj ide ovoliko a onaj onoliko.

Radi se o skuteru od 100ccm, znaci bez blokada poput 50ccm modela, samim time, pretpostavka je da skuter ide onoliko koliko je deklarirano u homologaciji vozila i informacijama dobivenim od strane proizvođaca (naravno, ako je propisno odrzavan). Sve ostalo je besmisleno nabadanje.

Za kretanja po bržim gradskim prometnicama ja bih svakako preporucio bar 125ccm LC prometalo (istina, veca nabavna cijena i odrzavanje, ali koliko para toliko i muzike), pogotovo za voznje u dvoje.

A ja mislim da ces se sloziti da rasprava o osnovama fizike, Mercedesu iz 1978. i sl. bas i nije u skladu sa naslovom.

Nemojmo se prepirati dalje. :wink: :palacgore:

Pozdrav.

johnny the boy

• Gost
« Odgovori #27 : 12. Rujan 2010, 20:00:10 »

A ja mislim da ces se sloziti da rasprava o osnovama fizike, Mercedesu iz 1978. i sl. bas i nije u skladu sa naslovom.
bikera za počasnog moderatora  :palacgore:
Evidentirano

zeto

• Vozi: Yamaha TZR 125
« Odgovori #28 : 13. Rujan 2010, 09:45:08 »

Dva ista skutera (samo po imenu), a sve ostalo razlicito (odrzavanje, mozda set-up, starost skutera, vrijeme i km od izmjene remena i utega variomata, ustelanost mjernih uređaja i dr.), a mi u hipotetskoj raspravi zasto ovaj ide ovoliko a onaj onoliko.

Radi se o skuteru od 100ccm, znaci bez blokada poput 50ccm modela, samim time, pretpostavka je da skuter ide onoliko koliko je deklarirano u homologaciji vozila i informacijama dobivenim od strane proizvođaca (naravno, ako je propisno odrzavan). Sve ostalo je besmisleno nabadanje.

Za kretanja po bržim gradskim prometnicama ja bih svakako preporucio bar 125ccm LC prometalo (istina, veca nabavna cijena i odrzavanje, ali koliko para toliko i muzike), pogotovo za voznje u dvoje.

Pozdrav.

to je istina......netko je napisao na skuter forumu......da mu taj motor zvuči kao promašaj, da bi druga stvar bila da se može voziti sa B kategorijom, što nije slučaj.....mislim da ću ipak ostati na nekom kymcu, jer su dosta kvalitetni, za cjenu koju pružaju, neka sredina po mom mišljenju......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

biker4life

• Moderator
« Odgovori #29 : 13. Rujan 2010, 12:57:51 »

to je istina......netko je napisao na skuter forumu......da mu taj motor zvuči kao promašaj, da bi druga stvar bila da se može voziti sa B kategorijom, što nije slučaj.....mislim da ću ipak ostati na nekom kymcu, jer su dosta kvalitetni, za cjenu koju pružaju, neka sredina po mom mišljenju......

Kako kazem, sve zavisi od sredini gdje ce se koristiti.

Recimo, kod mene u Puli ima zaista dosta sto duzih sto kracih uzbrdica (unutar "centra" grada) + dobar dio  (ravnih) cesta oko grada gdje se ljudi voze 70 - 100 km/h. Mozda zbog toga je moj dojam takav kakav je. :palacgore:

Mogu odmah i usporediti Piaggio Leader 125 ccm LC sa primjerice jacom verzijom od 200ccm, također LC. Tih 6-7 KS, te otprilike isto toliko NM na 200ccm donosi gotovo nevjerovatnu razliku, pogotovo u voznji u dvoje. Samim time, mozda se stekne dojam da je 125ica malo "preslaba", obzirom na vodeno hlađenje, međutim, po meni to je ipak 125ccm 4T, kako got okrenes. Da ne govorimo da primjerice novi Runner 125ccm ima 20ak kg vise od prvog Runnera 125 4T, a oko 30ak vise od Runnera 125 2T. Istina, tako gledano, sve bi covjeku bilo preslabo, međutim samo zelim reci da treba vidjeti sto je dovoljno (za bezbriznu upotrebu), obzirom na konfiguraciju cesta, nacin uporabe i ostale sudionike u prometu u tvojoj okolici.

:palacgore:

Cortez

• Vozi: Kymco Downtown 300i ABS & Agility 125
« Odgovori #30 : 13. Rujan 2010, 13:59:09 »

Pozdrav.

Slazem se, no quotas mene, a on je uveo kamione u pricu.. s kojima ocito isto nema iskustva.
Fizikalna pravila vrijede za sve kategorije vozila, tako da.. :)

I da.. sve ovo sto si naveo bi moglo utjecati na maksimalnu brzinu, ljudi cesto ne odrzavaju
mini-skutercice kako bi trebali jer ih ne shvacaju dovoljno ozbiljno..

..a posto vozim 125-icu, potpisat cu i dio gdje preporucas bar toliko.. iako i AC vec ide dovoljno
dobro ;)
Evidentirano
Prodajem Kymco Agility 125 (prva reg. 2008) - http://tinyurl.com/7f8w9o5

Prethodni strojevi: 2007 Kawasaki ER6F ABS, 2003 Peugeot Speedfight2 50 LC

biker4life

• Moderator
« Odgovori #31 : 13. Rujan 2010, 14:05:22 »

...

I da.. sve ovo sto si naveo bi moglo utjecati na maksimalnu brzinu, ljudi cesto ne odrzavaju
mini-skutercice kako bi trebali jer ih ne shvacaju dovoljno ozbiljno
..

...

Ovo je istina! :palacgore:

vux

• **
  • Vozi: Piaggio Zip 100 & Zip 125 & Fly 150
« Odgovori #32 : 17. Veljača 2011, 23:21:45 »

Nabavio sam Zip 100 4t, 2006g., 7150km...

Zna li netko koji su original valjčići u njemu (dimenzija, tezina)? (išao u ovlašteni, pa mi prodali krive
:(
Da li CDI blokira max. okretaje, kao i na 50ici?

Trenutno zateceno stanje je neki crveni valjcici (na vagi 9.8gr), neka plava opruga (moguce da nije orig.) i novi orig.remen.
Cdi je cili izrezan, pretpostavljam da je netko htio maknuti rev. limiter, ako postoji...da li je uspio, ne znam :)
Uredno nabire do 50 za nekih 6s, do 60 za nekih 10s i nastavlja do 70ak, a zavrsi na nekih 80ak ako je nizbrdo :D.
To je nekako i za ocekivati, ali imam osjecaj da se ne razvrtava dovoljno, pa sam posumnjao da su tezi valjcici u njemu i jaca opruga...ili

Zna li netko dobitnu kombinaciju za njega, kao sto je bilo za bivseg zipa 50 4t (5.5gr, prosirena dizna i odblokiran cdi i to je optimum)
« Zadnja izmjena: 18. Veljača 2011, 11:01:33 vux »
Evidentirano
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.103 sekundi uz 15 upita.