Za pocetak, prouci vec postojece teme:
>
Beverly Club > generalne informacije vezane uz Beverlyje, raznih kubikaza i izvedbi...
>
Gilera Nexus 500 General Topic (dijelite isti agregat - Piaggio Master 500)
> u ovoj temi potrazi postove od primjerice clana mv_agusta, koji sa svojim Nexusom 500 ima gotovo 40 000 km, bez problema (znam, iz "stvarnog" zivota), također, procitaj i ostale dojmove vlasnika...
>
2009 Beverly 400 - Analiza troskova > financijska strana price vezana uz Bev 400 (Master 400 agregat)...
Dakle, prvo me zanima koja je razlika između turera i crousera?
U polozaju svijetla, izgledu prednje maske i zastiti od vjetra... Vlasnici ce ti znati reci i koju vise...
Dobio sam s njim veliki (koji je sad na motoru) i mali vizir. Sad se vozim s velikim i zaštita od vjetra je super, kad stavim mali onda će bit puno gore glede vjetra pretpostavljam?
Moze biti gore, ali i ne mora - zavisi od dvokotaca do dvokotaca. Ovisi o tome koliko usitinu velik jest trenutni, tj. dali je dovoljno velik da ti ne umara ramena (baca vjetar na ramena) na duzim turama ili ne stvara turbulencije na kacigi (ovisi od vozaca do vozaca, njegovoj visini, i tipu kacige). Provjeri pa usporedi, ne kosta te nista!
Zanima me glede održavanja, navodno se veliki servis radi svakih 11 tkm, moj ima 15.000 km i na 11 je napravljen veliki servis, a svake 4tkm se mjenja ulje, i sad na 18 tkm bi trebao navodno mjenjati ulje filtere i svjećicu, treba li još šta mjenjati i kakvi su ostali servisi i kada se rade?
Pogresno. Ovisi od servisa do servisa (duga prica, potrazi starije teme vezane uz Piaggio ako te zanima), ali i od samog nacina eksploatacije ovog agregata, te od vlasnika.
Ovisno o nacinu uporabe, a pogotovo sada kad si ga tek uzeo, nebi bilo lose kontrolirati ulje svakih 3 000 km. Ako je crno i smrdi po benzinu - mijenjaj! To se zna desiti na agregatu Piaggio Master 500, kada se koristi na vrlo kratke ture (grad - pali, gasi), dok se masina ni ne zagrije kako spada. Ne mora znaciti da ce se to dogoditi tebi, ali bolje provjeriti pa biti siguran! Btw, evo kolegi mv-u sa foruma se to nikada nije desilo u kazem, gotovo 40 t km.
Ovdje je jako bitno - ne odvrci gas do kraja dok je skuter/masina/ulje hladno!
Ako je ulje OK na 3 000 km, mijenjaj ga na 6 000 km (mada ga neki mijanjaju i svako 3 t km - ti procijeni). Nije neki trosak, a masina ce to znati cijeniti. Toci u njega tvornicki preporuceno ulje, Agip ako se ne varam, znati ce na servisu koju gradaciju, ili priupitaj u temi
Tehnicka pitanja clana bmw_m5. Na 6 000 km mozes jos promijeniti i svijecicu, naravno filter ulja, te zracni filter.
Ostalo mijenjaj po manualu - remen svakih 12 t km (ili 18, ne sjecam se - cekaj da se jave vlasnici, oni ce znati bolje), te provjeri kada se stelaju ventili!
Ako ulje u kocionom sustavu i antifriz (rashladna tekucina) nisu mijenjani duze od 2 godine, zamijeni i to!
Koju gumu (gdje i pošto?) je najbolje uzet za prednju jer imam neku Savinu tvrda ko vrag pa se ne osjećam sigurno u zavojima?
Potrazi ovdje:
Gume za maxi skuter!
Kako vam se kreće potrošnja s njim inače? Meni cca. 5 litara za sada ...
Maximalna brzina mi je za sada sa koferom dok sam sam bila 140 nisam htio iše stiskati, koliko bi trebao ići max?
Potrosnja - OK. Vjerovatno ga sada kada si ga tek uzeo malo vise stisces od semafora do semafora, pa je i potrosnja malo veca. Inace, na otvorenoj cesti,
ako se pazi, moze on i trositi puno manje (oko 4 litre), provjereno. Maximalna potrosnja (tjeranje po magistrali pun gas) - oko 7,5 litara.
Kod kretanja kad laganije krećem čujem kak neka plastika trese dolje negdje kod mašine ili u mašini, ima neko ideju kaj bi moglo biti?
Vjerovatno nista - to je uglavnom normalno za talijane, da negdje neka plastika (pretpostavljam da zvuk ipak nije iz masine) vibrira (i meni na SP180, i frendu na Nexus500, i drugom frendu na bivsem X9, itd itd).
Ako se zaista cuje iz masine, mozda najbolje da odes do kakvog dobrog ovlastenog servisa na pregled.
Kakve su mu ostale mane?
Gotovo da ih i nema u normalnoj upotrebi.
Znaci, samo pripazi na nivo i boju/miris ulja! To im je jedina slaba tocka!
Za ostru voznju Bev i nije bas stvoren, sto zbog mekanog ovjesa, sto zbog "ovješene" masine, pa imas dojam da skuter "pliva" po zavojima, ali na sve se covjek navikne.
Sve u svemu, dobar skuter, sretno!