nastavak...
Nakon što sam rastavio mašinu, i kupovao sve potrebne dijelove kojih 5-6 mjeseci, mašina je složena u 7. mjesecu ove godine -skoro do kraja, pickup je kupljen prije tjedan dana i tad je upalila

.
U međuvremenu sam kompletno rastavio cijeli motor do zadnjeg šrafića. Kompletno oprao stoljetne naslage masti/blata s rame i ostalih dijelova.
Rastavio sam progresivno polužje stražnjeg amortizera te ga oprao -podmazao i špricnuo u crno

. Stražnji amortizer nisam rastavljao nego sam ga samo detaljno očistio.

Skinuo sam boju sa rame s lavakolom ,naivno misleći da je neću trebati pjeskariti
Evo par slika dok sam eksperimentirao s SM kotačima od Derbija 125 ,ali je na kraju projekt propao zbog financijskih izdataka + nisam imao prednji obruč...

Ramu ,stražnju vilicu , nogare, nogicu, kurblu i španere kotača sam odnio na pjeskarenje i plastificiranje.To je bilo jaaako brzo gotovo(manje od 24 h

) i polako je krenulo sastavljanje...
dijelovi prije odlaska na plastificiranje ,rame nema na slici...

stavljena mašina u ramu te vilice ,a na kraju i kotači...

Stavljene su i ostale sitnice na ramu ,kao što je airbox(nakon što je temeljito opran od tisućljetnih naslaga ulja i blata)...
E sad nemam niti jedne slike dok sam nanovo slagao instalaciju...
Uglavnom instalacija je bila u jaaako očajnom stanju, fale neki konektori ,žice vise na sve strane, masna od stare izolir trake...

Cijelu instalaciju sam raspleo, stavio gdje je trebalo nove žice, nove stopice, kompletnu je ovio sa tekstilnom trakom (baš za ovijanje instalacija)
i stavio na motor. I za čudo ,radi !
Prije par dana sam otkrio da mi svjetla (koja su stavljena privremeno gore...) ne rade,tj. šalter nije bio dobro spojen unutra. Rastavih šalter i vidim da 2 žice uopće nisu spojene

(duga svjetla i jedna za napajanje iz reglera) te sam to prelemio i sad radi kako se spada.
Izvukao sam stari lanac od Yamahe XT600(fala Japanska buba

) ,oprao ga , kupio spojnicu na ebayu

te ga montirao. Naravno privremeno samo jer je lanac star pa ga treba zamjeniti. Uz to moram zamjeniti stražnji lančanik pošto zadnja felga dolazi s motora koji je imao XL500 mašinu ,te ima 39 zuba, a standardni za XL250R je 47 zuba.
Rastavio sam i očistio karburator, i u njemu je bilo dosta hrđe...
ovo je slikano prije rastavljanja

evo gaaa, tu je prvi puta upalio, još bez auspuha ... kako lijepo grmi samo sa granama

Kupljen je i novi akumolator prekjučer.
trenutno motor ovako izgleda

ovo je samo privremeno da se mogu voziti i razrađivati ga.
U planu je :
-čišćenje rezervara elektrolizom
-staviti drugi sic(jer ovaj nema ničega odispod za zakvačiti i prekratki je) ,najvjerojatnije originalni
-staviti druge plastike (rep od nekog SM-a) ,neku lijepu enduro/sm masku te led stražnje svijetlo
-staviti prednje vilice s prihvatom za klješta i prednji kotač s diskom
-kupiti bravicu s kljućem
-kupit drugu stražnju gumu(off road za sad)
-neki brzinomjer
-ispravljanje uočenih nedostataka
-ostale potrebne radnje da bude legalan za teh. pregled na proljeće
-kupovina 17" prednje felge od neke 125ice s ogromnim diskom

,te čiščenje i sređivanje originalne stražnje 17" felge za SM izletiće

evo, čini mi se da je to zasad sve, motor još nije završen ,pa kad budem opet nešto radio ,stavljam nove slike i update radova
nemogu se više sjetiti šta sam još radio, ako se sjetim editirat ću post