Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 6   Dolje

Autor Tema: Tko je zaista pRRavi "Gospodar avanture" .. ?  (Posjeta: 5250 )

moover

• Kuća stara
  • Spol: Muški
  • Vozi: Versys - Leteću djevicu
Odg: Tko je zaista pRRavi "Gospodar avanture" .. ?
« Odgovori #50 : 26. Rujan 2010, 01:59:27 »

Amen. Mozete kljucat, nakon ovog se vise nema sto dodati... :)

Osim sto se ne slazem da avantura MORA ukljucivati offroad...
Evidentirano
Hebeš krizu, život nema reprizu.

nba163

• **
  • Vozi: HD - Heritage Softail, BMW R1200GS
« Odgovori #51 : 26. Rujan 2010, 02:30:45 »

Makazica i Picoda.....  Vi ste carevi    :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Mislim da su mi ovo dva najbolja posta procitana na forumu do sada!!!  :palacgore:
Evidentirano
Znam dovoljno da znam da nista ne znam dovoljno!

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #52 : 26. Rujan 2010, 08:27:20 »

ak je lc4 adv najbolji motor za avanturu, što je onda 6-7 godina starija krama koja vadi taj ubermotor iz blata? :misli:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

mms

• Gost
« Odgovori #53 : 26. Rujan 2010, 08:44:38 »

Makazica i Picoda.....  Vi ste carevi    :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Mislim da su mi ovo dva najbolja posta procitana na forumu do sada!!!  :palacgore:
zaista jesu  :D :D :D
iako je Picoda malo zafelšao fudbal sa naglaskom na vozače Gospodara avantura, ali je ispravno ocijenio tko su avanturisti, bez obzira na motorin koji voze....
a za Škaricin post ne treba recenzija, mislim da je bilo u sridu i slažem se, iako to nije bitno.

Svaka čast  :palacgore:

PS
čak je i Evanu McGregoru prvi izbor za Long Way Down bio KTM, no austrijanci su u zadnji tren odustali jer su mislili da je to nemoguća misija... malo su ipak promašili.. A mislim da je to AVANTURA koja bi se mogla uzeti kao primjer...Uključuje baš, baš sve što je Škarica opisao  :mrgreen:
Evidentirano

Babylon-07

• **
  • Vozi: RN01
« Odgovori #54 : 26. Rujan 2010, 08:47:46 »

zaista jesu  :D :D :D
iako je Picoda malo zafelšao fudbal sa naglaskom na vozače Gospodara avantura, ali je ispravno ocijenio tko su avanturisti, bez obzira na motorin koji voze....
a za Škaricin post ne treba recenzija, mislim da je bilo u sridu i slažem se, iako to nije bitno.

Svaka čast  :palacgore:

PS
čak je i Evanu McGregoru prvi izbor za Long Way Down bio KTM, no austrijanci su u zadnji tren odustali jer su mislili da je to nemoguća misija... malo su ipak promašili.. A mislim da je to AVANTURA koja bi se mogla uzeti kao primjer...Uključuje baš, baš sve što je Škarica opisao  :mrgreen:

Koliko se ja sjecam Charlie je zabrijao za KTM a Ewan je htio BMW od pocetka
Evidentirano

mms

• Gost
« Odgovori #55 : 26. Rujan 2010, 08:56:09 »

Koliko se ja sjecam Charlie je zabrijao za KTM a Ewan je htio BMW od pocetka
bilo kako bilo, Evan je podlegao pritisku i ipak je prvotna odluka pala na KTM...  :wink:
ostalo je bilo kako je bilo  :(
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #56 : 26. Rujan 2010, 09:52:57 »

:mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

picoda

• Vozi: Tenere
« Odgovori #57 : 26. Rujan 2010, 10:15:14 »

Makazica jesi maka, sta ti je  :shock:

Slazem se s kolegom Skaricom u vecini iako mislim da je rangiranje i ocjenjivanje putnih motora besmisleno. Osim za casopise.

............................

Da bi mogli raspravljati o tome koji motor je gospodar avanture, moramo definirati "avanturu". Definicija mora biti usvojena kao premisa inače usporedba nema smisla. Niti će rezultati rasprave, odnosno "testa" imati smisla.

Avantura:

http://en.wikipedia.org/wiki/Adventure

Ključne riječi po meni su "rizik", "uzbuđenje", "istraživanje".
Sve navedene komponente jednako su bitne i niti jedna od riječi ne "teži" više od druge.

Ono oko čega se nikada nećemo složiti je razina/vrijednost pojedine komponente koja zadovoljava korisnika "avanture". Npr. kad Picoda kaže "istraživanje" onda znaš da je negdje bogu iza hozntregera i da postoji vrlo velika statistička vjerojatnost da ne nađe ono za čim traga. On je iskusan avanturist pa najčešće nađe što traži ali nekom manje iskusnom ista situacija bi spadala pod kategoriju velikog "rizika" (u koji se možda niti nebi upustio...). Kada Darko Labaš kaže "rizik" onda očekuješ scenu koja uključuje Ak-47 i djecu vojnike u zabačenim djelovima Afrike.....itd.

Nasuprot gore navedenome...kada mi softići sa Zagrebačke gore kažemo "uzbuđenje" ili "istraživanje"....onda je lokva blata obično dublja od 30cm.... :mrgreen:

Ok, sad kad smo se složili da avantura, da bi zaista bila avantura, mora uključivati i nepoznati offroad (različitog stupnja težine) i zavojitu cestu i zabačene predjele gdje je najfiniji mehaničarski alat maca od 5 kg, a dijagnostika ECU-a se obavlja naslinjenim prstima te se onaj vanserijski ležaj kotača plaća intimnim uslugama bez obzira na spol i sexualne preferencije. Avantura rijetko kad (ako ikada) u sebi sadrži autocestu, najčešće je razina komoditeta snižena, ne bira se puno što se jede, voda je zlato......shvaćate već.

.......................................

O ovom bi se dalo pricat. Avantura. Sve zivo se stavlja u kontekst avanture. Ljudi svoj put dozivljavaju razlicito. I drugi, gledajuci to sa strane. Kad bi nekako po svom definirao pojam avanture, i to usko vezano uz ovaj forum i putovanja motorom, onda je to Davorov put kroz Afriku. Covjek je otisao sam kroz Afriku ne rjesivsi ni vize unaprijed. (I to jos na KTM-u. :hehehe:). Ima tu jos primjera al eto on mi prvi pada na pamet.

Ispravak netocnog navoda. Bez lazne skromnosti mene ne mozes stavljati pod iskusnog avanturistu, sto se putovanja motorom tice, iz jednostavnog razloga. Nikad od kada putujem motorom nisam bio na nikakvoj avanturi. I sve gdje sam bio bila je igra. I zajebancija. To su pizdarije. Ako sam ikad u zivotu bio u avanturi onda to nije na putovanju motorom.
Mozda bi se moglo provuc pod avanturizam neko od mojih davnih putovanja ruksakom. Mozda neki zajeban dan s jedrenja. Samo to nema veze s ovim forumom i temom.

I mislim da kod putovanja motorom rijec avantura ne mora biti povezana s off roadom. Cak naprotiv. Mislim da to ima vise veze s necim drugim. Pa za par godina svijet ces moci obici asfaltom uzduz i poprijeko. Afriku mozes vec danas.

Putovati sam puno je teze i, ako hocete dramatiku, opasnije. To je ono prvo sto putnika motorom priblizi pojmu avanture. 

I kako onda ocijeniti i rangirati putni motor? Nikako. Jedino ovako, bez veze, ko u moto pulsu. Sto putnika, dvjesto potreba i zahtjeva. Sve je to individualno. Nema idealnog i univerzalnog.

Eto  :mrgreen:
Evidentirano

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #58 : 26. Rujan 2010, 10:31:39 »

ak je lc4 adv najbolji motor za avanturu, što je onda 6-7 godina starija krama koja vadi taj ubermotor iz blata? :misli:

Jolly, to što si jednom lb-a izvukao tenerkom iz govana ne može biti argument za sva vremena.....

Ewan i Charlie....da, KTM je pogriješio. Iako sam zaboravio napomenuti da definicija avanture ne sadržava pratnju od tri kamiona s jacuzzijem i ukrajinskim maserkama...... :mrgreen:

@picoda.....odma sam rekao da se nikada nećemo složiti oko definicije avanture......a ako pitaš 90% korisnika ovog foruma koji prate tvoj lik i djelo oni te smatraju apsolutnim avanturistom jer upravo kao što sam i rekao, ono što ti smatraš istraživanjem i zabavom većina ljudi ne bi niti pomislila učiniti s motorom......

A za Davorov put u Afriku...... :naklon:....to je to!

Opet, vidim da neki misle da avantura ne mora sadržavati offroad....ok, ali ovdje pričamo o putnim enduro motorima.... tako da ipak mora. I ko kaže da nemora, ne zna što propušta.

Oćete da obrazložim zašto je mali Adv gospodar avanturRRe??  :mrgreen:

strasilo

• šafran
« Odgovori #59 : 26. Rujan 2010, 10:38:32 »

zato jer ga ti maš ...  :jesus:  :LOL: ... molim te, nemoj nam objašnjavati zašto je to tako .... :lolcry:

ili ipak objasni ...  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #60 : 26. Rujan 2010, 10:48:16 »

Zato sto je prava avantura poc negdi s njim jer nisi siguran hoce li stati ili nece  :misli: :misli: :misli: :misli:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

mms

• Gost
« Odgovori #61 : 26. Rujan 2010, 10:52:37 »

Zato sto je prava avantura poc negdi s njim jer nisi siguran hoce li stati ili nece  :misli: :misli: :misli: :misli:
neeeeee, po toj je definiciji ipak kombinacija Strašilo + GSX RRRR najveći avantura  :mrgreen:
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #62 : 26. Rujan 2010, 10:53:58 »

neeeeee, po toj je definiciji ipak kombinacija Strašilo + GSX RRRR najveći avantura  :mrgreen:

:LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #63 : 26. Rujan 2010, 10:54:41 »

zato jer je mali , a sve male stvari su slatke ?  a avantura prepisana iz naziva motora ?    :)
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

strasilo

• šafran
« Odgovori #64 : 26. Rujan 2010, 10:56:01 »

ja se ne žalim ...  :jesus:

a i ne sjećam se da sam se sa bilo koje avanture vraćao vlakom...  :LOL: :LOL:

i uglavnom se vozim sam jer ostali ne mogu pratiti moj tempo .. :lolcry:
Evidentirano

James1100

• Vozi: rolling Stone
« Odgovori #65 : 26. Rujan 2010, 11:18:04 »

avantura mi je vožnja po bilo kojem kraju gdje mogu dobit po čelu ili je frka da mi ne maznu motor. za kvar sam spreman psihički i materijalno od kad sam kupio motor, da nisam, nebi kupio Guzzi, terena se ne bojim jer se može vozit i polako. kako je netko već napisao, svatko ima svoj pogled na avanturu  :mrgreen:

...KTM-ove ćuke su OK, ali KTM mora napokon srediti da im ćuke ne rikavaju...

rade ih talijani  :hehehe:
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #66 : 26. Rujan 2010, 12:08:54 »

Jolly, to što si jednom lb-a izvukao tenerkom iz govana ne može biti argument za sva vremena.....
biraj jel oćeš bit cipal il šaran :mrgreen: titulu salpe je petarXTR već ponio  :LOL:
malo šale nikad ne škodi :wink:
iskreno, KTM mi se najviše sviđa (ako zanemarimo 15ak godina razlike u tehnologiji)
ako ne zbog ovjesa, onda zbog činjenice da ima savitljivije plastike od 99% ostalih motocikala. još da nauče radit kuplung, možda bih ga čak i kupio da sam u mogućnosti :jesus:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

GeM

• **
  • Vozi: Aprilia ETV1000-Capo Nord
« Odgovori #67 : 26. Rujan 2010, 13:10:18 »

Iako je u svega dva posta več gotovo sve rečeno ,
teško je odolit izazivu "imam i ja o tome mišljenje, pa makar i nikakvo"

stoga :

Pojmovi "Putna Avantura" i "Avanturistička putovanja" su vrlo zbunjujući i idealni za ine manipulacije.
Osobno smatram da su putovanja putovanja, a "avanturističkim putovanjem" postaju tek kada nešto krene vrlo krivo.

Avantura:

http://en.wikipedia.org/wiki/Adventure

Ključne riječi po meni su "rizik", "uzbuđenje", "istraživanje".
Sve navedene komponente jednako su bitne i niti jedna od riječi ne "teži" više od druge.

Često se vrijednost "putne avanture" izjednačava s pratećom dozom rizika i posljedičnog uzbuđenja na putu do nekog ( ili kroz neke ) ciljeve istraživanja.
Često je razmišljanje da putovanje sa svim ispunjenim ciljevima ( istraživanje, upoznavanje, ... ) i nije neko ako se na njemu nije pojavio neki "rizik".
A rizici prema mišljenju većine, ispada da su gotovo isključivo vezani za "off-road".

No, koliko god to ne htjeli priznati, na putovanjima "off-roada" ima vrlo rijetko i vrlo malo,
jer off-road nije nešto prašine/ pijeska/blata na neasfaltiranoj cesti.
Vožnja po cesti je vožnja po cesti ma kakva cesta bila.
Rupe, blato, pijesak na cesti - da li je to rizik i uzbuđenje ili samo otežavajuća ( najviše usporavajuća ! )
okolnost na putu između dvije točke "Istraživanja i upoznavanja" ?

Na koncu, dajmo par "off-road primjera" s duljeg putovanja ( barem izvan zemlje boravka ), a da je autor
- "malo dalje" od hitnih pomoći, i "gumo-tehno-mehaničke" podrške
- bez pratnje
- barem 10 km od najbližeg puta
- da slika/primjer nije namješten za "propagandne potrebe"
- ....

Ako i nađemo takav primjer, uzmimo ga kao obrazac ocjenjivanja različitih motora u "off-road" segmentu,
ali i kao obrazac za ocjenu da li je to uopće avantura ili nešto treće

A do tada, predlažem da zaboravimo slike skokova i demo-vožnji, jer one nisu slike putovanja ( ni "avanturističkih" ni običnih ),
a od motora za putovanja tražite prije svega
- robustnost, kao npr. , da kada pokupite prikrivenu rupčagu, da to izdrži i felga ( žbičana naravno ) i ostatak motora, a da žrtva bude eventualno samo guma )
- pouzdanost, te popravljivost "s ničim i u svim uvjetima"
- nosivost ( poseban problem ako ste na putovanjima sa suputnikom na motoru )
- mougćnost korištenja slabih goriva i nesklonost trošenju ulja
Pritom ne zaboravite da je poželjno da težina motora bude sukladna vašoj snazi.
Ako niste u stanju sami podići vaš motor, i bez off-roada Vas vjerojatno čekaju problemi.

A podcjenjivanje karakteristika na brzim cestama i autoputu ne razumijem.
Do svakog, nazovimo to "avanturističkog odredišta" vode nužne tisuće kilometara koje treba svladati što brže, sigurnije i lakše.
I tu nije svejedno kako motor sa suputnikom i koferima podnosi bočni vjetar, kolotrage, "nemirne podloge", "cestovna iznenađenja",
pa na koncu, i brzine od 160 i više km/h. Ne bi me iznenadila statistika ( ako postoji ! ) koja bi pokazala da velika većina putnika
strada ili dovrši svoje putovanje na asfaltu.

A o izboru "Gospodara avanture":

Svaki motor je nekom "Gospodar avanture", pa makar i u obližnjoj šumi ( bez podcjenjivanja ).
Gotovo svaki motor koji imate je Vaš mogući "Gospodar avanture" ako se odlučite putovati motorom.

Niti jedan motor nije, ne može biti i neće biti općeprihvaćeni "Gospodar avanture" zbog različitosti
kriterija mogućih puteva i putovanja, te je stoga jednako besmisleno i potvrđivanje i negiranje
bilo kojeg motora kao "Gospodara putovanja".
Može se samo govoriti o pojedinačnim prednostima i nedostacima za pojedinačne situacije vjerojatne na putovanjima.

Evidentirano

sax

• **
  • Vozi: gs 650
« Odgovori #68 : 26. Rujan 2010, 13:31:56 »

Slažem se sasvim s Makazicom i Picodom, te nadopunama drugih, no imam nekaj za dodat
obzirom da smo svi individue i samim tim različiti jedni od drugih (hvala bogu, u suprotnom bi bilo jako dosadno), iz iskustva govorim da ima onih kojima je relacija "zaprešić-sesvete" veća avantura od avanture nabrojanih po svjetskim vukojebinama i to u omjeru 99:1. Ovim našim svjetskim putnicima je čista pizdarija ( ili bar manja ) avantura npr. u afriku nego ovima na navedenoj lokalnoj relaciji.

Ovime samo želim naglasiti da nam nije svima isti pojam avanture, nemamo svi ista očekivanja, zahtjeve i sl.
Zato bi možda bilo ok da se Makazicino ocjenjivanje ( s kojim se slažem ), recimo, odnosi na rutu Zagreb-Irak, koja uključuje: autoput....pustinju.....loše gorivo.....veče oscilacije temp......

James1100

• Vozi: rolling Stone
« Odgovori #69 : 26. Rujan 2010, 14:41:00 »

Svoje viđenje avanture sam naveo, samo da se nadovežem na ove postove: kad god razmišljam o odlasku nekamo, ne mislim o motoru nego o relaciji, vrsti cesta, i svi sstvarima koje me mogu očekivati na putu. Znam za one Španjolce, znam za R1 oko svijeta, znam za Guzzi California u Nepalu, znam za Darka sa milion km, znam za Laverdu u Andama, i Suzuki GS 500 na istom mjestu, pratio sam onaj moped na putu iz Australije u London, i Beograđane prema Japanu, Hellse na 20 god starim HD oko svijeta (bili i kod nas).
volim pročitat kad Straš opiše i samo svoju kavu u Sloveniji, jer je tamo otišao sa Gixerom sa 100 soma. Zato što on nije razmišljao kakav je motor i dali to može podnijeti. Čovjek sjeo i otišao. Motor nije gospodar avanture, vozač je. Kad god razmišljam kamo bih jednog dana otišao, uopće se ne sjetim motora, imam Stone i prirodno je da idem s njim. Razmišljam dali bih mogao skupiti dosta novaca, kako bih zbrinuo familiju (bolesna žena i malo dijete) i slično.
Jebate, kad čitam ovu temu, velike sam avanture prošao za plaću, u kamionu. Nije da sam htio, morao sam. Otvorite temu sa usporedbama maxi enduro i sličnih, ovo do sad, osim par postova, se ne slaže sa naslovom koji je gore.

@ strašilo
tvoj motor je gospodar avature - koliko vidim do sada po forumu i po onom što sam čuo. malo me čudi da si ti takvu temu otvorio  :misli:
a i lijep ti je motor - bar je moj mali tako mislio  :mrgreen:

i naravno, posveta prijatelju i liku koji mi je pomogao s Guzziem
bračni par na Quoti oko svijeta, izbor motora je zato što je bio zaljubljenik u marku, a ne zato što je taj motor najbolji izbor za put

Evidentirano

Zapru

• Vozi: Aprilia TUONO 1000R ´08
« Odgovori #70 : 26. Rujan 2010, 14:57:46 »

Iako je u svega dva posta več gotovo sve rečeno ,
teško je odolit izazivu "imam i ja o tome mišljenje, pa makar i nikakvo"

stoga :

Pojmovi "Putna Avantura" i "Avanturistička putovanja" su vrlo zbunjujući i idealni za ine manipulacije.
Osobno smatram da su putovanja putovanja, a "avanturističkim putovanjem" postaju tek kada nešto krene vrlo krivo.

Često se vrijednost "putne avanture" izjednačava s pratećom dozom rizika i posljedičnog uzbuđenja na putu do nekog ( ili kroz neke ) ciljeve istraživanja.
Često je razmišljanje da putovanje sa svim ispunjenim ciljevima ( istraživanje, upoznavanje, ... ) i nije neko ako se na njemu nije pojavio neki "rizik".
A rizici prema mišljenju većine, ispada da su gotovo isključivo vezani za "off-road".

No, koliko god to ne htjeli priznati, na putovanjima "off-roada" ima vrlo rijetko i vrlo malo,
jer off-road nije nešto prašine/ pijeska/blata na neasfaltiranoj cesti.
Vožnja po cesti je vožnja po cesti ma kakva cesta bila.
Rupe, blato, pijesak na cesti - da li je to rizik i uzbuđenje ili samo otežavajuća ( najviše usporavajuća ! )
okolnost na putu između dvije točke "Istraživanja i upoznavanja" ?

Na koncu, dajmo par "off-road primjera" s duljeg putovanja ( barem izvan zemlje boravka ), a da je autor
- "malo dalje" od hitnih pomoći, i "gumo-tehno-mehaničke" podrške
- bez pratnje
- barem 10 km od najbližeg puta
- da slika/primjer nije namješten za "propagandne potrebe"
- ....

Ako i nađemo takav primjer, uzmimo ga kao obrazac ocjenjivanja različitih motora u "off-road" segmentu,
ali i kao obrazac za ocjenu da li je to uopće avantura ili nešto treće

A do tada, predlažem da zaboravimo slike skokova i demo-vožnji, jer one nisu slike putovanja ( ni "avanturističkih" ni običnih ),
a od motora za putovanja tražite prije svega
- robustnost, kao npr. , da kada pokupite prikrivenu rupčagu, da to izdrži i felga ( žbičana naravno ) i ostatak motora, a da žrtva bude eventualno samo guma )
- pouzdanost, te popravljivost "s ničim i u svim uvjetima"
- nosivost ( poseban problem ako ste na putovanjima sa suputnikom na motoru )
- mougćnost korištenja slabih goriva i nesklonost trošenju ulja
Pritom ne zaboravite da je poželjno da težina motora bude sukladna vašoj snazi.
Ako niste u stanju sami podići vaš motor, i bez off-roada Vas vjerojatno čekaju problemi.

A podcjenjivanje karakteristika na brzim cestama i autoputu ne razumijem.
Do svakog, nazovimo to "avanturističkog odredišta" vode nužne tisuće kilometara koje treba svladati što brže, sigurnije i lakše.
I tu nije svejedno kako motor sa suputnikom i koferima podnosi bočni vjetar, kolotrage, "nemirne podloge", "cestovna iznenađenja",
pa na koncu, i brzine od 160 i više km/h. Ne bi me iznenadila statistika ( ako postoji ! ) koja bi pokazala da velika većina putnika
strada ili dovrši svoje putovanje na asfaltu.

A o izboru "Gospodara avanture":

Svaki motor je nekom "Gospodar avanture", pa makar i u obližnjoj šumi ( bez podcjenjivanja ).
Gotovo svaki motor koji imate je Vaš mogući "Gospodar avanture" ako se odlučite putovati motorom.

Niti jedan motor nije, ne može biti i neće biti općeprihvaćeni "Gospodar avanture" zbog različitosti
kriterija mogućih puteva i putovanja, te je stoga jednako besmisleno i potvrđivanje i negiranje
bilo kojeg motora kao "Gospodara putovanja".
Može se samo govoriti o pojedinačnim prednostima i nedostacima za pojedinačne situacije vjerojatne na putovanjima.

s obzirom na tvoja iskustva, tema se cini smjesnom, pogotovo kad se nabrajaju tvornicki giganti i njihove avanturisticke krstarice naspram tvojih putovanja s Pegasom s obzirom na teret, prtljagu, suvozaca i broj predenih kilometara  :palacgore:

jessy

• **
  • Vozi: Kronreif Trunkenpolz Mattighofen
« Odgovori #71 : 26. Rujan 2010, 15:09:52 »

ovo je moj gospodar avanture
« Zadnja izmjena: 26. Rujan 2010, 15:19:18 jessy »
Evidentirano
Rokovnici, planeri, kalendari iz vlastite proizvodnje, veliki izbor promotivnih proizvoda npr: majice, jakne, kape i flis sa dotiskom ili štikom, olovke, kožna galanterija, veleprodaja uredske opreme i potrošnog materijala

jessy

• **
  • Vozi: Kronreif Trunkenpolz Mattighofen
« Odgovori #72 : 26. Rujan 2010, 15:16:58 »

...a ovo su pravi gospodari avanture. Sve Afričke zemlje u godinu dana bez ijednog kvara, honda transalp i yamaha xtz 660...
Evidentirano
Rokovnici, planeri, kalendari iz vlastite proizvodnje, veliki izbor promotivnih proizvoda npr: majice, jakne, kape i flis sa dotiskom ili štikom, olovke, kožna galanterija, veleprodaja uredske opreme i potrošnog materijala

mms

• Gost
« Odgovori #73 : 26. Rujan 2010, 15:20:55 »

čini mi se da smo malo odmakli...
mislim da je Straš tražio Gospodara avanture sa tehničke strane i sposobnosti motocikla za enduro i kvazienduro  :wink:
Evidentirano

jedimaster

• Vozi: Kiticu u cvijeću
« Odgovori #74 : 26. Rujan 2010, 15:28:46 »

čini mi se da smo malo odmakli...
mislim da je Straš tražio Gospodara avanture sa tehničke strane i sposobnosti motocikla za enduro i kvazienduro  :wink:

:palacgore:

upravo tako!
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...
 Str: 1 2 [3] 4 5 6   Gore

Stranica je generirana za 0.216 sekundi uz 16 upita.