Eto,gore si već dobio većinu informacija o oba motora pa ću dopuniti nekim svojim dojmovima.
ST750 je jaako dobar motor i to stoji,kao i to da je jači (iako ne i brži!).Kupnja je definitivno dobar potez.
Vozim već 30 godina,imao sam ST,već 8 god. vozim AT i mogu ti reći da je najjači adut Africe vrhunska ciklistika:u offroad upotrebi puno bolja a na cesti neusporedivo.Toliko dobar ovjes (posebno god.1993.-1996.) da trpi čak i ležanje do koljena bez opasnosti,i to čak i na klasično lošim hrvatskim cestama.
Precijenjena?Vjerovatno,iako nakon 16 god.mog motora na suncu i kiši bez garaže govore nešto i o tome:ni zrno hrđe,naljepnice i boja kao novi,nikad vlage u svjetlima i instrumentima kao ni problema sa strujom,bez pregaranja žarulja,tek prošle godine zamijenjen original auspuh,nigdje kapi ulja van motora i vilica,još ima tvorničke diskove itditd...Meni se čini isplativo .Pogotovo uz prijeđenih skoro 170000 km.
Potrošnja je uzaludna tema,oba motora će potrošiti onoliko koliko si u stanju voziti jer karburatori gutaju sve,oba (i još dosta istih koje sam probao) su mi trošila od 5 lit.u laganoj turističkoj vožnji do 12-13 u jurcanju za RR-ovima i sličnim spravama,s tim da je prosjek skroz ok,6-8 l.
Moj savjet-sve šta mi ovde pišemo uzmi informativno i pokušaj nekako doći do oba motora i malo ih provozati pa odluči točno onako kako je najpametnije:onaj koji ti bolje "legne",onako subjektivno,je motor za tebe.Kao i sa ženama-svak ima svoj tip i niko ti ne može reći da su bolje crne,plave,crvene ili skroz ošišane.Svaka ima svoj faktor;o)
Sretno!