Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: 2D kombinezon ili ..?  (Posjeta: 1025 )

walter

• *
  • Spol: Muški
2D kombinezon ili ..?
« : 09. Listopad 2010, 16:34:51 »

Pozdrav,

molio bih vas pomoć oko dileme: dvodijelni kombinezon ili jakna+hlače za vožnju na turama izvan grada. U jednom dućanu mi je rečeno da je jakna+hlače puno praktičnije, jer možeš i jaknu samu nositi, i tome bih dao prednost. A ova od kombinezona je fakat (pre)kratka. Da li se može u kombinaciji jakna+hlače otići rekreativno na Grobnik? Koja su vaša iskustva? Inače, vozim Kawasaki Z
Evidentirano

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
Odg: 2D kombinezon ili ..?
« Odgovori #1 : 09. Listopad 2010, 17:02:11 »

I jedan i drugi imaju svoje prednosti i mane, dvodijelni je praktičniji u svakodnevnoj upotrebi, a jednodjelni za stazu idealan.
Imao sam i jedan i drugi i to više različitih proizvođača i realno sve ti je to manje više isti k...  :wink:
Ako se misliš vozit u koži sad po zimi obavezno kvalitetno pododijelo jel će ti se jaja smrznut  :wink:, ako se misliš vozit u koži po ljetu, obavezno perforirani inače će ti jaja zakuhat.
Da skratim i nekenjam puno  :mrgreen: kožni kombinezon koristim samo po ljetu za natjeravanje po bRRdu ( cca 2-3 sata dnevno x 2-3 puta tjedno ), za sve drugo ( putovanje, vožnje po gradu, krstarenje sa ženom i sl. ) koristim komplete od Cordure ( imam dva ; jedan samo za ljeto i jedan jesen/zima  :wink: )
Zašto Cordura : toplija je, po ljeti ugodnija, lagana ko pero i što je najvažnije duplo jeftinija  :wink:

Nadam se da sam ti bar malo pomogao  :palacgore:
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

maRRio 8

« Odgovori #2 : 09. Listopad 2010, 17:07:12 »

I jedan i drugi imaju svoje prednosti i mane, dvodijelni je praktičniji u svakodnevnoj upotrebi, a jednodjelni za stazu idealan.
Imao sam i jedan i drugi i to više različitih proizvođača i realno sve ti je to manje više isti k...  :wink:
Ako se misliš vozit u koži sad po zimi obavezno kvalitetno pododijelo jel će ti se jaja smrznut  :wink:, ako se misliš vozit u koži po ljetu, obavezno perforirani inače će ti jaja zakuhat.
Da skratim i nekenjam puno  :mrgreen: kožni kombinezon koristim samo po ljetu za natjeravanje po bRRdu ( cca 2-3 sata dnevno x 2-3 puta tjedno ), za sve drugo ( putovanje, vožnje po gradu, krstarenje sa ženom i sl. ) koristim komplete od Cordure ( imam dva ; jedan samo za ljeto i jedan jesen/zima  :wink: )
Zašto Cordura : toplija je, po ljeti ugodnija, lagana ko pero i što je najvažnije duplo jeftinija  :wink:

Nadam se da sam ti bar malo pomogao  :palacgore:
Rekao si ti tu par korisnih stvari, ali on je pitao za razliku 2-djelni i jakna + hlače koje se isto spajaju patentom. :mrgreen:
Evidentirano

KING RR

« Odgovori #3 : 09. Listopad 2010, 17:13:38 »

Rekao si ti tu par korisnih stvari, ali on je pitao za razliku 2-djelni i jakna + hlače koje se isto spajaju patentom. :mrgreen:

Pa tko bi lud uopće kupio kožni kombinezon, a da se nespaja zipom za hlače  :ohne:

Rišpektovce ne računam, oni već prilikom opredjeljenja za prijevozno sredstvo imaju neki poremećaj ličnosti   :jesus:  

:LOL: :LOL: :LOL:  a i priča se da su banda   :hehehe:
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

maRRio 8

« Odgovori #4 : 09. Listopad 2010, 17:32:05 »

Pa tko bi lud uopće kupio kožni kombinezon, a da se nespaja zipom za hlače  :ohne:

Rišpektovce ne računam, oni već prilikom opredjeljenja za prijevozno sredstvo imaju neki poremećaj ličnosti   :jesus:  

:LOL: :LOL: :LOL:  a i priča se da su banda   :hehehe:
Ne znam dali se kužimo...
Ima dvodjelni kombinezon koji se spaja patentom. I isto tako sve jakne koje se kupuju posebno i hlače posebne imaju patent i mogu se spojiti. Naravno da bez problema neki isti modeli iste firme, ali nebi se čudio i da se lako može iskombinirati.
Ali te neke razlike između toga je i iskomentirao postavljač teme (kraće jakne od dvodjelnih nego samo jakne i tako to...).
Evidentirano

walter

• *
Evidentirano

KING RR

« Odgovori #6 : 09. Listopad 2010, 18:13:15 »

@ maRRio kužimo se  :wink:

@walter - kao što sam rekao, ako već kupuješ kožu svakako kupi kombinezon ( za spajanje sa zipom )  :palacgore:

Evidentirano

low_rider

• **
  • Vozi: SV 1000 S
« Odgovori #7 : 09. Listopad 2010, 18:26:44 »

ja sam kupio dvodijelni kozni, i tekstilnu jaknu, ali bez hlaca..
na kraju najvise koristim samo koznu jaknu od kombinezona i tekstilnu kad je mokro i/ili hladno.
kozne hlace koristim samo za duze ture s minimalno stajanja.

razmisli za sta ti treba, tekstil je stvarno dobar jer izolira, a opet i dise, znaci dobar je i za toplo i hladno,
a koza je ok samo dok si na motoru, i nije hladno. i cini mi se, bolja zastita u slucaju pada.
Evidentirano
SeeVee

angelo.ma

• Vozi: R6 , CB600F
« Odgovori #8 : 09. Listopad 2010, 19:00:29 »

za ono šta tebi triba, dvodijelni definitivno

edit: tek sad pročita, ako nećeš na stazu onda se slažem s kingom da je kordura naj bolje riješenje
Evidentirano
P: za R6 2008 oklope, svijetla, ECU s bravama, ključima i kompletnom instalacijom

blagi

• Vozi: Tuono R, Scarabeo 200 i.e.
« Odgovori #9 : 09. Listopad 2010, 19:18:05 »

Kordura po ljeti ne može bit bolja od perforirane kože nikako.....

Perforirana koža ljeti, a kordura u ovo vrijeme kao sad
Evidentirano
Bolje bit zatvoren po prirodi nego po zakonu!

walter

• *
« Odgovori #10 : 09. Listopad 2010, 19:57:30 »

nisam u otvaranju teme bio precizan do kraja. Definitivno mislim na kožu. Zanimaju me razlike između 2 varijante koje sam naveo. Probao sam Spyke 2D kombinezon i nema šanse da mogu nositi samo jaknu, koliko je kratka (ili sam ja prekrakat). Zato mislim da je možda bolja varijanta jakna i hlače koji se međusobno mugu spojiti zipom, ali bih voli čuti nečija iskustva. Ako netko ima oboje, bilo bi  :palacgore: da usporedi
Evidentirano

Over G

• *
  • Vozi: cbr600f, pežojčić sf2
« Odgovori #11 : 09. Listopad 2010, 20:08:56 »

evo, ja sam kupio dvodjelni kombinezon upravo zato jer je jakna kraća, a pošto nisam visok sve ove
tzv. "samostalne" jakne mi dođu do sredine dupeta i kad ju spojim sa hlačama, gura mi hlače kao da ih hoće skinuti.   :(
govorim to iz svog iskustva, jer sam probao i tu varijantu. ako spadaš u visočije momke, preporučio bih ti odvojeno jaknu
i hlače. nekakve druge bitne razlike osobno nisam uočio.
« Zadnja izmjena: 09. Listopad 2010, 21:50:09 Over G »
Evidentirano

boRRis929

• PIC-PIC majstor
  • Vozi: SUZANU K5
« Odgovori #12 : 09. Listopad 2010, 20:22:36 »

nisam u otvaranju teme bio precizan do kraja. Definitivno mislim na kožu. Zanimaju me razlike između 2 varijante koje sam naveo. Probao sam Spyke 2D kombinezon i nema šanse da mogu nositi samo jaknu, koliko je kratka (ili sam ja prekrakat). Zato mislim da je možda bolja varijanta jakna i hlače koji se međusobno mugu spojiti zipom, ali bih voli čuti nečija iskustva. Ako netko ima oboje, bilo bi  :palacgore: da usporedi

To ti je i skuplja varijanta jer nećeš naći ni hlače ni jaknu bez nekih 2500kn minimalno. Iduća velika razlika je ta da ti skoro sve jakne imaju zimsku podstavu pa ju možeš koristiti i po hladnijem vremenu. uglavnom ako kupiš nešta kvalitetnije bez problema možeš s time na pistu  :palacgore:
Evidentirano
PIC PIC Servis ! ! !

SIP je moj idol !!!!

jedimaster

• Vozi: Kiticu u cvijeću
« Odgovori #13 : 09. Listopad 2010, 20:26:59 »

Ako kupuješ kožu samo Dainese...Rossi & Dainese...kužiš...dobitna kombinacija...sve drugo je pljuga  :palacgore:
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

KING RR

« Odgovori #14 : 09. Listopad 2010, 20:38:32 »

Ako kupuješ kožu samo Dainese...Rossi & Dainese...kužiš...dobitna kombinacija...sve drugo je pljuga  :palacgore:

Ne kupuje kožu nego motorističko odijelo  :jesus: kožu valjda ima svoju  :LOL:
Evidentirano

jedimaster

« Odgovori #15 : 09. Listopad 2010, 20:39:58 »

Ne kupuje kožu nego motorističko odijelo  :jesus: kožu valjda ima svoju  :LOL:

:no:

e i ja sam seljak pa zaboravim da kad pišem ovo i panduri čitaju koji sve doslovno shvačaju  :jesus:

:LOL:
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

KING RR

« Odgovori #16 : 09. Listopad 2010, 20:41:23 »

:no:

e i ja sam seljak pa zaboravim da kad pišem ovo i panduri čitaju koji sve doslovno shvačaju  :jesus:

:LOL:

:oops:   

:prsti:
Evidentirano

tibor_zg

• Vozi: Hornet 600
« Odgovori #17 : 09. Listopad 2010, 22:43:30 »

imam dvodjelni kozni i meni (iako te jakne od 2D kombinezona jesu krace) na mojih 174 cm jakna nije prekratka, al u principu se jako malo vozim samo u koznoj jakni i trapericama, u principu sam stalno u komplet kombinezonu ... neznam kolko si visok al ak se vecinom mislis vozit samo u jakni onda si definitivno uzmi posebno jaknu a posebno hlace :palacgore: Cordura odjelo sam imao i nikad vise to smece nebi na sebe obuko, ljeti vruce, zimi hladno i s postavom, neudobno ... fuj ... odkad imam kozu preporodio sam se, em se ljeti manje znojim em mi ni sad dok je hladnije nije hladno ... jedino gledaj da imas sto manje strech-a na jakni jer tu po zimi jedino zna propuhat
Evidentirano
hockey is like chess but with way more body checking

KING RR

« Odgovori #18 : 09. Listopad 2010, 22:45:07 »

imam dvodjelni kozni i meni (iako te jakne od 2D kombinezona jesu krace) na mojih 174 cm jakna nije prekratka, al u principu se jako malo vozim samo u koznoj jakni i trapericama, u principu sam stalno u komplet kombinezonu ... neznam kolko si visok al ak se vecinom mislis vozit samo u jakni onda si definitivno uzmi posebno jaknu a posebno hlace :palacgore: Cordura odjelo sam imao i nikad vise to smece nebi na sebe obuko, ljeti vruce, zimi hladno i s postavom, neudobno ... fuj ... odkad imam kozu preporodio sam se, em se ljeti manje znojim em mi ni sad dok je hladnije nije hladno ... jedino gledaj da imas sto manje strech-a na jakni jer tu po zimi jedino zna propuhat

:ohne:
Evidentirano

Fronius

• **
  • Vozi: o
« Odgovori #19 : 09. Listopad 2010, 22:48:21 »

:LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
Daj i meni malo toga na čemu si :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

KING RR

« Odgovori #20 : 09. Listopad 2010, 22:51:15 »

:LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
Daj i meni malo toga na čemu si :mrgreen: :mrgreen:

A pričam ja cijelo vrijeme da je nešta novo na ulici i da dere ko mutavo  :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

Fronius

• **
  • Vozi: o
« Odgovori #21 : 09. Listopad 2010, 22:56:34 »

A pričam ja cijelo vrijeme da je nešta novo na ulici i da dere ko mutavo  :LOL: :LOL: :LOL:
Aj saznaj kaj je to, tebi to bar ne bi trebal biti neki problem.
Evidentirano

KING RR

« Odgovori #22 : 09. Listopad 2010, 22:57:40 »

Aj saznaj kaj je to, tebi to bar ne bi trebal biti neki problem.

Kriju ko zmija noge  :lolcry: :lolcry: :lolcry:
Evidentirano

jedimaster

« Odgovori #23 : 09. Listopad 2010, 23:17:19 »

Qrack  :mrgreen:
Evidentirano
www.apertemedia.hr/

tibor_zg

• Vozi: Hornet 600
« Odgovori #24 : 09. Listopad 2010, 23:22:15 »

jbt pa ja sam ocigledno zivio u zabludi i bio na nekim tezim drogama :shock: ... hvala Fronijusu i Kingu kaj bolje od mene znaju u cem je mi je neudobno tj udobno na motoru pa su me sad izveli na pravi put :palacgore: :LOL:
Evidentirano
hockey is like chess but with way more body checking
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.161 sekundi uz 17 upita.