Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2] 3 4 ... 14   Dolje

Autor Tema: Staza kraj Zagreba - san il java  (Posjeta: 13961 )

+marek+

• **
  • Spol: Muški
Odg: Staza kraj Zagreba - san il java
« Odgovori #25 : 15. Listopad 2010, 08:59:47 »

Obzirom da živim u Bistri budem i ja koju napisal....
Općina Bistra je prije nekoliko godina otkupila sav taj posjed(njive) od ljudi jer je većina toga bila zapuštena i neobrađivana,e sad kaj su oni s tim naumili budemo vidjeli....
Može bit da će i biti nešto od te staze jer je prije nekih tjedan dana naš načelnik gostovao na HRT1 (ne sjećam se točno koja emisija) i objavio da su gotovi papiri za projekat vrijedan 300mil eura...
E sad dal je to istina ili ne budemo vidjeli kroz neko vrijeme...
Bilo bi stvarno lijepo kada bi se nešto takvo realiziralo...
Evidentirano

Ceki

• **
« Odgovori #26 : 15. Listopad 2010, 09:05:06 »

Ne znam od kud tih 300 mil €
a druga stvar, mislim da je Melbourne u minusu sa utrkom ove godine od 30 mil. € ;)
tak da nam jos i toga ne treba  :wink:
Evidentirano
Trgo - prijevoz RT :)

Zapru

• Vozi: Aprilia TUONO 1000R ´08
« Odgovori #27 : 15. Listopad 2010, 09:14:45 »

Ne znam od kud tih 300 mil €
a druga stvar, mislim da je Melbourne u minusu sa utrkom ove godine od 30 mil. € ;)
tak da nam jos i toga ne treba  :wink:
iz banke  :jesus:  pa postoji investitor  :wink:

imas informaciju koliko je staza u minusu  :wink:

DooDo

• Vozi: DUCATI
« Odgovori #28 : 15. Listopad 2010, 09:20:27 »

ovi još nisu ni kamen temeljac postavili, a staza je već u minusu i korumpirana... :LOL:
Evidentirano

Zapru

« Odgovori #29 : 15. Listopad 2010, 09:21:44 »

ovi još nisu ni kamen temeljac postavili, a staza je već u minusu i korumpirana... :LOL:
nekaj si preskocil, kad se pojavi investitor onda idu pitanja od kud njemu lova  :LOL:

DooDo

• Vozi: DUCATI
« Odgovori #30 : 15. Listopad 2010, 09:23:46 »

nekaj si preskocil, kad se pojavi investitor onda idu pitanja od kud njemu lova  :LOL:

mi Hrvatistanci :(
Evidentirano

+marek+

• **
« Odgovori #31 : 15. Listopad 2010, 09:25:16 »

http://www.hrt.hr/index.php?id=37&tx_ttnews[tt_news]=90479&tx_ttnews[backPid]=34&cHash=13db6a46e8

Kopirajte link u pretraživač
Evidentirano

Zapru

« Odgovori #32 : 15. Listopad 2010, 09:25:38 »

a kad bu staza gotova, onda bu pocele prituzbe kak kravice vise nemaju mlijeka ko prije zbog buke  :LOL: :LOL:

+marek+

• **
« Odgovori #33 : 15. Listopad 2010, 09:28:06 »

Obzirom da bi broj krava u Bistri mogao nabrojati na prste dvije ruke mislim da takvih problema nebi bilo.   :jesus:
Evidentirano

baxy

• Vozi: Honda cbr1000rr
« Odgovori #34 : 15. Listopad 2010, 09:41:32 »

Izgradnja automotodroma je izgradnja objekta koji mora funkcionirati profitabilno, dakle jednostavno "mora" se isplatiti, inače nitko nikada neće asfaltirati ni cm staze, s tim se moramo pomiriti. Jedini slučaj kada je to moguće je ako inicijative dobije apsolutnu potporu države , no onda nije bitno kolko košta bitno je da se napravi, nešto u stilu "rukometnih" dvorana koje sada zjape prazne a skupe su za održavanje , nemoguće skupe. :LOL:

Sama izgradnja , a riječ je o cca 4,5 km staze prosječne širine 50-60 m (Kolnik+zone izlijetanja+osiguranje) plus park vozača sa sadržajima pa plus okolni teren za publiku, komunikaciju, sanitarije, parking i sl. je dodatno 100 m koje treba urediti, itd.itd.. kad to sve uzmeš dođeš do površine  od cca 70 ha po 25 eura je cca 18 milijona eura samo za ledinu. Dakle sad kad si kupio teren , naravno pod uvjetom da na njemu uopće možeš graditi takav objekt, tek tada možeš početi razmišljati o takvom objektu ..... ovo dalje, sam automotodrom, svi objekti, kompletna infrastruktura, voda, kanalizacija, kabelska infrastruktura itd, zatim oprema objekata, zaštitna oprema oko staze, spojne ceste, preregulacija prometnih prilaza i bla bla.... dakle treba napraviti kompletni projekt što i nije neka lova al cijeli postupak (studije utjecaja, idejni projekti, glavni projekti , izvedbeni projekti, upravni postupci, nadzori i dr. ) nije ispod dodatna 2 mil eura ...itd...dakle došli smo do 20 mil eura da nismo zabili lopatu... :LOL:

No poanta cijele priče je iskoristivost, a to za izgradnju novog automotodroma može pružiti samo lokalitet koji može " garantirati " relativnu blizinu zainteresiranih tržišta ,dobre klimatske predispozicije, dobru povezanost na međunarodne prometne pravce, itd... da ne duljim...
Prema svim parametrima ispada da je područje oko Zagreba, Karlovca, zapadna slavonija, jedino isplativo .... sjeverno tržište orijentirano je na staze u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, i tu bi bilo teško očekivati nekakav veći prihod, lociranje staze u istočnoj slavoniji je oslanjanje na istočno tržište gdje Srbija, BiH, Bugarska su po tom pitanju slabi i neisplativi, lociranje u južnoj hrvatskoj je baziranje na opet slabo BiH, Crnogorsko, Albansko i djelomično Talijansko tržište koje u tom dijelu Italije ima alternative na svom tlu, dakle također nema isplativosti, naše  domaće tržište je općenito slabo (mali broj korisnika) , dakle ostaje jedino to zapadno tržište orijentirano na tradicionalnu masovnost talijana (koji nemaju u sjeverozapadnom dijelu Italije ni jedne staze) kompletno slovensko tržište koje je izuzetno jako, te južni dio Njemačke i Austrija , kojima je cijena presudni faktor , dakle i na njih treba računati mada su nove staze po Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj odnijele već sada najveći dio tog kolača, što smo sami krivi jer nam je ponuda uz jedini objekt na grobniku sramotna po svim pitanjima. Tko god je bio negdje vani na nekom automotodromu zna o čemu pričam. Dakle tu bi trebalo raditi na povratu korisnika itd...itd...itd...
Iz svega je već ovako odokativno vidljivo da je isključivo interes tržišta bitan za ovakav objekt, jer od domaćih korisnika nema nikakve isplativosti. To su objekti koji se moraju graditi za širu zonu interesa .  

Mislim da bi konačni cilj svih zainteresiranih u Hrvata trebao biti uređenje postojećih staza/površina širom države tj. da se urede barem kolničke površine sa izletnim zonama na postojećim starim stazama(Glavica) ili zapuštenim vojnim poligonima, da se po mogućnosti prošire postojeći objekti kao što je Marof, da se iskoriste ili dograde postojeće površine sportskih aerodroma i koriste u komercijalne svrhe a ne da zjape prazne za ta dva aviona dnevno itd... Takva tri objekta u Dalmaciji, Slavoniji i u blizini Zagreba uz postojeći Grobnik zasigurno bi zadovoljila sve potrebe no onda treba zaboraviti megalomanske priče o formuli 1 jer priznajmo da za takve igre mi jednostavno nemamo love , budimo realni  :wink:

Evidentirano
Hoće li Bradl, Haslam ili Rossi ikada odvoziti krugove na Grobniku brže od svojih ćaća .. ??

Zapru

« Odgovori #35 : 15. Listopad 2010, 09:54:56 »

staza se daje zainteresiranima za koncesiju, pa te ne razumijem, gdje ti tu vidis potrebu za novcima  8)

baxy

« Odgovori #36 : 15. Listopad 2010, 10:03:47 »

staza se daje zainteresiranima za koncesiju, pa te ne razumijem, gdje ti tu vidis potrebu za novcima  8)

gle kad se priča o nekoj potencijalnoj stazi onda se prvo trebamo dogovoriti dal pričamo o stazi iz prvog dijela posta koja ima sve standarde ili pričamo o stazi koja bi zadovoljavala domaće potrebe do nivoa organizacije takmičenja tipa Mh ili PH

Zainteresiranih za ove prve nema i s tim se moraš pomiriti, a takav ako se i pojavi zna jako dobro o čemu sam pisao.

Evidentirano
Hoće li Bradl, Haslam ili Rossi ikada odvoziti krugove na Grobniku brže od svojih ćaća .. ??

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #37 : 15. Listopad 2010, 10:29:11 »

meni samo nije jasno zašto neko pokušava napraviti stazu u kontinentalnom dijelu hrvatske pokraj takve klime kakva je u dalmaciji ...to jedino ako misle napraviti neki krović iznad
Možda zato što u Zagrebu i okolici živi dvije petine svih stanovnika HR... :misli:

Zapru

« Odgovori #38 : 15. Listopad 2010, 10:30:41 »

gle kad se priča o nekoj potencijalnoj stazi onda se prvo trebamo dogovoriti dal pričamo o stazi iz prvog dijela posta koja ima sve standarde ili pričamo o stazi koja bi zadovoljavala domaće potrebe do nivoa organizacije takmičenja tipa Mh ili PH

Zainteresiranih za ove prve nema i s tim se moraš pomiriti, a takav ako se i pojavi zna jako dobro o čemu sam pisao.

kak ti znas da nema zainteresiranih  :misli: ja stalno pricam o stazi iz prvog posta jel to i je tema :wink:

baxy

« Odgovori #39 : 15. Listopad 2010, 13:36:24 »

kak ti znas da nema zainteresiranih  :misli: ja stalno pricam o stazi iz prvog posta jel to i je tema :wink:

..nema , jedino ako misliš na onog koji misli u Bistri investirat 300 milijona.... :wink: :rofl:
Evidentirano

Mocippaldi

« Odgovori #40 : 15. Listopad 2010, 13:37:32 »

Evidentirano
There are many here among us who feel that life is but a joke.

Mocippaldi

« Odgovori #41 : 15. Listopad 2010, 13:41:09 »

Jebote volko komentara a skoro ni jedan pozitivan  :palacdolje:
Kakve Jace kakvi Sanaderi kad je nesta u pitanju kao ovo u topicu onda neki veliki ljudi odlucuju a ne forumski jal i licemjerje  :LOL:
Kakvi ste dobro je da i cestu imate Balkan ostaje balkan(malo slovo)  :mrgreen:
Evidentirano

jedimaster

• Vozi: Kiticu u cvijeću
« Odgovori #42 : 15. Listopad 2010, 13:43:38 »

Kakve Jace kakvi Sanaderi kad je nesta u pitanju kao ovo u topicu onda neki veliki ljudi odlucuju a ne forumski jal i licemjerje  :LOL:

Burke...a da ti prestaneš "kenjat" iz Niskozemske...nego se fino vratiš ovdje...i plačaš sa nama danak života u "maloj zemlji za veliki odmor"  :palacgore:

:mrgreen:
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

Musto Ruda

• ex Killex
  • Vozi: Wakizashi Sc59
« Odgovori #43 : 15. Listopad 2010, 13:48:03 »

Jebote al vi Hrvati kasnite u odnosu na nas Rvate  :LOL:

Samo ti biti Rvat iz Bosne. :jesus:  :mrgreen:
Evidentirano

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #44 : 15. Listopad 2010, 14:00:45 »

Rvatino, ajd si bar nabavi Rvatsku tipkovnicu kad nam već porez ne plačaš. :mrgreen:

Mocippaldi

« Odgovori #45 : 15. Listopad 2010, 15:08:13 »

Kad bi ja volko ofovao  :LOL: ko vi  mene bi onaj serator pardon moderator istjerao iz EU a ne sa foruma  :mrgreen:
Evidentirano

James1100

• Vozi: rolling Stone
« Odgovori #46 : 15. Listopad 2010, 20:33:19 »

meni samo nije jasno zašto neko pokušava napraviti stazu u kontinentalnom dijelu hrvatske pokraj takve klime kakva je u dalmaciji ...to jedino ako misle napraviti neki krović iznad

klima je bolja nego u Austriji i Njemačkoj, a i oni imaju staze. Dalmacija baš i nije toliko bolja da bi to trebalo gledati - jebate, nema snijega, ali bura dere nemilice.

Po meni, pozicija je dobra, ZG ima najviše stanovnika, već je spomenuto, Austrija blizu, Slavoncima bliže nego Grobnik, Slovenija blizu itd. Pozicija je dobro prometno povezana, odmah uz autoput, blizina West Gatea, do centra grada cca 15 km. Najbliži hotel na 10 km, slijedeći kilometar dalje. Blizina svega, za početak bi bila dovoljna sama staza sa svojim sadržajima, ostalu ponudu bi diktirala potražnja. Mislim da je još jedina dobra pozicija potez Marof - Varaždin - Čakovec. Zbog prometne povezanosti, blizine sjevernoj granici i ravnice, ali im fali ponuda kakvu može dati Zagreb, tj. njegova blizina.
Evidentirano

toma

• **
  • Vozi: Yamaha fz6 s
« Odgovori #47 : 15. Listopad 2010, 21:38:11 »

Kad sve ovo čitam  jasno mi je zašto nismo imali državu 1000 godina ...

Prvo i najvažnije  stazu nebudu radili(ak se uopće bude radila  ) Hrvati(osim bauštelci ) i nebude se radila samo zbog nas ,
Nije mi jasno da da nitko nije primjetio da je to područje prpremljeno (kroz izvršene projekte i one u dolasku dogovorene )za puno više mega sdržaja osim same staze . Jedan veliki je i izgradnja " Hrvatskog Gardelanda" na području Šmithena . Pa jasno je da se kod nas nesmije previše govorit jer se mam nađu protivnici svega (naša netaknuta priroda , moja djedovina , buka ,zakaj bi oni zarađivali... ) Šansa za to postoji ako se ne desi "sindrom Grobnik"  Uglavnom staza sigurno neće bit samo za F1 jer ima puno oktanskih sportava, škola,događanja itd
( jedan WSBK ili možda moto GP kojeg bi sigurno još bilo da nije bilo rata  ) Mnogi su mislili da ARENA ZG bude propala jer "ko bu tu došel " a Bogu hvala pokazalo se kontra ( a još je recesija ) Sve u svemu nadam se da od sveg bude neka istina  , a ak i nebude bar me vjest razveselila  8) i da ne zaboravim, nikom nebi smjelo smetat ak bi vlasnici bili stranci, jer bi to donjelo svima nama razne druge koristi ( ak možemo imat strane šoping centre... )  :palacgore:
Evidentirano
>>black bird<<
 MKV  ZG

jedimaster

• Vozi: Kiticu u cvijeću
« Odgovori #48 : 15. Listopad 2010, 21:41:29 »

Kad sve ovo čitam  jasno mi je zašto nismo imali državu 1000 godina ...

Prvo i najvažnije  stazu nebudu radili(ak se uopće bude radila  ) Hrvati(osim bauštelci ) i nebude se radila samo zbog nas ,
Nije mi jasno da da nitko nije primjetio da je to područje prpremljeno (kroz izvršene projekte i one u dolasku dogovorene )za puno više mega sdržaja osim same staze . Jedan veliki je i izgradnja " Hrvatskog Gardelanda" na području Šmithena . Pa jasno je da se kod nas nesmije previše govorit jer se mam nađu protivnici svega (naša netaknuta priroda , moja djedovina , buka ,zakaj bi oni zarađivali... ) Šansa za to postoji ako se ne desi "sindrom Grobnik"  Uglavnom staza sigurno neće bit samo za F1 jer ima puno oktanskih sportava, škola,događanja itd
( jedan WSBK ili možda moto GP kojeg bi sigurno još bilo da nije bilo rata  ) Mnogi su mislili da ARENA ZG bude propala jer "ko bu tu došel " a Bogu hvala pokazalo se kontra ( a još je recesija ) Sve u svemu nadam se da od sveg bude neka istina  , a ak i nebude bar me vjest razveselila  8) i da ne zaboravim, nikom nebi smjelo smetat ak bi vlasnici bili stranci, jer bi to donjelo svima nama razne druge koristi ( ak možemo imat strane šoping centre... )  :palacgore:

kaj ti briješ  :no: kaj misliš ak su u Areni bili Gunsi ili Lady Gaga da tamo cvjetaju ruže? pa ta dvorana je čista pušiona...zato ju nitko ni ne želi otkupit  :wink:

http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/66079/Ingra-trazi-spas-u-sindiciranom-kreditu.html

a o ostalim dvoranama sagrađenim za rukometno prvenstvo da ne govorim...
Evidentirano
www.apertemedia.hr/
Izrada web stranica , naljepnice za gospodarska vozila , tisak svih veličina , grafička priprema , rokovnici , kalendari , majice , trakice...

toma

• **
  • Vozi: Yamaha fz6 s
« Odgovori #49 : 15. Listopad 2010, 21:54:18 »

kaj ti briješ  :no: kaj misliš ak su u Areni bili Gunsi ili Lady Gaga da tamo cvjetaju ruže? pa ta dvorana je čista pušiona...zato ju nitko ni ne želi otkupit  :wink:

http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/66079/Ingra-trazi-spas-u-sindiciranom-kreditu.html

a o ostalim dvoranama sagrađenim za rukometno prvenstvo da ne govorim...

Arenu Zagreb nemreš povezivat sa ostalim dvoranama i nemaju nikakve veze ( i procjene buduće perspektivnosti )  osim razloga nastajanja   (tu se prepliće politika i osobni interesi ) i to nije tema pa nemam volje o tom raspravljat .
Evidentirano
>>black bird<<
 MKV  ZG
 Str: 1 [2] 3 4 ... 14   Gore

Stranica je generirana za 0.156 sekundi uz 15 upita.