ovaj je............

nema su tu sta reci.............ali bude li priblizno ovakav i imao svu ovu novu tehnologiju kostat ce da ces moci kupiti pristojno auto i skuter za cijenu njega.
Bold - Neznam sto je za koga "pristojno auto", ali bas da ce jedan "skuter" (kakav got bio, i koliko god napredan i sofisticiran bio, sa neznam koliko vrhunskih komponenti) kostati cca. 40.000+ € cisto sumnjam.

---
Salu na stranu, problem je, po meni, sto bi cijena ovog Hondinog modela (a i onog BMW-ovog iz druge teme)
mogla biti (po nekim naznakama - tipa komponente, oprema, polozaj u odnosu na ostale modele u gami i sl.) u rangu (ili i veca) sa putnim motorima zapremnine 1300 ccm (tipa Yamahin FJR, Kawin ZZR i sl., znaci oko 115.000 kn ili više - pogađam).
Jer, ok, uvijek mozemo reci - "osobi xy ne treba putni motor od 1300ccm, vec skuter vece kubikaze (nebitno dali zbog nacina primjene, osobnih preferencija, prakticnosti, zdravlja ili neceg treceg, ipak svatko ima svoju racunicu i razloge)", ali ipak mislim da bi se granica negdje trebala postaviti. T Max, GP800, Burgman i Silverwing kostaju (ovisno o izvedbi i ovisno kako koje godine) između 60.000 i 90.000 kn, sto je sudeci po povratnim reakcija sa trzista po meni plafon plafona velikih skutera, kako po pitanju cijene, tako i po ostalim parametrima vezanim upravo uz upotrebu "every-day" (po tom pitanju ipak vidimo kako je manji, laksi i okretniji T Max u primjerice Italiji puno popularniji od ostale konkurencije, a ipak mislim da primjerice tamo servisnu podrsku ne mozemo "okriviti" za taj "fenomen", jer su pretpostavljam i uvoznici Honde i Suzukija puno bolji nego u nas, da ne govorimo za domaci brend - Gileru).
Jer ipak, skuter bi trebao biti pojam koji oznacava okretno, prakticno i vrlo funkcionalno prometalo, ipak manjih dimenzija i naravno manje tezine. Razumijem da kako je bilo i na trzistu automobila, tako i sada na trzistu motociklima/skuterima dolaze neke nove klase/potrebe, te mozda najbitnije zahtijevi i rupe na trzistu, ali opet... neznam... Prvi Gilerin Nexus 500 ('03. - '05.), pa i aktualni T Max su po meni postavili vrlo ozbiljne kriterije (dobre kocnice, ciklistika, suzdrzana tezina i dimenzije, relativno nisko teziste, pa i lijep i agresivan dizajn sto u toj klasi i nije nevazno...) kada su u pitanju sportski maxi skuteri, ali isto tako mislim da su i pratili, tj. postivali neke granice kada su u pitanju ranijespomenuta tezina i dimenzije, te okretnost u gradu. Iako mi je Gilera omiljeni moto brand, ipak mi se GP800 cini mrvicu pretezak i pomalo prevelikog međuosovinskog razmaka za koristenje u gradskim guzvama.
Sto zelim reci - nisam siguran kako ce se na trzistu snaci ovi skuteri 750+ ccm, jer se po meni tu javljaju neki temeljni problemi pri kupnji/eksploataciji, koji ce cini mi se odbiti dosta potencijalnih vlasnika. Neki od njih su cijena, nezgrapnost u gradu i sl.
Osobno imam podosta iskustva sa skuterima, raznih kubikaza i namjena, ili i nisam siguran da znam za sto bih koristio skuter od primjerice 1200ccm.

Ok, prerano je sada "nabadati", vrijeme ce pokazati sto nam BMW i Honda spremaju, ali bojim se da razvoj vecin skutera odlazi u "pogresnom" smjeru, tj. onome koji ce malom broju ljudi biti zanimljiv. Po meni, sportkim skuterima je mjesto u klasi 500 (koja usput receno "umire", tj. T Max nema nekog pravog protivnika, samim time ne zbiva se nista), gdje bi trebali razvijati ostale komponente (uz agregat), spustiti tezinu, te napraviti vrlo zabavna, ali i masama pristupacna prometala koja bi sigurno prije ili kasnije ublazila problem guzvi u velikim gradovima.
Moje misljenje.