Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 5  Sve   Dolje

Autor Tema: home made alati  (Posjeta: 7690 )

OldBoy

• Spol: Muški
  • Vozi: yamaha FZR1000
home made alati
« : 03. Studeni 2010, 23:17:44 »

...u ovoj bi temi bilo dobro pokazati što smo od alata u određenim situacijama improvizirali u izvedbi "uradi sam". Ponekad da uštedimo, a ponekad zato jer moramo, a kupiti nemamo gdje...

...trebao jednom promjeniti na svom FZRu svjećicu u subotu posijepodne. Ključ naravno, nemam i počinjem kombinirati. Cijevasti 16-18 imam al mi je prekratak (na FZR 1000 je svećica duboko među bregastima). "Produžio" ga vijkom M10 (ključ 16) koga sam probušio i zakovao 4mmx20 alu zakovicom na cjevasti ključ. Spoj je na mjestu zakivanja labav i gibljiv (cca 15 stupnjeva lijevo-desno) što u mnogome olakšava postupak otpuštanja i pritezanja svjećice. Na kraj vijka dvije matice M10, kontra stegnute (za ključ 17). I neizostavno, komadić gumenog crijeva za izvaditi ošarafljenu svjećicu, ili kod stavljanja dok ne primi prvih par navoja.
Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
Odg: home made alati
« Odgovori #1 : 03. Studeni 2010, 23:22:26 »

odlična ideja....  :palacgore: :palacgore:

a i tema je odlična...  :palacgore:

Ako si smijem dozvoliti da pripazim da tema ostane pregledna i da u prvom planu budu alati, a ne kojekakvi nepotrebni komentari ... !?!
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

James1100

• Vozi: rolling Stone
« Odgovori #2 : 04. Studeni 2010, 20:22:47 »

a jel bilo moguće staviti neku gedoru sa vanjske strane tog cjevastog ključa? naravno, mislim na suprotnu stranu, a ne onu koja ide na svjećicu

pitanje je zato:
što obično kod takvog posla dođeš do problema kad si več počeo. a ovakva priprema traži neko vrijeme za što ja nekad nemam strpljenja

inače, dobra ideja za temu, moram prekopati alat da poslikam svoja snalaženja :palacgore:
Evidentirano

little bastard

• **
  • Vozi: fz6n
« Odgovori #3 : 04. Studeni 2010, 21:00:06 »

a jel bilo moguće staviti neku gedoru sa vanjske strane tog cjevastog ključa? naravno, mislim na suprotnu stranu, a ne onu koja ide na svjećicu

pitanje je zato:
što obično kod takvog posla dođeš do problema kad si več počeo. a ovakva priprema traži neko vrijeme za što ja nekad nemam strpljenja

inače, dobra ideja za temu, moram prekopati alat da poslikam svoja snalaženja :palacgore:

Ja sam napravio baš to, zavario staru gedoru na cjevasti ključ.
Po meni - jednostavnije za napravit i praktičnije za koristit.
Evidentirano
"Nesreća je što ti nemaš kapaciteta shvatit što ja napišem pa ću probat jednostavnije."

limit

• Vozi: Kwaka - z900
« Odgovori #4 : 04. Studeni 2010, 21:02:01 »

Evidentirano

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #5 : 04. Studeni 2010, 21:18:23 »

Odlična tema!!!

@limit....svaka čast, ti si si alat i zaštitio od korozije! Još da si na ovom alatu za kvačilo napravio zglob, tako da bude univerzalan...... :palacgore:

@James....gedore su za lijenčine, ova varijanta od Oldboy-a je odlična jer se svjećica zateže s osjećajem, što znam da znaš, a veču kontrolu ima čovjek sa 17-icom nego s gedorom

Moji uradci:

1. Blokada radilice za KTM

2. Radapciger

ziggysb

• **
  • Vozi: U pariće...GV650Hyosu
« Odgovori #6 : 04. Studeni 2010, 22:12:46 »

Ploča za kvačilo  i alat za svlačenje nosača korpe... 
 Za posljeratne BMW modele 250 ccm-a.

OldBoy

« Odgovori #7 : 04. Studeni 2010, 22:31:09 »

@james 1100
    @little bastard

...nije problem promjeniti svjećice na FZRu ako skineš tank, airbox, i bobine (pola motora!). Onda možeš promjenu obaviti sa kraktim cjevastim koga odozgora primiš sa gedorom. I opet ne bi išlo jer gedora 19 (ili još jedan cjevasti) ne prolaze, bregaste su preblizu. Kunst je promjeniti svjećicu a da ništa ne skidaš. U tom slučaju ključ mora biti barem malo gibljiv u sredini jer ga naprosto nemožeš guruti do svjećice, a spoj se može izvesti i sa M4 šarafićem i maticom. I moraš imati stupnu bušilicu (čak i onu najeftiniju iz Peveca) za bušiti cjevasti ključ i poprečno galvu šarafa.

« Zadnja izmjena: 05. Studeni 2010, 07:46:32 OldBoy »
Evidentirano

mladen59

• Vozi: HONDA CBF 600 S 2008 g.
« Odgovori #8 : 04. Studeni 2010, 23:23:19 »

Dizanje zadnjeg kotača u zrak za podmazivanje lanca ako nemaš centralni nogar a štender Ti preskup. Mala hidraulična dizalica, drvena klocna 10x5x5 cm sa rupom na sredini koliki je promjer osovine dizalice. Podbacim pod spoj zadnje vilice i dignem kotač u zrak. Motor stoji na tri oslonca, prednjem kotaču, nogici (poželjno podmetnut daščicu) i na dizalici !! Zauzima puno manje mjesta od štendera i može koristiti i za auto!! :palacgore:
Evidentirano
BOLJE S BICIKLOM U KURVANJE,
NEGO S MERCEDESOM NA POSO

OldBoy

« Odgovori #9 : 05. Studeni 2010, 00:22:10 »

@mladen 59: kad dođeš u priliku, pojačaj napisano slikom. Ona govori puno više od riječi.
Evidentirano

denso600

• *
  • Vozi: GSX 1400 K5
« Odgovori #10 : 05. Studeni 2010, 06:38:38 »

Odlična tema!!!

@limit....svaka čast, ti si si alat i zaštitio od korozije! Još da si na ovom alatu za kvačilo napravio zglob, tako da bude univerzalan...... :palacgore:

@James....gedore su za lijenčine, ova varijanta od Oldboy-a je odlična jer se svjećica zateže s osjećajem, što znam da znaš, a veču kontrolu ima čovjek sa 17-icom nego s gedorom

Moji uradci:

1. Blokada radilice za KTM

2. Radapciger

Za koji KTM je 1.slika?Šta nije dovoljno samo skinuti podlošku i natrag zašarafiti vijak,i radilica je blokirana?
Evidentirano

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #11 : 05. Studeni 2010, 09:18:29 »

Za koji KTM je 1.slika?Šta nije dovoljno samo skinuti podlošku i natrag zašarafiti vijak,i radilica je blokirana?

Za LC4....nisu svi modeli dolazili sa tim šarafom i podloškom, moj npr ima samo kratak šaraf (čep) pa sam si morao tako nešto napraviti..... :palacgore:

I da, kad ga zašarafljuješ radilica mora biti u GMT, odnosno utor na radilici se mora poklapati sa rupom za šaraf!

Sarinjo

• **
  • Vozi: solex 3800
« Odgovori #12 : 15. Studeni 2010, 08:18:44 »

dobra tema... :mrgreen:
...redom...
alatić za izjednačavanje smjese koji skidam ili stavljam na rub lifta za motocikle
Evidentirano
Durafix....inovativne štangice za zavarivanje aluminija... www.durafix.hr ...Ekskluzivni zastupnik za Hrvatsku tvrtka LUDUSvita d.o.o Zagreb 099 213 2634
durafix.hrvatska@net.hr

Sarinjo

• **
« Odgovori #13 : 15. Studeni 2010, 08:20:02 »

stalak za prešu :palacgore:
Evidentirano
Durafix....inovativne štangice za zavarivanje aluminija... www.durafix.hr ...Ekskluzivni zastupnik za Hrvatsku tvrtka LUDUSvita d.o.o Zagreb 099 213 2634
durafix.hrvatska@net.hr

Sarinjo

• **
« Odgovori #14 : 15. Studeni 2010, 08:21:20 »

kompresor za airbrush crtanje :palacgore:
Evidentirano
durafix.hrvatska@net.hr

Sarinjo

• **
« Odgovori #15 : 15. Studeni 2010, 08:23:39 »

i još hrpa sitnog alata koje nisam fotodokumentirao ali hoču jedan dan kad uhvatim vremena :palacgore:

i još nešto što nisam napravio ali kao da jesam...spašen iz hrpe starog željeza i uređen pa besprijekorno služi svrsi...koliko me puta spasio u ponoć kad bih trebao tražiti tokara... :mrgreen:
Evidentirano
durafix.hrvatska@net.hr

GIXER

• Vozi: Hayabusu
« Odgovori #16 : 15. Studeni 2010, 09:59:18 »

Too i ja sam kupio mali stroj i to mi je najbolja investicija koju sam ikad anapravio, koliko sam uštedio goriva i živaca za objašnjavanje majstorima šta hoću da mi naprave.
Nego, trebam savjet iskusnih, koji pneumatski ključ da si uzmem jer sam sad kupio na nekakvoj akciji kompresor, 50 litara. Znam da bi bilo bolje da je veći, ali,...!???
Čuo sam da navodno nisu svi ti ključevi baš Bog zna što !
Evidentirano
PRODAJEM POWER COMMANDER ZA HAYABUSU 1999 & 2000.
KORIŠTEN PAR MJESECI, 250 €

zeto

• Vozi: Yamaha TZR 125
« Odgovori #17 : 15. Studeni 2010, 10:37:44 »

da, stroj je najbolja investicija......ja bi svoj prodao, i uzeo veći, pa ako ima zainteresiranih..... :wink:

uz to, nemam sliku, al mogu kratko objasniti radapciger za skidanje magneta od cagive......

uzme se ploča npr 5mm, probuše se 3 rupe, sa istim razmakom vijaka, kao što je izbušeno na zupčaniku anlasera gdje je pričvrščen za magnet......nakon toga, ploču pričvrstimo za magnet sa 3 vijka umjesto zupčanika anlasera, te stegnemo......poželjno uzeti vijak 8.8 ili 10.9 pa na dalje......i čekičem udarimo sredinu ploče, pa ponovno vijke zategnemo, te ponovno udarac u redinu ploče i time bi magnet trebao otpustiti.....pripaziti na dužinu vijaka, da neoštetimo namote!!!!!
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

strasilo

• šafran
« Odgovori #18 : 15. Studeni 2010, 10:52:58 »

ok ok ... ajmo malo stati na loptu .... riječ je o HOME MADE alatima, a ne o kupovnim strojevima...

svaki slijedeći post o kupovnim strojevima će biti sankcioniran ...  :palacgore:
« Zadnja izmjena: 15. Studeni 2010, 16:18:05 strasilo »
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

yatasaki

• **
  • Vozi: kr1s zeleni,kr1s crveni, kx500, tuareg rally 125,
« Odgovori #19 : 17. Studeni 2010, 09:11:04 »

evo da se i ja upišem

prva slika imbus 6 i gedor 8, ništa posebno, zavareni skupa jer ih dosta koristim
             cijevasti 12-14 napravljen od bolcena kompresora uz pomoć brenera, imbus ključeva i tokarskog
             cijevasti 8-12 napravljen na isti način samo od Cr-V ručke

druga slika heavy duty šrafcavide

treća slika frizerski :mrgreen: alat, prva dva od okrugle turpije tokareni da stanu u highspeed grinder, druga dva čeona glodala brušena za obradu pre
               ljevnih
Evidentirano
jednostavno je genijalno

Kameni dj

• Vozi: Đamahu
« Odgovori #20 : 24. Studeni 2010, 17:54:44 »

sl. 005-namjenski radapciger(više se ne sječam za šta sam ga namjenio)

sl. 006-cjevasti ključ 16 sa produžetkom(za nedostupne svječice)

sl. 007-alat za skidanje magneta(Honda)

sl. 008-pobrušeni ležaj za nabijanje novog ležaja
Evidentirano
zapad je zakon....istok je izazov!     

za sve treba bar malo kompresije....MK Kompresija Đakovo

Kameni dj

« Odgovori #21 : 24. Studeni 2010, 18:03:29 »

sl. 009-alat za skidanje magneta Z 1000,Z 650,Z 750 itd.

sl. 010-isto samo razdvojeno od magneta

sl. 011-nije narkomanski pribor nego šprica za izvlačenje ulja sa nedostupnih mjesta(npr.navoji u bloku,ulje ispod bregastih prije skidanja glave motora i sl.)

sl. 012-adapter za moment ključ-sa 3/8 na 1/2 cola
Evidentirano

Kameni dj

« Odgovori #22 : 24. Studeni 2010, 18:10:21 »

sl. 013   i još nešto-ovo je vjerovali ili ne maska za varenje :mrgreen:  u masci mi se razbilo staklo a bila nedelja pa nisam imao gdje kupiti a hitno se moralo nešto zavariti....uzeo največi komad razbijenog stakla i pripaso ga u komad kartona....s time uspješno vario oko sat vremena :wink:....sada mi žao baciti jer često polomim stakla pa možda opet zatreba 8).
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #23 : 01. Prosinac 2010, 10:42:34 »

ja toga imam hrpu .... nešto sam sam pravio, nešto je još od starog... nešto mi je dida tokario ... ali tu stvarno ima svega i svačega....

Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #24 : 01. Prosinac 2010, 11:43:37 »

A ovo je alat koji se jako rijetko koristi, ali zlata vrijedi ...... (ja sam ga koristio samo jednom u životu  :LOL: :LOL: )

Kutomjer za namještanje paljenja na GSXR-u (uljari) sa kir bregastima i kit elektronikom ..  :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

Str: [1] 2 3 ... 5  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.112 sekundi uz 17 upita.