Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5  Sve   Dolje

Autor Tema: home made alati  (Posjeta: 7690 )

sacs-in-line four

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: bandit 1200s i tomos bt 50s
Odg: home made alati
« Odgovori #50 : 12. Srpanj 2011, 08:23:39 »

pa kaj je tu zajebancija? osim jednostavnosti "ključa"  :palacgore:

to je za obične smrtnike "ključ" za vađenje iglica ventila, ti imaš svoj profi . . .
Evidentirano
uljara u srcu i ispod njega

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #51 : 12. Srpanj 2011, 09:08:31 »

super informacija da netko sam sebe zajebe,pogotovo one koji samo čitaju po forumu i ne kuže zajebanciju :palacdolje:

koji ti točno dio nije jasan..... i gdje je tu zajebancija... ?  :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

MALI BERO

• **
  • Vozi: suzuki bandit 650 k8
« Odgovori #52 : 12. Srpanj 2011, 14:06:02 »

objašnjenje za djecu:

na slici koju je strašilo stavio nalazi se gumeni ventil sa metalnom kapicom na kojoj je nastavak sa kojim se vadi iglica iz ventila te za istu daje savjet da se namaže loctiteom i dobro stegne,po meni najbolje stegnuti sa jedno 45 NM + 90 stupnjeva i onda kad pukne još 3 kruga :jesus:
Evidentirano
www.darioauto.hr                                                                    life is short-ride hard

http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=387&str=1

strasilo

• šafran
« Odgovori #53 : 12. Srpanj 2011, 15:33:57 »

objašnjenje za djecu:

na slici koju je strašilo stavio nalazi se gumeni ventil sa metalnom kapicom na kojoj je nastavak sa kojim se vadi iglica iz ventila te za istu daje savjet da se namaže loctiteom i dobro stegne

tako nekako ....  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

MALI BERO

• **
« Odgovori #54 : 12. Srpanj 2011, 16:32:10 »

metalne kapice ventila se nikad ne mažu sa loctiteom i stežu do iznemoglosti :hello:
Evidentirano
www.darioauto.hr                                                                    life is short-ride hard

strasilo

• šafran
« Odgovori #55 : 12. Srpanj 2011, 16:37:25 »

metalne kapice ventila se nikad ne mažu sa loctiteom i stežu do iznemoglosti :hello:

dobro daj ti meni reci jel se ti malo praviš.... jelte ... ono ... ili si zaista zalutao u temu u kojoj ti nije mjesto ?  :misli: :misli: :misli:

na slici je jebeni ALAT ZA VAĐENJE IGLICA IZ VENTILA ....  a napravljen je tako što je metalna kapica stavljena na jedan tubeles ventil i kapica je loctitom "zaljepljena" za tubeles ventil da se ne odvrće prilikom korištenja NAPRAVLJENOG ALATA ZA SKIDANJE IGLICA ...
Evidentirano

3alfa3

• Vozi: Z750 '10
« Odgovori #56 : 12. Srpanj 2011, 16:38:52 »

objašnjenje za djecu:

na slici koju je strašilo stavio nalazi se gumeni ventil sa metalnom kapicom na kojoj je nastavak sa kojim se vadi iglica iz ventila te za istu daje savjet da se namaže loctiteom i dobro stegne,po meni najbolje stegnuti sa jedno 45 NM + 90 stupnjeva i onda kad pukne još 3 kruga :jesus:

Ja sam shvatio da je kapicu loktitom pricvrstio samo za ovaj ventil koji mu sluzi kao "kljuc" za skidanje iglice sa ventila u felgi, a ne iglicu
Evidentirano
A weekend wasted isn't a wasted weekend

Ljubo_051

• Vozi: GSX 750 R '87. (u srcu), GPX600R - '95.
« Odgovori #57 : 12. Srpanj 2011, 17:18:13 »

Ma to je to..čovjek nije skužio da straško priča o alatu a ne o načinu stavljanja kapica na gumu.
Nemojte ga odmah napadati.  :palacgore:
Evidentirano

barba

• Vozi: HONDA
« Odgovori #58 : 12. Srpanj 2011, 23:06:59 »

Ovaj tvoj izum za montiranje karburatora (malo većih,jer takve sam i dobio) mi je trebao prije desetak dana.Dobra ideja.Ovaj put sam se snašao tako da je žena držala sa jedne strane ,da se ne izvuku oni već postavljeni ,dok sam ja namještao drugu stranu.Gledaj slučajnosti,radilo se baš o GXR-u 1100. Slijedeći put neće bit psovki,garantiram. :LOL: :LOL:
Baš mi se svidio taj alat,tako jednostavan.. :palacgore:
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Moderator
  • Vozi: honda cbx 550 F1
« Odgovori #59 : 12. Srpanj 2011, 23:35:25 »

Uspio sve pogledati - Tema predobra i nemojte je ukapiškati jer mislim da će nam ovu zimu biti itekako od koristi  :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

strasilo

• šafran
« Odgovori #60 : 13. Srpanj 2011, 06:03:37 »

Ovaj tvoj izum za montiranje karburatora (malo većih,jer takve sam i dobio) mi je trebao prije desetak dana.Dobra ideja.Ovaj put sam se snašao tako da je žena držala sa jedne strane ,da se ne izvuku oni već postavljeni ,dok sam ja namještao drugu stranu.Gledaj slučajnosti,radilo se baš o GXR-u 1100. Slijedeći put neće bit psovki,garantiram. :LOL: :LOL:
Baš mi se svidio taj alat,tako jednostavan.. :palacgore:

šuti, ne pričaj mi ništa.... ja sam si airbox sjebao jer sam bio polugu naslonio na njega pri prošloj montaži i onda sam odlučio nešto smisliti ... pa sam malo mozgao i ustvari ne može biti jednostavnije ..  :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano

MALI BERO

• **
« Odgovori #61 : 13. Srpanj 2011, 10:30:25 »

Ma to je to..čovjek nije skužio da straško priča o alatu a ne o načinu stavljanja kapica na gumu.
Nemojte ga odmah napadati.  :palacgore:
sve štima oko alata,ali na prvu ostavlja takav dojam.Strašilu javna isprika;mogu doći doma usisavati,brisati prašinu,ono muž u "fušu" i to,da se iskupim  :mrgreen:
Evidentirano

barba

« Odgovori #62 : 13. Srpanj 2011, 22:51:25 »

šuti, ne pričaj mi ništa.... ja sam si airbox sjebao jer sam bio polugu naslonio na njega pri prošloj montaži i onda sam odlučio nešto smisliti ... pa sam malo mozgao i ustvari ne može biti jednostavnije ..  :mrgreen: :palacgore:

I ja san stavija dasku između karba i airboxa  a žena je držala da ne padne ali tek nakon što je palo malo brdo beštima.(sve to šta san izbeštima (opsovao) nebi nikad uspio ponovit istim redom  :LOL: :LOL: :LOL: ,dođe mi samo ko bujica).
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

master

• **
  • Vozi: 0,65L suzane
« Odgovori #63 : 13. Srpanj 2011, 23:08:13 »

sve štima oko alata,ali na prvu ostavlja takav dojam.Strašilu javna isprika;mogu doći doma usisavati,brisati prašinu,ono muž u "fušu" i to,da se iskupim  :mrgreen:

istina - na prvu ispada tako kako bero kaze :(

inace ideja "alata" za ventile je super  :palacgore:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #64 : 17. Srpanj 2011, 20:05:41 »

I ja san stavija dasku između karba i airboxa  a žena je držala da ne padne ali tek nakon što je palo malo brdo beštima.(sve to šta san izbeštima (opsovao) nebi nikad uspio ponovit istim redom  :LOL: :LOL: :LOL: ,dođe mi samo ko bujica).

ja sam letvicu vezao "paljenom žicom" ... ali uslijed psovanja nisam skužio da mi pajser nije na letvici ...  :LOL: :LOL:

ali sa ovim alatom .... PREPOROD ...  8) :palacgore:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #65 : 17. Srpanj 2011, 20:06:23 »

Platio mi Muuver kavu u tvoje ime ... sve ti je oprošteno ..  :mrgreen:   :palacgore:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #66 : 06. Kolovoz 2011, 10:49:16 »

Najstariji mjerni instrument?!

Kažiprst!

Mjeri brzinu, temperaturu, vlažnost, dubinu, širinu, visinu, zapreminu, struju, napon, otpor, tvrdocu, gustocu, viskoznost, pH vrijednost...

Svaki čovek dolazi na svijet sa dva komada i softverom za analizu podataka ...  :mrgreen:

Evidentirano

shonyo

• no brain, no pain
  • Vozi: iPunto - White Pow(d)er edition
« Odgovori #67 : 06. Kolovoz 2011, 11:09:23 »

a jel bilo moguće staviti neku gedoru sa vanjske strane tog cjevastog ključa? naravno, mislim na suprotnu stranu, a ne onu koja ide na svjećicu

pitanje je zato:
što obično kod takvog posla dođeš do problema kad si več počeo. a ovakva priprema traži neko vrijeme za što ja nekad nemam strpljenja

inače, dobra ideja za temu, moram prekopati alat da poslikam svoja snalaženja :palacgore:
Ova varijanta je meni poslužila kod Honde XL 600, pošto bi za ovakav šaraf smetala rama. Ne znam kak su japanci zamislili zamjenu svjećice :misli: Svjećica je duboko unutra. Jedva se ugura i original Hondin ključ, a kad se ugura šarafciger u rupu na ključu, jednostavno poklopac ventila ne dopušta pomak veći od par milimetara, ali doslovno.
Tak da je ta gedora jedino rješenje.
Evidentirano
:blink:
To samo majka može voljeti.
Chuck Norris ne voli Raymonda.

Kameni dj

• Vozi: Đamahu
« Odgovori #68 : 06. Kolovoz 2011, 11:12:48 »

Kažiprst!

Mjeri brzinu, temperaturu, vlažnost, dubinu, širinu, visinu, zapreminu, struju, napon, otpor, tvrdocu, gustocu, viskoznost, pH vrijednost...

Svaki čovek dolazi na svijet sa dva komada i softverom za analizu podataka ...  :mrgreen:

Boga mi točno izmjereno u tisućitu 8) ....jedino možda uskladiti sa novim softverom za 2011g radi manjeg odstupanja pri obradi podataka....odnosno ugraditi noviji čip koji mjernoj sondi brže šalje podatak da je mjerenje završeno  :mrgreen:
Evidentirano
zapad je zakon....istok je izazov!     

za sve treba bar malo kompresije....MK Kompresija Đakovo

poco loco

• **
  • Vozi: Aprilia Pegaso Trail
« Odgovori #69 : 06. Kolovoz 2011, 12:28:54 »

Kažiprst!

danas naletio na temu...čitam i :misli:   ....nitko nije stavio kažiprst  :LOL: i jezik  :mrgreen:

btw: zaboravio si napomenut jednu od važnijih upotreba kažiprsta kao mjerača kompresije - pritiska  :palacgore:   
Evidentirano

barba

« Odgovori #70 : 06. Kolovoz 2011, 23:22:44 »

danas naletio na temu...čitam i :misli:   ....nitko nije stavio kažiprst  :LOL: i jezik  :mrgreen:

btw: zaboravio si napomenut jednu od važnijih upotreba kažiprsta kao mjerača kompresije - pritiska  :palacgore:

I još kao osjetnika za odredit pravac odakle puše vitar. :mrgreen:
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

yatasaki

• **
  • Vozi: kr1s zeleni,kr1s crveni, kx500, tuareg rally 125,
« Odgovori #71 : 07. Kolovoz 2011, 15:47:55 »

I još kao osjetnika za odredit pravac odakle puše vitar. :mrgreen:
površinska hrapavost...
Evidentirano
jednostavno je genijalno

Kameni dj

• Vozi: Đamahu
« Odgovori #72 : 07. Kolovoz 2011, 16:10:53 »

Hm, a traženje plemenitih rudača u nosu.... ;)
Evidentirano
zapad je zakon....istok je izazov!     

za sve treba bar malo kompresije....MK Kompresija Đakovo

barba

« Odgovori #73 : 07. Kolovoz 2011, 23:38:42 »

Hm, a traženje plemenitih rudača u nosu.... ;)

:LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

DaRRth Vader

• Vozi: YAMAHA STRIKES BACK
« Odgovori #74 : 08. Kolovoz 2011, 06:51:46 »

Kažiprst!

pa jel to tvoj kažiprst, po relativno čistom noktu ne bih rekao, ili si to pacao meso pa se očistilo  :shock: :shock: :shock:   :LOL:
idi se učlani kod Sipa u sHEET  :LOL: :LOL: :LOL: :palacgore:
Evidentirano
Ten steps towards happiness !!!!!!!! Steps One to Nine have been done. Step Ten has begun. :) :P
 Str: 1 2 [3] 4 5  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.16 sekundi uz 16 upita.