Husabergovi 2t (250 i 300) su prekrasni motori !
Imaju KTM-ove motore (tako sam barem čuo), istu amortizaciju i još puno drugih stvari !
Razlika je u dizajnu, cijeni i još nekim sitnicama ! 
Proširio bih razmišljanje i na KTM-ce !
Mislim da bi 250 2t, tkđ bio sasvim dovoljan (opet, malo je jeftiniji), pogotovo ovaj novi sa 6 brzina i ovom kilažom, ako je točna ! 
http://www.mbike.com/ktm/250-exc/2011
Novi EXC 350 im je dobra konkurencija, u prvom redu radi težine, ali cijena će sigurno biti prilično veća ! 
To je samo moje mišljenje i normalno da se mnogi neće složiti samnom ! 
Je motori su lijepi i imaju KTM mašine, plave felgice ma mmmmmm ko bombončići....
Amortizacija nije ista, koliko sam shvatio vlasnika ove tristotke, mislim da imaju sx ovjes, close cartridge i te fore...ali ne tvrdim.
U društvu su bili još i KTM 300 2t i gasgas 250 4t.....husaberg je daleko najljepši, nažalost ktm-a 300 2t nisam probao.
gasgas je 250 s kitom 270 ili 280.....fora motor, dobre komponente, u rukama znalca sasvim konkurentno oruđe ali za mene neiskusnog malo mlitav.
Gazda KTM-a 300 vozi trial i vozi se u pičku te jebem....najbolje što sam u živo vidio, vjerujem da bi mu u enduru naš prijatelj OrMar bio konkurentan ali u penjanju po stijenama i kontroli motora.....

samo sam gledao s priglupim izrazom lica i tupim smješkom.....