Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: Aprilia RS4  (Posjeta: 2837 )

igy1

• *
  • Spol: Muški
Odg: Aprilia RS4
« Odgovori #25 : 10. Studeni 2010, 16:11:31 »

Ne kužim kaj vas muči na slikama :misli:
Evidentirano

igy1

• *
« Odgovori #26 : 10. Studeni 2010, 16:34:38 »

A znaš i sam kakvo je vrijeme i koliko je pala prodaja u cijeloj europi, drugo nije ni bilo za očekivat da će na istoj šasiji radit nekoliko modela, sve to je normalno u autoindustriji, samo da se smanje troškovi, nemam informacije a niti sam ih i tražil za Derbi 50 2t kako je prešel na nekom usporednom testu ali predpostavljam da je motor ok jer u toj klasi nema puno filozofije znaš i sam pa je ovo bilo i za očekivati
Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #27 : 10. Studeni 2010, 17:15:08 »

Znam ja, znam, ali veliki broj ljudi, pogotovo onih koji su ciljana grupa za ovaj proizvod nezna.
Pa se dogodi često da biraju između dva modela na tržištu a neznaju da su u biti isti.
Zbog toga su tu slike.
Nema "nove" Aprilie RS, to je samo stari Derbi GPR 50/125
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

Nix666

• **
  • Vozi: Gilera Runner Sp 50 Yamaha DT50
« Odgovori #28 : 11. Studeni 2010, 14:10:53 »

Vidim da se ovdje po meni pljuje bez da sam imao šanse se obraniti,no odkad je prebačeno u Aprilija forum ne gledam te teme koje su ovdje,nego sam isključivo išao čitati jer sam vidio da je joke komentirao.
              Kao prvo istina da nisam znao da se sa RS4 mislilo na Aprilju bez obzira što sam upučeniji ili iskusniji na forumu to ne znači da me moraju svi motocikli zanimati i ja sve o njima znati,R motori 1000 i prvenstveno 600 su ono što me jedino jako zanima,ali je i istina da nisam htio da ostane naslov teme bez naziva da se zna o kojem motociklu se radi obzirom da nije tajna da iz dna duše mrzim ovu marku naravno da ne propuštam način ju diskreditirati.
              A kao drugo imao sam Apriliju pegaso 125 sa 17 godina,to mi je bila druga Aprilija i nakon što se prva stalno kvarila i sam sam sebi obećao više nikad 2-T motor ipak sam morao popustiti jer 4-T 125 onda nije bilo a neku Hondu NSR nisam htio jer nisam htio tako mali R motor,ali sam na ovu Apriliju sjeo nakon što sam godinu dana vozio Hondu CBR 900,a kupila se iz razloga jer sam trebao motocikl za dalje a nisam imao vozačku za jače.
              Bilo je jasno da neću nimalo biti zadovoljan sa njom,ali to nije razlog bio da se ponašam prema njoj loše,naravno tjerao sam ju,ali uvijek samo kada je bila zagrijana uostalom kao i sve svoje motocikle.Prvo što mi se desilo nakon tjedan dana odkad sam ju kupio je bilo da mi je donji ležaj klipnjače otišao tj. zaribala je,normalno da sam bio ljut,ali isto tako možda bi se i dalo zaključiti da je prošli vlasnik bio neki ko nije zano kako postupati sa 2-T motorom.
              Nakon što sam promjenio klipnjaču i sve ležaje bilo je jedno vrijeme mir,ali svega možda 5000 km,onda su opet počeli problemi,neznam dali je taj motocikl ikad bio pregrijan,ali svakih nekoliko tisuća km odlazili su ležaji klipnjače,uvijek kupio nove i dao uprešati od majstora,ali badavo,ili se je kučište izvitoperilo pa nije sve u centru bilo ili je nešto drugo bilo slučaj,čak sam i klip i cilindar promjenio,no ništa se nije poboljšalo,išla je sasvim solidno nekih 140,i nije prejerano trošila,ali to što sam svakih par tisuća km morao mijenjati ležaje klipnjače posebno gornji igličasti mi je zauvijek zagadilo ovu marku.
               A ovo sa učio šrafiti naravno da sam prvi put imao asistenciju iskusnog moto mehaničara jer inače ju uopće nebi složio da ikako radi,ali drugi i svaki daljni put sam ja sve sam radio i svaki put sve manje vremena trebao,te nakon što sam nekoliko puta rastavio i sastavio mašinu nemože se reće da nisam znao sve što je trebalo za kvalitetno sastaviti ipak to nije atomska fizika.
             Možda su im 4-T agregati bolji (iako se po njem. testovima trajnosti Rotax u RSV 1000 isto nije pokazao najbolje),nemože se reći da sam svoju loše složio ili njegovao,ali ili sam kupio iznimno loš primjerak ili nešto sasvim treće,no kvaliteta ne toliko mašine nego i drugih komponenti po meni nije nimalo bilo na razini jednog japanca,frend mi je imao TDR125 i nikad ni najmanjih problema ni nakon 30000km i sve je djelovalo čvršće i solidnije mislim prvenstveno na ovjes i karoseriju,btw znam da i TDR125 ima talijansku mašinu,ali ne rotax te je to po meni prednost.
rotax nije talijanska mašina, a ovo s ležajevime ne znam što da ti kažem...to jest mislim da je vrlo jednostavno...ako je prethodni vlasni sjebao mašinu više nikada nisi lager i radilicu mogao dobiti u centar i evo sranja....
Evidentirano

rudakc

• **
  • Vozi: Aprilia RS125 Chesterfield
« Odgovori #29 : 11. Studeni 2010, 14:20:38 »

ja bi samo potvrdil da si kupio očito jako razjeban motor koji je ispustio dušu i više se u red nije dalo dovest  :?
mogu  navest sebe kao primjer, vozim rs, več skoro 10 000 km je na njemu polini kit ( za kojeg mnogi seru da ne valja i da dere ležaje radilice kaj uopće nije istina ) još hvala bogu nisam imao nikakav kvar na mašini, jedino kaj sam kupoval su disk pločice kaj je i razumno, potrošni materijal.. vozim uvijek na full sintetičko ulje, konkretno samo TTS, tjeran je i to podosta, isključivo na toplo  :palacgore: neću previše govorit o kvaliteti rotax mašina jer mi je ovo prva takva, al ja sam svojom prezadovoljan, možda je jednostavno lutrija dobit nerazvaljenu rotaxicu  :mrgreen:
Evidentirano
Aprilia RS125 Chesterfield

Peter Stingray

« Odgovori #30 : 11. Studeni 2010, 14:42:21 »

Znam da se Rotax sklapa u austriji,no većina suradnje jest sa talijanima tj. oni im sve u proizvodnji dirigiraju samim time govorim o talijanskoj kvaliteti.
           Frend mi je imao na Tuareg rally 125 polinija,i nije imao ispočetka problema jer je imao gotovo novu mašinu,ali nakon neznam koliko ali ipak podosta km su mu otišli ležaji i klip,pa je onda opet sve standard vratio.

I naravno da sam uvijek TTS vozio,niti onda još i nije tak skup bio koštao je nekih 80 kn,jer u ono vrijeme u hr baš i nije bilo izbora samo TTS ili Valvoline ili Ina.
Evidentirano

SRAD

• Vozi: Supermoto, Sp 180
« Odgovori #31 : 11. Studeni 2010, 21:37:43 »

Znam da se Rotax sklapa u austriji,no većina suradnje jest sa talijanima tj. oni im sve u proizvodnji dirigiraju samim time govorim o talijanskoj kvaliteti.
           Frend mi je imao na Tuareg rally 125 polinija,i nije imao ispočetka problema jer je imao gotovo novu mašinu,ali nakon neznam koliko ali ipak podosta km su mu otišli ležaji i klip,pa je onda opet sve standard vratio.

I naravno da sam uvijek TTS vozio,niti onda još i nije tak skup bio koštao je nekih 80 kn,jer u ono vrijeme u hr baš i nije bilo izbora samo TTS ili Valvoline ili Ina.

Previše si zakomplicirao...Sve navedene mašine od Rotaxa na Apriliama do DT-a, NSR ili Mita su vrhunske mašine samo po pitanju trajnosti se razlikuju zbog maskimalne snage koju razvijaju. Normalno je da će mašina sa DT-a 125 sa svojih 22 KS biti puno trajnija od TZR-a koji ima 30.

Uz to 2T Rotax mašine su po pitanju performansi i kvalitete na samom vrhu u ponudi, TZR koristi dizajn ispušnog kanala(centralni i dva bočna) kojeg je Rotax izmislio :wink:
Evidentirano
SabijatoR

tborzic

• *
  • Vozi: moto guzzi v35 imola II
« Odgovori #32 : 12. Studeni 2010, 11:32:16 »

Zanimljiva konstatacija. Jel možeš to s nečim potkrijepiti, ili ti to, onako, odoka? Mislim naravno na tvoj izjavu da Rotax većinu svog posla zasniva na talijanima. Po onome šte je meni poznato, ako Rotax 5% svoje proizvodnje proda u Italiju, bili bi presretni. Ili da dalje ne cjepidlačim, sve što je talijansko je loše, a jednako je loše od svih firmi koje s talijanima surađuju?

Točno ta konstatacija se može zaključiti iz tvog teksta, pa ako je to - to, čisto da znamo ima li smisla ikakva daljnja prijepiska.

A predrasude su gadna stvar.

T.
Evidentirano

malaga

« Odgovori #33 : 12. Studeni 2010, 11:45:08 »

piaggio quality  :?

EICMA, prije par dana, novi RS4

i ???
pa i na tmaxu od 12 000e pucaju retrovizori i to na svakom
Evidentirano

Peter Stingray

« Odgovori #34 : 12. Studeni 2010, 12:26:48 »

Zanimljiva konstatacija. Jel možeš to s nečim potkrijepiti, ili ti to, onako, odoka? Mislim naravno na tvoj izjavu da Rotax većinu svog posla zasniva na talijanima. Po onome šte je meni poznato, ako Rotax 5% svoje proizvodnje proda u Italiju, bili bi presretni. Ili da dalje ne cjepidlačim, sve što je talijansko je loše, a jednako je loše od svih firmi koje s talijanima surađuju?

Točno ta konstatacija se može zaključiti iz tvog teksta, pa ako je to - to, čisto da znamo ima li smisla ikakva daljnja prijepiska.

A predrasude su gadna stvar.

T.

Gle ja mogu samo prenijeti ono što sam bio davno pročitao u nekom njemačkom časopisu,a to samo za rotax znam,a u tom članku je bilo pisalo da inženjeri iz Aprilije dolaze često praviti u tvornicu kontrole kvalitete,tj. u mojim očima se iz toga onda može skužiti da nadziraju proizvodnju,koliko je to istina i koliko se to drastično odnosi na daljne procese prije prodaje i koliko je to uistinu bitno da mašina bude trajna,to mi nije poznato.A ovo sa većina surandnje sam se isto krivo izrazio mislio sam na 2-T motocikle,jer naravno da npr. za Kanađane rade mašine za motorne sanjke kojih se u mjesec dana valjda proda ko rotax 2-T u 5 godina.

Ašto se tiće predrasuda imam ih,i svako drugi bi ih imao da je toliko puta imao peh sa ne jednim nego dva motocikla tog proizvođača,ja sam svjestan da nemogu očekivat 50000km,ali niti 5000 isto nije normalno.Osobito kad vidimo koliko japanske 125-ice mogu ići iako nisu sklapane u japanu nit imaju japanske dijelove,ali sam uvjeren da ih japanci ful nadziraju i to znači puno,što misliš da li bi u hrv. bilo korupcije da su nam svi ljudi u vladi iz njemačke,moš mislit.
« Zadnja izmjena: 12. Studeni 2010, 12:36:35 Peter Stingray »
Evidentirano

Peter Stingray

« Odgovori #35 : 12. Studeni 2010, 12:42:19 »

Previše si zakomplicirao...Sve navedene mašine od Rotaxa na Apriliama do DT-a, NSR ili Mita su vrhunske mašine samo po pitanju trajnosti se razlikuju zbog maskimalne snage koju razvijaju. Normalno je da će mašina sa DT-a 125 sa svojih 22 KS biti puno trajnija od TZR-a koji ima 30.

Uz to 2T Rotax mašine su po pitanju performansi i kvalitete na samom vrhu u ponudi, TZR koristi dizajn ispušnog kanala(centralni i dva bočna) kojeg je Rotax izmislio :wink:

Ja sam prvenstveno pričao o TDR-u,na njemu ta Minarelli mašina drži čuda bez obzira na servisiranje i korištenje,nemože mi nitko reći da će i Rotax bez obzira koliko ks imao izdržati iste torture,možda se i varam ali sam previše toga vidio da bi promijenio mišljenje.

No otišli smo previše offtopic sve bitno je rečeno,i ja svoje predrasude ne mijenjam nit se sramim toga,a i k tome mislim da je najmanje poštivana marka tu na forumu upravo Aprilja iz razloga što greške iz prošlosti nemože izbrisati a i dan danas im se dešava nešto,iako se mora priznati trude se to popraviti.

Ako moderator hoće može za par dana sve moje postove obrisati da ne budu u ovoj temi.
Evidentirano

SRAD

• Vozi: Supermoto, Sp 180
« Odgovori #36 : 12. Studeni 2010, 13:05:15 »

Ja sam prvenstveno pričao o TDR-u,na njemu ta Minarelli mašina drži čuda bez obzira na servisiranje i korištenje,nemože mi nitko reći da će i Rotax bez obzira koliko ks imao izdržati iste torture,možda se i varam ali sam previše toga vidio da bi promijenio mišljenje.

No otišli smo previše offtopic sve bitno je rečeno,i ja svoje predrasude ne mijenjam nit se sramim toga,a i k tome mislim da je najmanje poštivana marka tu na forumu upravo Aprilja iz razloga što greške iz prošlosti nemože izbrisati a i dan danas im se dešava nešto,iako se mora priznati trude se to popraviti.

Ako moderator hoće može za par dana sve moje postove obrisati da ne budu u ovoj temi.

Ako si svjestan da imaš predrasudu onda je nemoj tako olako ni iznositi i onda je sve ok. Vrati par postova natrag i saznat ćeš razlog zašto su neke 125-ice trajnije, razlog je uglavnm u maksimalnoj snazi koju razvijaju :wink:
Evidentirano
SabijatoR

Peter Stingray

« Odgovori #37 : 12. Studeni 2010, 13:14:15 »

Ja sam imao Pegaso ne RS ili RX,tako da i nije nešt jači bio od TDR-a.
Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #38 : 12. Studeni 2010, 15:35:33 »

i ???
pa i na tmaxu od 12 000e pucaju retrovizori i to na svakom

Totalno neistinito, niti pucaju retrovizori, niti na svakom.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

malaga

« Odgovori #39 : 12. Studeni 2010, 15:43:54 »

Totalno neistinito, niti pucaju retrovizori, niti na svakom.
ok,puca plastika oko retrovizora :mrgreen: i to je dobro poznato,sta se za apriliju ne moze reci,bar ne sad...
motor stoji izlozen,svakakvi konji skacu po njemu i netko je odlomio retrovizor

Evidentirano

Nix666

• **
  • Vozi: Gilera Runner Sp 50 Yamaha DT50
« Odgovori #40 : 12. Studeni 2010, 16:04:14 »

ok,puca plastika oko retrovizora :mrgreen: i to je dobro poznato,sta se za apriliju ne moze reci,bar ne sad...
motor stoji izlozen,svakakvi konji skacu po njemu i netko je odlomio retrovizor

ma daj...tmax je jamaha...ona je savršena i na njoj je sve savršeno...kak ne kužiš
Evidentirano

predator9

• **
  • Vozi: APRILIA RSV MILLE Replica
« Odgovori #41 : 14. Studeni 2010, 18:27:27 »

zato sam se ja osigural pa imam dva komada rs-a domeka :wink:
Evidentirano
MK ROTTEN RIDERS ZABOK
Go Johnny go go.... Bike still on the road...
treća, druga, NIŽA----Parapet, plot, HIŽA

Sportfighter

• **
  • Vozi: kramasaki ZX-6R 2009
« Odgovori #42 : 18. Studeni 2010, 17:24:53 »

zato sam se ja osigural pa imam dva komada rs-a domeka :wink:

ajde bar netko da je spremio zimnicu  :palacgore:
Evidentirano

rus

• Vozi: Capo di tutti capi-Caponord
« Odgovori #43 : 19. Studeni 2010, 20:38:34 »

Gle ja mogu samo prenijeti ono što sam bio davno pročitao u nekom njemačkom časopisu,a to samo za rotax znam,a u tom članku je bilo pisalo da inženjeri iz Aprilije dolaze često praviti u tvornicu kontrole kvalitete,tj. u mojim očima se iz toga onda može skužiti da nadziraju proizvodnju,koliko je to istina i koliko se to drastično odnosi na daljne procese prije prodaje i koliko je to uistinu bitno da mašina bude trajna,to mi nije poznato.A ovo sa većina surandnje sam se isto krivo izrazio mislio sam na 2-T motocikle,jer naravno da npr. za Kanađane rade mašine za motorne sanjke kojih se u mjesec dana valjda proda ko rotax 2-T u 5 godina.

Ašto se tiće predrasuda imam ih,i svako drugi bi ih imao da je toliko puta imao peh sa ne jednim nego dva motocikla tog proizvođača,ja sam svjestan da nemogu očekivat 50000km,ali niti 5000 isto nije normalno.Osobito kad vidimo koliko japanske 125-ice mogu ići iako nisu sklapane u japanu nit imaju japanske dijelove,ali sam uvjeren da ih japanci ful nadziraju i to znači puno,što misliš da li bi u hrv. bilo korupcije da su nam svi ljudi u vladi iz njemačke,moš mislit.

lutaš,pišeš samo da napišeš o Rotaxu neznaš ništa ,a ipak pišeš neznaš s kakvim se motorima sve bave ,a i bolje da neznaš,a šta se kontrole od strane inžinjera Aprilije tiče pa to je normalna stvar u svim granama industrije ništa neobičnog u tome nema i ti inspektori se ne mišaju ni u proces proizvodnje ni u sam potpisan projekt,a kilometražu od 50 000 km pravi bez problema  ta dvotaktna mašina samo je preduvjet normalno servisiranje ,a i normalno korištenje motora jer kad gledam šta pojedini ''biseri ''rade od svojih ljubimaca zlo mi dođe
Evidentirano

Angie

• Vozi: Aprilia RS125 '06 i Tomos A3S '89
« Odgovori #44 : 20. Studeni 2010, 17:15:10 »

kad gledam šta pojedini ''biseri ''rade od svojih ljubimaca zlo mi dođe

Slažem se.
Već sm rekao da je RS-ka mokar san mnogih tinejdžera kojima to starci kupe zdravo za gotovo.

I ja sam tinejdžer,i bome mi je ovaj motor san,ali sam došao do nje svojim novcima i ulupao jako jako puno truda rada i novaca,pa se drukčije odnosim prema njoj.
Al evo,na zadnjem mitingu,bila je jedna bjela RS-ka koju se upalilo i odma počeo turirat do kraja u tonalitetu one otrcane "melodije" koju svi bajkeri pucaju.

Da ne pričam o točenju žnj ulja,nekvalitetnog benzina(a RS je na to osjetljiv) itd itd.
Evidentirano
Prodajem:većinu dijelova mašine za Apriliu RS125 Rotax 122,nešto estetike.

Yo dude he just called you "Aprilijaš"...Oh hell no,hold my zacvikani cilindar while i pokušam reparirat donji igličasti and my selektor brzina!

duxx

• **
  • Vozi: vRRRištećeg kawasakiaa tomos14m86, mz es175/2,68
« Odgovori #45 : 02. Prosinac 2010, 16:44:34 »

ima nas svakakvih :palacdolje: :palacgore:
Evidentirano
Citat: sid - 10. Prosinac 2009, 09:52:19
cuj, tvoja fabula je toliko afirmaticna da je u daljnjoj koneskvenci cisti apsurd govoriti o mofolnim pitanjima tvog psihodijalekta
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.18 sekundi uz 15 upita.