Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 13   Dolje

Autor Tema: istrošenost gume  (Posjeta: 12476 )

l.o.r.d.

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: gsxr 750 srad
istrošenost gume
« : 06. Studeni 2010, 16:26:46 »

Na motoru koji sam kupio zadnja guma je po sredini potrošena toliko da je dubina profila na tom mjestu dosta ispod milimetra, a na mjestu gdje je najviše potrošena profil je vidljiv samo u naznakama. Jasno mi je da takva guma nije za vožnju po kiši, ali zanima me da li se takvom gumom može normalno koristiti po suhom vremenu, odnosno koja je granica da se gumu proglasi opasnom za vožnju. Molim znalce da daju svoje mišljenje.
« Zadnja izmjena: 06. Studeni 2010, 16:36:16 l.o.r.d. »
Evidentirano

Lovro Vz

• Vozi: bez motora, trenutno, tražim nešt pametnog
Odg: istrošenost gume
« Odgovori #1 : 06. Studeni 2010, 16:33:08 »

opasna postane kad vire žice ili blizu toga... :mrgreen:
samo se vozi, pazi na gas i asvalt...moje su gume u sličnom stanju pa ne brinem, znači normalna, malo brža vožnja, prilagodi vožnju uvjetima na cesti i svojim gumama i to je to, pamet v glavu
Evidentirano
Umjereno uzivanje u vinu ne moze skoditi ni u najvecim kolicinama
za svako rješenje žene imaju problem
Ak' si hoću popiti gemišt to je moja privatna stvar

M900

• Vozi: VELIKI BRAT VIDI...
« Odgovori #2 : 06. Studeni 2010, 16:36:43 »

Na motoru koji sam kupio zadnja guma je po sredini potrošena toliko da je dubina profila na tom mjestu ispod milimetra. Jasno mi je da takva guma nije za vožnju po kiši, ali zanima me da li se takvom gumom može normalno koristiti po suhom vremenu, odnosno koja je granica da se gumu proglasi opasnom za vožnju. Molim znalce da daju svoje mišljenje.

Ljudi se voze i na gumama na kojima se vidi platno, a sve je to stvar prihvaćanja vlastitog rizika.
Ako si kupio motor, shvaćam da si se istrošio, ali zima je pred tobom, ušparaj novaca i kupi si nove gume u kompletu pa se vozi k'o čovjek.

Nije da te potcjenjujem, ali ako po zavojima motor ne naginješ do fusrastera kupi si neke sport-touring gume i trajati će ti dugo i biti ćeš oprezniji, a kada dobro upoznaš motor onda možeš i neke RR gume, ali kod RR guma budi spreman na brzo trošenje i visoku cijenu.

Ja na Monsteru imam Dunlop Qualifier, potrošim ih do rubova, a kada dođu do markera potrošenosti, mjenjam ih iako se šare još vide.
U proljeće mislim probati Supercorsu na SPS-u.
« Zadnja izmjena: 07. Studeni 2010, 15:44:30 M900 »
Evidentirano
God must have been an engineer....who else would put a waste disposal unit next to a Reproduction Plant???

ZIZI750

• *
  • Vozi: ZX7R
« Odgovori #3 : 06. Studeni 2010, 16:42:07 »

guma ti je dala svoje.. skidaj to sto prije,pogotovo sada kad je cesta hladnija.
Evidentirano

rus

• Vozi: Capo di tutti capi-Caponord
« Odgovori #4 : 06. Studeni 2010, 16:44:28 »

ako si kupija polovni motor pogledaj i starost guma ,neznamo koliko je bivši vlasnik pravio kilometara godišnje  :misli: ima slučajeva da gume budu stare nekoliko godina  :misli:a starost je zajebana isto kao istrošenost
Evidentirano

3alfa3

• Vozi: Z750 '10
« Odgovori #5 : 06. Studeni 2010, 16:48:58 »

Kupio sam nedavno gume i vrlo brzo nagazio na komadic stakla koji se upiknuo 5-6mm duboko i nikom nista.
Da sam imao staru istrosenu gumu, sigurno bi je probilo
Evidentirano
A weekend wasted isn't a wasted weekend

trust

• **
  • Vozi: CB600F Hornet
« Odgovori #6 : 06. Studeni 2010, 16:55:28 »

opasna postane kad vire žice ili blizu toga... :mrgreen:
samo se vozi, pazi na gas i asvalt...moje su gume u sličnom stanju pa ne brinem, znači normalna, malo brža vožnja, prilagodi vožnju uvjetima na cesti i svojim gumama i to je to, pamet v glavu

Koju pamet,nitko pametan se ne vozi na takvoj gumi.Po meni davat takve savjete nekom neiskusnom je vrlo neodgovorno :palacgore:
Evidentirano
moje isprike forumskom Krleži na mogućim gramatićkim greškama...

karadolo46

• Vozi: Ninja ZX-6R >2008<
« Odgovori #7 : 06. Studeni 2010, 16:55:40 »

...evo na kakvoj je gumi (slick) prijatelj došao sa hvara u senj... na prvoj se slici vidi kakva je bila prije puta na hvar, onda ju je dole malo zapalio, a nazad se već prije zadra počela listat a druga slika pokazuje kakva je bila u senju...          :mrgreen:
Evidentirano

Zapru

• Vozi: Aprilia TUONO 1000R ´08
« Odgovori #8 : 06. Studeni 2010, 17:16:08 »

Na motoru koji sam kupio zadnja guma je po sredini potrošena toliko da je dubina profila na tom mjestu dosta ispod milimetra, a na mjestu gdje je najviše potrošena profil je vidljiv samo u naznakama. Jasno mi je da takva guma nije za vožnju po kiši, ali zanima me da li se takvom gumom može normalno koristiti po suhom vremenu, odnosno koja je granica da se gumu proglasi opasnom za vožnju. Molim znalce da daju svoje mišljenje.
sam sebi si vec dal odgovor  :wink: "rejserske" kvazi spike su : samo gas i peglaj dalje :wink:

nacelno, da, mozes jos. ali dovoljan ti je jedan manji kamencic da prode kroz gumu ... i ode ti u koprivu  8) u najboljem slucaju  :mrgreen:

za kenjanje po gradu i kavama sad pred kraj sezone ok, ali za nesto van grada ...  8)

bobo RR

• Vozi: Yamaha thunderace 1000
« Odgovori #9 : 06. Studeni 2010, 20:01:05 »

...evo na kakvoj je gumi (slick) prijatelj došao sa hvara u senj... na prvoj se slici vidi kakva je bila prije puta na hvar, onda ju je dole malo zapalio, a nazad se već prije zadra počela listat a druga slika pokazuje kakva je bila u senju...          :mrgreen:
da manje trosi na hranu,imal bi za nove gume  :mrgreen:
Evidentirano
Bog je velik..ali ti si i dalje glup

karadolo46

« Odgovori #10 : 06. Studeni 2010, 20:09:51 »

da manje trosi na hranu,imal bi za nove gume  :mrgreen:

dobro kažeš...     :LOL: :LOL:
Evidentirano

lavado

• Vozi: kawasaki z -1000
« Odgovori #11 : 06. Studeni 2010, 21:42:37 »

Mijenjaj   :palacgore:
Evidentirano

mladen59

• Vozi: HONDA CBF 600 S 2008 g.
« Odgovori #12 : 06. Studeni 2010, 21:57:42 »

Očito si sam svjestan da trebaš mjenjat gume jer nebi otvaral temu da to ne misliš, nego bi se tak vozil !! :mrgreen:
Koju pamet,nitko pametan se ne vozi na takvoj gumi.Po meni davat takve savjete nekom neiskusnom je vrlo neodgovorno :palacgore:
:palacgore: :palacgore: Potpis!  :palacgore:
Evidentirano
BOLJE S BICIKLOM U KURVANJE,
NEGO S MERCEDESOM NA POSO

vladof

• Vozi: quad
« Odgovori #13 : 07. Studeni 2010, 07:20:57 »

Cekaj malo ti sam vidis da je guma losa i sad pitas nas da ti to potvrdimo ili kaj  :misli:
Evidentirano
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne: svemir i ljudska glupost
samo što za svemir još nismo sigurni !

holandez

• **
  • Vozi: fjr1300
« Odgovori #14 : 07. Studeni 2010, 09:29:52 »

Sve dok se zice ne vide samo peri deri, jedino nemoj se poslije plakat ak ruknes u meduvremenu!
Evidentirano
paliiiiiii

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #15 : 07. Studeni 2010, 09:59:44 »

Teško je bilo što pametno odgovoriti bez slike. Prema napisanom, profil jop uvjek nije do kraja istrošen (svugdje se malo vidi, ali je daleko ispod markera). Po meni je svakako vrijeme za zamjenu, no ne trebaš baš sad trčati po kreditne kartice kako bi napravio zamjenu. Skupi pare i mjenjaj. U međuvremenu laganini. Nije samo stvar u kamenčićima. Neće se to baš tak lako probiti. Ima tu još do kraja. No, motor s takvom gumom nije nimalo ugodno voziti (to češ skužiti kad staviš novu). Ja bi mjenjao.

l.o.r.d.

• *
  • Vozi: gsxr 750 srad
« Odgovori #16 : 07. Studeni 2010, 11:17:54 »

evo i slike.
Evidentirano

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #17 : 07. Studeni 2010, 11:19:50 »

1,6 mm dubine šare je zakonski minimum.  :misli:
Evidentirano

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #18 : 07. Studeni 2010, 11:44:00 »

Ukratko, mjenjaj  :!:

Ljudi se voze na svakakvim gumama, ali ne ravnaj se po njima.

Za sigurnost na motoru su najbitnije gume i kočnice i na tome ne štedi  :palacgore:
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

karadolo46

« Odgovori #19 : 07. Studeni 2010, 12:59:58 »

svoju zadnju na prošlom motoru sam promjenio kad je došla do ovog stanja...  (Pirelli Supercorsa pro SC2)...
Evidentirano

mladen59

« Odgovori #20 : 07. Studeni 2010, 13:37:28 »

svoju zadnju na prošlom motoru sam promjenio kad je došla do ovog stanja...  (Pirelli Supercorsa pro SC2)...
Očito si imal sreču, imaš situacija gdje ljudi peru aute doma u dvorištu, a dvorište ima pad na cestu i to baš na mjestu gdje je malo jači zavoj i sva voda od pranja auta pomješana sa deterđentom i masnočom s auta izlije se po cesti a Ti u jednom pristojnom nagibu sa jedno 80-100 km/h i misliš sunčan dan, sve suho, a gume još drže makar su čelave, mislim da nemoram nastavit pisat dalje ...............!???  :misli: :mrgreen: :LOL:
Evidentirano

jerryST

• **
  • Vozi: yamahu x max 250,KTM 990SMT
« Odgovori #21 : 07. Studeni 2010, 13:48:17 »

Očito si imal sreču, imaš situacija gdje ljudi peru aute doma u dvorištu, a dvorište ima pad na cestu i to baš na mjestu gdje je malo jači zavoj i sva voda od pranja auta pomješana sa deterđentom i masnočom s auta izlije se po cesti a Ti u jednom pristojnom nagibu sa jedno 80-100 km/h i misliš sunčan dan, sve suho, a gume još drže makar su čelave, mislim da nemoram nastavit pisat dalje ...............!???  :misli: :mrgreen: :LOL:
:mrgreen: :LOL:
Evidentirano
solo jahač

karadolo46

« Odgovori #22 : 07. Studeni 2010, 13:53:34 »

ma znam,to je lutrija...     :wink:       sigurno ih je bolje i sigurnije radi sebe što prije promjeniti...      :palacgore:

...al ja imam situacija da te bog sačuva kolko očeš...       :mrgreen:

...jedan primjer od ovog ljeta, stavim slick-ove i krenem iz Senja za Biograd na susret, a vrime je bilo oće kiša,neće (50:50), sve dobro, kad negdi kod Maslenica kiša (pljusak), morali malo stat da prođe taj nalet i onda dalje za Biograd po mokrome... vozili ko po jajima i sretno stigli... avantura...        :mrgreen:
Evidentirano

mladen59

« Odgovori #23 : 07. Studeni 2010, 14:16:42 »

ma znam,to je lutrija...     :wink:       sigurno ih je bolje i sigurnije radi sebe što prije promjeniti...      :palacgore:

...al ja imam situacija da te bog sačuva kolko očeš...       :mrgreen:

...jedan primjer od ovog ljeta, stavim slick-ove i krenem iz Senja za Biograd na susret, a vrime je bilo oće kiša,neće (50:50), sve dobro, kad negdi kod Maslenica kiša (pljusak), morali malo stat da prođe taj nalet i onda dalje za Biograd po mokrome... vozili ko po jajima i sretno stigli... avantura...        :mrgreen:
Da avantura, ali si znao da je mokro i tak si se vozio sa slick-ovima, najgore su ovakve iznenadne situacije, sve lijepo suho a onda kad se najmanje nadaš "veselje". Gore navedenu situaciju sam imal u 5 mjesecu sa gotovo novim gumama (stara cesta od Podsuseda do Stubaka kroz Bistru), tak da sam prošo bez večih problema osim nelagode (sumnjam da bi bilo isto da sam imal ovu tvoju gumu sa slike)! :misli: :palacgore:
Evidentirano

karadolo46

« Odgovori #24 : 07. Studeni 2010, 14:44:37 »

Da avantura, ali si znao da je mokro i tak si se vozio sa slick-ovima, najgore su ovakve iznenadne situacije, sve lijepo suho a onda kad se najmanje nadaš "veselje". Gore navedenu situaciju sam imal u 5 mjesecu sa gotovo novim gumama (stara cesta od Podsuseda do Stubaka kroz Bistru), tak da sam prošo bez večih problema osim nelagode (sumnjam da bi bilo isto da sam imal ovu tvoju gumu sa slike)! :misli: :palacgore:

...to da... najgore su ove nepredvidive situacije...     :palacgore:
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 13   Gore

Stranica je generirana za 0.152 sekundi uz 16 upita.