Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: Polovni gilera runner vx 125 ili megelli 125s??  (Posjeta: 1189 )

drift_girl

• *
  • Spol: Ženski
Polovni gilera runner vx 125 ili megelli 125s??
« : 17. Studeni 2010, 19:25:07 »

Znači kupujem motor od 125 ccm sad u skorije vrijeme pa me zanima što vi mislite za koji od navedenih modela da se odlučim. Znam da ćete vjerojatno reći da kupim polovnu gileru jer ipak gilera je gilera, ali meni je zapao za oko ovaj megelli 125s. Negdje mi kažu da je odličan , negdje da mu otpadaju šarafi i da se brzo kvari  , pa ako netko ima iskustva , molim vas za mišljenje, a i ako nemate baš iskustva s megellijem svejedno savjeti i mišljenja su dobrodošla  :mrgreen:

________
EDIT: Popuni profil.
« Zadnja izmjena: 17. Studeni 2010, 20:38:12 biker4life »
Evidentirano
Dare to believe! Once you make a decision, the universe conspires to make it happen.

evinho

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Runner 180 SP
Odg: Polovni gilera runner vx 125 ili megelli 125s??
« Odgovori #1 : 17. Studeni 2010, 19:41:18 »

Realno gledano, to nije isti tip motora tako da bi ti trebala odlučit sama koji ćeš uzet, sve ovisi za što ti treba motor. Bilo bi dobro kad bi neko ko je imao iskustva sa Megellijem napiše pokoju riječ. Jel se isplati uzet, kolko je skupo održavanje itd.  ...  :palacgore:

U svakom slučaju sa Gilerom se nemože fulat ! = ))
Evidentirano

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #2 : 17. Studeni 2010, 20:42:28 »

Moj glas za Runnera. :wink:

Iako se ovdje govori o dvije potpuno razlicite klase, ipak cak i neovisno o mjenjacu, Gilera ima nekoliko prednosti - servisna podrska, kvaliteta i imidž.

Ipak, treba razmisliti tko sta zeli (motor, skuter), mada je skuter (pogotovo u odnosu na ovaj tip motora) puno prakticniji.

Jedini po meni minus Gileri je opasnost od krađe, koji je veci nego u ovog drugog.

Btw, bila je i jedna slicna tema: http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,183375.msg2761676.html#msg2761676
Doticni je na kraju ipak uzeo Runnera.

drift_girl

• *
« Odgovori #3 : 17. Studeni 2010, 21:20:20 »

Haha a to je , da su motori dvije različite klasi. Oduvijek su me fascinirali runneri, nebitno dal 50 ccm, 125, 180 ... i po izgledu i performansima, a i po nekom specifičnom zvuku motora. I mislila sam ga ja kupit, al onda sam slučajno naišla na ovog megellija i sad sam u totalnoj dilemi.

Usput prvo vrijeme bi motor vozila po gradu i neke kraće relacije, a onda bi krenula i na duže, tipa do zagreba, pule...
Evidentirano
Dare to believe! Once you make a decision, the universe conspires to make it happen.

biker4life

• Moderator
« Odgovori #4 : 18. Studeni 2010, 11:32:12 »

Po gradu je skuter sigurno prakticniji... a i udobniji, te bolje stiti od mokre ceste, vjetra i sl.

S druge strane, motorima od 125ccm (4T) se zaista kao plus ne mogu staviti performanse, samim time, one su mozda cak i na strani VX-a.

Sto se voznje van grada tice, vjerujem da se sa oba covjek moze zaputiti i dalje, iako mislim da je u ovoj konkretnoj usporedbi VX opet u prednosti.

Ipak, moj savjet - ako nista drugo, probati sjesti na oba prije kupovine, a ako je moguce, i napraviti kraci đir.

drift_girl

• *
« Odgovori #5 : 18. Studeni 2010, 21:37:39 »

A kad bi recimo kupovala polovnu gileru,  s tim da ne bi ništa starije od 2007., do koliko pređenih kilometara da uzimam u obzir? Jer vidim po netu da ima runnera od 2-3 godine starosti , i od 2000km pa do 20000km,. 20000 km mi zvuči nekako puno previše pa me zanima koliko bi motor star 3 godine optimalno imao kilometara? :)

Vjerojatno kompliciram, al zanima me, jer neželim kupovat ništa na slijepo
Evidentirano

mv_agusta

• Vozi: nexus500
« Odgovori #6 : 18. Studeni 2010, 21:59:59 »

ako je uredno održavan a s obzirom na profil kupaca gilere vjerojatno nije 20.000km nije strašno
neznam meni je za 3god sve od 6-7000km do 10-12000km za 125icu normalno
neki rade i preko 15 na godinu
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

Robi_PU

• **
  • Vozi: Gileru Runner ST 125
« Odgovori #7 : 18. Studeni 2010, 22:56:16 »

Pozz  :wink:
Moj glas vx  :palacgore:
Imam ga, 125 ccm ti je dosta za po gradu i neke "krace" relacije van grada.. Mislim mozes ti doc i iz Rijeke do Pule i nazad bez stajanaj nece mu nista biti  :)
Sto se tice kilometraze, moj je kupljen nov sredinom 12. mjeseca 2009. aktivno (s vozackom) od sredine 4. mjeseca vozim i imam 12 tkm  :palacgore:
Mane? Kod novijih modela problem je sto dosta dijelova nije talijsnsko, das skor 30 tkn za novi motor a da odlaze banalne stvari ( meni 3 puta kvacilo, cep od antifriza, remen puko, bendix... )
Prednosti: Najbolji u klasi 125 ccm, prakticniji od megelija sigurno, bolja zastita od vjetra, udobniji, jaci/brzi...
I slazem se sa bikerovim postovima, i mv-om  :palacgore:
Ako te sta zanima, pitaj
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #8 : 19. Studeni 2010, 11:58:48 »

A kad bi recimo kupovala polovnu gileru,  s tim da ne bi ništa starije od 2007., do koliko pređenih kilometara da uzimam u obzir? Jer vidim po netu da ima runnera od 2-3 godine starosti , i od 2000km pa do 20000km,. 20000 km mi zvuči nekako puno previše pa me zanima koliko bi motor star 3 godine optimalno imao kilometara? :)

Vjerojatno kompliciram, al zanima me, jer neželim kupovat ništa na slijepo

Sto se godista tice, shvacam, ali ako nađes kakav iznimno ocuvani (originalna boja i naljepnice, servisna) VX iz '04. ili '05., nemoj oklijevati.

S vremenom se pokazalo da je prethodna linija ('02.-'05.) puno kvalitetnija od ove nove, iako naravno nisu ni novi losi.

Imam poprilicna iskustva sa gotovo svim verzijama Runnera, pa ti govorim iz prve ruke.

Btw, novi model VX-a ti je godina '06. i '07., a modeli '08.+ su verzije ST (i 125ccm i 200ccm) i najveca razlika je u prednjoj masici, koja je u ST-a nesto veca.

Mozes prouciti i ovu temu:
> http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,154097.0.html
i ovu (Razlika VX <> ST):
> http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,99782.msg1767614.html#msg1767614

Dalje, sto se km tice - to je dosta tesko procijeniti koja je km "normalna" za određeno godiste, puno lakse je uvijedjeti jeli km stvarna, na konkretnom skuteru. Frend i clan foruma je prosle godine uzeo VXR-a iz '03. sa stvarnih 9.800 km u salonskom stanju. Skuter je zaista bio kao nov, garaziran i bez mane, unatoc starosti od 6 godina.

Uglavnom, da skratim, racunaj da je 6-12 t km na godinu normalno (ovisi o x faktora, a na kraju krajeva i o geografskoj poziciji - ipak se mi u primorju mozemo voziti gotovo cijele godine) ukoliko netko skuter vozi svaki dan, i ako je uredno odrzavan, km nebi trebala biti problem, međutim siguran sam da se da naci i skuter sa stvarnih >10 t km, samo ako se malo bolje potrazi.

evinho

• **
  • Vozi: Runner 180 SP
« Odgovori #9 : 20. Studeni 2010, 22:27:39 »

Tak je i moj bio sa 13 tisuća km , a star 10 godina. Samo se netreba zaletit nego pomno pročešljat sve oglasnike tipa njuskalo, auti.hr, 4kotaca i sl. i vidit šta se nudi. Ak nema sad, bit će kroz mjesec-dva. I znaj da treba otić pogledat ak ti se neš svidi jer na slikama može izgledat lošije ili bolje.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.082 sekundi uz 17 upita.