Evo ovako, isto pitanje me mučilo prošle godine, kad sam zbog više sile (čitaj krize u džepu) odlučio prodati auto i kupiti skut od 50 ccm. Osim onih par snježnih dana, sve ostalo sam
odvozio na skutaču, jer mi se neda voziti gradskim prijevozom sat i pol do posla. Sto se tiče obleke, moja preporuka za temperature od nule pa u minus, obavezno debele čarape i čizme, termo duge gaće i na to moto textilne hlače, ali sa podstavom i gore jakna sa windstoperom, a ispod toga po želji, ja sam obično obukao nešto kao popularna "agotička". Na rukama su mi se najbolje pokazale skijaške rukavice, a kod -4,5,6 itd, još jedne tanje rukavice ispod. Na glavu potkapa, a na jako niskim temperaturama, znači -7,8,9 itd. i buff marama. Kišnjak je uvijek ispod sica i on može poslužiti kao windstoper. Iskreno, hladnocu sam osjetio samo kad je bilo deeeeeebelo ispod nule i to vrhovi prstiju na rukama i ono najgore, u predjelu jajčeka, ali ništa strašno. Možda ovo zvuči zastrašujuće puno odjeće za oblačiti, ali to je ništa u usporedbi s pješačenjem do stanice, pa čekanjem busa, pa beskonačno drndanje u prepunom busu, pa opet pješačenje i sve to u trajanju, kao što rekoh, sat i pol. Ovak sam za 15 min sa skutačem od garaže do vrata prostorije u kojoj radim.

I još nešto obrati pažnju na gume!!! Ja sam uzeo Molasice i užasno sam zadovoljan 1000 puta bolje od Save (isključivo moje mišljenje, da se netko ne nađe uvrijeđen).
Svjestan sam da me škvadra malo čudno gleda kad na minus temperaturi pičim na skuteru, ali za to me zaboli. Bitno je da se cijeli mjesec vozim za cca 160 kn., jedino je jeftinije švercanje u javnom prijevozu.

I još nešto, koliko sam proputovao po inozemstvu i vidio, svugdje se ljudi voze na dva kotača i po zimi (naravno ne kad je snijeg), jedino je to kod nas velika misterija.