Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2] 3 4 ... 23   Dolje

Autor Tema: Zima, hladnoća - do koje granice ići?  (Posjeta: 13179 )

Merla

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: warrior, venture
Odg: Zima, hladnoća - do koje granice ići?
« Odgovori #25 : 22. Studeni 2010, 22:30:05 »

najniža temperatura po kojoj sam se vozio (po gradu) je bila -17 stupnjeva. ali kratke relacije (15-20 min.). jedini problem su bili prsti na ruci... probao sam nekoliko pari rukavica, i uvijek se ukoče  :shock: (pomaže stavljanje ruke na cilindre na semaforu  :mrgreen: )
Evidentirano
growing old is mandatory, growing up is optional

www.mkfireriders.com

DonLC

• **
  • Vozi: Xciting 300Ri New -- Bijelo Krmche
« Odgovori #26 : 22. Studeni 2010, 22:35:32 »

najniža temperatura po kojoj sam se vozio (po gradu) je bila -17 stupnjeva. ali kratke relacije (15-20 min.). jedini problem su bili prsti na ruci... probao sam nekoliko pari rukavica, i uvijek se ukoče  :shock: (pomaže stavljanje ruke na cilindre na semaforu  :mrgreen: )

-17? Jbt ovo je iznad svih mojih očekivanja  :mrgreen: Šta je tebe navuklo na to?? Hahah Nekidan kada me zaustavio murjak na motoru da bi vidio šta to vozim :LOL:, pitam ja njega do koje temp najniže je vozio.. kaže -6 al onda je već hladno jer su stalno u pokretu... :D
Evidentirano
Sunt pueri pueri, pueri puerilia tractant.

evinho

• **
  • Vozi: Runner 180 SP
« Odgovori #27 : 22. Studeni 2010, 22:37:07 »

Ja isto mislim da su ruke najkritičnije, kao i koljena. Meni je jedino prijevozno sredstvo skuter, tih 5 km sa njim mi je cca 10 min , dok mi s busom i tramvajom treba pol čuke. Al kad se sjetim da će mi se ruke smrznut ... rađe ja na bus sjednem. Proći će i zima : ))

BTW jel tražio vozačku? =D
Evidentirano

DonLC

• **
« Odgovori #28 : 22. Studeni 2010, 22:45:00 »

A vidjet ćemo, dok ide ide... A kada stisne... JBG :(
Je je, tražio ju.. ma ful dobar lik... normalan... mogu reći  :palacgore:
Evidentirano

banley

• Vozi: Yamahu Tmax bez pumpe goriva
« Odgovori #29 : 22. Studeni 2010, 23:02:15 »

Ja isto mislim da su ruke najkritičnije, kao i koljena. Meni je jedino prijevozno sredstvo skuter, tih 5 km sa njim mi je cca 10 min , dok mi s busom i tramvajom treba pol čuke. Al kad se sjetim da će mi se ruke smrznut ... rađe ja na bus sjednem. Proći će i zima : ))

a bolji ti je odi busom nego se smrzavat  :misli: ako baš želiš onda moraš računat na rukavice ne ispod 100 eura bar iz mog iskustva a i bar toliko neke hlače s termopodstavom ,ja ču sebi uzet od 130 eura najskuplji model tog proizvođača (nebi se ni ja smrzavao da živim u gradu)  :wink:

ovih dana mi dolaze rukavice i jedva čekam kad če ovo zahlađenje što ga zovu da vidim dal mi se isplatila investicija  :palacgore:
Evidentirano

Vez

• **
  • Vozi: biciklo
« Odgovori #30 : 22. Studeni 2010, 23:15:50 »

Ima li smisla pitati kakva su vozna svojstva pri tim temperaturama?
Evidentirano

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #31 : 22. Studeni 2010, 23:16:49 »

Probajte grijane ručke. To je izum za  :palacgore: . Kod mene ako stavim na dva ruke mi se peku  :mrgreen: bez obzira na vanjsku temperaturu.
Evidentirano

banley

• Vozi: Yamahu Tmax bez pumpe goriva
« Odgovori #32 : 22. Studeni 2010, 23:21:17 »

Probajte grijane ručke. To je izum za  :palacgore: . Kod mene ako stavim na dva ruke mi se peku  :mrgreen: bez obzira na vanjsku temperaturu.
e da su talijani toliko napredni imao bi ih več sigurno  :palacgore:
Evidentirano

Ra

• **
  • Vozi: Yamaha XJ 600N
« Odgovori #33 : 22. Studeni 2010, 23:53:27 »

U Splitu u Pittarellu sam uzeo flice rukavice (cijena cca 22kn + neki popust = 17,5 kn) i sasvim mi lijepo ulaze u moto rukavice, tako se nadam da neće biti problema  :palacgore: .
Evidentirano
I sreća kad se osmjehuje   pokazuje zube

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #34 : 23. Studeni 2010, 00:39:50 »

sve ispod +18 ja pogubno za vožnju ...  8)

Sve ispod +18 je pobugno za hebanje a za voznju je lako  :mrgreen:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

tibor_zg

• Vozi: Hornet 600
« Odgovori #35 : 23. Studeni 2010, 01:54:48 »

najnize je bilo -15 il -10 cini mi se :misli: ... najblesavijih i najhladnijih 10 min u mom zivotu :mrgreen: sad nakon kaj je od toga proslo nekih cca 7 godina ak nije min + 10/15 o nekakvoj ozbiljnijoj voznji ni ne razmisljam ...
Evidentirano
hockey is like chess but with way more body checking

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #36 : 23. Studeni 2010, 13:33:31 »

Slazem se. Jer ako se pretjera se debljinom rukavica, upitan je osjecaj na volanu, a ako su pak pretanke, od hladnoce opet nemas dobar feeling.

Osobno se po gradu mogu prođirati na bilo kakvim temperaturama, cak sam se prosle godine u 12. mjesecu vozio i unatoc laganoj susnjezici.

Pocetkom '09. sam pak 11.1. isao do Vidikovca Plomin, nije bilo nikakvih problema - naravno oprema mora biti na nivou!

Mada - tlaka je na kratkim relacijama oblaciti i skidati hrpu goretex opreme, kisnjak i sl., u tome je mozda i najveci problem za every-day voznju.

evinho

• **
  • Vozi: Runner 180 SP
« Odgovori #37 : 23. Studeni 2010, 15:40:42 »

Slažem se. To je procedura : - ))) Da samo moram sjest na motor i odvest se, nekako bi izdržo. Još kad vidim da moram i ceradu skidat s motora ... hihihi ... ide mali na zimski san.  :palacgore:
Evidentirano

BaDly

• Vozi: SW600
« Odgovori #38 : 23. Studeni 2010, 15:58:03 »

Ja sam se vozio do nekih -7° prošle zime.....i smrzo se ko pizda.....ove zime je motor doma u garaži....a ja lagano u autu....  :mrgreen: :mrgreen:

DA si me prošle zime pitao do kad bi se vozio tako...reko bi UVIJEK i na svim temperaturama, ali ove zime bi bio drugačiji odgovor !  :misli:

Slay_SF

• *
  • Vozi: sf2
« Odgovori #39 : 23. Studeni 2010, 18:03:52 »

zimska moto jakna
neoprenski grijači za koljena
zimske rukavice
50ccm skuter

prošle zime vozio sam se do cca 11mj. dok je bilo suho bez kiše. do posla imam cca 10-15min (nasreću).
mogu reći da tu definitivno NEMA nikakvog užitka u vožnji. podnošljivo je voziti dok je jutarnja temperatura par stupnjeva iznad nule (kao ovih dana) ali naravno, vizir se magli, nema nikakvog naginjanja, motor prljav od ceste.

ove sezone nabavio dekicu za skuter i vjerojatno ću si time produžiti sezonu u 12.mj. ali ću i moći ranije otvoriti. ali mislim da čim jutarnje temperature padnu daleko ispod nule treba prestati sa vožnjom jer tu onda dolazi led na cesti i rizik postaje prevelik
Evidentirano
It starts with the eyes. She's gotta have those kind of eyes that can look right through the bullshit, to the good in someone. 20% angel, 80% devil. Down to earth. Ain't afraid to get a little engine grease under her fingernails.

Over G

• *
  • Vozi: cbr600f, pežojčić sf2
« Odgovori #40 : 23. Studeni 2010, 19:06:54 »

Evo ovako, isto pitanje me mučilo prošle godine, kad sam zbog više sile (čitaj krize u džepu) odlučio prodati auto i kupiti skut od 50 ccm. Osim onih par snježnih dana, sve ostalo sam
odvozio na skutaču, jer mi se neda voziti gradskim prijevozom sat i pol do posla. Sto se tiče obleke, moja preporuka za temperature od nule pa u minus, obavezno debele čarape i čizme, termo duge gaće i na to moto textilne hlače, ali sa podstavom i gore jakna sa windstoperom, a ispod toga po želji, ja sam obično obukao nešto kao popularna "agotička". Na rukama su mi se najbolje pokazale skijaške rukavice, a kod -4,5,6 itd, još jedne tanje rukavice ispod. Na glavu potkapa, a na jako niskim temperaturama, znači -7,8,9 itd. i buff marama. Kišnjak je uvijek ispod sica i on može poslužiti kao windstoper. Iskreno, hladnocu sam osjetio samo kad je bilo deeeeeebelo ispod nule i to vrhovi prstiju na rukama i ono najgore, u predjelu jajčeka, ali ništa strašno. Možda ovo zvuči zastrašujuće puno odjeće za oblačiti, ali to je ništa u usporedbi s pješačenjem do stanice, pa čekanjem busa, pa beskonačno drndanje u prepunom busu, pa opet pješačenje i sve to u trajanju, kao što rekoh, sat i pol. Ovak sam za 15 min sa skutačem od garaže do vrata prostorije u kojoj radim.  :wink:   I još nešto obrati pažnju na gume!!! Ja sam uzeo Molasice i užasno sam zadovoljan 1000 puta bolje od Save (isključivo moje mišljenje, da se netko ne nađe uvrijeđen).
Svjestan sam da me škvadra malo čudno gleda kad na minus temperaturi pičim na skuteru, ali za to me zaboli. Bitno je da se cijeli mjesec vozim za cca 160 kn., jedino je jeftinije švercanje u javnom prijevozu.  :mrgreen: :mrgreen:
I još nešto, koliko sam proputovao po inozemstvu i vidio, svugdje se ljudi voze na dva kotača i po zimi (naravno ne kad je snijeg), jedino je to kod nas velika misterija. :wink:
Evidentirano

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #41 : 23. Studeni 2010, 19:21:59 »

prevest se može znatno ispod 10 stupnjeva
ali vozit se , nikako  :wink:

edit:  ups , sad vidim da sam u skuter topicu ... ovo vrijedi za motore ...  :palacgore:
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

DonLC

• **
« Odgovori #42 : 23. Studeni 2010, 19:30:53 »

Vidim da su mišljenja oprečna, što je u redu.. što više savjeta i misli bolje dođe za dobiti kvalitetnu sliku MTFuckin ZIMSKE VOŽNJE!!  :mrgreen:
Evo danas uzeo rukavice za ispod rukavica i windstoper podkapu, ali do ispod očiju. Od ostalog imam sve, tako da sam kompletiran.  :palacgore:
I da, nije da mi se da vozikati skutom preko zime po Zg, ali kao što sam naveo, preostaje mi jedino opcija od: pješačenje do busa, vožnja do tramvajske stanice, pješačenje do te stanice, čekanje tramvaja, gužvanje, dolazak na odredišnu stanicu i ponovno pješačenje do posla, što u konačnici rezultira, u najboljem slučaju 1h i 15min dok mi skutom treba max 15 min neovisno u gužvi. Slijedeći razlog je taj što def nisam u mogućnosti uzeti auto.. ajde jesam, neki nižeeeeeeeeeeeee klase, ali pošto imam neke planove za slijedeću g, neda mi se forsirati kredu bzvz, tako da mi ostaje taj skut... Pa evo, biti ću pokusni kunić i mogu vam pisati svoje doživljaje..  :LOL: što ne znači da vi nemorate, dapače, tko bude vozio po najnižoj temp, i to dokazao, JA ga vodim na ćevape!   :wink:
Evidentirano

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #43 : 23. Studeni 2010, 19:33:05 »

e, a da se ti probaš provozati po hladnom... pa da nam javiš...  :misli:

Neka pita mog druga cRuNka kako se vozit po ledari bez potkape, u kožnom, perforiranom kombinezonu, ispod kojeg je imo samo tanku majicu i to iz SB u VK i nazad  :LOL: :LOL: :LOL:
Ja se obuko u zimsku korduru ko eskim, bilo mi super toplo, al kad god sam se okrenio i pogledo njega prošla mi sibirska hladnoća kroz kosti  :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

Over G

• *
« Odgovori #44 : 23. Studeni 2010, 19:44:50 »

@DonLC

...pa moj post je bio upravo upučen tebi, jer, ako sam dobro shvatio, imaš istu situaciju, da ne velim problem, kao i ja. Pod time mislim na prijevoz do posla. Što se tiče ćevapa, ja sam spreman.  :mrgreen:  Ak si iz zapadnog djela grada možeš me vidjeti svako jutro kako "JURIM"  :mrgreen: Horvaćanskom....
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #45 : 23. Studeni 2010, 19:46:36 »

mislim da je tu bilo -14 ... ali nisam siguran ...  :misli:

a ni prva ni zadnja vožnja po takvom vremenu ...

no ovo nije ni dobra ni loša stvar u svijetu motora.... ko voli nek se vozi, ko ne voli, nek se ne vozi ...

Ima na forumu ljudi koji idu na elefanten (i moja je želja), pa im nije zima.... tj. prilagode se uvjetima... i to je najvažnije ustvari ...

A meni je ova tema i dalje besmislena...  8)
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

KING RR

• Vozi: stRReetfighteRR fRRom Akashi
« Odgovori #46 : 23. Studeni 2010, 19:48:08 »

:shock:  a sad mi je tek jasno otkud sva ona hrđa na egzotiki - pojela ju sol  :jesus: :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu.. sad kad sam ostario znam da jest !!

Over G

• *
« Odgovori #47 : 23. Studeni 2010, 19:51:05 »

Ništa nije besmisleno, možda tebe ne zanima, ali sigurno postoji netko koga itekako zanimaju savjeti o pripreme za vožnju na dva kotača po izrazito hladnom vremenu. Ja bi bio sretan da me neko u to uputio prije godinu dana.  
Evidentirano

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #48 : 23. Studeni 2010, 19:51:12 »

Evo i jedna moja:

:mrgreen:

Prosinac prosle godine, par stupnjeva ispod nule, ali samo gradska voznja (auto mi je bio na servisu, pa sam morao motorom). :wink:

Od opreme ful goretex (hlace i jakna), i windstopper potkapa i rukavice, cizme Held vodo-vjetro nepropusne.

Da je bio gušt, i nije baš. :wink:

Kako je markookram ranije i  napisao - "prevesti da, voziti ne". :palacgore:

DonLC

• **
« Odgovori #49 : 23. Studeni 2010, 19:59:53 »

@DonLC

...pa moj post je bio upravo upučen tebi, jer, ako sam dobro shvatio, imaš istu situaciju, da ne velim problem, kao i ja. Pod time mislim na prijevoz do posla. Što se tiče ćevapa, ja sam spreman.  :mrgreen:  Ak si iz zapadnog djela grada možeš me vidjeti svako jutro kako "JURIM"  :mrgreen: Horvaćanskom....

A nisam frende, ja sam ti čuvar istočne 'kapije', Slavonska je moja cesta, highway to hell  :mrgreen:
Ajd sad bar znam da ima još netko lood i vozi motor zimskim danima.. neka neka.. malo nas je al nas ima...  :mrgreen:

Onu sliku znam da, vidio ju, lik je zbilja odlučio prkositi minusima..  :D

Morat ću ja baciti koju sliku sa istovremeno snimkom temperature.. E da, već kada mo kod temperature, jel zna itko gdje ima za kupiti one male vanjske digitalne termometre, koji se mogu staviti na motor da vidiš koja je temp???? :misli:
Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4 ... 23   Gore

Stranica je generirana za 0.143 sekundi uz 16 upita.