Inace, obzirom da i vozim motor i skuter, mogu u par crtica to dvoje usporediti u zimskim uvijetima.

Za pocetak da napomenem, ipak se radi o jednom sportskom skuteru, kojem su u prvom planu performanse i zabava (180ccm, 2T, 116 kg), a tek onda udobnost, pa i to treba imati na umu.

Također, sa (ovim) skuterom sam presao preko 25 t km, a sa trenutnim motorom malo manje od 40 t km, samim time, vozio sam ih u svim mogucim uvijetima.
Uglavnom, motoru (XTX) u zimskim bljuzgavo-mokrim uvijetima ide u prilog stabilnost i bolja ciklistika, kocnice i opcenito "pregled situacije" (tipican za SM motocikle), kao i zastita leđa od prljavstine sa ceste (konkretno - u odnosu na Runner, model '97.-'05.). Na motoru imam zamjenski PUIG vizir, međutim, on konkretniju primjenu ima na otvorenoj cesti, gdje mi se cini da s njime imam manji otpor vjetra na kacigu. Agregat grije noge, sto nije lose u zimskim uvijetima. Od opreme koja je na motociklu a donekle stiti vozaca imam jos i handguardse, koji ipak nesto (ne bas previse) i zastite ruke od hladnog vjetra. Međutim, mislim da na motociklu treba imati ful opremu, ako ne ce ili biti zima, ili cete biti mokri/prljavi, sto i nije zgodno u every-day voznji.
Skuter - noge, prsa, pa i ruke su potpuno zasticene, a i otpor vjetra na kacigi je manji. Leđa na Runneru su cesto prljava, cak i sa originalnim nosacem tablice, jedino sto pomaze je originalni dodatak blatobranu za zimske uvijete ili kufer. Ipak, Runner je puno prakticniji i zahtijeva manje vodo-vjetro nepropusne opreme (cizme i goretex hlace nisu nuzne), a odvod toplog zraka sa prostora hladnjaka prolazi tocno pored nogu vozaca, sto pri brzinama do 50 km/h (grad, tj. sporije gradske prometnice) dobro dođe.
Sve u svemu, skuter jest prakticniji za every-day, ali ipak sve zavisi od situacije. O tome smo pak dosta pricali u temi "Skuter vs. motor", pa nebih ovdje.