Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Idealna video kamera za putovanja motorom....  (Posjeta: 2654 )

Mazo

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: cx 650 guellepumpu i GL1000 ulicni tenk :D
Idealna video kamera za putovanja motorom....
« : 25. Prosinac 2010, 20:06:21 »

Unaprid oprostite ako ponavljam temu ali sam malo cackao po forumu i nisam je moga naci..... :mrgreen:
Znaci treba mi savjet od vas koji ste vec radili malo zesca putovanja jer sam nov u svemu ovome. Triba mi informacija koja je po vasoj preporuci najbolja video kamera za takva putovanja, znaci da kameru mogu koristiti dok sam na motoru da snimam put ali da je uredno mogu koristiti i kad sam pjeske u razgledavanju, koliko mi memorije (znaci koliko materjala mogu na nju nasnimit), triba koliko traju baterije kakav je video dok se putuje, koliko je kamera kvalitetno napravljena i najbitnije kakve su cijene tih kamera. Unaprjed hvala na odgovorima.  :wink:
Evidentirano
Krenuo sam putem razuma, ali sam uvidio da nemam kondicije....

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
Odg: Idealna video kamera za putovanja motorom....
« Odgovori #1 : 25. Prosinac 2010, 20:39:31 »

Iako je bilo zasebnih tema o video kamerama za opću uporabu sa više preporuka i komentara, kao i teme za GoPro HD i slična rješenja koja se koriste u vožnji, mislim da je pitanje pogođeno.

Koja je dakle ta sprava koja će (u HDu naravno) služiti za snimanje same vožnje, a ujedno i za sve ostale "civilne" zadaće?
Evidentirano

moover

• Kuća stara
  • Vozi: Versys - Leteću djevicu
« Odgovori #2 : 25. Prosinac 2010, 20:45:25 »

Po meni, bilo koja minidv kamera... 
Evidentirano
Hebeš krizu, život nema reprizu.

zokx

« Odgovori #3 : 25. Prosinac 2010, 21:40:54 »

Za informaciju o tome gdje si bio možda i je, ali podignimo očekivanja na neku HD kvalitetu. Nešto što ću ubosti danas, a neću je već sutra baciti u smeće kao neupotrebljivu..

Imam takvu u ormaru - Samsung SC-X100 ja mislim, sa odvojenim modulom za snimanje na recimo kacigi - još jednom kamericom koja se šteka u taj kamkorder. Po meni kvalitetom skoro neupotrebljiva za današnju tehniku. Veličina je super, ideja odlična, ali više nije to to.
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #4 : 25. Prosinac 2010, 23:02:22 »

Po mooverovoj logici, onda bilo koja HD kamera, mislim da tu ne bi smjelo biti puno kemije. A onda opet i nije tak jednostavno. Imao sam Sony fotić i kameru i služili su me super. Onda sam se odlučio tehnološki ponoviti i kupio novu HD kameru i Olympusov neki tada valjda najbolji fotić i popušio. Slike su katastrofa, snimke HD zakurac...
Evidentirano

max23pig

• *
  • Vozi: KAWASAKI ZR-7S
« Odgovori #5 : 25. Prosinac 2010, 23:32:31 »

....  pun p0g0dak za  tema...   :palacgore: 

Takvo nekaj i ja tražim..  0v0 mi je zapelo za 0k0 "Toshiba Camileo H30"
 ev0 par stvari kaj sam d0zn0  0 kameri..." Full HD izvrsna slika kad je dobro osvjetljenje. (pod dobro osvjetljenje mislim na sve od sunčanog pa do punog oblačnog kasnog poslijepodneva).
Lagana kamera.
Touch screen
Lagana za korištenje.
Par zgodnih opcija (time lapse, slomo)
Dosta dobra oprema, daljinski, futrolica...
Konzumira SD kartice - jeftinol.
Dodatne batertije su jeftine. U hrv jedna košta 175 kn, a na ebayu dve+punjač 150kn"
Drastično pogoršanje kvalitete slike pri manjem svjetlu. noć, ulična rasvjeta, 0tvoreni prostori s prigušenim svjetlom...
Nema manualnih postavki, sve je auto...
Zvuk je pomalo tih..."

http://www.youtube.com/watch?v=idZuMQTjasA (Embedding disabled, limit reached)

cijena je nekih 1.500 kunićaaaaaa...............
Evidentirano

moover

• Kuća stara
« Odgovori #6 : 25. Prosinac 2010, 23:34:30 »

A ok, krivo sam se izrazio... Ne bas bilo koja... Ja sam imao sony minidv, bio zadovoljan. Sa canon low cost kamerom (isti rang cijene kao prva sony) bas i nisam zadovoljan, ali htjedoh reci da ne treba sad gledati neke ultra high mega moto kamere... Ove sto snimaju direktno na disk ili dvd treba zaboraviti na motoru i na velikim visinama.

I tu, kao i uglavnom svugdje u tehnici vrijedi ona "koliko para, toliko muzike", a neka best buy minidv ce zadovoljiti 99% ekipe koja zeli i kucnu i moto kameru.
Evidentirano

zokx

« Odgovori #7 : 25. Prosinac 2010, 23:51:02 »

Za home video čini mi se da je bitna skoro samo osjetljivost na osvjetljenje, i da indoor uradci izgledaju pristojno i nezrnato na 1080/720.
Za uporabu na motoru i objekte koji brzo prolaze čini mi se da je fpsnekako važan?  :misli:
Evidentirano

kronik

• Vozi: ti ce vfr1200
« Odgovori #8 : 26. Prosinac 2010, 10:10:06 »

ja koristim panasonic sdr-sw20 i jako zadovoljan.
i zaboravio sam reci da je kamera vodonepropusna :)

« Zadnja izmjena: 29. Prosinac 2010, 12:37:42 kronik »
Evidentirano
S autom transportiram tijelo,
sa motorom dusu!

skuco

• Vozi: yamaha
« Odgovori #9 : 26. Prosinac 2010, 10:26:19 »

Po mooverovoj logici, onda bilo koja HD kamera, mislim da tu ne bi smjelo biti puno kemije. A onda opet i nije tak jednostavno. Imao sam Sony fotić i kameru i služili su me super. Onda sam se odlučio tehnološki ponoviti i kupio novu HD kameru i Olympusov neki tada valjda najbolji fotić i popušio. Slike su katastrofa, snimke HD zakurac...
slažem se. imam sony aparat 7.2 mgp i olimpus 10mgp sony ima puno bolje slike možda zato kaj je full hd. al opet mislim da to za slike nebi trebalo opet toliko znaćit..  :misli:
Evidentirano
Znam da alkohol škodi al u vodi utjehe nema!

zokx

« Odgovori #10 : 26. Prosinac 2010, 13:00:38 »

ja koristim panasonic sw20 i jako zadovoljan.

http://www.youtube.com/watch?v=9xie27s_Tp8
http://www.youtube.com/watch?v=lHSe6HvzP7A

Ili se šališ ili je ova razmazana slika neki impresionistički art?  :mrgreen:
Evidentirano

kronik

« Odgovori #11 : 26. Prosinac 2010, 13:03:57 »

Ili se šališ ili je ova razmazana slika neki impresionistički art?  :mrgreen:

razmazan je samo kukac  :jesus:
Evidentirano
sa motorom dusu!

bac

• **
  • Vozi: zx9r
« Odgovori #12 : 27. Prosinac 2010, 21:27:05 »

kodak zx3 full hd 1080/30 ,720/60 ,foto 5 m piksela,sd card do 32gb, u full hd i /720/60 kartica od 16 gb traje tri sata,u 720p/30 traje 4,5 sata,640/480 8 sati baterija traje max 1,20 sati ,na e bayu ima divljak klic 7004 od 3 funte na gore
testirana u svim extremnim uvijetima,na 3000 met -23 stupnja radi :palacgore:, u sauni na + 85 stupnjeva radi :palacgore:, u bazenu na 2 metra dubine radi  :palacgore:, na motoru na tanku na malim okretajima slika malo vibrira s večim okretajima slika je ok,montirana na kacigi slika je full ok bez vibracija,s donje strane ima standardni utor za vijak/foto kamera ,ima usb i hdmi utor i u setu dobijete te kablove pa direktno možete gledati na lcd/plasma/tv ono što ste snimili i na sebi ima display,jednostavna za rukovanje ,kvalitetno napravljena za extremne uvijete,moja ocijena 9/10 jedina zamjerka je zvuk koji je negdje na razini go pro što po meni nije ok ali za 160 usd+davanja je best buy,doslovno kamera za svaki dan i svakojake vremenske uvijete :palacgore:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #13 : 27. Prosinac 2010, 23:46:14 »

Nebu dosta, zokx se sprema skinut Kubricka s trona. :mrgreen:
Evidentirano

angelo.ma

• Vozi: R6 , CB600F
« Odgovori #14 : 27. Prosinac 2010, 23:55:19 »

@bac
jel te žulja to na rezervaru u vožnji  :misli:
Evidentirano
P: za R6 2008 oklope, svijetla, ECU s bravama, ključima i kompletnom instalacijom

zokx

« Odgovori #15 : 28. Prosinac 2010, 08:14:59 »

Nebu dosta, zokx se sprema skinut Kubricka s trona. :mrgreen:

:mrgreen: Više nekak Camerona.  :mrgreen:

kodak zx3 full hd 1080/30 ,720/60 ,foto 5 m piksela,sd card do 32gb, u full hd i /720/60 kartica od 16 gb traje tri sata,u 720p/30 traje 4,5 sata,640/480 8 sati baterija traje max 1,20 sati ,na e bayu ima divljak klic 7004 od 3 funte na gore
testirana u svim extremnim uvijetima,na 3000 met -23 stupnja radi :palacgore:, u sauni na + 85 stupnjeva radi :palacgore:, u bazenu na 2 metra dubine radi  :palacgore:, na motoru na tanku na malim okretajima slika malo vibrira s večim okretajima slika je ok,montirana na kacigi slika je full ok bez vibracija,s donje strane ima standardni utor za vijak/foto kamera ,ima usb i hdmi utor i u setu dobijete te kablove pa direktno možete gledati na lcd/plasma/tv ono što ste snimili i na sebi ima display,jednostavna za rukovanje ,kvalitetno napravljena za extremne uvijete,moja ocijena 9/10 jedina zamjerka je zvuk koji je negdje na razini go pro što po meni nije ok ali za 160 usd+davanja je best buy,doslovno kamera za svaki dan i svakojake vremenske uvijete :palacgore:

Odličan info.Gledao sam semplove po Youtubeu i mislim da je stvarno odnos kvalitete i cijene super. U Tehnomarketu je 1100 kuna i mislim da mogu žrtvovati tu lovu za tu zajebanciju. Sve drugo što sam gledao za sada a da je na prvu značajno bolje od ove Kodakice počinje sa sedamstotinjak eura naviše, što je značajna razlika. Tnx. :palacgore:
Evidentirano

bac

• **
« Odgovori #16 : 28. Prosinac 2010, 08:37:56 »

@angelo na ovom položaju na slici meni na devi je kut i brzina sigurno 230 kmh da me vjetar ne ubija+ pomaknem bliže satovima dobiješ još veči nagib tijela,za grobnik sigurno ovaj nosač i položaj ne odgovaraju za hvatanje max vremena za onoga tko to zna i može ,u odnosu na go pro je mislim duplo viša
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #17 : 28. Prosinac 2010, 09:58:50 »

Odličan info.Gledao sam semplove po Youtubeu i mislim da je stvarno odnos kvalitete i cijene super. U Tehnomarketu je 1100 kuna i mislim da mogu žrtvovati tu lovu za tu zajebanciju. Sve drugo što sam gledao za sada a da je na prvu značajno bolje od ove Kodakice počinje sa sedamstotinjak eura naviše, što je značajna razlika. Tnx. :palacgore:

Krenuo si vrlo visoko, padaš dosta nisko... :mrgreen:
Evidentirano

moover

• Kuća stara
« Odgovori #18 : 28. Prosinac 2010, 10:01:22 »

Na kraju će kupit ovo...  :mrgreen:

http://cgi.ebay.co.uk/Sports-Mini-DV-Video-Record-Spy-Cam-Camera-Webcam-MD80-/130445958537

Evidentirano

47

• **
  • Vozi: zeleni er 6n
« Odgovori #19 : 28. Prosinac 2010, 13:21:38 »

I meni taj ZX3 Kodak izgleda zanimljivo, a u zadnje vrijeme razmišljam o nabavi nekakve kamerice. što za motor, što za sve ostalo. A to što hoće pod vodu mi je super, bonus :D
Evidentirano
Save the Planet, go green...Kawasaki green!!

Zubakis

• **
« Odgovori #20 : 28. Prosinac 2010, 13:54:22 »

Evidentirano

skuco

« Odgovori #21 : 28. Prosinac 2010, 13:57:25 »

Onda mu je možda bolje ovo. Jednostavnije je za montirat  :mrgreen:

a jeste svi pametni a nitko da da pametan i Provjeren savjet u vezi tih kamera!  :palacdolje:
 već duže imam u planu nešto kupit al se ne kužim baš u to al vidim da ni od vas pojedinaca ovde nikakve pomoči.
Evidentirano

moover

• Kuća stara
« Odgovori #22 : 28. Prosinac 2010, 14:04:41 »

a jeste svi pametni a nitko da da pametan i Provjeren savjet u vezi tih kamera!  :palacdolje:
 već duže imam u planu nešto kupit al se ne kužim baš u to al vidim da ni od vas pojedinaca ovde nikakve pomoči.
Ja sam kupio ovu gore MD80 za 60kn i ona u potpunosti zadovoljava moje potrebe...  :palacgore: Doduše, morao sam kupiti i SD karticu 8GB pa je to malo diglo konačnu cijenu, ali i dalje je super... mana je što ne vidiš šta snimaš (nema display) i što po jakom svjetlu ne vidim najbolje lampicu, pa ponekad nisam siguran jesam li u rukavicama dobro stisnuo dugme za snimanje...  :mrgreen:
Evidentirano

Zubakis

• **
« Odgovori #23 : 28. Prosinac 2010, 14:26:28 »

mana je što ne vidiš šta snimaš (nema display)

Ali zato staviš ove očale i di gledaš to i snimaš. Jedino šta bi ja skinija leče jer ne virujem da je zdravo gledat kroz njih za cijenu od 5-6 $
Evidentirano

Bubbica

• Vozi: vjernu malu mulu
« Odgovori #24 : 28. Prosinac 2010, 17:27:58 »

GOPRO HD HERO SURF

radi se o kameri koja može bez problema snimati sve ono što smo vam u uvodu i spomenuli. HD Hero GoPro može se fiksirati na skoro pa bilo kakvu podlogu i služiti za produkciju vaših privatnih (ne tih "privatnih") filmova. Od surfanja neobuzdanim morima, ronjenju u preplavljenoj savi ili spuštanja biciklom kroz omiljenu šumu - sve se može. Sada vjerojatno postavljate pitanje - kako? U nastavku vas očekuje odgovor.

SPECIFIKACIJE

* 5 Mpx, HD CMOS senzor
    * Staklena Fixed Focus leća (2FT/.6m)
    * H.264 kompresija, MP4
    * Aperture: F/2.8
    * Kut gledanja: 127° u 1080p, 170° u ostalim
    * Automatski White Balance
    * Ugrađen mikrofon
    * USB 2.0
    * Punjiva 1100 mAh lithium-ion baterija (cca 2.5h)
    * Dimenzija:  42mm x 60mm x 30mm
    * Težina: 94 G
    * Cijena: 3.000,00 kn

PODRŽANI VIDEO FORMATI

* 1080p = 1920x1080 pixels (16:9), 30 fps, 15 Mbit/s data rate
    * 960p = 1280x960 pixels (4:3), 30 fps, 12 Mbit/s data rate
    * 720p = 1280x720 pixels (16:9), 60 fps, 15 Mbit/s data rate
    * 720p = 1280x720 pixels (16:9), 30 fps, 8 Mbit/s data rate
    * WVGA = 848x480 pixels (16:9), 60 fps, 8 Mbit/s data rate

Evidentirano

zokx

« Odgovori #25 : 28. Prosinac 2010, 18:15:58 »

Ako si daš truda i usporediš tonu semplova koje imaš na Youtubeu doći ćeš do zaključka da je ova Kodakica sasvim solidna kamerica i kad ne znaš koliko košta. Kad vidiš da je par puta jeftinija od neke srednje klase u hrga pakiranju postane još privlačnija.

I dalje su dobrodošli prijedlozi.. Evo traži se nešto tako kao ova Kodakica. Nemojmo uopće gledati cijenu. Samo kvaliteta HDa se računa, i da je u nekom manjem pakiranju da se može koristiti na i sa motora.
Evidentirano

Zubakis

• **
« Odgovori #26 : 28. Prosinac 2010, 18:49:01 »

I dalje su dobrodošli prijedlozi.. Evo traži se nešto tako kao ova Kodakica. Nemojmo uopće gledati cijenu. Samo kvaliteta HDa se računa, i da je u nekom manjem pakiranju da se može koristiti na i sa motora.

Evo jedan interesantan web. Mislim da su zastupljene sve HD kamere o kojima se isplati razgovarati.

http://www.x-sportscam.com

S obzirom da se traži HD kamera koja se može koristiti i kad nismo na motoru, mislim sa bi svakako trebala imati bar neki omanji display na kojem možemo vidit šta snimamo.
Evidentirano

zokx

« Odgovori #27 : 28. Prosinac 2010, 19:02:11 »

Evo jedan interesantan web. Mislim da su zastupljene sve HD kamere o kojima se isplati razgovarati.

http://www.x-sportscam.com

S obzirom da se traži HD kamera koja se može koristiti i kad nismo na motoru, mislim sa bi svakako trebala imati bar neki omanji display na kojem možemo vidit šta snimamo.

Naravno da je display neophodan za civilne namjene (rođendane, božiće, djecu i unuke..), i za jednostavnije objašnjenje nove akvizicije.  :mrgreen: Zato mislim da je bolji pristup naći dobru allaround kamericu koju se može koristiti na motoru nego specijaliziranu moto kameru koju bi koristio za opće namjene. :misli:
Evidentirano

naked_xjr

• **
  • Vozi: yamaha xjr 1200 SP
« Odgovori #28 : 29. Prosinac 2010, 01:57:14 »

Kamere/fotići kojima hoćemo snimati kud se vozimo moraju imati memorijske kartica na koje snimaju. Imam Sonyjevu HDD kameru i kaj se tiće snimke i u vožnji je OK...samo ima jednu manu  :(  ne smije biti montirana na nosač jer ju vibracije koje stvara motor gase. I bez obzira kaj uključim stabilizator slike. Evo jedne snimke iz auta držana u ruci.

Da iskoristim priliku pa da pitam ima 'ko kakvih iskustva s ovim i možda kakva ocjena  :misli:

http://www.fastfilms.co.uk/mini-dvr-2-camera-kit.php

I kak izbjeći onaj grozan šum kad je montirana na motor?
Evidentirano
Od žute štampe opasniji je jedino žuti mačak...

mate

• Administrator
« Odgovori #29 : 29. Prosinac 2010, 06:59:32 »

Sjećam se da sam u početcima snimanja ispod sica napravio ležište od spužve za kameru i mikrofon a snimalo je neko jeftino "oko". Funkcioniralo je sasvim korektno za ono vrijeme iako kao ideju, za zvuk, ni danas ne vidim bolji način mada ne vjerujem da se ikome više da razvlačiti žice po motoru.
Evidentirano

zokx

« Odgovori #30 : 29. Prosinac 2010, 07:44:19 »

Sjećam se da sam u početcima snimanja ispod sica napravio ležište od spužve za kameru i mikrofon a snimalo je neko jeftino "oko". Funkcioniralo je sasvim korektno za ono vrijeme iako kao ideju, za zvuk, ni danas ne vidim bolji način mada ne vjerujem da se ikome više da razvlačiti žice po motoru.

Kako ispod sica? Kako si onda snimao prema naprijed?
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #31 : 29. Prosinac 2010, 08:17:53 »

Kamkorder je snimao ispod sica, a oko je snimalo naprijed uvučeno u ovaj usisnik ispod fara dok je žica bila provučena ispod oklopa. Isto tako je bio posebno spojen i mikrofon. Tada je to bio najmoderniji način, onda je Saša naručio negdje iz Engleske neko jebeno oko, sve nas sjebo i snimio film za prodaju. :mrgreen:

Evidentirano

zokx

« Odgovori #32 : 29. Prosinac 2010, 12:19:58 »

Aha sad kužim "oko". Imam i ja takav Samsungov sistem ali kao što rekoh nisam nimalo zadovoljan kvalitetom  :palacdolje:
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #33 : 29. Prosinac 2010, 17:55:52 »

Ovo je jedna od boljih, kako karakteristikama tako i cijenom.

http://www.actioncameras.co.uk/VIO_POV_HD

Ako je Kec koristi na Grobniku, onda mora da je dobra.
Evidentirano
I. posjeta Grobnika - 1989. godine

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #34 : 29. Prosinac 2010, 18:16:03 »

cijenom ?
ne kužim   :mrgreen:
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

zokx

« Odgovori #35 : 29. Prosinac 2010, 22:32:23 »

Kako ću sa ovim snimati djecu na predstavi za Božić? Da držim ovo "oko" u ruci i gađam otprilike prema stageu?

Traži se kamera koja je dobra u oba svijeta.
Evidentirano

skuco

« Odgovori #36 : 29. Prosinac 2010, 22:48:31 »

možda bude šta pametno u veroni..
Evidentirano

naked_xjr

• **
« Odgovori #37 : 29. Prosinac 2010, 23:13:18 »

Ovo ima ekran pa ne moraš ciljati kaj snimaš, ali izgleda da je samo meni zapela za oko jer se ni'ko ne javlja s dojmovima...ako ju ne'ko uopće ima  :misli:

Jel zna neko nekoga 'ko to ima?
Evidentirano

Zubakis

• **
« Odgovori #38 : 30. Prosinac 2010, 08:59:04 »

Ovo je jedna od boljih, kako karakteristikama tako i cijenom.

http://www.actioncameras.co.uk/VIO_POV_HD

Ako je Kec koristi na Grobniku, onda mora da je dobra.

Kako misliš cijenom?
Ova kamera je duplo skuplja od GO PRO. Mislim da je trenutno jedna od skupljih a to se vidi i na ovoj stranici koju si linka.
U jednom usporednom testu GO PRO HERO ju je nadmašija debelo.
Evidentirano

zokx

« Odgovori #39 : 30. Prosinac 2010, 09:57:43 »

Ovo ima ekran pa ne moraš ciljati kaj snimaš, ali izgleda da je samo meni zapela za oko jer se ni'ko ne javlja s dojmovima...ako ju ne'ko uopće ima  :misli:

Jel zna neko nekoga 'ko to ima?

Nije HD  :( Na YOutubeu nisu snimke ni tako loše za normalne rezolucije. Malo su pre fiisheye izobličene.. Ipak je to primarno bike kamera.
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #40 : 30. Prosinac 2010, 13:04:20 »

Kako misliš cijenom?
Ova kamera je duplo skuplja od GO PRO. Mislim da je trenutno jedna od skupljih a to se vidi i na ovoj stranici koju si linka.

Pardon, krivo sam se izrazio. Pod cijenu sam mislio da je skupa, ako ne i među najskupljima. 499 funti je cijena koliko sam vidio po netu.
Imaš li kakav link na taj test usporedbe?
Evidentirano

digging bill

• **
  • Vozi: krivudavo
« Odgovori #41 : 30. Prosinac 2010, 14:03:34 »

Imao sam vio pov 1.5m ,a ovo mi je iduća želja,
http://www.videovbox.co.uk/
Evidentirano

Zubakis

• **
« Odgovori #42 : 30. Prosinac 2010, 14:34:55 »

Pardon, krivo sam se izrazio. Pod cijenu sam mislio da je skupa, ako ne i među najskupljima. 499 funti je cijena koliko sam vidio po netu.
Imaš li kakav link na taj test usporedbe?

Evo jedan koji sam naša na brzinu
http://www.dirtbikeworld.net/forum/showthread.php?t=66113
Ovde možeš vidit kako tip u istoj okolini testira obe kamere, a razlike su drastične.

Ali jednom sam naletija na jedan baš dobar review. Moran malo potražit po netu.
Evidentirano

picoda

• Vozi: Tenere
« Odgovori #43 : 30. Prosinac 2010, 19:12:32 »

Kako misliš cijenom?

Evo ovdje imas filmica snimljenih jednom i drugom. Nisu ko oni iz reklama snimani u idealnim uvjetima vec su snimani onako na divlje... 
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,196345.0.html

Sve je to isti k.
Ova vio pov je manja sto je bolje za kacigu, imas ekran pa vidis gdje snimas, imas mikrofon na zici pa ga gurnes pred usta i prtljas pizdarije. Isto tako onaj daljinski stavis oko ruke ili na volan pa je lakse. Samo kad stanes i moras se svaki put prcat s onom zicom sve ovo prije zaboravis... :mrgreen:

Ova go pro je jednostavnija, nema zica, meni drazi snimak al zato ne znas di snimas, ne znas dal snimas i na kacigi strsi ko satelitska antena na katedrali...  :mrgreen: 
Evidentirano

Zubakis

• **
« Odgovori #44 : 30. Prosinac 2010, 20:51:47 »

Evo ovdje imas filmica snimljenih jednom i drugom. Nisu ko oni iz reklama snimani u idealnim uvjetima vec su snimani onako na divlje... 
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,196345.0.html

Sve je to isti k.
Ova vio pov je manja sto je bolje za kacigu, imas ekran pa vidis gdje snimas, imas mikrofon na zici pa ga gurnes pred usta i prtljas pizdarije. Isto tako onaj daljinski stavis oko ruke ili na volan pa je lakse. Samo kad stanes i moras se svaki put prcat s onom zicom sve ovo prije zaboravis... :mrgreen:

Ova go pro je jednostavnija, nema zica, meni drazi snimak al zato ne znas di snimas, ne znas dal snimas i na kacigi strsi ko satelitska antena na katedrali...  :mrgreen: 

Jel ovo možda reklama za tvoj putopis?? :D :D Šalim se...
Pratija san tvoj putopis još dok si ga pisa i vidija sve video snimke koje si postavija.
Pošto sad koristiš Go PRO onda sigurno znaš da se za njega može uzet dodatak LCD ekran koji se ušteka na leđa tako da možeš vidit šta snimaš ili šta si snimija. Neznan koliko je potreban mikrofon na žici s obzirom da se jako dobro čuje šta pričaš s kolegom ispred tebe. A šta se tiće "Antene na katedrali" ima opcija Chest Mount, ali ti to jerojatno već znaš.
Sve u svemu Meni GO PRO svakako bolja, jeftinija i gabaritima prihvatljivija. Ma čak mi je i slika bolja.
Evidentirano

picoda

• Vozi: Tenere
« Odgovori #45 : 30. Prosinac 2010, 21:30:34 »

Jel ovo možda reklama za tvoj putopis?? :D :D Šalim se...
Pratija san tvoj putopis još dok si ga pisa i vidija sve video snimke koje si postavija.
Pošto sad koristiš Go PRO onda sigurno znaš da se za njega može uzet dodatak LCD ekran koji se ušteka na leđa tako da možeš vidit šta snimaš ili šta si snimija. Neznan koliko je potreban mikrofon na žici s obzirom da se jako dobro čuje šta pričaš s kolegom ispred tebe. A šta se tiće "Antene na katedrali" ima opcija Chest Mount, ali ti to jerojatno već znaš.
Sve u svemu Meni GO PRO svakako bolja, jeftinija i gabaritima prihvatljivija. Ma čak mi je i slika bolja.

Cuje se dobro zato sta je ponekad bio taj mikrofon na zici gurnut u kacigu. Vecina je toga snimljena s vio pov, samo oni filmici koji nisu iz voznje su s go pro.
S ovom vio pov je puno lakse bas zbog tog daljinskog. Ne mislis se jel snima il ne snima, ne trazis botune po glavi, i tako... S ovom go pro nikad ne znam jel snima. Ili zaboravim iskljucit pa snima satima ili mislim da snima, a ona nije upaljena. Sve ovo govorim kad su te kamere na kacigi. Jedino tako i rade na enduru. Ako ih stavis na motor i ides na teren obe su za kurac... :mrgreen:
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #46 : 31. Prosinac 2010, 09:49:40 »

Kako ne znaš da li go pro snima ili ne? Kaj nema na sebi neki rec koji vidiš dal je upaljen ili ne? Ona nema ekran ozada?
Evidentirano

SM Blade

• Vozi: komatsu 4x4 tdi
« Odgovori #47 : 19. Studeni 2011, 12:54:16 »

kupujem kameru i trebao bih savjet..
pregledo sam dosta postova, foruma i nisam našao ništa pametno, a još manje zaključio...

trebala bi mi neka svestrana kamera, znači od snimanja rođendana, pa do vožnje motorom i skijanja... e sad, trebala bi ispunjavati sljedeće:

- optički zoom, min 10x
- dobra kvaliteta slike, nije nužno ali po mogućnosti hd
- lcd ekran pod obavezno, da vidim što snimam
- mogućnost spajanja "bulet eye-a" za snimanje u vožnji motorom i skijanja
- cijena do 2000,00kn - nisam profesionalac i ne snimam 100 sati tjedno da imam namjeru davat preko te cifre..

Hvala!
Evidentirano
nemoš j.bat a da ne uđe

naked_xjr

• **
« Odgovori #48 : 19. Studeni 2011, 15:51:55 »

Mislim da si zadal težak zadatak  :misli:

Nije nekaj kaj tražiš, ali pogledaj ovo...

http://www.pearl.de/a-PX8167-1126.shtml?query=kamera
Evidentirano

SM Blade

« Odgovori #49 : 19. Studeni 2011, 17:55:12 »

ovo su mi vodilje, ali pristao bi na kompromis, odnosno maknuo nešto od navedenog, ako je ostalo zadovoljeno.... :mrgreen:
Evidentirano
nemoš j.bat a da ne uđe

zokx

« Odgovori #50 : 19. Studeni 2011, 18:33:13 »

ovo su mi vodilje, ali pristao bi na kompromis, odnosno maknuo nešto od navedenog, ako je ostalo zadovoljeno.... :mrgreen:

Ja sam isto razmišljao, gledao po netu, pokušao naći nešto što će pomiriti i motor i neke obiteljske događaje i sve je počinjalo od neki 300tinjak eura na više. Bio bi uzeo GoPro, ali mi je nedostatak displaya bio presudan, a nisam htio uzimati kameru za motor u toj cijeni i još kupovati nešto za "civilne" namjene. Jednom sam slučajno gledao u TechnoMarketu i na kraju kupio Kodak zx3. Platio 900 kuna, i rekoh ako je i zajeb nisam popušio previše. Ispalo da je kamerica odlična. Slika u HDu, stvarno je vodonepropusna i probano ide pod more. Lagana je i veličine je mobitela, i najčešće ljudi misle da gledaš u mob a ne da snimaš  :mrgreen: . Vrhunski, ali stvarno vrhunski je software koji uz nju dobiješ. Montiranje, prerada i poboljšanja snimke su full jednostavni i brzi. Uglavnom, jedno od bolje potrošenih 900 kuna. Mana joj je nekako kao treskanje slike kod brzih pokreta lijevo-desno, ali kad smiriš ruku onda je sasvim OK. Na motoru su snimke iz ruke sasvim prihvatljive, dok se sa nosača jako trese. Na kraju, da se razumijemo, u svemu bi mogla biti puno bolja, ali za tu lovu je njen price performance vrlo visok.  :palacgore:
Evidentirano

Bollocks!!

• Vozi: 750tku
« Odgovori #51 : 19. Studeni 2011, 18:47:51 »

Mala preporuka za sve kod kupnje kamera koje misle koristiti za snimanje voznje na motoru..ne kupujte kamere koje snimaju na hard disk. Vec sam vidio par kamera kojima su riknuli diskovi od vibracija.
Evidentirano
..dno

naked_xjr

• **
« Odgovori #52 : 19. Studeni 2011, 19:09:52 »

Mala preporuka za sve kod kupnje kamera koje misle koristiti za snimanje voznje na motoru..ne kupujte kamere koje snimaju na hard disk. Vec sam vidio par kamera kojima su riknuli diskovi od vibracija.

Meni, na sreću, nije uspjela riknuti kad mi je bila montirana na nosač jer se zgasila nakon desetak sekundi. A nije za snimati iz ruke dok voziš  :mrgreen:
Evidentirano

-= OxyG3N =-

• **
  • Vozi: svinju devetku
« Odgovori #54 : 07. Prosinac 2011, 13:55:57 »

vec odavno je izasla gopro hd heero 2, kad je bal nek jebal
Evidentirano

SM Blade

« Odgovori #55 : 07. Prosinac 2011, 14:37:31 »

hd hero i slično me ne zanima, jer ni jedna nam zoom... zanimaju me neke od "običnih" (ove gore sam snimio u dućanu)..
Evidentirano
nemoš j.bat a da ne uđe

kronik

« Odgovori #56 : 07. Prosinac 2011, 15:35:35 »

bacio sam oko na sljedeće:

http://www.panasonic.hr/html/hr_HR/Proizvodi/HDC-SD40/specifications/7394478/index.html?trackInfo=true

http://www.sony.hr/product/sdh-standard-definition-on-memory-stick/dcr-sx45e#pageType=TechnicalSpecs

http://everio.jvc.com/2010lineup/lineup/gz-hm300/

http://www.panasonic.hr/html/hr_HR/Proizvodi/SDR-S70/specifications/7395163/index.html?trackInfo=true

može neki advajs? :mrgreen:

ja koristim SDR-S20. i nastaviti cu je koristiti. velika prednost je sto je otporna na kisu!! i to je bila tada ( prije tri godine ) jedina koje je imala tu sposobnost. snimanje filma za vrijeme kise, a niti poslije dok gledas taj film, i nije neki uzitak. ali je barem ne moras panicno spremati negdje ......
Evidentirano
sa motorom dusu!

SM Blade

« Odgovori #57 : 07. Prosinac 2011, 17:24:10 »

a cijena, kvaliteta slike, format snimanja?
i najbitnije, ima li stabilizator slike?
Evidentirano
nemoš j.bat a da ne uđe

kronik

« Odgovori #58 : 08. Prosinac 2011, 20:31:04 »

a cijena, kvaliteta slike, format snimanja?
i najbitnije, ima li stabilizator slike?

koja je cija sada nemam pojma. stabilizator slike ima, kvaliteta nije u rangu HD ali odgovara u svakom slucaju. brze promjene svejtlosti vrlo lako kompenzira. tada je kamera kostala nekih 220,-€ kada sam je ja kuovao.

snimano prije 2-3 godine:

Ein wenig von Jadranska Magistrala

p.s. neka te ne smeta u gledanju onaj kukac :)
Evidentirano
sa motorom dusu!

damir1994

• *
  • Vozi: Yamaha DT125
« Odgovori #59 : 21. Prosinac 2011, 18:28:45 »

ja imam GoPro Hero HD i mogu reci da je super

www.youtube.com/watch?v=xe8HNl8f44Y&hd=1
Evidentirano
Vozim Yamahu DT 125 ,
" To learn to succeed, you must first learn to fail."

kawa os

• **
  • Vozi: Kawu z1000sx
« Odgovori #60 : 21. Ožujak 2012, 20:49:28 »

Kupio MIDLAND XTC-200 Action Cameru , 720p HD. Na testu u Motoradu iz prošle godine , ocjena gut. Nisam ju još isprobao na motoru.  Da li ju netko ima i kakva su iskustva ?
Evidentirano

bac

• **
« Odgovori #61 : 22. Ožujak 2012, 13:39:54 »

zokx, tu kameru imam 2 godine i za tu lovu best buy, trzanje slike o kojoj govoriš u vožnji je minimalna ,a da bi to dobio moraš isključiti stabilizator slike "esi" onda ti manje trese nego kad je uključena,ovo je jedan video s marofa kada sam ju stavio na cbr od jednog slovenca
novi marof staza cbr 600 17,09,2011 vol.1
Evidentirano

angelo.ma

• Vozi: R6 , CB600F
« Odgovori #62 : 22. Ožujak 2012, 23:36:11 »

motor ti je dosta trom, provaj skratit prenos za tu stazu
Evidentirano
P: za R6 2008 oklope, svijetla, ECU s bravama, ključima i kompletnom instalacijom

jessy

• **
  • Vozi: Kronreif Trunkenpolz Mattighofen
« Odgovori #63 : 10. Travanj 2012, 23:30:51 »

Kupio MIDLAND XTC-200 Action Cameru , 720p HD. Na testu u Motoradu iz prošle godine , ocjena gut. Nisam ju još isprobao na motoru.  Da li ju netko ima i kakva su iskustva ?
Jesi isprobao kameru? Nabaci snimku i iskustva
Evidentirano
Rokovnici, planeri, kalendari iz vlastite proizvodnje, veliki izbor promotivnih proizvoda npr: majice, jakne, kape i flis sa dotiskom ili štikom, olovke, kožna galanterija, veleprodaja uredske opreme i potrošnog materijala
 Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.278 sekundi uz 16 upita.