ovaj projekt je več pokrenut u jednoj drugoj temi ali sad otvaram posebnu temu jer mi treba pomoć...naime šasija je rastavljenja,prevarena,pokitana i pofarbana u bijelo...kočnice sa 4 diska su spremne i montirat ču ih ovih dana...kupljena je mašina od gixxer-a 750 1993 godište,vodeno hlađenje 118 ks....i sad dolazim do problema...moram izračunati koji diferencijal montirati ali nisam baš stručan u toj računici...pretpostavljam da vas ima koji čete uživati u tom računanju

pa ču vam dati podatke koje imam a ako šta fali potrudite se naći na internetu

...što prije to izračunam to prije znam kakav diferencijal tražim....dakle...obujam kotača koji su gore je 1606mm(guma 165/55-13)...mašina ima omjere u mjenjaču(koliko sam ja našao):
1. 2.800
2. 2.058
3. 1.650
4. 1.428
5. 1.260
6. 1.120
recimo da se mašina vrti na 11500 okr. a ja mislim osovinu na kojoj se nalazi mali lančanik za lanac,znači osovina koja izlazi iz mašine na koju se šarafi prednji lančanik,stražnji je na zadnjoj felgi kod motocikla,znači na taj prednji lančanik bi direktno spojio diferencijal od automobila(recimo od mercedesa 190)...sad me zanima koji omjer mora imati taj diferencijal da bi auto recimo razvijao maksimalnu brzinu od 150-160 km/h na tih 11500 okr?????

hvala svima koji se potrude izračunati mi to

želim projekt završiti kroz nekih mjesec dva a ostalo mi je još jedimo nači odgovarajući diferencijal i onda imam sve dijelove za slaganje....u kojoj fazi je auto sada vidjet čete sutra kad ga po danu uslikam