Pozdrav Svima.
Odlucio sam otvoriti temu mada je mozda malo prerano za to,uzimajuci u obzir da ce biti u petom mjesecu dogodine.
Pomalo su pocele pripreme za voznju koja je sam vrh Iron Butt Asociacije racunajuci Vrijeme i udaljenost.
Bun Burner Gold Trifesta 4500mil (7200km u 72hr), Voznja koja zahtijeva Vrhunsku organiziranost i pripremu kao nikad do sada.
Polazak je 05.05 u 04h jutro isprd OMV-a Dugopolje,inace ispred gospe od zdravlja 03:00h.U narednim postovima cu vas obavijestavat kako pripreme teku i probleme na koje sam nailazio i nacin rijesavanja istih.
Za sada cu staviti rutu kojom ce se voznja odvijati.
Cijela ruta za GARMINA NA 17 STRANI
Bun Burner Gold 4500 TrifectaOva voznja certificirana od Iron But Asociacije zamisljena je tako da se u biti sastoji od tri BBGold 1500 voznje, koja svaka za sebe ima propisano vrijeme od 24h u kojem se doticna mora I odvozit.
Automatski kad produ prva 24 sata pocinje vrijeme voznje drugog dijela, dakle novih 2400km koji se moraju odvozit u sljedca 24h I tako za treci zadnji dio.
Sveukupno cijela voznja od 4500milja,7200km mora se odvozit unutar 72h tj svaka za sebe unutar 24 sata.
Ovo sam ukratko opisao I pojednostavnio pravila koja sam s razlogom ostavio u izvornom, engleskom, obliku na pocetku.
Poslje pravila se nalazi upitnik koji se ispuni I sa trazenim podacima posalje na adresu spomenutu pri dnu teksta I onda se oni jave nakon neka 2 miseca, jer kako kazu to je vrijeme potrebno da bi se utvrdila pravovaljanost informacija poslanih za ostvarenje uvjeta izdavanja certifikata za voznju koja je odradena.
Odlucio sam se na ovaj korak koji je bio za ocekivat s obzirom da sam odradio I dobio certifikate za voznju BBGold 1500 24h I 3000 unutar 48h.
Sama dionica ove voznje proteze se preko centralnog I jugozapadnog dijela Evrope,iznosi nesto vise od 7200km I dotice glavne gradove zemalja kroz koje prolazi.
Dionica je sljedeca:
Gradovi:
Split – Zagreb – Budimpesta – Brno – Prag – Berlin – Hamburg – Frankfurt – Pariz – Nantes – Bilbao – Barcelona - Lyon – Zurich – Minhen – Vienna – Zagreb - Split
Drzave:
Hrvatska – Madarska - Slovacka – Ceska – Njemacka – Francuska – Spanija – Svicarska - Austrija – Slovenija – Hrvatska.
Cijela dionica sastoji se od 15 etapa, Dakle podjeljena na 3x5 etapa 2400km – 4800km-7200km.
Prvi dio cijele dionice je malo poslje Frankfurta, gdje je predviden odmor od nekih 3h jer pretpostavljam, prema izracnu I predvidenim odmaranjima da bih prvih 2400km trebao zavrsit za nekih 21h,sto mi ostavlja 3 sata za prdvideni potrebni odmor I pripremu za pocetak drugog dijela voznje koji bi se trebao odvozit za isti vrmenski period od 21h.
Drugio dio cijele dionice zavrsava nesto poslje Barcelone, gdje predvidam odmor isto kao nakon prvog dijela, znaci oko 3 sata
Dva sata koja bi ostala kao visak?? Po dolasku na cilj pri zavrsetku treceg dijela voznje tj cijele dionice puta, mogu se rasporedit na duza stajanja tijekom puta ili se moze produzit vrijeme odmora nakon prvog,drugog, dijela od 2400,4800km.
Tehnikalije koje je potebno pripremit da bi se uspjesno ostvarila voznja su:
Hrana koju cu trosit tijekom puta, 90% nosim od doma vec polovicno pripremljenu za jelo,samo tekucine I neke manje stvari cu kupovat po stajalistima kad budem tocio gorivo.
Usredotocio sam se na tip hrane koji je lako probavlji I hranjiv po sadrzaju, kao sto su Voce, muesli sa proteinom koji je unapred pripremljen za sve obroke, suho voce,mljevene zitarice,jogurti itd.
Obroci su rasporedeni po stajanjima na pumpama, koja su u prosjeku svaku cetri sata I tada se uzima ovisno o dobu dana veci ili manji obrok.
Prema velicini obroka je planirano I vrijeme zadrzavanja na pumpi koje iznosi max 30min.
Vrlo je bitno naglasit da je potrebno uzimati tekucinu bogatu mineralima I to za vrijeme voznje najvise,a ne samo za vrijeme stajanja na pumpama.
Podmazvanje lanca sam predvidio svaku 500km sto je svako stajanje.
Duz cijele dionice puta se nalaze naplatne kucice za autoputeve, kojima dionica prolazi, te je s toga vrlo vazno ponijeti kovanice po euro radi lakseg placanja cestarina I ustede dragocijenog vremena.
Od medikamenata nenosim nista posebno, osim andola 100 kojeg pijem svaku 12 sati radi bolje cirkulacije s obzirom da se skoro cijelo vrijeme boravi nepomicno na motoru.
Neofen za bolove u slucaju da zatreba, I Gvarana za slucaj da koncentracija padne,sto se nebi smjelo desit s obzirom da sam relativno fizicki dobro pripremljen za put.
Kao I zadnji put, cijela voznja ce bit satelitski pracena (Mobilisis,2D,3D mape) I logisticki podrzana
(Gosp Leo Ljubetic, prijatelj s kojim cu biti za cijelo vrijeme voznje u vezi)
kao link izmedu mene I foruma
www.motori.hr i satelitsko pracenje na
www.Motoexpedition-croatia.hr gdje ce se moci pratit voznja za cijelo njeno trajanje od pocetka do samog kraja.
Bit ce dostupni podaci prevaljenog puta po etapi, zadrzvanje na pumpi,usporedba koliko se odstupa od predvidenog vremena ili puta,kilometar sat motora u odnosu na satelitsko pracenje I navigaciju ,I ostali detalji koji su zanimljivi a ticu se same voznje.
Tehnicki podaci cijele rute I neke vrijednosti za ova tri dana.
Cijela ruta - 7220km
Vrijeme ciste voznje - 57h 29min
Vrijeme provedeno na pumpama - 6h
Vrijeme predvideno za spavanje - 2x3 = 6h 00min,2h 00min/dan
Potrosak goriva ocekvani - 505lit, 168lit/dan
Broj Etapa - 15 stajanja
Prosjek litara po stajanju - 34lit
Svaka etapa, prosjek - 480km, 3h 48min
Prosijecna brzina cijelog puta - 126km/h.
-xxx-