Ne znam šta bih ti rekao, bio sam nekidan kod Okrama i detaljno ga razgledao, upalio, sjeo i zaljuljao među nogama ali nisam vozio. Jednostavno nisam imao volje iako moram pohvalit domaćina koji ga je nudio, što je zapravo jako čudno jer motor se ne prodaje.
Na prvu djeluje OK, ali... To je već komad motora u odnosu na FS a opet su mu brzine kratke i jedan cilindar s kojim, bar ja, ne idem van grada. Znači, ponovno neki mix što ovaj put ne bi. Dosta sam ih uspoređivao na papiru, a i dan ranije sam vozio FE570 po cesti, i trebao mi je još samo taj moment da uživo pregledam i sjednem na SMC-a, pogotovo zato što mu je i Husaberg bio tamo, pa da mogu potvrditi neka svoja razmišljanja. Zaključak je da mi nije opcija. U međuvremenu sam ponovo razgledavao Hypera i Dorso ali oni nisu ušli niti u uži izbor. Sve u svemu, ako ide, id FS.
Samo da dodam da je jedini faktor "protiv" Huse upravo u servisnim intervalima, međutim kad sve to skupa staviš na papir, nije to baš tako loše kao što se čini na prvi pogled. Ako uzmemo da je, recimo, prosječna brzina s njim po gradu oko 55-60kmh, promjena ulja i filtera ispada svakih cca 1000km što po meni nije strašno jer se ne vozim tako puno. A i sama promjena je pol sata laganog posla što sam se već istrenirao na FE. Osim toga, ulje od FE-a je osim na prvom mjenjanju do sada uvijek bilo čisto ko suza. Upitno ostaje samo štelanje ventila što mislim da bi u gradskoj vožnji bilo dovoljno raditi svaki drugi servis odnosno 2000km.