Posto je trazilica u outu "Kao posljedica velikog opterećenja servera, funkcija traženja je automatski privremeno isključena. Molimo Vas da ponovo pokušate nešto kasnije." .. a u prvih 10 stranica podforuma nisam nasao
X9 thread.. moram priupitati.
Zapravo, jedino sto me zanima je pouzdanost, pretpostavljam da je slicna situacija kao i sa ostalim
master 460 baziranim strojevima.. dakle.. koliko vas je imalo probleme sa navedenim strojem i koje
tocno godine je bila zadnja godina proizvodnje.
p.s. Samo 500tka me zanima i info vezanje uz nju.
Thnx!
Generalne teme o X9 500 mislim da do sada nije bilo.
Iako trazilica nije bila u funkciji kada si to trazio, u ovoj temi su izlistani svi generalni topic-i, a usidrena je na vrh prve stranice podforuma "Skuteri preko 50ccm":
>
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,164791.msg2535865.html#msg2535865Sto se X9 tice, u verziji "500" je ako se ne varam MASTER 460 masina. Ta masina se i dan danas ugrađuje u Nexus 500 (u njemu jos uvijek nije MASTER 493).
Clan mv_agusta koji se javio u temi ima sa tom masinom u Nexusu oko 42.000 km ako se ne varam, a kako se cesto vozimo skupa, mogu potvrditi da sa tim skuterom nikada nije bilo problema, cak ni sa fenomenom "miješanja" ulja i benzina. Prociraj generalnu temu o Nexusu 500 (vezano uz sam agregat, koji je isti), on je tamo dosta pisao.
Nike je imao X9 500, te je obisao prakticki cijelu Europu s njime (rado sam pratio njegove putopise), i napravio je s njime oko 50ak tisuca km, međutim, koliko se sjecam, imao je vrlo izrazena dva problema - pucanje remena i mijesanje ulja i benzina. Najbolje da potrazis njegove postove ili ga pitas na PP da ti kaze svoje dojmove.
Sto se funkcionalnosti X9 tice (neovisno o masini), skuter je zaista velik, praktican (prtljazni prostor je ogroman, a ako ima i originalni kufer, tada je jos veci), zastita od vjetra, kise i ostalih neprilika (voda po leđima) je uzorna. Minus je po meni prevelika tezina i skupi neki dijelovi (npr. retrovizori, plastike i sl.).
Clan Liberty je sa verzijom od 250ccm (iz '07.) napravio oko 30 000 km, sa skuterom nije bilo nikakvih problema (Ok, nije 500tka, ali ni ostale komponente nisu bile problematicne).
Sto se X9 "500tke" tice, na raznim testovima nerijetko jos zamjeraju poprilicno premekan zadnji ovjes i preveliku tezinu! Nije za sportsku voznju.