Ima li netko iskustva sa novim dunlopom sportsmartom ili pirelli angel ST na nekom težem motoru poput buse ili zzr-a?
Mogu samo napisat sto sam procitao/cuo, jer vozio nisam.
Dakle, Angel ST je jednokomponentna sport touring guma tupastog profila. Ali gripa ima jako puno. Svakako u vrhu klase, ako ne i najvise. Ali troma je. Trajnost recimo srednja do manja sto je i inace kod Pirelia slucaj. Ne znam kako radi po hladnom vremenu.
Sportsmart (upravo ovih dana skupljam podatke sa neta o njoj jer me interesira za moj motor) bi trebala biti izuzetna guma koja bi trebala pruzat uzitke i na stazi, a ne samo cesti. Naglasak je stavljen na zadnju gumu u NTEC tehnologiji (na stazi se pumpa na izrazito mali tlak - oko 1.5 bara). Izrazito su tvrde kakrase i bocnica pa sa ceste prenose do detalja sve podatke. I najmanja neravnina ili kamencic se osjete.
Takva konstrukcija zahtijeva (odnosno, preferira) kvalitetan ovjes koji je dobro postelan jer guma je tvrda ko kamen i ne upija skoro nista sa ceste.
U svojoj klasi po trajnosti nema konurencije - negdje je na pola puta izmedju sport i sport touring klase.
Jako je dobra i po mokrom.
Mane su joj lose performanse po hladnom vremenu (to bi mogao biti razlog zasto je necu stavit na motor jer se vozim i po hladnom).
Na stazi radi vremena koja su bliza race gumama nego sport klasi. Nije ni cudo, jer koristi tehnologije sa race guma.
Pretpostavljam da se po hladnom bolje snalazi na tezim motorima - barem mi tako logika govori. Ako nista drugo, moze se bitno manje pumpat od konkurencije i time pokusat proizvest temperaturu, a tvrda konstrukcija ce se pobrinut da guma ne kolabira pod tezinom na malom tlaku. Ali to vrijedi samo za zadnju gumu jer prednja nije radjena u NTEC tehnologiji. E sad, da li je po hladnom problem i sa prednjom gumom u toj mjeri ne znam, jer badava malim tlakom zagrijes zadnju, ako prednja ne drzi - dapace, cak je i opasnije.
Uglavnom, zanimljiva guma. Gripa ko u prici, a trajnost ogromna. Oksimoron.

Da je po hladnijem vremenu barem prosjecna, vec bi bila na mom motoru.