buduci da se mislim malo maknuti s asfalta i kupiti neki ofroad bike trebam vasu pomoc,, zanima me sto ubuhvaca redovni servis na jednom offroad 4t motoru 450ccm, a sto se mijenja na vecim servisima i opcenito kakvi su troskovi odrzavanja i servisni intervali,, pitam u temi ktm jer ce vjerojatno to biti neki sxf450 ili neki exc, 
Ja ti mogu iz prve ruke reci samo da SX i EXC samo naoko izgledaju isti, a u stvarnosti total, ali total razliciti motori

EXC puno, puno meksi motor, mekseg rada i to je za sumu zakon, a po ljigavom ili teskom terenu nezamjenjivo. Duze traje.
SX zvjer, izuzetnog ovjesa koji dopusta skokove, brutalne masine, zabavniji, ali u sumi pre zivcan ( to ako se vozis sa vecom grupom )
Od servisa ulje na 10 sati, filter, ulje u vilicama svakih 40 sati te kontrola ventila i po potrebi stelanje, plocice po potrebi, aluminijski lancanici oko 20 sati, celicni puno duze.
Kontrola i podmazivanje svega, svake nedelje

( tu bude lezajeva, semeringa po potrebi )
I konkretno ja slusam masinu, ako kaze tik, tik, tik, umjesto tup, tup, tup. Ni sekundu dalje ne radi, na stol i rastavljanje