Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: lakireri pomoć  (Posjeta: 1626 )

grgaSH

• Spol: Muški
  • Vozi: vril
Odg: lakireri pomoć
« Odgovori #25 : 22. Studeni 2011, 01:05:45 »

ako je to već pofarbano, malo ''izmatiraš'' sa 240 i nabaciš neki jeftiniji filer, nakon što se posuši ošmirglaš ga na vodu sa 600/800/1000 i preko toga bazu..mislim da ti više igra sama boja nego marka proizvođača..odeš do trgovine i okvirno im veliš kaj želiš.. daju ti kartice sa uzorcima boje i izabereš kaj ti se sviđa pa ti to zamješaju..(ja znao visit i po par sati dok nebi našao kaj želim :mrgreen:) ..neki dućani imaju mogućnost punjenja baze u sprej pa možeš time pošpricati, al špricu ćeš svakak morat zamazat jer bezbojni u spreju nemoj koristiti ako želiš da to ikako izgleda :wink:
Evidentirano

vladof

• Vozi: quad
« Odgovori #26 : 22. Studeni 2011, 16:31:37 »

ako je to već pofarbano, malo ''izmatiraš'' sa 240 i nabaciš neki jeftiniji filer, nakon što se posuši ošmirglaš ga na vodu sa 600/800/1000 i preko toga bazu..mislim da ti više igra sama boja nego marka proizvođača..odeš do trgovine i okvirno im veliš kaj želiš.. daju ti kartice sa uzorcima boje i izabereš kaj ti se sviđa pa ti to zamješaju..(ja znao visit i po par sati dok nebi našao kaj želim :mrgreen:[/i]) ..neki dućani imaju mogućnost punjenja baze u sprej pa možeš time pošpricati, al špricu ćeš svakak morat zamazat jer bezbojni u spreju nemoj koristiti ako želiš da to ikako izgleda :wink:
ko i moja zena kad treba kreciti kucu   fala na pojasnjenju, jos mi samo reci koja od boja i lakovu u Samoboru bi to sve imala, ocu reci najbolje ulozeno-dobiveno   
Evidentirano
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne: svemir i ljudska glupost
samo što za svemir još nismo sigurni !

emma

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: er6f piaggiox8, mini bike.
« Odgovori #27 : 22. Studeni 2011, 16:43:38 »

zanimljiva tema . žicam dragog da mi sad po zimi preboja skuter .
Evidentirano
pogrebno poduzeče mladost, vaša smrt naša radost.

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #28 : 22. Studeni 2011, 17:36:09 »

ko i moja zena kad treba kreciti kucu   fala na pojasnjenju, jos mi samo reci koja od boja i lakovu u Samoboru bi to sve imala, ocu reci najbolje ulozeno-dobiveno

kad smo farbali skutere, sprejevi su sasvim dobra solucija. proces je bio ovaj:
- malo grubljim šmirglom skinuti površinski lak (ne cijelu farbu nego samo lak) i matirati staru farbu
- vodobrusnim to sve pogladiti
- nanijeti 2 sloja bijele mat farbe
- nanijeti 2 sloja željene mat farbe
- nanijeti 2 sloja prozirnog laka u spreju

a kad smo otkrili dućan koji puni sprejeve farbom po želji, sreći nije bilo kraja :mrgreen:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

vladof

• Vozi: quad
« Odgovori #29 : 22. Studeni 2011, 17:48:28 »

kad smo farbali skutere, sprejevi su sasvim dobra solucija. proces je bio ovaj:
- malo grubljim šmirglom skinuti površinski lak (ne cijelu farbu nego samo lak) i matirati staru farbu
- vodobrusnim to sve pogladiti
- nanijeti 2 sloja bijele mat farbe
- nanijeti 2 sloja željene mat farbe
- nanijeti 2 sloja prozirnog laka u spreju

a kad smo otkrili dućan koji puni sprejeve farbom po želji, sreći nije bilo kraja :mrgreen:
super tu ima bar 3 mm farbe dok se to izliže  :palacgore:
Evidentirano
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne: svemir i ljudska glupost
samo što za svemir još nismo sigurni !

irsel

• **
  • Vozi: kako mu se da
« Odgovori #30 : 22. Studeni 2011, 22:08:17 »

..samo je danas zeznuto sa tim zamućenim sprejevima,jer su na vodenoj bazi..nisu više na nitro kao i prije...pa se nikad osušit..nakon 3 dana znaju ostat fleke i packe.. :tongue:
Evidentirano
..i am never so alive like when i am so close to death..

mariola

• *
  • Vozi: vozi: Hondu vfr 800
« Odgovori #31 : 22. Veljača 2012, 15:39:40 »

Pozdrav majstorima od boje! Muči me jedan problem s bojom pa da vidim jel se može kaj napraviti  :misli: Ovakva je stvar: majstor mi je šprical jednu bočnu plastiku od motora,nije bil cijeli motor kod njega nego samo taj komad. Odredil je boju prema     ktvorničkom kodu i broju. boja je akrilna,crvena...E sad kad je taj dio namontiran na motor kuži se razlika.  Taj novolakirani dio je ajmoreći "za nijansu svjetliji" i fakat se kkuži kad pogledaš tu stranu.Jel bu ta boja s vremenom -vožnjom po suncu,kiši itd...kaj potamnila ili postoji kakva caka da se ta razlika ublaži ? Bode me u oči a opet nebi htel sad cjeli motor farbati .Imate li kakve ideje ?  :palacgore:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #32 : 22. Veljača 2012, 15:45:00 »

Skini taj dio i ponovo farbaj. :mrgreen: Moguće i da je trebala ići tamnija podloga. Često se dogodi da originalni kodovi boje ne odgovaraju stvarnom stanju.
Evidentirano

emma

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: er6f piaggiox8, mini bike.
« Odgovori #33 : 22. Veljača 2012, 19:57:16 »

možda se to dogodilo zato jer su prije imali boje na bazi ulja tzv uljane boje a sad su na bazi vode pa je to njesra jer se boje ne poklapaju a po tvornićkom kodu su  . to se meni dogodilo poslije farbanja djela auta. na kraju smo cjeli auto prešpricali u tu vodenu da se ne kuži razlika.
Evidentirano
pogrebno poduzeče mladost, vaša smrt naša radost.

mariola

• *
  • Vozi: vozi: Hondu vfr 800
« Odgovori #34 : 22. Veljača 2012, 20:18:58 »

Da vidiš,to bi moglo biti,nisam ga opće pital s kojom su radili :misli:  ne znam,neda mi se sad dati ponovno farbati,nemam živaca a i lepo me frajer opral s cijenom :sad:
Evidentirano

ogi_st

• *
« Odgovori #35 : 22. Veljača 2012, 21:23:43 »

Ako ti je to boja crvena za VFR-a nju ti je teško pogodit ali može se već sam objašnjavao u nekim temama kako se to radi "mi to zovemo brojanje ruku"
Evidentirano
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.083 sekundi uz 15 upita.