Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: kvačilo anlasera  (Posjeta: 1407 )

tomek01

• *
kvačilo anlasera
« : 17. Ožujak 2011, 10:32:51 »

Može li se privremeno riješiti problem sa kvačilom anlasera. Radi se o Pegasici 650 i.e. 2000g. Situacija je takva da se ponekada prilikom dodavanja gasa kod anlasera nekaj zašteka i motor se ugasi. Može li se to nekako spriječiti?
Evidentirano

vickodu

• Spol: Muški
  • Vozi: klokana
Odg: kvačilo anlasera
« Odgovori #1 : 17. Ožujak 2011, 10:36:52 »

Ako ti ne valja kvacilo alnasera to ti je dosta skup popravak Samo kvacilo dođe cca 1800 kn a najčešće treba mjenjati i zubcanik i leziste
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

danijel044

• **
  • Vozi: Bmw f650gs
« Odgovori #2 : 17. Ožujak 2011, 10:37:25 »

Nema privremenog riješenja već vadi to van dok ti nije veće sranje napravilo...prošle god sam bio svjedok da se razletio cijeli magnet radi tog kvačila.... :shock:
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #3 : 17. Ožujak 2011, 10:44:22 »

Ako ti je samo kvacilo možeš stavit od F650 i od Ktm Nije potpuno isto ali sjeda i radi Cijena za ktm-ovog ti je cca 450 kn
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

tomek01

• *
« Odgovori #4 : 17. Ožujak 2011, 10:56:52 »

Hvala na savjetima, tako sam si nekako i mislio.
Evidentirano

tomek01

• *
« Odgovori #5 : 17. Ožujak 2011, 10:59:53 »

Koji su simptomi kada ode samo kvačilo ili kada jedno i drugo, kvačilo i zupčanici....
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #6 : 17. Ožujak 2011, 11:31:34 »

Moraš rastavit Kad skines pregledaj dio na zubcaniku gdje dođe lezaj Ako ima oštećenja mjenjaj ista stvar je i sa lezistem na magnetu gdje dođe kvacilo
Evidentirano

danijel044

• **
« Odgovori #7 : 17. Ožujak 2011, 11:50:14 »

.... Najčešći simptom ...za oboje

ako  ponekad osjetiš da vergla u "prazno" ...znaći samo se anlaser  zavrti

(to bude jer su se valjčići na kvačilu potrošili i kvačilo više "ne ukopči" kad bi trebalo).

Naravno tada valjčići oštete i sami  dosjed na zupčaniku.. zato po ps-u bi trebalo mjenjati oboje u kompletu  kvačilo i zupčanik.

To je skuplja varijanta  jer ponekad nije potrebno(ali je preporučljivo) mjenjati zupčanik ako nije oštećen ili potrošen  dosjed za kvačilo...

Evidentirano

tomek01

• *
« Odgovori #8 : 17. Ožujak 2011, 11:54:20 »

.... Najčešći simptom je...

ako  ponekad osjetiš da vergla u "prazno" ...znaći samo se anlaser  zavrti

(to bude jer su se valjčići na kvačilu potrošili i kvačilo više "ne ukopči" kad bi trebalo).

Meni se to ne događa. Pali normalno, ali se zna dogoditi ako mu dodajem gas da odjednom nekaj kod anlasera zaruži i motor se ugasi, nakon toga se zna dogoditi i da prilikom paljenja malo zaronda i onda opet bude ok. Kod gašenja se isto ponekada (ne svaki) put zna čuti malo drugačiji zvuk (ne baš zdravi).
Evidentirano

danijel044

• **
« Odgovori #9 : 17. Ožujak 2011, 12:01:23 »

Zato velim da je ovo najčešći simptom(ali ne i jedini).

Kako god bilo šta prije to rastavi ili daj nekome da ti rastavi dok nije nastala neka veća šteta.

Kad ga ugasiš onako nešta lupi... jel tak..?  :mrgreen:
Evidentirano

RoadRunner1

• *
  • Vozi: Litru japanske proizvodnje
« Odgovori #10 : 17. Ožujak 2011, 12:39:05 »

Ti "nezdravi" zvukovi kod gasenja su ti simptom na bas ovo sto je ranije receno.
Kad pocne verglat u prazno, to ti je znak da je krajnje vrijeme da se ide u zamjenu, prije nego se sve razleti. Dakle, u kompletu se mjenjaju "sprag clutch, sprag clutch housing i sprag clutch gear". U hrv. ti to kosta malo ispod 5000 kn  :(

Mozes naravno mjenjati i pojedinacne djelove (samo sprag clutch), kao sto je ranije receno, najcesci uzrok su potroseni i deformirani "valjcici" pa te onda taj popravak kosta znacajno manje...samo, racunaj na to da ti to u pravilu nije trajno rjesenje...

Ali ako malo proguglas, naci ces mjesta gdje mozes narucit preko neta i za manje para sve skupa to dobit (usteda je nesto preko 1000 kn). Naravno, pricamo o originalnim djelovima...

Evidentirano

vuki r

• **
  • Vozi: Aprilia Pegaso 650 i.e
« Odgovori #11 : 17. Ožujak 2011, 17:02:49 »

Meni je tak "šrotalo" i ponekad kod paljenja vrtio u prazno. Kad ga je majstor skinuo vidjelo se da je se otišlo kvragu, sve samljeveno. Popravak sa poslom preko 5000 kn, neprocjenjivo!!!!
Evidentirano

tomek01

• *
« Odgovori #12 : 17. Ožujak 2011, 19:57:27 »

Meni je tak "šrotalo" i ponekad kod paljenja vrtio u prazno. Kad ga je majstor skinuo vidjelo se da je se otišlo kvragu, sve samljeveno. Popravak sa poslom preko 5000 kn, neprocjenjivo!!!!

Šališ se, pa kaj tu toliko puno košta, ne kužim. Koliko je koštao posao a koliko dijelovi?
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #13 : 17. Ožujak 2011, 20:12:59 »

Šališ se, pa kaj tu toliko puno košta, ne kužim. Koliko je koštao posao a koliko dijelovi?

Djelovi nesto preko 4000 kn + ulje,filter brtva i ostatak ti je posao
Evidentirano

biso1

• **
  • Vozi: gsx750f
« Odgovori #14 : 17. Ožujak 2011, 20:54:01 »

znam da paše od f650 bmw-a, jer oba imaju istu mašinu rotax, al od kojeg ktm-a bi pasalo :misli:
Evidentirano
biso

vickodu

« Odgovori #15 : 17. Ožujak 2011, 21:05:15 »

znam da paše od f650 bmw-a, jer oba imaju istu mašinu rotax, al od kojeg ktm-a bi pasalo :misli:

Nije ni kod BMW-a potpuno isti a zubcanici ne odgovaraju Pase od ktm 640 lc 4 masina
Evidentirano

vuki r

• **
  • Vozi: Aprilia Pegaso 650 i.e
« Odgovori #16 : 17. Ožujak 2011, 21:36:03 »

Ma jebo kemijanje pagotovo ak si sam neznaš napraviti,  i predugo to traje a ishod neizvjestan. Oprostio se sa lovom i sad sam bar siguran da je motor ok.
Evidentirano

luka737

« Odgovori #17 : 17. Ožujak 2011, 21:45:11 »

jebem ti i te aprilije...pa kolko km imas sa pegasom? ...inace meni se na megelliu kod gasenja zna javiti taj cudan zvuk sto ste rekli,kao neki "udarac" ali mi nikada ne prokllizava kod paljenja niti nista....kaj bi to onda bilo?
Evidentirano

Djeki

• **
  • Vozi: nešto
« Odgovori #18 : 17. Ožujak 2011, 22:00:33 »

puno se piše može li ono ili ovo.kemijanja nema,zna se što treba.ja sam privremeno rješavo sa ležajem od bev 500,pa sa polovnim originalom i jedino što valja je sljedeće.novi zupčanik i ploča ,a jedino što je bolje od originala to je ležaj od ktma 640 lc(vicko) i to tako da se okrenu valjčići na kontra stranu.zašto je bolji od ktma ne znam nisam meštar ali mii se čini da su puno kvalitetniji tj.čvršći od aprilijinog ležaja.ovo sve ne vrijedi za starog pegasa 2000 jer on ima veći promjer ploče pa time je i ležaj većeg radijusa.  :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
nisam brz,ali stižem

biso1

• **
« Odgovori #19 : 17. Ožujak 2011, 22:02:10 »

Nije ni kod BMW-a potpuno isti a zubcanici ne odgovaraju Pase od ktm 640 lc 4 masina
od ktm-a paše komplet ili samo ležaj?
Evidentirano
biso

Djeki

• **
  • Vozi: nešto
« Odgovori #20 : 17. Ožujak 2011, 22:05:29 »

ležaj
Evidentirano
nisam brz,ali stižem

biso1

• **
« Odgovori #21 : 17. Ožujak 2011, 22:35:01 »

a tak sam i mislil :(
Evidentirano
biso

DaRRth Vader

• Vozi: YAMAHA STRIKES BACK
« Odgovori #22 : 17. Ožujak 2011, 22:56:29 »

puno se piše može li ono ili ovo.kemijanja nema,zna se što treba.ja sam privremeno rješavo sa ležajem od bev 500,pa sa polovnim originalom i jedino što valja je sljedeće.novi zupčanik i ploča ,a jedino što je bolje od originala to je ležaj od ktma 640 lc(vicko) i to tako da se okrenu valjčići na kontra stranu.zašto je bolji od ktma ne znam nisam meštar ali mii se čini da su puno kvalitetniji tj.čvršći od aprilijinog ležaja.ovo sve ne vrijedi za starog pegasa 2000 jer on ima veći promjer ploče pa time je i ležaj većeg radijusa.  :palacgore: :palacgore:
proizvođać je isti i valjčići su isti samo je kavez drugačiji..... :wink:
Taj sklop pokretača je problematičan kod svih evropskih jednocilindrika, a osnovni uzrok kvara je loš akumulator uz nepodešen ili nepravilno podešen motor koji se pali sa gasom.... :?
rastavio na desetke i svašta vidio...  :(
« Zadnja izmjena: 18. Ožujak 2011, 06:49:43 DaRRth Vader »
Evidentirano
Ten steps towards happiness !!!!!!!! Steps One to Nine have been done. Step Ten has begun. :) :P

vickodu

« Odgovori #23 : 18. Ožujak 2011, 00:42:31 »

Kavez je malo siri  :wink: Uglavnom za popravak bi preporucio ovoga seronju povise za one koji su u ZG zna sto govori i sto radi  :mrgreen:
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #24 : 18. Ožujak 2011, 16:19:21 »

proizvođać je isti i valjčići su isti samo je kavez drugačiji..... :wink:
Taj sklop pokretača je problematičan kod svih evropskih jednocilindrika, a osnovni uzrok kvara je loš akumulator uz nepodešen ili nepravilno podešen motor koji se pali sa gasom.... :?
rastavio na desetke i svašta vidio...  :(

:mrgreen:

Razlog je prvensteno vrlo loša kvaliteta navedenog dijela. Priznaj. :jesus:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.109 sekundi uz 17 upita.