Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: Tour the EU  (Posjeta: 1819 )

kiki.o

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: CB 600 F5
Odg: Tour the EU
« Odgovori #25 : 23. Ožujak 2011, 13:53:31 »

Da mi je do te vrste avanturizma, otisao bi u koji od nasih cinovnickih ureda po neki dokumenat koji mi nedostaje. Barem bi bilo koristi u konacnici  :mrgreen: :mrgreen:

:LOL: :LOL:
Evidentirano

Otočanin

• **
  • Vozi: BANDIT 650SA K8
« Odgovori #26 : 02. Travanj 2011, 15:29:40 »

Odlicno, i bez ikakvih problema i briga. Pogledaj samo kad dodje ljeto, kamperi svih regi ( pogotovo talijani ), stoje na zelenim llivadicama uz more, Vransko jezero, pa od Rijeke do Dubrovnika puna obala divljih kampera i nitko nista. Sjecam se samo jedne godine da ih je murija potjerala sa nekog sredjenog parkinga u Zadru jer su se lokalci zalili da nemaju kamo parkirati.

Sa satorom je jos jednostavnije  :palacgore:

neznam baš da je to tako  :shock: to ti više ovisi o lokalnom inspektoru, kod nas redovito ljeti ujutro oko 7 vidim da naplaćuje kazne za nelegalno kampiranje, čak i ako samo spavaju u autu bez šatora
Evidentirano
Iskoristi dok moreš, vrimena je malo...

Mika

• **
  • Vozi: polako
« Odgovori #27 : 02. Travanj 2011, 21:10:45 »

neznam baš da je to tako  :shock: to ti više ovisi o lokalnom inspektoru, kod nas redovito ljeti ujutro oko 7 vidim da naplaćuje kazne za nelegalno kampiranje, čak i ako samo spavaju u autu bez šatora

Moguce da je tako. Nisam probao u tvojem kraju. Kako se cini, necu ni probavati  :jesus:

Nego, sta kaze taj inspektor, kako postupiti ako si umoran od voznje pa stanes i odspavas rundu u recimo autu ? Onako iz hira te potjera umornog natrag za volan na ugrozavanje prometa ?  :LOL:
U kamp se ionako ne mozes prijaviti nakon 20 sati.
Evidentirano
http://tinyurl.com/btj25vp , http://free-sk.t-com.hr/web/

Želim umrijeti mirno, u snu, kao moj djed. A ne vrišteći od užasa kao putnici u njegovom autobusu.

Otočanin

• **
« Odgovori #28 : 02. Travanj 2011, 21:17:44 »

Moguce da je tako. Nisam probao u tvojem kraju. Kako se cini, necu ni probavati  :jesus:

Nego, sta kaze taj inspektor, kako postupiti ako si umoran od voznje pa stanes i odspavas rundu u recimo autu ? Onako iz hira te potjera umornog natrag za volan na ugrozavanje prometa ?  :LOL:
U kamp se ionako ne mozes prijaviti nakon 20 sati.

ako se nađeš u mom kraju i želiš kampirat imam vrta a i maslinik blizu di možeš bez brige kampirat  :jesus:

on kaže da upravo zato  ujutro prolazi i kažnjava, jer ko hoće odspavat koji sat u autu od umora ne čeka kasno jutro da bi krenuo dalje :LOL:
Evidentirano

Mika

• **
« Odgovori #29 : 02. Travanj 2011, 22:42:17 »

ako se nađeš u mom kraju i želiš kampirat imam vrta a i maslinik blizu di možeš bez brige kampirat  :jesus:

to je to care, to je to  :palacgore: :palacgore:

on kaže da upravo zato  ujutro prolazi i kažnjava, jer ko hoće odspavat koji sat u autu od umora ne čeka kasno jutro da bi krenuo dalje :LOL:

a taman sam legao.... :LOL: :LOL:
Evidentirano

Želim umrijeti mirno, u snu, kao moj djed. A ne vrišteći od užasa kao putnici u njegovom autobusu.

Otočanin

• **
« Odgovori #30 : 02. Travanj 2011, 22:55:56 »

to je to care, to je to  :palacgore: :palacgore:

a taman sam legao.... :LOL: :LOL:

a kud baš sad  :LOL: :LOL:
Evidentirano

luka737

« Odgovori #31 : 03. Travanj 2011, 02:00:45 »

Odlicno, i bez ikakvih problema i briga. Pogledaj samo kad dodje ljeto, kamperi svih regi ( pogotovo talijani ), stoje na zelenim llivadicama uz more, Vransko jezero, pa od Rijeke do Dubrovnika puna obala divljih kampera i nitko nista. Sjecam se samo jedne godine da ih je murija potjerala sa nekog sredjenog parkinga u Zadru jer su se lokalci zalili da nemaju kamo parkirati.

Sa satorom je jos jednostavnije  :palacgore:

o ne brinite,bude i tom dosao kraj....ova kriza ce ih natjerat da se  i najmanje guposti naplacuju i kaznjavaju...a na divljem kampiranju se sigurno ljepo moze ubrat :mrgreen:
Evidentirano

Mika

• **
« Odgovori #32 : 04. Travanj 2011, 10:46:06 »

Inace sam protivnik tlacenja raje sa takvim glupostima poput kaznjavanja za kampiranje, ali bilo bi zanimljivo negdje pronaci koje su zapravo ovlasti tog inspektora ( barem u HR )
Evidentirano

Otočanin

• **
« Odgovori #33 : 04. Travanj 2011, 19:08:31 »

Inace sam protivnik tlacenja raje sa takvim glupostima poput kaznjavanja za kampiranje, ali bilo bi zanimljivo negdje pronaci koje su zapravo ovlasti tog inspektora ( barem u HR )

vodi se pod državni inspektorat znači sve: od građevine do turizma
Evidentirano

Mika

• **
« Odgovori #34 : 04. Travanj 2011, 21:11:12 »

Moram jos jednom quotati.
Uspio sam danas razgovarati sa jednim djelatnikom povezanim sa nekom vrstom tog inspektorata , dakle ne radi direktno na tim kampiranjima ali se razgovaraju kolege o tome. Kaze cova da je to prilican lov u mutnom, obzirom da u zakonu bas i nije definirano sto je tocno kampiranje. Dakle, zaustavljanje i spavanac u autu, na koliko vremena i slicno. Problem definiranja kampiranja je recimo kamper koji je stao da se ekipa okupa ili proseta prirodom. Trenutno kaze da se sve trpa u isti kos, vjerojatno dok netko ne digne glavu i postavi pitanje decidiranja kampiranja u zakonu.
Sa satorom je ocigledno prica nesto drugacije, jer ga dizes da bi prespavao noc. E sad, cak ni to vremensko razdoblje nije zakonski definirano, a i njima je nejasno sto ako netko kaze da zapravo niti namjerava niti je kampirao, nego samo proveo noc na sigurnom, pod satorom  :LOL:

Sve u svemu, jos jedan hrvatski zakon koji nije niti dorecen, niti ima smisla u tome sto je napisano, pa se i inspektori drze onoga sto bi im donekle olaksalo "biznis" .

E sad, uspjeli smo pronaci dio u zakonu koji kaze ovako:

"(1) Kampiranje u smislu ovoga Zakona je boravak pod šatorom, u kamp-kućici, kamp-prikolici, pokretnoj kućici (mobile home), autodomu (kamper) i drugoj odgovarajućoj opremi za smještaj na otvorenom prostoru u kampovima iz skupine »Kampovi i ostali ugostiteljski objekti za smještaj«."

Opet nije jasno, kako se tretira ako legnem u vrecu za spavanje i tako provedem noc, jesam li kampirao ili ne ?!?!?

Sprdacina.

Ceznem za onim vremenima kad sam kao klinac pokupio sator i sa ekipom prespavao bilo gdje bez bojazni da ce se pojaviti nadobudni istjerivac pravde i tumaciti nedoreceni zakon po svojem nahodjenju.   :palacdolje:
Evidentirano

Otočanin

• **
« Odgovori #35 : 04. Travanj 2011, 21:59:38 »

:LOL: :LOL: :LOL: jbg dobra stara vremena se ne vraćaju, samo ide na gore ne na bolje  :LOL:
Evidentirano
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.111 sekundi uz 16 upita.