R od 125 ccm ti baš i nije neki izbor za vožnju na posao
, skuter 
Nikako da,prvo taj sam R sjed ne odgovara za nekakve ozbiljnije akcije.
Drugo,125cc 4t nejde za k...125 2t ide,ali moraš imat odgovarajući režim vožnje,dosta su nezahvalni prema korisnicima koji hoće svakodnevni motor.
Ipak su to motori za guštanje.
Ako si baš zapeo za malokubikažnog R-a,nemožeš pogrješit s bebom ninjom(250R)
Osobno,nebih kupovao novi 125cc motor,niti 2t niti 4t.
Ne isplati se jednostavno,biti će na podu par puta to je sigurno.
Ali za guštanje,nekakav polovni RS125 dušu dao

Mito je u banani sa djelovima,znam koliko se mito vlasnici ubijaju oko dijelova za motor,NSR,neznam iskreno,kažu da su im mašine nepokidive,ali neznam što je sa dijelovima,TZR-ke su rijetke,ali fantastični motori.
RS je najbolji izbor zbog zastupljenosti dijelova,imaš ih na svakom uglu.
Originalne nove,polovne,zamjenske kvalitetne,zamjenske šrot,a većina iskusnjaka je započela na takvom motoru tako da uvijek imaš dobre savijete.
YZF i GPR su dobri motori,i kao novog bajkera će te zabavit,ali en dugo.
Gledam po sebi,RS ispod ventila (7k rpm) ide,pa tak neš,kao 4t 125.
Nakon izvjesnog vremena mi je to dosadilo,i počeo sam zalazit u rezu,gdje je ta ipak razigrana mašina došla kao jedno veliko osvježenje.
Ovaj novi Aprilijin model,RS4 (125cc 4t) bi,BI po aprilijinim specifikacijama trebao biti nešto lakši i jači od konkurencije,ali upozoravam,to je rebrandirani Derbi GPR125 sa par dodatnih sitnica i drukčijim oklopima.
4T=Manje zabave,manje odgovornosti prema samome motoru,manja cijena održavanja
2T=brdo zabave,relativna odgovornost prema motoru,cijena ipak i ne tako mala gledajući cijenu ulja i koliko guta.
Ali da te ne upašim odma,na serijskom RS-u sa 2,5% mješavinom koja ide na mješalicu,tank ulja koji je mislim pola litre,će ti trajat oko 300 km,dake to ti je 100 kuna svakih 600 km.
RS serijski ti pri "normalnoj" vožnji ne guta više od 5-7 litara,dok pri full gasu guta oko 10.
Skuter ili motor? Ne može se usporediti. Skuter je OK za po gradu, veći su OK i za po autoputu, ali onda si kupi naki mali daewoo (sada chevrolet) ili smart...dobri za po gradu, može i na autoput, čak imaju i klimu, pa ti ljeti neće biti vruće kao pod kacigom.
Ako te zanima samo cesta, na supermoto ili jurilici ćeš dobiti više adrenalina nego na skuteru od isto kubika.
Mala primjedba za prvo.
Išli nedavno Chevy Aveom u Sloveniju,na auto putu auto nije imao najbolji performans.
Doduše bilo nas je četvero,i pun tank.
Pri nekih 130 auto je imao vozne karakteristike cigle.
Meni su supermoto motori nekak full on fun motori.
Koda voziš bicikl sa motorom,ali u pozitivnom smislu,ne u posprdnom.Baš motori za ono,zajebanciju.
Ali opet,mene više vuku R-ovi.
Najzanimljviji period mi je došao poslije navikavanja na motor,kad sam počeo obračat pozornost na svoj položaj tijela pri ulasku u zavoje,itd itd.
Ja sam nekak tradicionalist,pa vjerujem da je najbolja početna podloga 125cc cvaja.
'em što su zabavne za vozit,lagane,okretne,tu u igru opet dolazi ono najzabavnije pored vožnje.
A to je šarafanje,gdje 2t zbog svoje jednostavnosti,pruža puuuno bolju podlogu od 4t.