Pozdrav Muzicari

,
imam jedno pitanje za vas, a prije nego a postavim, samo da vam kazem da ne razmisljam da predjem iz Suzuki tabora u Muzicare

Salu na stranu, cijenim Yamahu, Fazer600 mi je jedan od favorita, a pitanje postavljam za kolegu.
Dakle, nasli smo jako dobro ocuvan model iz 2006, sa LeoVince auspusima, presao 13-14.000km.
Cijena je bas povoljna, motor je na oko jako dobro ocuvan, sem jedne sitnice, te oko nje i jos necega imam par pitanja.
Motor je vozio sminker, samo po gradu, pa je za 4 godine, presao samo 14tkm.
Uradio je servis na 1000km, a onda mu je trebalo 3 godine da napravi jos 9000km, pa je na 10.000km zamijenio ulje i filter. Motor je 95% vozen samo po gradu.
#1: Jeli mu zamjena ulja u takvom intervalu mogla naskoditi?Drugo pitanje se tice jedine stvari koja tehnicki ne valja na motoru, a to je brava. Naime, sminker je kljuc motora nosio na privesku koji ima jos gomilu kljuceva, pa se od vibracija u toku voznje, brava rasklimatala i sad kad se motor pali, treba pogoditi polozaj u kome se moze dati kontakt.
#2:
Jeli neko imao slican problem, kako ga je rijesio i koliko kosta novi ulozak brave, koja je procedura zamjena, koja je cijena toga?Odgovor mi je sto hitnije potreban,
unaprijed zahvalan

Pozdrav